Cerven
ohodnotit

Hypnotizér

Hypnotisören

Další název:
The Hypnotist
Žánr:
Země:
Rok:
2012
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2013
„Detektiv žádá lékaře, aby zhypnotizoval chlapce, který těsně unikl smrti...“

Komentáře k filmu Hypnotizér

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Knihu jsem zatím nečetl,   takže nemohu porovnávat. Je   však jasné, že většinou   jsou předlohy hodnoceny   lépe, než film, který podle   ní vznikl.
Film   Hypnotizér vznikl podle   jedné z knih, která je   součástí moderní vlny   "severských   detektivek". Zde máme na   počátku brutální útok na   jednu průměrnou rodinu a   hned několik jejích členů   je povražděno. Chybí motiv.   A záhada začíná. Hlavních   hrdinů je více. Detektiv   Joona a lékař Erik. Ten mimo   jiné umí lidi hypnotizovat,   dostat je do zvláštního   stavu a dozvědět se od nich   tak některé skutečnosti.  
Ve srovnání s   Miléniem je toto slabší.   Bohužel si už tvůrci filmů   neodpustí některé americké   manýry a zatahují je do   evropské tvorby. Myslím tím   závěr filmu, ale to už   nebudu blíže popisovat, neb   bych tím prozradil konec   příběhu.
Film je to   dobrý. Ponurý a zajímavý.   Tato severská tvorba by se u   nás měla častěji   objevovat.
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Hypnotisören
Měla jsem to štěstí, že   jsem knihu četla o to víc   jsem se na film těšila i   když většinou je kniha   vždycky lepší v tomto   případě se o výjimku   nejedná. Už samotný úvod   byl špatně, on celkově film   byl špatně celý, protože   to co se nachází v knize tam   skoro nebylo. Vykreslení   vraha Josefa jako oběť je k   smíchu do toho naprosté   zamotání děje a máme tu   sice knižní trhák, ale   filmový propadák. Měla jsem   co dělat abych film vůbec   shlédla celý, doufala jsem,   že se to zlepší, ale   bohužel, film se ponořoval   do ledové švédské vody   stále hlouběji.
  Kdybych měla do detailů   popsat čeho se film dopustil   byla bych tady opravdu dlouho,   řeknu to zkráceně. Lýdie   jako Josefova matka - OMYL,   postava Simony a její   hypnóza - OMYL. Proč   sledovat 10 minut její   bloumání po louce, když se   v knize nic podobného   neudálo, proč neušetřit   těch 10 minut na něco co se   tam stalo? Zásadní chyba v   necelých 2 hodinách byla   shoda s knihou asi 10   minutová, což je dosti   tragické. Joona Linna si mě   získal jak v knize tak zde,   takže to je moje snad jediné   plus celého filmu.

A pokud se   nejdřív koukáte na film a   pak už Vás nezajímá   knížka je to celkem   pochopitelné, protože z   thrilleru je rázem   průměrný příběh, který   jste mohli vidět mnohokrát,   ale od knížky Vás odrazovat   nebudu, já jí přelouskala   za několik málo dní a byla   jsem z ní nadšená, moje   hodnocení Vám napoví, že   filmem rozhodně ne!
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2021
Knižní předloha má   plnohodnotný děj, který   musel být pro filmové   zpracování patřičně   upraven, což je nakonec ve   výsledku znát. Hlavní   dějovou linkou je   samozřejmě vyšetřování   hodně brutální vraždy, kdy   vrah neměl soucit ani s malou   holčičkou. A dá se říct,   že zrovna tato scéna, po   divácké stránce, hodně   zasáhne. Atmosféra je docela   dusná, čemuž přispívá   vcelku i povedený sugestivní   soundtrack. Skandinávský   thriller tedy šokuje scénami   zjevného násilí, přičemž   styl nadhledu a   přímočarostí nevybočuje   ze známé skandinávské   perspektivy. Jako obvykle je   realisticky zobrazena   atmosféra v každodenním   životě skandinávské   společnosti, čímž právě   snímek získává svoji   diváckou přitažlivost.   Nepovedené dějové   přepracování do   scenáristické podoby se   však daný příběh jeví   všednímu dojmu, což je pro   pokrytí snahy si udržet   zajímavost vcelku   nedostačující. Temný   kriminální thriller,   manželské drama a celkově   psychodrama. Není toho málo,   ale jak se zjednodušeně   používá, chybí tomu   patřičný tah na branku.   Snímek, mimo jiné   natáčený také v Česku,   tak zůstal někde na půl   cesty, což znamená, že zase   až tak špatný není, ale   nelze z toho nic výnosného   očekávat. Vůči autorovi   nejprodávanější knižní   předlohy to není zrovna   lichotivé.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Švédská hypnóza....
Po veleúspěšném   zfilmování švédské   trilogie Millennium tu máme   další zfilmovaný severský   bestseller. Musím napsat že   jsem čekal teda mnohem víc,   po zhlednutí Millennia jsem   se pustil i do knih, do   knižní podoby Hypnotizéra   se pouštět nebudu. Začalo   to velmi dobře, brutální   vraždy, pátrání, ale pak   jsme začali řešit rodinné   problémy našeho hypnotizéra   (ty dost nudily), pak přišel   unós, a najednou byl konec,   který moc neohromil. I když   to tam vše musel být, pač   vše souviselo se vším.   Některé scény byly   zbytečně protahované,   chápu že se to točilo kolem   hypnózy ,ale proč musím   koukat přes pět minut na   procházející se Lenu Olin   po zasněžené louce v její   hypnóze? A i konec byl   zbytečně natahovanej, ale je   jasný že tvůrci chtěli   diváka držet v napětí co   nejdéle. A musím se   pochválit, pač můj smysl   pro detail odhalil iniciátora   všeho zla hned při prvním   pohledu.:-D
Stačilo mi   to vidět jednou .Mé   hodnocení60%.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Film Lasse Hallstroma   Hypnotizér je tentokrát z   úplně jiného soudku než   jsme u něj zvyklí. Jemnost,   pohodovost a lidskost   vystřídalo drama, akce,   psycho. První polovina filmu   byla nemastná neslaná.   Druhá polovina to trochu   napravila. Z úcty k   režisérovi a většině jeho   filmů dávám 70%.
pavo.klima
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Sklon srovnávat
Je jisté, že po přečtení   předlohy se film neubrání   srovnávání... Knihu jsem   četl už před několika   lety... Ale i tak mi ve   snímku scházely některé   podrobnosti... Důvody proč   Erik Maria Bark přestal   hypnotizovat, jeho minulost v   terapeutické praxi...? Vztah   Josefa a jeho starší   sestry....? Mohlo to byt víc   košaté... Ale i tak film   měl náboj, i když se mnohé   momenty mohly odvíjet víc   svižně. Severská detektivka   je můj oblíbený žánr.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151238minih151238Sladká pomsta (1987) 
Sweet Revenge n
minih39305minih39305Sen pro nespavce (1997) 
Dream for an Insomniac n
minih58972minih58972Konec světa (2008) 
Polar Opposites n
minih47221minih47221Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Seznámení (1979) [TV film] 
Šerlok Cholms i doktor Vatson: Znakomstvo n
minih21429minih21429Tři uprchlíci (1989) 
Three Fugitives n
minih97321minih97321Enter Nowhere (2011) 
Enter Nowhere n
minih66355minih66355Ten druhý (1972) 
The Other n
minih66698minih66698La belva col mitra (1977) 
La belva col mitra n
minih49053minih49053Na hraně (2004) [TV film] 
À cran, deux ans après n
minih14360minih14360Noc husí kůže (1986) 
Night of the Creeps n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chladné srdce (Das Kalte Herz)

Chladné srdce
Das Kalte Herz

Alexander Duda

Duda Alexander

Max Tidof

Tidof Max

Naposled navštívené:
Chladné srdce (Das Kalte Herz)

Chladné srdce
Das Kalte Herz

Alexander Duda

Duda Alexander

Max Tidof

Tidof Max