Cerven
ohodnotit

Hypnotizér

Hypnotisören

Další název:
The Hypnotist
Žánr:
Země:
Rok:
2012
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2013
„Detektiv žádá lékaře, aby zhypnotizoval chlapce, který těsně unikl smrti...“

Obsah filmu Hypnotizér

 
V rodinném domku je nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Najednou se však věci zkomplikují a všichni se ocitnou ve viru nečekaných událostí. Filmová adaptace úspěšného bestselleru Larse Keplera.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lasse HallströmLasse Hallström  
hraje:
Tobias ZilliacusTobias Zilliacus.....Joona Linna [40]   
Mikael PersbrandtMikael Persbrandt.....Erik Maria Bark [48]   
Lena OlinLena Olin.....Simone Barková [57]   
Helena af SandebergHelena af Sandeberg.....Daniella [40]   
Anna AzcárateAnna Azcárate.....Lydia [51]   
Jonatan BökmanJonatan Bökman.....Josef [17]   
Johan HallströmJohan Hallström.....Erland [36]   
Gustav LevinGustav Levin.....Carlos [59]   
Jan WaldekranzJan Waldekranz.....Shulman [60]   
Eva MelanderEva Melander.....Magdalena [37]   
Göran ThorellGöran Thorell.....Stensund [58]   
Ulf EklundUlf Eklund.....Nålen [61]   
Oscar PetterssonOscar Pettersson.....Benjamin   
Tomas MagnussonTomas Magnusson.....Petter   
Emma MehonicEmma Mehonic.....Evelyn   
scénář:
Paolo VacircaPaolo Vacirca  
námět:
Alexander AhndorilAlexander Ahndoril.....román 'Hypnotisören' (2009, česky 'Hypnotizér', 2010) [45]   
Alexandra AhndorilAlexandra Ahndoril.....román 'Hypnotisören' (2009, česky 'Hypnotizér', 2010) [46]   
hudba:
Oscar FogelströmOscar Fogelström  
kamera:
Mattias MonteroMattias Montero  
střih:
Thomas TängThomas Täng  
Sebastian AmundsenSebastian Amundsen  
trailer
Distributor v ČR:
EEAP CZ-SK
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
švédská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hypnotizér >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2021
Knižní předloha má plnohodnotný děj, který   musel být pro filmové zpracování patřičně   upraven, což je nakonec ve výsledku znát.   Hlavní dějovou linkou je samozřejmě   vyšetřování hodně brutální vraždy, kdy   vrah neměl soucit ani s malou holčičkou. A dá   se říct, že zrovna tato scéna, po divácké   stránce, hodně zasáhne. Atmosféra je docela   dusná, čemuž přispívá vcelku i povedený   sugestivní soundtrack. Skandinávský thriller   tedy šokuje scénami zjevného násilí,   přičemž styl nadhledu a přímočarostí   nevybočuje ze známé skandinávské perspektivy.   Jako obvykle je realisticky zobrazena atmosféra v   každodenním životě skandinávské   společnosti, čímž právě snímek získává   svoji diváckou přitažlivost. Nepovedené   dějové přepracování do scenáristické podoby   se však daný příběh jeví všednímu dojmu,   což je pro pokrytí snahy si udržet zajímavost   vcelku nedostačující. Temný kriminální   thriller, manželské drama a celkově   psychodrama. Není toho málo, ale jak se   zjednodušeně používá, chybí tomu patřičný   tah na branku. Snímek, mimo jiné natáčený   také v Česku, tak zůstal někde na půl cesty,   což znamená, že zase až tak špatný není,   ale nelze z toho nic výnosného očekávat.   Vůči autorovi nejprodávanější knižní   předlohy to není zrovna lichotivé.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Film Lasse Hallstroma Hypnotizér je tentokrát z   úplně jiného soudku než jsme u něj zvyklí.   Jemnost, pohodovost a lidskost vystřídalo drama,   akce, psycho. První polovina filmu byla nemastná   neslaná. Druhá polovina to trochu napravila. Z   úcty k režisérovi a většině jeho filmů   dávám 70%.
pavo.klima
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Sklon srovnávat
Je jisté, že po přečtení předlohy se film   neubrání srovnávání... Knihu jsem četl už   před několika lety... Ale i tak mi ve snímku   scházely některé podrobnosti... Důvody proč   Erik Maria Bark přestal hypnotizovat, jeho   minulost v terapeutické praxi...? Vztah Josefa a   jeho starší sestry....? Mohlo to byt víc   košaté... Ale i tak film měl náboj, i když se   mnohé momenty mohly odvíjet víc svižně.   Severská detektivka je můj oblíbený žánr.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Knihu jsem zatím nečetl, takže nemohu   porovnávat. Je však jasné, že většinou jsou   předlohy hodnoceny lépe, než film, který podle   ní vznikl.
Film Hypnotizér vznikl podle jedné   z knih, která je součástí moderní vlny   "severských detektivek". Zde máme na   počátku brutální útok na jednu průměrnou   rodinu a hned několik jejích členů je   povražděno. Chybí motiv. A záhada začíná.   Hlavních hrdinů je více. Detektiv Joona a   lékař Erik. Ten mimo jiné umí lidi   hypnotizovat, dostat je do zvláštního stavu a   dozvědět se od nich tak některé skutečnosti.  
Ve srovnání s Miléniem je toto slabší.   Bohužel si už tvůrci filmů neodpustí   některé americké manýry a zatahují je do   evropské tvorby. Myslím tím závěr filmu, ale   to už nebudu blíže popisovat, neb bych tím   prozradil konec příběhu.
Film je to dobrý.   Ponurý a zajímavý. Tato severská tvorba by se   u nás měla častěji objevovat.
Reklama
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Hypnotisören
Měla jsem to štěstí, že jsem knihu četla o   to víc jsem se na film těšila i když   většinou je kniha vždycky lepší v tomto   případě se o výjimku nejedná. Už samotný   úvod byl špatně, on celkově film byl špatně   celý, protože to co se nachází v knize tam   skoro nebylo. Vykreslení vraha Josefa jako oběť   je k smíchu do toho naprosté zamotání děje a   máme tu sice knižní trhák, ale filmový   propadák. Měla jsem co dělat abych film vůbec   shlédla celý, doufala jsem, že se to zlepší,   ale bohužel, film se ponořoval do ledové   švédské vody stále hlouběji.
Kdybych měla   do detailů popsat čeho se film dopustil byla   bych tady opravdu dlouho, řeknu to zkráceně.   Lýdie jako Josefova matka - OMYL, postava Simony   a její hypnóza - OMYL. Proč sledovat 10 minut   její bloumání po louce, když se v knize nic   podobného neudálo, proč neušetřit těch 10   minut na něco co se tam stalo? Zásadní chyba v   necelých 2 hodinách byla shoda s knihou asi 10   minutová, což je dosti tragické. Joona Linna si   mě získal jak v knize tak zde, takže to je moje   snad jediné plus celého filmu.

A pokud se   nejdřív koukáte na film a pak už Vás   nezajímá knížka je to celkem pochopitelné,   protože z thrilleru je rázem průměrný   příběh, který jste mohli vidět mnohokrát,   ale od knížky Vás odrazovat nebudu, já jí   přelouskala za několik málo dní a byla jsem z   ní nadšená, moje hodnocení Vám napoví, že   filmem rozhodně ne!
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Švédská hypnóza....
Po veleúspěšném zfilmování švédské   trilogie Millennium tu máme další zfilmovaný   severský bestseller. Musím napsat že jsem   čekal teda mnohem víc, po zhlednutí Millennia   jsem se pustil i do knih, do knižní podoby   Hypnotizéra se pouštět nebudu. Začalo to velmi   dobře, brutální vraždy, pátrání, ale pak   jsme začali řešit rodinné problémy našeho   hypnotizéra (ty dost nudily), pak přišel unós,   a najednou byl konec, který moc neohromil. I   když to tam vše musel být, pač vše souviselo   se vším. Některé scény byly zbytečně   protahované, chápu že se to točilo kolem   hypnózy ,ale proč musím koukat přes pět minut   na procházející se Lenu Olin po zasněžené   louce v její hypnóze? A i konec byl zbytečně   natahovanej, ale je jasný že tvůrci chtěli   diváka držet v napětí co nejdéle. A musím   se pochválit, pač můj smysl pro detail odhalil   iniciátora všeho zla hned při prvním   pohledu.:-D
Stačilo mi to vidět jednou .Mé   hodnocení60%.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih132050minih132050Rudý kapitán (2016) 
Rudý kapitán n
minih71245minih71245Večerníček (1965) [TV pořad] 
Večerníček n
minih40325minih40325Man-Thing (2005) 
Man Thing n
minih83487minih83487Barbaři (1987) 
The Barbarians n
minih96571minih96571Truth or Dare (2012) 
Truth or Dare n
minih24861minih24861Zuřivý reportér (1987) 
Zuřivý reportér n
minih36834minih36834Propad do temnot (2003) 
Darkness Falls n
minih20966minih20966Osvícení (1980) 
The Shining n
minih23904minih23904Zlatý pavouk (1956) 
Zlatý pavouk n
minih51200minih51200Zrození šampiona (2009) 
The Blind Side n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Hypnotizér (2012)Hypnotizér (2012)Hypnotizér (2012)Hypnotizér (2012)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pavlínka

Pavlínka

Jean d'Ormesson

d'Ormesson Jean

Jaden Smith

Smith Jaden

Balada z mlází

Balada z mlází
Balada z mlází

Děti flamenka

Děti flamenka
Děti flamenka

Trans (Trance)

Trans
Trance

Call Girl

Call Girl

Naposled navštívené:
Pavlínka

Pavlínka

Jean d'Ormesson

d'Ormesson Jean

Jaden Smith

Smith Jaden

Balada z mlází

Balada z mlází
Balada z mlází

Děti flamenka

Děti flamenka
Děti flamenka

Trans (Trance)

Trans
Trance

Call Girl

Call Girl