Cerven
ohodnotit

Ježíš je normální! [DVD]

Další název:
Take It Jeasy!
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
66 minut
Premiéra v ČR:
15.1.2009
„Kde končí hranice svobody a začíná manipulace..?“

Obsah filmu Ježíš je normální!

 
Tereza Nvotová, režisérka dokumentu, milovala coby sedmileté dítě Ježíše. Byla totiž vychována v křesťanské Škole Budoucnosti. Ve svých dvaceti letech se vydala do církve Triumfální Centrum Víry
(odnože amerického Hnutí Víry), aby zjistila, proč se člověk stane závislým na Ježíši. Vznikl film o tom, jak jednoduchý a složitý je život s Ježíšem.
Český film 2008

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tereza NvotováTereza Nvotová  
účinkuje:
Tereza NvotováTereza Nvotová  
scénář:
Tereza NvotováTereza Nvotová  
námět:
Tereza NvotováTereza Nvotová  
hudba:
Tóno PopovičTóno Popovič  
kamera:
David CysařDavid Cysař  
střih:
Jakub VovesJakub Voves  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Typ:
[DVD]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ježíš je normální! >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Zajímavý námět bohužel zabitý nepříliš   dovedným zpracováním – prostě mnoho povyku   pro nic (možná příliš velké sousto, o   „nepopsatelném kouzlu“ se rozhodně nedá   mluvit). Autorka záměrně nechtěla   „komentovat“ a nechává děj plynout a   protagonisty křepčit před kamerou. V podstatě   nikdo tu nepromlouvá sám za sebe (kromě   manželské dvojice a bývalého učitele), takže   film má nulovou osobní výpověď, nedozvíte se   tu nic o motivech, prožitcích zúčastněných   lidí, kteří tu jen vnějškově „ukazují“   jako na přehlídce a možná trochu jako v zoo   nebo panoptiku (nechtěla jsem to napsat, protože   to režisérka takto určitě nemyslela, ale   výsledný dojem bohužel takový je).   Skandování, mantry, svíjení se, padání na   zem atd. je samozřejmě nesmírně atraktivní,   bohužel každý by si měl uvědomit, že to jsou   jen techniky, která zkrátka fungují, a to na   všechny (rozdílný je jen obsah – kdo zažil   dobře našlápnutý koncert nebo fotbalový   zápas, ví o co jde). Zpěváci o Ježíši na   Andělu na mě vždycky působili jako příjemné   zpestření a jejich vystoupení dokázalo na   mnoha zachmuřených českých tvářích   vykouzlit úsměv ;). Z celého dílka mě pak   nejvíc pobavil sotva postřehnutelný moment –   to když pan kouzelník (který Andělem občas   „projíždí“) s bílým druidským vousem a   cvičenou strakou na ruce na dotaz tvůrců   prohlásil, že „jsou to blázni“ a spěchal   do metra. Už dlouho jsem se takhle nezasmála.   Naštěstí svět není tak jednoduchý, jak si ho   mnozí představují.
ondrech
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Velmi průměrně natočený dokument o tématu,   které obzvláště v naší zemi naláká do kina   spoustu lidí. Bohužel, skoro celý film jsem si   říkal, jak to natočit lépe. Plus bod za   srdceryvný trailer a za smích v koncových   titulkách.
etos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Ježíš je normální! Take it Jeasy! SR, ČR 2009
=celovečerný dokument zo slovenskej časti   Febiofestu Bratislava=

Kontraverzia a nie   úplná a "normálnosť sa dá len   tušiť".
Je zväčša rozporupnne ťažké   túto kontradikciu predom aj odhaliť.
Od tohoto   dokumentu som čakal pravdu povediac úplne   neprávom čakal totálnu hrôzu, mediálny   výplach a dokumentaristickú katastrofu.
A   napokon ma jeho infantilne neokrôchané   "famácke študentské free lancerstvo"   slovenskej debutantky aj podmanilo.
Film som so   záujmom dopozeral do konca a môžem povedať,   že ma prinútil rozmýšlať o téme, ku ktorej   sa viaže.
Debutujúca slovenská režisérka   Terza Nvotová hľadá spoločenský konsenzus   fanatizmu, manipulácie a bytostne ľudskej   intimity.
Je to čiastočne univerzálny   princíp, a napokon aj ako vysporiadanie sa s   vlastným smerovaním.
Je možno aj   rekupituláciou vlastného Quo Vadis? Dokumentom o   životnej prípravke štúdiom biblickej   angličtiny a akceptáciou divokého   mesianistického misionárstva vo veľkom   štýle.
Tento dokument je samozrejme hraničnou   a zložite uchopiteľnou témou konceptu viery,   metód manipulácie, životnej edukácie a   skupinového mozgového vymývania .
Pokúsim sa   načrtnúť niekoľko diferencovaných   rovín.
1.Dokument je svojským, dosť   zážitkovým výkladom ľudskej "potreby   presahu" a jej formovania aj spôsobom   neortodoxným a naivistickým - čo je zdrojom   "neskutočnej energie"(v podstate   zostrihom charizmatického kňaza).
2.Druhým   filmárskym motívom je záznam priebehu   "Konferencie Viery a ohňa" v linke   parelelne dospeláckej a detskej.
Divák vidí   podobné "technické postupy" v dvoch   spolu prebiehajúcich časoch   (paralelách).
3.Treťou významovou rovinou je   svojská komunikácia rôznych podôb v rôznych   prostrediach.
Sú to "zážitky a ich   spracovanie": akási neurčitá sila či   energia, určitá nedefinovaná moc, isté   "mená, uzdravujúce teraz, dokyky spolu a   práve", čiže "evengelizácia" na   všetky spôsoby.
Ako celok sa filmová forma   autorky Terezky prejavuje plasticky. Je to napoly   aj jej spolupracovníkmi. Napokon aj jej   pričinenie stáť a v úžase pozorovať   usporiadanie sveta bez výraznejšieho   protirečenia. Šla do témy kontrverzii a celok,   ktorý jej vychádza komunikuje. Lepšie nemohla   obstáť.
Filmový obraz je štandardtnej   kvality, bez redundatného exhibicionizmu   kameramana Jana Hrubeša. Technicky má   bezproblémovú "konzumnú" obrazovú a   zvukovú skladbu Jakuba Vovasa. Možno akýsi   pseudonymický, no profesijne slušný výkon! S   náležitým hudobným podmazom, ktorý umocňuje   autenticitu materiálu.
Dramaturgicky je film o   "forme", ktorá ako hovorí protagonista   1.formuje, 2. deformuje a 3. reformuje   "použiteľného kamaráda", vlastnú   lenivosť či zastrašovanie zlom.
A v medziach   "absolútne dobrovoľnej   záležitosti".
Film má svoje   nepopísateľné čaro, lebo látku nepodáva s   pozozorovateľským či kritizujúcim odstupom,   ktorý by akcentoval kontraverziu "pokojného   srdca" , pouličného misionárstva i   pozvánky "pána - najväčšieho   borca!".
Divácky je dôležité mať svoj   pevný otvorený postoj k tejto téme.
Tento   principíálne únikový produkt   "periférneho väčšinizmu" je určite   komédiou i veselémm zamyslením nad   paradoxnosťou sveta.
Raketový štart   trablemakerskej celebrity je mediálne dosť   načechraný, ale jedná sa o tému novú,   aktuálnu a prínosnú. Súčasne ťažko   vstrebateľnú a s obtiažami analyzovateľnú.   Na pubertálne súcno úctyhodný   zámer.
Pozoruhodné je, že film vznikal s   mediálnou podporou viacerých veľkých   producentských hráčov a príkladnej spolupráce   českého i slovenského kinematografického   fondu,čo je pri začúnajúcich debutantoch   neuveriteľne príkladným faktom.
Nechýba mu   ani viac ako záslužné   "mediálne-marketingové posvetenie projektu   Terzky Nvotovej".
A kto je Tereza Nvotová?   Prváčka na FAMU a samozrejme celebrita, ktorá   priťahuje vekom, dizajnom i image.
Okrem   svojich rodičov aj sama sebou. A prečo   nie?

Zdroje:
1.Katalóg Febio Fest   2009
2.Magazín TV Oko č.16, s.6.-10, Petit   Press Bratislava
3.Internet na viacerých   stránkech s možnosťou upútavky i projekcie   celého filmu zdarma!
Siegmund
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Největší demagogie, jakou jsem kdy viděl.
Abych řekl pravdu, nevím, jak mám tento film   hodnotit. Námět? Zpracování? Obsah? O   hereckých výkonech se mluvit nedá, protože to   je dokument. Jako dokument je film zpracovaný   docela dobře, Námět dokumentu je zajímavý.   Ovšem co mě děsí, je obsah filmu. V   nebetyčné demagogii spatřuji obrovské   nebezpečí. Hlavní řvoucí protagonista je pro   mne ztělesněním ďábla. Je do nebe volající,   že uzdravoval jen zdravé lidi, zatímco u lidí   na invalidním vozíku se o to ani nepokusil.   Kdyby to opravdu fungovalo, tak bychom neměli   lidi s amputovanými končetinami, protože dle   fimu, v pohodě dorůstají lidem končetiny   nové. Takovými a ještě horšími nesmysly je   film doslova prošpikován. Měl jsem co dělat,   abys se na něj dodíval až do konce.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41728minih41728M.A.S.H. (1972) [TV seriál] 
M*A*S*H n
minih40496minih40496Pusinky (2007) 
n
minih20966minih20966Osvícení (1980) 
The Shining n
minih43106minih43106Absurdistán (2006) 
Idiocracy n
minih15074minih15074Oscar Wilde (1997) 
Wilde n
minih25123minih25123Armageddon (1998) 
Armageddon n
minih22404minih22404Závrať (1958) 
Vertigo n
minih28169minih28169Olověná vesta (1987) 
Full Metal Jacket n
minih9880minih9880Kamarád do deště (1988) 
Kamarád do deště n
minih27685minih27685Muž na Měsíci (1999) 
Man on the Moon n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Ježíš je normální! (2008) [DVD]Ježíš je normální! (2008) [DVD]Ježíš je normální! (2008) [DVD]Ježíš je normální! (2008) [DVD]
Reklama