Cerven
ohodnotit

Kajínek

Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
5.8.2010
„Znát pravdu je nebezpečné.“

Komentáře k filmu Kajínek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 57
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Tenhle film nenį nic jiného   než obrovsky nafouknutá leč   téměř prázdná bublina.   Nehodlám se zamýšlet nad   vhodností. Koneckonců byly   natočeny filmy o Tedu Bundym   a jiných sériových   vrazích. Ale tomuto projektu   se dělala reklama jako   mimořádnému filmař.   počinu a přitom to byl jen   slušně technicky provedený   obyčejný film s   převládajícími   nepřesvědčivými hereckými   výkony co lze jen s   přimhouřeným okem možno   označit za průměr. Já   osobně ho budu mít navždy v   paměti jen jako poslední   filmový příspěvek   Vladimíra Dlouhého.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Má se to brát prostě jen   jako film, nebo pokus vcítit   se do Kajínka, ať je jakej   je? Jako film to jde, ve   druhém směru trochu   pokulhává. Začátkem   nahrává tomu, že to   udělal, pak svůj pohled na   věc "znejasní".  
Žádný film a   žádný herec ale podle mě   nedokáže sehrát, co se   odehrává v člověku a jak   se ten cítí, pokud sedí   neprávem - což si myslím.   Věřím, že není   svatoušek, ale ne, že zabil.   Který soudce by obnovil   proces, pokud mu někdo   vyhrožuje? A proč to dělá   pořád ten samý soudce? Atd,   atd...
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Vracím se po čtrnácti dnech   ke komentáři, který jsem   vymazal, abych se nedotknul   svých unešených kolegů z   nového českého filmu. Film   je podprůměrný. Režie,   snad snese přísnější   měřítko Brabcova kamera.   Navíc se mi příčí ta   glorifikace těžkého   zločince, který připravil   svými loupežemi stovky lidí   o všechno, co jim byl drahé.   Jestli je vinen vraždou nebo   ne, stejně si zaslouží   doživotí. Připadá mi, že   si spousta lidí neuvědomuje,   že nebýt zrušen trest smrt   v roce 199O, byl by pan Jiří   dávno na pravdě boží a   neštěkl by po něm ani pes.   Pouze zásluhou svého pokusu   o útěk a televizi pana   Železného a jeho poskoků   Klímy a Johna se česká   veřejnost dozvěděla, že   něco jako Kájínek existuje.   Klasická ukázka české   demokracie. A snaha o flirt   mezi vrahem a obhájkyní, to   už je naprostý úlet, něco   takového se snad nevidí aní   v pokleslých béčkových   amerických televizních   thrillerech. To snad pan   režisér nemohl myslet   vážně.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2019
Na rozdíl od jiných   posuzovatelů si myslím, že   tomu filmu chybí jen pár   drobností, ale jinak to má   gradaci, napětí a   sympatické herce. Zatím   devadesát ze sta.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2010
Ano, tenhle film mne zaujal -   nejsem obdivovatelkou ani   obhájkyní J. Kájínka, ale   nad některými detaily jeho   případu je dobré se   zamyslet. No nic, zpátky k   filmu - přišlo mi, že je tu   všechno dávkované tak   "akorát": napětí,   akční scény, erotika...   Pochopitelně, že film je do   velké míry pouze fabulací,   avšak fabulací dobře   vymyšlenou a výborně   zahranou. Ruský herec K.   Lavroněnko byl vynikajícím   tahem, velmi dobré výkony   podali i jeho čeští   kolegové. Prostě: jo -   líbilo se mi to!
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Vynikající a strhující film
Na film Kajínek jsem se   skutečně těšila. Jak již   píše předchozí pisatel   komentáře - je skutečně   osvěžením najít v naší   kinematografii něco, co není   zpracování Vieweghova   "díla", nebo pod   tím není podepsaný   Hřebejk, z konzervy na nás   neskáče Holubová, Polívka,   Trojan, Macháček,   Liška...Snad jen Vilhelmové   je všude plno, ale díky   výborné režii a skvělému   scénáři je i zde v tomto   filmu pro mne přijatelná,   byť nepatřím rozhodně do   jejího fanclubu.

Ale k filmu samotnému -   nezklamal. Je strhující,   dynamický, působí velmi   dokumentárním dojmem.   Samozřejmě jsem si vědoma,   že některé momenty jsou   fiktivní. Scénáristé   vycházeli ze skutečných   záznamů Kajínkova procesu,   odbornou poradkyní filmu byla   jeho obhájkyně - Klára   Slámová - nicméně nejde o   doslovnou rekonstrukci. Na   straně druhé jej vnímám   jako jeden z možných   pohledů na Kajínkův   případ a v podstatě jako   předložení možné verze,   co všecko stojí v pozadí   celé kauzy, kdo hýbe nitkami   hlavních aktérů, jaké   podněty a události nutí   klíčové postavy se chovat a   jednat tak, jak je veřejnost   o případu doposud oficelně   informována.

Scénáristé si s   nelehkým tématem poradili   velmi dobře. Pomíjím nyní,   že film je částečně -   resp. v některých momentech   - fikce, s tím musí jeho   divák počítat, byť si   troufám tvrdit, že   minimálně 80 procent snímku   opravdu vychází ze   skutečných událostí. Po   stránce umělecké nemám   výhrad - dynamická a skvěle   nasnímaná Brabcova kamera,   žádné zbytečné a   bezduché scény plácání o   ničem, stále se něco děje,   nemáte pocit nudy, nic Vás   neodvádí od ústředního   příběhu, hudební   podbarvení naprosto skvělé.   Tleskám i za výběr   hlavního představitele,   Lavroněnko svým vzhledem   opravdu silně připomíná   skutečného Kajínka,   prokazuje fyzickou zdatnost,   vystihuje gesta skutečné   postavy. Na co jsem ale byla   velmi zvědavá, tak na   skutečnost, kdo dabuje roli   Kajínka do češtiny...neboť   ani zde na FDB tato informace   nebyla (doplnila jsem   ji)...Hlas z Kajínkových   úst mi byl povědomý, ale i   přesto, že jej přemlouvá   vcelku populární a velmi   známý dabér, tak mi   poměrně dlouho trvalo jej   identifikovat, hlas je   upraven, zdrsněn...nicméně   můj tip, že jde o Jana   Šťastného, byl správný -   což mi potvrdily   závěrečné titulky.

Celkový dojem z   tohoto nového českého   snímku tedy zní -   maximální spokojenost.   Nemusí se líbit každému,   rovněž tak si netroufám   tvrdit, zda je Kajínek   opravdu vinen či   nevinen...jeho případ je   velmi komplikovaný a jakoby   zahalený tajemstvím. Snímek   splňuje svůj účel -   donutí minimálně k   zamyšlení. Výborný český   film, který nezklamal a   považuji jej za jeden z   nejlepších českých   snímků posledních let   vůbec.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2011
velmi slušnou práci odvedl   petr jákl, ml. coby režisér   ve svém celovečerním   hraném debutu nazvaném   kájínek realizovaném na   základě skutečných   událostí. celkový dojem,   herecké výkony, hudba,   atmosféra i poselství jsou   jistě za hranicí   převyšující obyčejný   šedý standard současné   česko-slovenské   kinematografie a za to se   sluší celému tvůrčímu   týmu kájínka přihodit plus   k dobru stejně jako samotný   fakt dostatečně velké   odvahy pustit se do   rekonstrukce, i když jen   filmové, kontroverzního   případu z časů naší   mladé a jen volně se   rozvíjející demokratické   společnosti včetně   justičního systému, což   suma sumárum vynáší tento   snímek k nejvyšším   příčkám střední třídy   dějin světového filmu.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Budu asi patřit k těm   divákům, kteří si budou   myslet, že tento film   obhajobou Kajínka je. Bez   ohledu na to se však jedná o   solidně natočený thriller.   A na české podmínky   výtečný. Děj je zasazen do   skutečných událostí,   který hýbaly republikou. Na   plný počet v hodnocení   však ještě nemá.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Kajínek
"Je to reálnější než   reál," okomentoval   skutečný Jiří Kajínek po   shlédnutí Jáklův film. Pan   režisér se ho optal, zda   nejsou některé scény až   moc přitažené za vlasy,   jestli to nepřehnal s tou   surovostí a naturalistickým   vykreslením. Odpovědí mu   bylo, že mohl klidně ještě   přitlačit, protože   skutečnost je mnohem   horší...
Co vlastně   vidí stovky (skoro bych si   dovolil říci i tisíce) žen   na tomto kriminálníkovi? To   všechno se nám pokouší   snímek ukázat. A velmi   dobře. Hlavní hrdina   (kterého si i skutečný   vězeň velmi chválil) hraje   jak o život a chvílemi   bychom si i snad mohli myslet,   že si vypůjčili útěkáře   z Mírova. Dalším plusem   zůstává autentičnost, kdy   nám filmaři ukazují   skutečné prostory věznice   Bory a Mírov, včetně   pověstného okna vedoucího   na svobodu.
Moje   neoblíbená herečka Tatiana   Vilhemoá mi výjimečně ani   moc nevadila, svě role se   zhostila opravdu dobře.   Místy se mi sice zdálo, že   je příběh zaměřen hlavně   na ni, ale koneckonců,   všichni dostali dost prostoru   (včetně Michala Dlouhého,   kterému byl po   závěrečných titulkách   celý Kajínek věnován).
Tři týdny po premiéře   a přesto úplně plné kino,   rozhodně se podívám na   Klímův dokument "Pravda   o Kajínkovi".
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Je dobré, že tento film   vznikl, my tady krimi, akční   thrillery moc netočíme a už   vůbec podle skutečných   událostí a lidí. Kajínek   je na naše poměry dobře a   svižně natočený film a   vzhledem k tomu, že já jsem   na 100% přesvědčen,že   Kajínek je v tomto nevinný   nebo minimálně né tolik   dávám i proto toto   hodnocení. Čímž   neomlouvám jeho předešlou   kriminální činnost.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2011
Kauzu Kájínek u nás zná   téměř každý a je jenom   dobře, že o něm byl   natočený film, který se   povedl. Škoda, že to trvalo   tak dlouho. Někde jsem četl,   že mladému Jáklovy došly   prachy, ale co je na tom   pravdy nevím. Každopádně   je dobře, že to dokončil.   Je zde skutečně výborné   herecké obsazení. Dost se mi   líbil Konstantin Lavroněnko   v roli Kájínka ( znám ho z   filmu Archangel ).Také oba   bratři Dlouzý měli skvělé   role. Vilhemku já sice moc   nemusím, ale budiž - nebyl   to špatný výběr.
Ovšem velmi mile mě zde   překvapil svou menší, ale   důležitou a hlavně celkem   dobře zahranou rolí V.Noid   Bárta - potěšil. A pak i   hudbou, kterou k tomuto kousku   udělal.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2011
cekal jsem vic vzhledem k mega   propagaci , ale to je u   ceskych filmu normalni.   rozhodne je to povedeny kousek   ,ale ze by Kajínek byl   takový hodný chlapík který   nikdy nic nikomu nikde??? ale   jdete :-) skvely vykon dnes   jiz bohuzel zemreleho   Vladimira Dlouheho ,a smrt ve   filmu jeho bratra je necekana   a exkluzivni
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.8.2012
Mediálne známy prípad
Na toto sa dá pozerať asi z   dvoch uhlov. Jeden je nakoľko   je to inšpirované   skutočnosťou a druhý   vlastne samotný film, kde si   čiastočne musíme tú   inšpiráciu odmyslieť, alebo   ešte lepšie nevšímať, aby   to nerušilo. Takže prvý   náhľad neviem zhodnotiť,   lebo neviem o tom prípade   takmer nič, iba že chvíľu   bolo z toho slušné haló   keď utiekol. Ale zasa pre   nič za nič by asi nesedel.   Skôr sa zameriam na samotný   film. Nemôžem si pomôcť,   ale nepáčil sa mi. Ja viem,   nemal som pozerať, vedel som,   že to bude také, aké som   čakal, ale bol som zvedavý.   Až priam fanatizmus   obhajkyne, totálna až   odovzdanosť hlavného   "hrdinu" (až na ten   útek), a korupcia kde sa   podívaš. Každý kto to   videl, tak nemohol si   nevšímnuť, že nejak extra   objektívne to nebolo a   vlastne ústredná postava z   toho vychádza najlepšie. A   čo ma dostalo, tak tá   skorumpovanosť všade kam sa   podívaš, no neviem, nechce   sa mi tomu veriť, lebo ak to   fakt tak vyzerá, no tak   zbohom spoločnosť. Avšak   musím podotknúť, že   niektoré akcie mali slušne   akčnú úroveň, solídne   zákerný bol Dlouhý a dosť   vyzdvihujem hudbu, ktorá   nebola nejak zas extra   svetoborná, ale akosi   pasovala a celkom mi tu sedela
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Propaganda
Jiřího Kajínka já osobně   vidím jako manipulátora a   vinnýho ve všech směrech.   Jákl ale Česku ukázal, že   tento člověk je nevinen. Od   svého mládí je Kajínek   vrah, vyděrač, lupič a   hajzl, tenhle chlap není   chudák, ale po právu   trpící zvíře ve vězení.   Teď k filmu.
Největší mínus je tedy   tato propaganda. Dále   neodpustitelné chyby, které   si můžete přečíst v sekci   "Chyby". Herecké   obsazení v čele s   Vladimírem Dlouhým je na   jedničku a výkony tak též,   ale to je tak vše. Nemám v   úmyslu kouknout se na tento   film znovu, zklamání.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Na to, jak se dělala filmu   velká až bombastická   reklama, tak mne film moc   nepřesvědčil. I u nás se   filmu o velkém lumpovi (?)   dělá velké očekávání a   skutečnost pak nás dost   zklame. Je otázkou, jestli   byl Kájínek opravdu plně   vinen, ale vidět film mne k   novému zhlédnutí asi   nepřesvědčilo.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2011
Spoustu různorodých   komentářů. Souhlasím s   povedenosti filmu vzhledem k   žánru. Také s   nepovedeností úprav reality   a pojetí děje a dalšími   nevhodnými zásahy do   průběhu filmu. Z pohledu   skutečné viny však   povětšinou nesouhlasím   jelikož z filmu mi ani tolik   nevyplynulo že by Kajínek   seděl neprávem jako spíš   to, že by tam měl sedět s   dalšími X lidmi! A asi ne na   doživotí i když v jeho   věku i kdyby byl trest   zmírněn stejně to nakonec   bude skoro doživotí...   závěrem bůh ví kde je   pravda...a třeba o tom   vznikne i pravdivý film.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2010
Kajínek
Povedený thriller o   nejznámějším vězńovi v   naší republice. Celý   případ mi připadá   pozoruhodný hlavně tím, že   je pekelně zamotaný a nikdo   neví, kde je vlastně pravda.   Filmu nechybí důležitá   fakta celé kauzy, děj má   vynikající spád a nabízí   velmi dobrou napínavou   atmosféru a trochu akce.   Herecky je film taky na velice   vysoké úrovni. takže mě   osobně dost zaujal.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Na Kajínka jsem se   neskutečně těšila a   říkám: nezklamal. Tatiana   Vilhelmová potvrdila, že do   české herecké elity patří   právem a Konstantinovo   charisma by vystačilo na   několik filmů. Co se týká   Vladimíra Dlouhého, myslím,   že to je víc než důstojná   poslední role jeho života.  
Potěšil mě i   hudební podkres. Dle mého   názoru vokály nejsou nic   neříkající (jak píší   novinky.cz)- nastražte uši a   vypoví vám víc, než celá   otextovaná píseň. Takže od   NOIDa příjemné   překvapení.
Body ale   Kajínkovi ubírá kamera. Je   na hony cítit, jak se   filmaři snaží přiblížit   hollywoodskému řemeslu a   mají vážně co dohánět.   První minuty vypadaly jako   když si kamera dala rande s   houpačkou a kolotočem   najednou.
Akce, láska,   násilí, vtip, nadhled,   záhada. To vše v Kajínkovi   je.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2011
světový film
ze srdce nenávidím české   filmy, až na prstech jedné   ruky pár spočitatelných   vyjímek... Jákl velmi   překvapil. Překvapil hlavně   kamerou. To vše podle mne je   ale zásluhou zahraničních   ručiček, protože Jákl sám   přiznal, že mu pomáhají s   jeho prvním filmem lidé z   ciziny. Proč ne? Sám se   objevuje v zahraničních   filmech. Má styky. Podle mne   konečně dostal český film   jinou dimenzi. Blížíme se   západu. A to je velmi, velmi   osvěžující! Nemám jej   ráda, ale fandím mu. Bylo by   fajn, profláknout tento film   zahraniční veřejnosti.   Pokud jeho další snímek   bude stejně dobrý, jako   tenhle, i když s jiným   námětem, dostane mne.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2019
Zcela pominu zda je to fikce   nebo pravda. Film takový je   na české poměry velmi   povedený. Krátký střih   tomu sluší a Petr Jákl   odvedl dobrou práci. Mělo to   spád, bylo to zajímavé a   herci také nezklamali. Na   české poměry i slušná   akce.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Aby film byl dostatečně   akční,drsný a tvrdý,   použil režisér dost   stupidní a lacinné   nástroje.Např.střílení   holubů vězeňskou   službou,ozbrojené hlídání   vězňů na vycházkovém   dvoře (obojí je v našich   podmínkách a nařízeních   nemyslitelné),vrtání plexi   během   návštěvy,atd.atd.Vše   působí trapně.Ve filmu se   neobjevilo nic navíc,co by   každý z nás z této kauzy   neznal.Je tedy Kajínek   něčím vyjímečný,co by   zajímalo diváky i 10 km od   našich hranic?Je něco v   tomto snímku navíc oproti   jiným podobným filmům?Já   nenašel vůbec nic.Hudba na   mě působila rušivě a   "zoomovací" kamera   zde byla out.Líbil se mi jen   Vladimír Dlouhý jako   záporák.Dávám 4 hvězdy a   to ještě přidávám jen   díky tomu,že Kajínek je   teprve Jáklovo debut.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2013
In dubio pro reo ...
Film je natočený dobře, ale   málo platné, ten skutečný   příběh mám příliš   hluboko pod kůží na to,   abych mohl hodnotit film   nezaujatě, jako běžnou   kriminálku.

Skoro dvacet let už žiju   v Plzni. Takže vím, že při   stavbě dálničního   přivaděče od Klatov zanikly   serpentiny pod věznicí Bory.   Tudíž nestranná   rekonstrukce dávného   zločinu, a to ani v   případě zájmu, již   technicky není možná.

Druhé zastavení:   Když jsem, kdysi dávno, pár   let žil v Zábřehu na   Moravě, propadl jsem   parašutismu. Většinu   seskoků, jsem měl na OVP-68,   se záložákem ZVP-65, časem   i se ZVP-80. A ano,   samozřejmě, vždy se mi   padák bez problémů   otevřel. Koneckonců, to se   od padáků očekává. A to   nejen od těch, co ušila   firma s letitými   zkušenostmi, že...
Občas jsem si také ze   Zábřeha vyjel na kole,   protáhnout tělo, i opačným   směrem. A tak jsem párkrát   projížděl i po lesních   cestách pod hradbami hradu   Mírov. Psal se teprve rok   1990. Český Motýlek odsud   měl (jen na chvíli) uletět   až o deset let později.

Dnes bych vyměnil   všechny ty zážitky se   seskoky, a ještě bych   připlatil penězi, za   možnost skutečně   nahlédnout do svědomí   dvěma mužům. Abych se   konečně zbavil tísnivých   pocitů, všech těch   pochybností... Kam se hrabe   Freddy Krueger! Neboť toto   jsou ty pravé běsy a moje   nejhorší noční můry:   nepotrestané zlo, nejistota,   možnost justičního omylu   ... a vysoko nade vším ční   slovo, po kterém stékají   stružky krve až k našim   nohám. Slovo tak   majestátní, i laciné a   vulgární zároveň:   SPRAVEDLNOST.

„In dubio pro reo“. I   já to mám vytetováno na   pravém předloktí ruky.   Ruky, kterou právě teď   vyplňuji formulář   daňového přiznání. Kůži   dlaně rozežranou louhem   pochybností. Snad se to ale   přece jednou dozvím. Pokud   tedy v pekle už mají   internet. A pokud ne, tak   možná od některého z těch   dvou mužů osobně. A nebo od   někoho třetího, s rukama od   krve...

Co   dodat k samotnému filmu? Pro   mě průměr. Ale ten   Konstantin Lavroněnko, ten   byl přesnej.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2011

Poslední dobou nevyhledávám   příliš současný český   filmy, ale u Kajínka jsem   samozřejmě musel udělat   výjimku. Tohodle vězně zná   bez nadsázky celá republika   a i já patřím k jeho   „fanouškům“. Tedy ne   mezi ty, kteří věří v   jeho nevinu, ale mezi ty,   který souhlasí s tím, že   je v tomhle případu až moc   otazníků a odpovědi   žádný. To samý je vlastně   i v tomhle snímku, i když   bych řekl, že Jákl   Kajínkovi přeci jenom   trošku moc fandí a ten je   tudíž vyobrazen jako   mučedník (na druhou stranu,   v médiích to není o nic   lepší). O scénář jsem   neměl příliš obavy,   protože tenhle případ je   dostatečně zamotaný, aby   utáhl ne jeden, ale klidně i   více filmů. Bál jsem se   spíše Jáklovi režie (když   si vzpomenu na Po hlavě do   prdele, uvědomuju si, že do   dnešního dne jsem tu   „věc“ nedokázal   dokoukat), ale tady mě docela   příjemně překvapil.   Začátek byl sice dost   mizerný, vadil mi střih i   realizace některých scén, a   podivný pokusy o dynamiku,   která v týhle pasáži nemá   co dělat a je akorát   rušivým elementem. Ale   hlavně po tom slavném   útěku (mimochodem nic moc),   se to o dost zvedne (možná   též proto, že už se tolik   nemluví, ale spíše jedná).   Další věc, které jsem se   hodně obával, bylo herecké   obsazení. Když jsem poprvé   viděl na plakátu Konstantina   Lavroněnka, nevěřil jsem   vlastním očím – tohle má   bejt Kajínek? Na druhý   straně – na rozdíl od   opravdového Jirky, má tenhle   chlap i řádnou dávku   charismatu a být Kajínkem mu   v mých očích sluší více   než tomu pravému. Ten je   sice sympaťák, ale právě   proto působí tak nevinným   dojmem a možná právě proto   má tolik fanoušků. K Táně   Vilhelmové či Michalu   Dlouhému nemám žádné   výtky, odehráli si svůj   solidní standart, i když je   trošku zastínil Vladimír   Dlouhý. Škoda taky   (pochopitelné) záměny jmen   některých postav (téměř   všech? Je to už nějaký   čas, kdy jsem hltal všechno   okolo tohoto případu, ale   mám dojem, že minimálně ti   bratři se jmenovali jinak –   tuším Pokošovi?).   Příjemně mě překvapila   též zajímavá hudba,   kteroužto bych od Bárty,   bůhví proč vůbec   nečekal… Ve výsledku mě   snímek spíše příjemně   překvapil, i když se o   žádný zázrak nejedná, už   jenom kvůli zajímavému   námětu a v našich krajích   nezvyklému žánru   (Akční-krimi-thriller-drama?   ), se určitě vyplatí to   vidět.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Čekal jsem průser a ejhle   ..... vcelku vydařený   krimithriller v americkém   střihu ale s česky   příjemnou příchutí.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2011
Prostě takový český pokus   o thriller co se moc nevyvedl.   Film až na pár momentů   spíš nudí a veze se jen na   pro lidi zajímavém tématu.   To ale bohužel na opravdu   dobrý film nestačí.
Ostrovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Kéž by se za ty prachy   natočily dva, tři nápadité   a svěží studentské   filmy...
Nevěrohodné   chování, především   dialogy postav (,,tfuj"   při flusanci do rendlíku   při přivítání na Mírově   byl snad úlet) a démonizace   postavy Kajínka (vytržení   skoby ze země při první   návštěvě Vilhelmové),   spolu s agresivním střihem a   afekty, vhodnými pro   kriminálka Anděl, nebo TV   krimifilm, to vše nám Mr.   Jákl při svém debutu   nabídl. Pro mě si za to   vysloužil 5 hvězdy a palec   dolů.
johnny-rk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2010
Musim souhlasit s Kyle_XY,   protoze jsem se u tohoto filmu   celkem nudil, dokoukal jsem to   jen proto, ze to zajimalo mou   drahou polovicku, jinak bych   to vypnul. Trochu vice akce by   neuskodilo.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Na film jsem šla do kina s   rodinkou a rozhodně nelituju.   Velice mě překvapil. Když   to začínalo, myslela jsem   si, že je to ještě   upoutávka na nějaký   americký film. F.A. Brabec   odvedl vynikající práci   jakožto kameraman. Petr Jákl   jako režisér výborný. Bylo   vidět, že případ Kajínek   studoval a zkoumal, takže   věděl, co točí. Na české   filmové poměry je Kajínek   hodně nadprůměrný.   Určitě koho kauza Kajínek   zajímá, navštivte kino a   udělejte si vlastní názor!
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 26.12.2010
Petr Jákl odvedl ve svém   debutu a na české poměry   velice solidní   práci.Scénař místy   obsahoval slabší   pasáže,ale vše nahradily   výkony všech   herců.Kamera,střih i   hudba-vše klaplo jak má.Ač   jsem k filmu a hlavně   režisérovi přistupoval   velice skepticky,tak jsem   velmi zvědav na jeho další   režijní vývoj.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Přesto že film nenápadně   ukazuje na špinavé praktiky   českých vyšších vrstev,   které se nominovaly z   mafiánského prostředí, je   v celku nezáživný, až na   chvíle, kdy ukazuje dobu po   kterou byl Kajínek   nezvěstný. Český divák   jistě věří že Kajínek je   nevinný a třeba se to   prokáže, ale za hranicemi   už bude tenhle film pomalu   nicneříkající   kriminálkou.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2012
Na film bych do kina nešla   už jen z principu. Když ho   dávali v televizi a nebylo   nic jiného, tak jsem ho   zkusila. Měla - li bych   někomu vyprávět příběh   filmu, nevěděla bych.   Mafiánské praktiky české   galerky mě nepřekvapily ani   nezaujaly. Táňa vypadala v   blonďaté paruce jako od   kolotoče a o tom, že je   právník mě tedy   nepřesvědčila. Celkově   vzato film hrající na efekt   a překvapení napodobující   americké thrilery, ale má   spád a pan Jákl je   překvapivě talentovaný   režisér.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2011
Fakt zajímavej film,   odhalující spravedlnost a   čistotu našeho soudního   systému :)
Konstantin   dobře zahrál   chladnokrevného a tajemného   tvrdáka a Dlouhý odešel po   uznáníhodném výkonu.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Proč.. ? Z jakého důvodů   bývají tihle   „nabušenci“ tolik   podceňovaní. Nejspíš   proto, že se jim mozek   rozmělnil do svalové hmoty.   Nechápu ten všeobecný   negativismus. A konečně se   našel někdo, kdo českým i   slovenským divákům ukázal,   že je možné nastavit i tu   druhou intelektuálnější   tvář. Poctivá kumštýřina   Petra Jákla je patrná z   každého záběru. Na poprvé   si vybrat tohle „horké   želízko v ohni“ a   troufnout si poodkrýt(a to   hodně natvrdo) neutěšenou   provázanost podsvětí s   policií, sice s určitou   dávkou fikce, i když hned v   té nejprovařenější   kauze(která je ve   skutečnosti pro veřejnost   propraná pěkně dočista).   Nevychutnat si přitom i ty   nadupané akční scény, to   bychom byli o dost ochuzeni:)   Vladimír Dlouhý mě   nepřekvapil, jeho   procítěné herectví jsem   vždy obdivovala; kdo   obzvlášť příjemně   překvapil byli Michal Dlouhý   a Tatiana Vilhelmová. A   Konstantin Lavroněnko, byl ta   nejšťastnější volba,   neumím si v roli Kajínka   představit nikoho   dokonalejšího. Také musím   vypíchnout hudební podkres   Václava „Noida“ Bárty,   který zapůsobil o dost   silněji, než jeho drsoňsky   pokérkovaná etuda. :)) Co   asi přijde příště.. ?
tomka2000
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Pravda či lež? Film člověk   nemůže brát jako dokument,   a už vůbec ne jako   skutečnou událost. Nejde ani   uvěřit, že by něco   takového mohla být pravda.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
snažil jsem se soustředit na film
Tenhle snímek má prostě   smůlu. Četl jsem na něj   mnoho recenzí v různě   zaměřených periodikách.   Velká většina těch   recenzí se však zabývá   otázkami typu: je to film na   podporu Kajínka, nebo ne - je   Kajínek vrah, nebo oběť -   udála se skutečnost takto,   nebo je to částečně fikce?   Jen málokterý recenzent se   však soustředí na to, jaký   ten film vlastně je. Je to   kategorie v české produkci   dnes hodně neobvyklá. Dle   mého názoru se poměrně   slušně povedl. Herecké   obsazení nadprůměrné,   výkony některých herců   skvostné (Vilhelmová, oba   bratří Dlouzí). Hudba   neurazila, ale určitě bych   si dokázal představit i   jinou, která by více   vyhrotila některé scény.   Tady jsem hudbu podvědomě   vnímal jako doplněk filmu,   ne jako jeho součást. Co se   příběhu samotného týká,   je to prostě polistopadová   realita a v pozdější době   opět reálný pohled do   kriminálního podsvětí a   lehké poodhrnutí roušky do   zákulisí špinavé politiky.   Nad tím se všichni   pozastavují nejvíce. Já si   však myslím, že snímek ani   zdaleka nezobrazuje skutečnou   hloubku politického bahna u   nás. Naopak mám pocit, že   všem vyhovuje soustředění   se národa ne jeden   vypíchnutý a patřičně   zmedializovaný případ, aby   ty ostatní mohly zůstat v   přítmí a nepovšimnuty   veřejností. Co na filmu   nejvíce vadilo mi? Za prvé   zpracování několika   prvních minut, které měly   diváka provést celými   devadesátými léty minulého   století a na mě byly moc   hektické, divoké a   potrhané, a za druhé právě   ten fakt, že jsem si u jinak   dobře a profesionálně   zpracovaného kriminálního   thrileru nemohl správně   vychutnat děj a jeho zlomy,   protože jsem je předem znal.   Překvapující pro mě byly   tedy jen ty, které byly   scénáristy dosazeny pro   sledovatelnější úpravu   děje. Při případném   dotazu bych film určitě ke   shlédnutí doporučil.
vernom
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2011
5/10
Jak bych začla..... všichni   tento film tak opěvovali,že   jsem i já na něj koukala,ale   teda nic extra,čekala jsem od   toho hodně podle recenzí,   jako tak špatný nebyl to   určitě ne,ale nijak mě   nenadchl.
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Podle mě jeden z nejlepších   českých filmů. Rozhodně   film doporučuji. Petr Jákl   si jak je vidět z holywoodu   rozhodně pár zkušeností   odnesl a ty náležitě   využil právě u tohoto   filmu. Má to všechno, je tam   napětí, humor (nejlepší   Alice Bendová)má to spád a   rozhodně je to šokující.   Neříkám, že všechno se   událo tak jak je to ve filmu,   ale určitě chtělo odvahu   takový snímek natočit.   Jenom Noid mi nějak do role   vězně drsnáka neseděl, ani   nevím proč. Ale jinak asi   bez jediné chybičky. A   hlavně je to poslední film   Vladimíra Dlouhého, už   jenom proto stojí za to se na   ten film podívat.
marfussa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Kajínek
Film je natočený dobře,   nemohu říct, že bych se   nebavila..ačkoliv nejsem   žádný fanda Kajínka, tak   je vidět, že v případě je   spousta nejasností - no   uvidime, jestli bude mít film   pokračovaní, ve kterém bude   zfilmovaný obnovený proces,   na to by měl mít snad právo   každý ...
aurora45
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Kajínek...
Nikdy v životě by mě   nenapadlo sledovat americkej   akčňák. Na film Kajínek   jsem do kina nešla. Dnes jsem   podlehla zvědavosti a   shlédla dílko, které je   právě emérickým stylem   inspirováno a současně se   zabývá skutečnou osobou. No   a dojem? V podstatě by to   mohl být film němý, akční   scény převažují, je zde   určitá heroizace gaunera (a   sexuálně nesaturované   starší dámy mají vlhké   /nejen/ oči...). Jedna   hvězda pro kaskadéry, po   jedné hvězdě pro TW a VD,   dělali co mohli. Špatnej   biják, přímo s....ka.
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Pěkný film dokumentujici   zajímavý příběh   nenásilnou koukatelnou   formou. Hodnotím ho jako   jeden z nejlepších českých   filmu posledních let,   konečně jsme dokázali   vyprodukovat něco jiného   než nekonečné pohádky se   stejným námětem a   "věrohodnými"   hereckými výkony. Na   kajinkovi se mi líbí   atmosféra která asi   správně dokumentuje   90.léta. dále herecké   výkony a některé scénky.   Minusem je asi to, že   režisér až příliš okatě   věří v kajinkovu nevinu,   ačkoli to není úplně   objasněne. 75%
kvaca
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.4.2014
Proč?
Proč se v našem hrozném   státě glorifikují vrazi a   zloději? Proč vznikají   takové zbytečné filmy o   vrazích hrdinech,jako jsou   Kájínek a Lidice? Už mi do   výčtu chybí snad jen film o   p. Nečasem vyznamenaných   vrahounech Mašínech! Hanba!   Ale jakej stát,taková   kultura...!
Pilar1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Solidně natočený akční   film,jednostranně napsaný   scénař,glorifikující   zločince a pomlouvající   českou policii."Love   story" mezi Kajínkem a   obhájkyní už vůbec do   tohoto filmu nepatří.Kromě   výborného Lavroněnka se mi   líbil Vladimír   Dlouhý.Ozvučení filmu lze   hodnotit vysoko,stejně tak i   kameru!
wlki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2010
...
..buhvi jak to je doopravdy,   ale kazdopadne tento film je   na ceske pomery VYBORNY, viz   herecke obsazeni i podane   vykony hercu!
zami5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí....
Kdyby jen polovina špíny   byla pravda, pak by se naše   společnost měla zamyslet.   Filmu se vyčítá, že   straní zloději. Ano straní.   Ale mě se stalo něco, co už   dlouho ne. Vůbec jsem   nepostřehl, že to dílko   mělo téměř dvě hodiny,   myslel jsem, že jsem v kině   tak 20 minut. Od titulků po   titulky zábava.A to je co   říct. Skvělá hudba, a byl   jsem velmi překvapen výkonem   Noida, neřekl bych to do   něj. Jestli je Jirka   nevinný, nevím. Ale vím,   že ten biják je dobrej...
Prema19
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.9.2010
Naprostá snůška lží,   využitá pouze ke   komerčnímu úspěchu filmu.   Bez možnosti volby utvořit   si svůj závěr a dělání z   někoho jako je Kajínek obět   a mučedník?? Proč??   Naprosto jasný pohled na jeho   nevinu, ani náznak toho, co   prováděl. Chudinka Kajínek.   Snad to nebude mít další   následky. Děkuji, ale nikdy   víc!
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Kajínek -zločinec nebo hrdina ?
Českých thrillerů je velmi   poskrovnu a těch dobrých ...   no snad naposledy mne oslovili   Sametoví vrazi takže jít na   Kájínka byla tak trochu   povinnost. Myslím, že o   návštěvnost nebude mít   nouzi, téma je to lákavé a   napětí také chybět nebude   a když si přečtete herecké   obsazení říkáte si vše je   v pořádku - to bude ono!   Nemohl jsem si tedy nechat   ujít tento filmíček hned   těsně po prémiéře a tady   je můj čerstvý syrový   dojem ...
Po prvních   minutách jsem byl trochu na   pochybách jestli to nebude   film typu "kamera škub   sem škub tam" ,   naštěstí v tomto stylu se   odehrává zhruba prvních 5   minut kdy bez nějakých   delších vysvětlování   nýbrž jasně "ručně   stručně" dojde k oné   "tragické"   údalosti nebo spíše   popravě rómských   spoluobčanů ve stylovém (   rozuměj dobovém ) merglu (   chcete-li mercedesu ). I tato   exekuce je natočena   patřičně krvavě asi tak   jak by to mohlo doopravdy   být, patřičné exekutivní   prvky jako finální   průstřel mozku obětí jsou   charakteristikou mafiánských   detektivek leč nenechme si je   ujít neboť bez nich by to   neměl tu správnou šťávu.   A pak to zvolna začne, to co   mnozí z nás znají z TV či   novin, tedy "pravý"   Kajínkův příběh. Musím   říct, že hlavní   představitel byl obsazen nad   míru precizně stejně   takový je i jeho výkon (   byť je jeho hlas   pochopitelně předabován   což trochu vnímavější   divák či posluchač pozná   hned po první vyslovené   větě ). Fyzická podoba s   opravdovým Kajínkem je více   než velmi blízká, stejné   typy, stejné rysy, myslím,   že se učil především   Kajínkův styl vystupování   a jednání přímo od   "mistra" samého,   ale o tom by nám jistě mohl   říci více p. Hrana tedy   Petr Jákl, kterého   respektuji a obdivuji. Na to   že je především a hlavně   judista a kaskadér tak se   ujal dost odvážně i celého   projektu a myslím, že se   nemá zač styděť, některé   snímky jeho soukmenovců z   povolání se můžou jít   klouzati. Pochopitelně jde o   žánr jemu blízký plný   akčních scén a tak určitě   byl jako ryba ve vodě a tak   je to správné - ryba má   plavat ve vodě a ne se   plácat na suchu toť můj   názor. Na plátně potkáte   opravdu řadu známých   tváří, téměř všechny si   troufám říct. Bratři   Michal i Vladimír ( nechť je   mu země lehká ) Dlouhý,   představitel Sekala ve filmu   "Je třeba zabít   Sekala", který mne také   překvapil svou přítomností   jako zámožný a vlivný   advokát a zároveň partner   ctižádostivé advokátky   Titiany Vilhemové, které   tato role neskutečně sedla.   Ať se neurazí, ale její nos   je krapet nahoru a určitá   nafrněnost a sebevědomost   této nekompromisní   právničky ( se slabostí pro   Kájínka :-) ) roli   jednoznačně slušela, velmi   pěkné kostýmy, stylová   paruka a spousta dalších   modních doplňků z ní   opravdu dělaly luxusní   partnerku, která je   uvědomělá a ví   jednoznačně co chce a jde si   také za tím do posledního   dechu - no zkrátka ji to   slušelo a hrála dobře. Kdo   vydržel do posledního   závěrečného titulku tedy   ještě o kus déle tak   uviděl poctu zesnulému   Vladimíru Dlouhému, kterému   byl tento film (   pravděpodobně dodatečně   vlivem událostí ) věnován,   byl totiž jeho filmem   doopravdy posledním. Takže   shrnuto sečteno - český   "hrdina", české   téma, český film, čeští   ( až na výjimky ) herci ...   vše co je potřeba, aby jste   na 100 minut vypustily   starosti všedního života a   nechali se unést gradující   atmosférou. Je to   zvláštní, ale i když víte   o čem to bude a jak to   dopadne stejně při útěku   Kajínka z Mírova podvědomě   zatajíte dech, srdce se   roztluče a Vy mu prostě   začnete fandit ... Je vinný   nebo ne ? Ve finálním   rozhovoru opět za mřížemi   Kajínek vs. obhájkyně   Tatiana je vyslovena poslední   Kajínkova věta na to dotaz   jeho obhájkyně "přece   to takhle nemůže   skončit" ... odpoví   "toto ještě není   konec" . Mohl bych   citovat Sly z Rockyho, že to   neskončí dokud to doopravdy   neskončí, ale nebudu to   dělat, protože nekonečný   příběh už tu byl a jak se   nám všem tehdy líbil, ale   to je opravdu, ale opravdu   jiný příběh ....

PS: Hudba nebyla   špatná, ale vokály opravdu   nebyly až takové jaké by   mohly být, vzpoměňmě na   ústřední motiv Sametovích   vrahů - to bylo ono ...   Věřte mi hudba dělá   hodně. Škoda, ale třeba až   si seženu OST a v klidu   nezávisle poslechnu změním   názor. Každopádně na   Kájínka půjdu ještě   jednou neboť pár detailů by   chtělo dovysvětlit.
belvel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.10.2010
Herecké obsazení je ohromně   pestré. Každý z herců dal   filmu něco ze své osobnosti   a v celkovém dojmu to   působí velmi reálně. Kdo   sleduje zprávy- asi si je   vědom, že je ve filmu   několik nedotahů a i   polopravd, ale filmu to   neškodí- je to jako doré   jídlo s jiným kořením.   Lavroněnko hraje Kájinka   tak, že sem už po chvilce   zaopomněla, jak opravdový   Kajínek vipadá.Myslím, že   opravdu došlo k osvětlení   celé kauzy, a že soudnictví   je opravdu zkorumpované.   Ještě poklonu panu Dlouhému
How_Up
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Vysoké hodnocení už jen   také z důvodu, že pro   nefanoušky Renče, Viewegha,   Macháčka apod. je to   příjemné české filmové   překvapení a zabývá se   jiným, záhadným tématem.   Možná by stálo za to, o   celé té kauze něco vědět.   A ještě mě napadá otázka,   jestli něco pravdy na tom je,   jaktože to mohl Jákl   natočit:D Každopádně filmu   nic moc vytýkat nebudu,   protože srovnávat s   nějakým americkým   thrillerem není možné, v   tomto je náš film stále v   plenkách. Mne to velmi   zaujalo a možná si přečtu   i něco víc. Snad jen co bylo   velmi zbytečné, byla ta   erotická scéna s   Bendovou...trošku mě napadá   myšlenka, že nejen český   film se bez koz prostě   neobejde.
kanyak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Vicemene tak nejak prevaźne   souhlasim se vsim co napsal ve   svem komentari systeman23.   Pravdou je, ze vetsina lidi,   co shledla tenhle film, se   davaji na stranu Kajinka,   pokud uz na ni nejsou. A   tenhle film je jeste vic   presvedci o   "absolutni" nevine   Kajinka a tim se z neho stava   narodni hrdina vetsi nez dosud   byl. A to neni asi uplne   dobre.
No, nezbyva nez   si prat, aby byl jednou tento   pripad radne prosetren a   spravedlive vynesen rozsudek   nad vsemi zucastnenymi. Obavam   se vsak, ze v nasich   zemepisnych sirkach je to neco   zhola nemozneho:-( Bohuzel.
martymize
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 65%
Milým překvapením byl pro   mne herecký výkon   Konstantina Lavroněnka. Celý   snímek je na české poměry   akčních filmů zajímavě   pojatý. Naopak však   kolísání dějové linky a v   některých případech až   nepříjemná kamera spolu s   filmovými chybami dostaly   tento film o nějaký ten   stupínek dolů.
dolik.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Zajímavý
Při pozorování první   poloviny filmu jsme se nemohl   zbavit dojmu, že mi již   nemá co zdělit. Jelikož   příběh je na veřejnosti   dosti provařený. Druhá   polovina dostávala spád a i   několik zajímavých zvratů   přidalo příběhu na   dramatičnosti. Shrnutí: i   přes to že se jedná o   thriller "made in   czech", stojí film za   podívání.
rac31
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Na tento film jsem se velice   těšila a nezklamal.   Sledovala jsem ho od začátku   do konce a nenudila se. Film   vás donutí přemýšlet o   všech věcech co jste právě   viděli.
systeman23
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2010
No...
Tak nejdrive zhodnotim, co se   mi na filmu libilo - Na prvnim   miste musim dat vykony hercu.   Vsichni, kdo ve filmu odrikaji   vic nez dve vety, predvedli   profesionalni praci,ktere jsem   nemel co vytknout..No a pak   samozrejme rezie, Jakl   predvedl,ze umi, a dava   divakovi zvyklemu (bohuzel) na   styl Hollywoodu nadeji, ze   snad i u nas se da natocit   thriller.

A   tim se dostavam k tomu, co se   mi nelibilo... Thriller sice   Jakl natocil, peknej, jenze   film fatalne zkazila vec, do   ktery bych to rekl nejmene -   scenar ! Prvni mi na nem   vadila ta jednostrannost,a   zjevne vymysly pro   "vylepseni"..   Milostne tokani s obhajkyni,   korunovane pro me uz totalni   zhovadilosti, jako je   provazanost jeji minulosti s   postrilenou bandou. Proboha,   to snad nejde ani v tom nasem   Kocourkove,aby pak mohla   Kajinka obhajovat... A spousta   dalsich, i kdyz uz mensich,   odchylek od prokazatelne   reality.

Navic   vsechny byly NAPROSTO   ZBYTECNE!!!! Ne kazdej film   musi mit nejakou milostnou   zapletku, zde pusobi primo   jako pest na oko...


Je jasne,   ze pred filmari stal dul,   ktery cekal na vytezeni,   (Causa Kajinek proste MUSELA   vydelat balik, i kdyby byla   natocena stylem "Lotrando   a Zubejda 2"). Tvurci ale   z nepochopitelneho duvodu   vytezili pouze tu cast, ktera   vyzadovala   "nejmensi" praci.  

Myslim ze   filmu by mnohem vic sedelo   zamerit se vic na Kajinka nez   jeho obhajkyni. Vykreslit   spise jeho zlocineckou   karieru,jak postupne stoupal   po zlocineckem zebricku, a   jake kousky vyvadel, ukazat ho   jako kriminalnika. Neskodila   by treba i druha dejova   linie,kde by se nastinily   okolnosti one strelby,alespon   to, co je bezpecne potvrzeno   jako pravda. Nasledne film   mohl vygradovat slavnym utekem   z Mirova.

A   hlavni myslenka filmu? Divak   by nemel z kina odejit s   pocitem, ze Kajinek je   chudinka,ktery bylo ukrivdeno,   zde se dopustil film kolosalni   chyby.. Mel by spis odchazet s   pocitem, ze za ciny ktery   spachal, zaplatil uz   spolecnosti nekolikanasobne   vic - Ono dozivoti na Mirove,   coz je nejstrasnejsi kriminal   u nas, je cena skutecne   vysoka.. Protoze nejspis by za   vloupacky a jiny veci, ktery   ma na triku,v Mirovsky trojce   nikdy neskoncil.. Film mel   taky poukazat na to,ze   skutecni(!?)vinici behaji   vesele po svete, a maji moc i   penize k tomu, aby ten zivot   znicili jednoho dne treba   prave vam.
PEPE.11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Moc jsem se na tento film   těšil a většinou na co se   člověk dlouho těší   nestojí za nic.Ale tenhle   snímek je naprosto   dokonalý,herecké výkony   super pole mě není naprosto   co tomuto snímku   vytknout.Dlouho mě nic tak   nezaujalo jedním slovem   dokonalé.
pravatvarkapitalismu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2018
Tak jak to tedy bylo, jo to
zločinec nebo je to   oběť policistů? Jisté je,   že přestože se válel v   kriminále, je teď v balíku   a nemusí do smrti pracovat .   Prostě kapitalismus in   natura.
sirdemoncze
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Mám radost
Četl jsem hodně recenzí a   většina z nich byla o tom,   jak to je špatně natočené,   že akční scény nejsou dost   akční, jak neumíme točit   filmy apod. . Jediná otázka:   koukali ty lidi na stejný   film jako já? Asi ne.

Film je super.   Akční scény skvělé. Ani   minutu jsem se nenudil -   pořád se něco dělo.   Nemůžu jinak hodnotit. Je to   jeden z nejlépe natočených   filmů u nás. Úžasný.
jarekdc
Hodnocení:
Přidáno: 17.11.2011
kájínek aneb jak to bylo, je a bude....
Zdravím všechny čtenáře   tohoto příspěvku,

předem nikoho k   ničemu nenabádám ani   nikomu nic nevnucuju.

O tom jaký je   film, po technické či   řekněme obsahové stránce   psát nechci, ale několik   komentářů zde uvádí   myšlenku, že když už   Kájínek kradl, tak může   sedět i za vraždu, která   ještě byla vyřešena a   souzena za dosti podivných   okolností....
Má   myšlenka, je, že každý   viník má právo být souzen   podle platné jusidikce,   stejně tak jako má právo   být obhajován atd.
Další myšlenkou je, že   zákulisí tohoto případu, a   bohužel nejen tohoto   případu je stejně   zkorumpované, jako spousty   lidí z tohoto státu a   národa. Je pak smutné, že   film, který dle mého názoru   by chtěl právě poukázat na   řekněme zčásti fakta a   zčásti doměnky bo   spekulaceprávě zákulisí   těchto případků je pak   stejně odsouzen k   podprůměrnosti. pokud je   tedy film podprůměrný, pak   naše "banánová"   republika se siloně   podprůměrnou jedinci ve   vysokých postech (ať na   vládě, u policie bo na   jiných vlivných místech, ve   většině případků   bývalí bolševíci) může   jít akorát do prdele, s   propminutím, stejně tak jako   trapné příspěvky o tom,   jak se má dělat právo, a   že kájínek by stejně   seděl. seděl, ale byl by   vyšetřován a odsouzen podle   platného práva.
Asi   by nikomu nebylo moc do   smíchu být jen tak odsouzen   za vraždu a při tom být   "jen" zlodějem.
Stejně tak jao   zkorumpovaní policisté,   státní zástupci a soudci   doposud nebyli kloudně   potrestáni.
Ale radši   nikdo nic neřekne, nikomu to   nevadí, no je to od lidí v   normálním životě daleko,   osobně znám pár detailů z   vyštřování několika   případků, včetně   Kájínkova, a všude je to   lévárna, ale takhle to   nemůže jít pořád dokola,   někde by měla být stopka, a   začít být poctivým,   alespoň vůči sobě samým ,   aby se člověk mohl ráno   podívat do zrcadla a nebylo   mi na zvracení...

Zdar Jarda

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih72686minih72686Let z Ašije (1964) 
Flight from Ashyia n
minih96240minih96240Bavorské pralinky (2010) [TV film] 
Garmischer Bergspitzen n
minih49563minih49563Nahá kořist (2007) 
Naked Fear n
minih40374minih40374Poslední plavba (1999) 
Final Voyage n
minih69038minih69038Rubin a Ed (1991) 
Rubin and Ed n
minih118177minih118177Tommy (2014) 
Tommy n
minih4502minih4502Gardový seržant (1958) 
La tempesta n
minih45867minih45867Ruská ruleta (1995) [Video] 
Russian Roulette n
minih184150minih184150Co ste hasiči (2021) [TV seriál] 
Co ste hasiči n
minih69678minih69678Loft (2010) [DVD kinodistribuce] 
Loft n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Saša Rašilov

Rašilov Saša

Lucie Zeminová

Zeminová Lucie

Otec (The Father)

Otec
The Father

Naposled navštívené:
Saša Rašilov

Rašilov Saša

Lucie Zeminová

Zeminová Lucie

Otec (The Father)

Otec
The Father