Cerven
ohodnotit

Když kluci drží basu [TV film]

Žánr:
Rok:
1977
Délka:
43 minut
„Televizní komedie o jednom ryze mužském koníčku, dalo by se říci přímo lovecké vášni…“

Obsah filmu Když kluci drží basu

 
Emil Zajíček se po svatbě musí rozloučit se svou největší vášní - myslivostí. Manželka nesnáší pocit, že střílí zvířata a pak na ni (obrazně) sahá krvavýma rukama. A tak ženu podvádí; uniformu a pušku má uloženou u kamaráda Ládi, další kamarád Pepa mu zajišťuje falešnými telegramy služební cesty a myslivci mají instrukce tajit jeho přítomnost na honu.

Emil dostane pozvání na páteční hon do Kamerku. Doma nadává na otravnou služební cestu do Uherského Hradiště, následně si vyzvedne výstroj a výzbroj u Ládi a těší se na hon a večerní mejdan u Pepy s mladými děvčaty. Všechno je ale jinak. Hon sice dopadne dobře a Emil spěchá se zastřeleným...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Když kluci drží basu >
Typ filmu: Středometrážní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2022
Poměrně slušné, ale většinu to tahá pan   Nárožný. Bez něj by to tak dobré nebylo.   Přesto jde o mírný nadprůměr, u kterého se   kácet smíchy nebudete, ale přesto se pobavíte.    
  
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2021
Krásná televizní humorná povídka, která se   ve své podstatě nevymaňuje od manželských   povídkových etud, kterých vzniklo požehnaně.   Síla mužského rozhodování a následujících   činů. Co je pro chlapa coby myslivce větší   prioritou? Hon na zajíce a nebo oslava   sedmdesátých narozenin tetičky ze strany   manželky? Tady rozhodně není třeba dlouho   přemýšlet, neboť taková volba je předem   jasná. A teď jde o to, jak z oslavy narozenin   tetičky vybruslit a vše narafičit tak, aby   manželka o ničem neměla ani tušení. A to se   podaří a na hon se jede. Jenže potom souhra   nejrůznějších událostí zapříčiní   patřičný zvrat. Veškerá domluva s kamarády   se nakonec otočí proti němu. Herecký koncert   Petra Nárožného, kterému manželku opět   zahrála Iva Janžurová. Námětové   charakterové synonyma manželské dvojice a   jejich zájmů své doby, ničeho neubírající   na kvalitě ani po tolika letech. Příjemný   lehký humor bez bláznivin, skotačení a   nucených vtípků.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2021
Začátek komedie je poměrně humorný, dialogy   Janžurová - Nárožný jak je známe z   podobných komedií. Horší už je situace na   služebně VB a tady už se humor pomalu   vytrácí. Dvojice příslušníků Zdeněk Dítě   a Jiří Krampol potvrzují pověst policejních   vtipů, když Emila zkouší jako malého   žáčka. Opět se potvrzuje, že člověk může   mít vystavenou sebelepší konspiraci a mít   zajištěné alibi od kamarádů desetkrát, ale   stačí malý zádrhel a všechno se promění v   pořádný průšvih. Komedie skvěle herecky   obsazená do posledního štěku (Rusev, Zounar,   Srstka, Mauer, Filipovský, Velen), přesto tomu   chybí větší tempo. Možná o dvacet minut   kratší, ale to by se tam všichni nevešli a   nezbylo by místo ani na milého Hamounka.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
foto: Česká televize / Miroslav Pospíšilfoto: Česká televize / Miroslav Pospíšilfoto: Česká televize / Miroslav Pospíšilfoto: Česká televize / Miroslav Pospíšil
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lukáš Hendrych

Hendrych Lukáš

Andrew Miller

Miller Andrew

Marek Kondrat

Kondrat Marek

Happy End

Happy End
Happy End

Lubomír Bryg

Bryg Lubomír

Ornella Muti

Muti Ornella

Justin Tarr

Tarr Justin

Rudolf Rokl

Rokl Rudolf

Milan Bor

Bor Milan

Šéfe, to je věc!

Šéfe, to je věc!
Šéfe, to je věc!

Naposled navštívené:
Lukáš Hendrych

Hendrych Lukáš

Andrew Miller

Miller Andrew

Marek Kondrat

Kondrat Marek

Happy End

Happy End
Happy End

Lubomír Bryg

Bryg Lubomír

Ornella Muti

Muti Ornella

Justin Tarr

Tarr Justin

Rudolf Rokl

Rokl Rudolf

Milan Bor

Bor Milan

Šéfe, to je věc!

Šéfe, to je věc!
Šéfe, to je věc!