Cerven
ohodnotit

Kletba z temnot

The Possession

Další název:
Kliatba z temnôt; Possession - Das Dunkle in dir
Rok:
2011
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2012
„Zlo se dere na svět“

Komentáře k filmu Kletba z temnot

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Jedná se spíše o   hororovější thriller. Jeden   z nejlepších, troufám si   říci nejlepší film o   vymítání ďábla, který   jsem kdy viděl. Oproti   ostatním průměrným filmům   o vymítání (např.   Ďábel), se Kletba z temnot   liší hlavně tím, že má   příběh. Byl jsem nadšený   snad skoro z každé scény.   Už od první scény mi bylo   jasné, že tohle nebude jen   tak ledajaký   "béčkový" film.   Na úplném začátku na mě   zapůsobila kamera a jemně   zpívající hlas, který   ovšem naháněl hrůzu.   Velkou roli hrála také   hudba, která doprovázela   celý příběh a velice mě   nadchla. Ovšem důvod, proč   jsem dal 5*, je ten že film   je natočen podle skutečné   události a film je podle   něho natočen na výbornou.   Začal jsem se tedy o to více   zajímat a tak jsem se po   skutečné události pídil po   internetu a byl jsem docela   šokován. Dybbukova   skříňka skutečně existuje   (Dybbuk je v židovské   mytologii zlý duch   hledající lidské oběti, do   nichž by mohl vstoupit a   ovládnout je). Dočetl jsem   se, že ten kdo skutečně   Dybbukovu skříňku vlastnil,   prožil okamžiky   nepředstavitelné hrůzy.   Skříňku poté koupil   kurátor univerzitního muzea,   a zkoumal komu všemu prošla   pod rukou. Vypátral ženu,   která přežila holocaust a   po válce si přivezla   zapečetěnou skříňku do   Ameriky. Štáb odmítl aby se   natáčelo se skutečnou   skříňkou. Natáčeli tak s   atrapou, přesto štáb   potvrdil, že při natáčení   filmu se děli podivné věci.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Řemeslně zvládnutý horor s   ohledem na dnešní dobu.   Vymítání ďábla se   filmařů pořád nějak   drží, což je pro mě tak   trochu záhada. Nejsou i oni   posedlí? Na toto téma už   toho bylo natočeno tolik, že   snad už nic nového ani   vymyslet nejde. Na začátku   příběhu se dozvíme, že se   tento případ skutečně   stal. Nu dobrá. Ale po   pravdě, kterou část si   kvůli lepší dramatizaci   scénárista vylepšil? Že se   mohl stát začátek   příběhu bych pevně   věřil. Otec z rozvedené   rodiny si k sobě vezme dvě   dcery a všimne si, že stou   mladší není něco v   pořádku. Začnou se dít   podivné věci a on zjistí,   že je posedlá ďáblem a   snaží se jí pomoci. Ale   matka si myslí, že jim otec   ubližuje a tak požádá soud   o zákaz styků. Ano, jak   typické. Děj má vcelku   rychlé tempo, což u   takového filmu není   obvyklé. Vyprávění je   však stále srozumitelné a   snaží se nesklouznout do   patosu. Jedná se o jeden z   několika lepších hororů   poslední doby.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2013
The Possession
K filmu Possession mě   přivedly dva důvody. Prvním   byl žánr a druhým byl   Jeffrey Dean Morgan a ani   jedním z nich jsem nebyla   zklamaná. Já osobně mám   Jeffreyho ráda v každé   roli, i když ty záporné   postavy moc nezvládá (jak   dokázal ve filmu Intimní   past). V tomto případě   nehraje záporáka, ale   starostlivého otce, což je   role přesně pro něj.
Příběh se drží   klasiky, posedlosti, kterou   jsme mohli vidět už   mnohokrát v řadě hororů,   ale přece jen to mělo něco   do sebe, nemáte u filmu   takový ten mrazivý pocit,   což je samozřejmě škoda,   ale i tak něco takového   tajemného tam je.
Snad největší pochvalu   si zaslouží mladičká   herečka Natasha Calis,   protože její posedlost byla   prostě parádní. Kyru   Sedgwick moc nemusím a tak   jsem uvítala její velmi   malou účast, za to mě   potěšila rolička Granta   Showa, které jsem na plátně   neviděla hezky dlouho.
Konec byl už trošku   přehnaný a až zbytečně   vyhnaný do krajností, ale   celkově na mě tento horor   zapůsobil v celku   příjemně, i když se   nejedná o nic originálního.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Pomalý začátek kde se   divák seznámí s rodinou a   záhadnou skříňkou.   Židovská skříňka na zlé   démony si vybere oběť a   začne se rozvíjet, je   samozřejmé ,že na zpět se   mu moc nechce ale přes mocnou   víru je znova uvězněn .   Klasický konec nechává   dveře otevřené pro další   volné pokračování.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2012
Nudná Posedlost...
Zklamání to je první co   napíšu.Podle traileru to   vypadalo velmi slibně,ale jak   to tak bývá v traileru byly   ty nejlepší scény a to   okolo byla jen nudná   omáčka.Co mi taky vadí a   už se tomu jen směju je to   že každý druhý horor je   podle skutečných   událostí,to bych chtěl   vidět!
Další zcela   zbytečný film na téma   exorcismu.Jediné co bych   pochválil je výkon tý malý   holky co hrála   posedlou,zastínila i herecké   veterány jako je Morgan a   širokohubá Kyra Sedgwick.A   přitom Ole Bornedal umí   natočit kvalitní film.A to   jsem do kina dotáhnul 6   známých(já vůl),taky byli   všichni nadšení.Dávám 6:)
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2015
Já mít doma takovou krávu   manželku tak prchnu taky. No,   k filmu, vizuálně spíše   nuda, pár efektů zde je, ale   jen krátkých. Bát se u toho   divák asi nebude, zbude jen   ta zvědavost. Herci dobří,   kameraman na konci ožralý   jako slíva. Nebo mu to   poručili, to blikání, což   já nesnáším přímo   strašně. Za to procenta   dolů a to hodně. Ale na film   jako takový se dívat   rozhodně dá. I když na něj   asi brzy zapomenete.   201503248645/9213
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2020
Tvůrci nás na začátku   straší, že údajně se toto   stalo, no nevím, nevím!?   Jako film spíše průměr,   chvílema mě to moc nebavilo,   herci ok, atmoška občas   taky, ale viděl jsem lepší   horory a thrillery - 40%.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2018
Kletba
Americký horror podle   skutečné události?   Strojená a klišoidní nuda   s plytkým vykreslením   představitelů a ještě   omšelejším strašením,   natož patetickým CGI   výtvorem hlavního démona.   Atmosféra se nedostavila,   závěr naprosto jasný a až   neskutečně unylý.Proč si   ti démoni vybírají stále   ty "náctileté".I   když, příklady   táhnou.Babča se hned z kraje   snímku prolomí v zádech a   začně sebou mlátit po   pokoji jen proto, že chtěla   kladivem přetáhnout   mluvící skříňku!?   Celkově velmi plytký horor s   židovsko-mystickou   tématikou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34288minih34288Jedna ruka netleská (2003) 
Jedna ruka netleská n
minih66013minih66013The Riddle (2007) 
The Riddle n
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n
minih34025minih34025Sexy párty (2002) 
National Lampoon's Van Wilder / Wilder Party Liaison n
minih131184minih131184Ohnivá zkáza (2014) [TV film] 
Firequake n
minih41002minih41002Škola hrou (1982) [TV inscenace] 
n
minih72138minih72138Smrt v Šanghaji (2010) 
Shanghai n
minih39552minih39552Generál Eisenhower: Velitel invaze (2004) [TV film] 
Ike: Countdown to D-Day n
minih143302minih143302V nejistotě (2016) 
Claire in Motion n
minih49312minih4931212 kol (2009) 
12 Rounds n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama