Cerven
ohodnotit

Kletba z temnot

The Possession

Další název:
Kliatba z temnôt; Possession - Das Dunkle in dir
Rok:
2011
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2012
„Zlo se dere na svět“

Obsah filmu Kletba z temnot

 
Kletba z temnot se zakládá na skutečném příběhu o tom, jak se rodina musela semknout, aby mohla čelit síle nevyslovitelného zla. Clyde a Stephanie Brenekovi zaznamenají jistý varovný signál už v momentě, kdy se jejich nejmladší dcera Em stane až obsesivně závislou na dřevěné krabičce z výprodeje. Ovšem Emino chování je čím dál tím podivnější a rodiče se začnou obávat, že se k nim pomalu dostávají jakési temné síly. Záhy zjistí, že krabice obsahuje zlomyslného ducha Dibbuka, který postupně pohltí tělo svého lidského hostitele.

HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 11.10.2013 HBO

 
Související odkaz
 
Recenze: Kletba z temnot (Possession)

Nekupujte si žádnou tajemnou starou skříňku! Po světě se totiž jedna taková dřevěná skříňka potuluje a už dokázala... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ole BornedalOle Bornedal  
hraje:
Jeffrey Dean MorganJeffrey Dean Morgan.....Clyde [45]   
Kyra SedgwickKyra Sedgwick.....Stephanie [45]   
Natasha CalisNatasha Calis.....Em [12]   
Madison DavenportMadison Davenport..... Hannah [14]   
Grant ShowGrant Show..... Brett [49]   
 Matisyahu Matisyahu.....Tzadok [32]   
Jay BrazeauJay Brazeau.....profesor [57]   
Rob LaBelleRob LaBelle.....Russell [48]   
Nana GbewonyoNana Gbewonyo..... Darius [30]   
Erin SimmsErin Simms.....posedlé italské děvče [34]   
Quinn LordQuinn Lord.....herec [12]   
John CassiniJohn Cassini.....Stephanin advokát   
Jim ThorburnJim Thorburn.....muž   
Graeme DuffyGraeme Duffy.....laboratorní technik   
Sharmaine YeohSharmaine Yeoh.....posedlé islamské děvče   
Anna HaganAnna Hagan.....Eleanor [72]   
scénář:
Stiles WhiteStiles White  
Juliet SnowdenJuliet Snowden  
námět:
Leslie GornsteinLeslie Gornstein.....článek Jinx in a Box uveřejněný v Los Angeles Times (2004, Kletba ve skříňce)   
hudba:
Anton SankoAnton Sanko  
Linda CohenLinda Cohen.....supervize   
Ali Dee TheodoreAli Dee Theodore  
kamera:
Dan LaustsenDan Laustsen  
střih:
Anders VilladsenAnders Villadsen  
Eric L. BeasonEric L. Beason  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Forum Film Czech
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kletba z temnot >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2020
Tvůrci nás na začátku straší, že údajně   se toto stalo, no nevím, nevím!? Jako film   spíše průměr, chvílema mě to moc nebavilo,   herci ok, atmoška občas taky, ale viděl jsem   lepší horory a thrillery - 40%.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2018
Kletba
Americký horror podle skutečné události?   Strojená a klišoidní nuda s plytkým   vykreslením představitelů a ještě   omšelejším strašením, natož patetickým CGI   výtvorem hlavního démona. Atmosféra se   nedostavila, závěr naprosto jasný a až   neskutečně unylý.Proč si ti démoni vybírají   stále ty "náctileté".I když,   příklady táhnou.Babča se hned z kraje snímku   prolomí v zádech a začně sebou mlátit po   pokoji jen proto, že chtěla kladivem   přetáhnout mluvící skříňku!? Celkově velmi   plytký horor s židovsko-mystickou tématikou.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2015
Já mít doma takovou krávu manželku tak prchnu   taky. No, k filmu, vizuálně spíše nuda, pár   efektů zde je, ale jen krátkých. Bát se u toho   divák asi nebude, zbude jen ta zvědavost. Herci   dobří, kameraman na konci ožralý jako slíva.   Nebo mu to poručili, to blikání, což já   nesnáším přímo strašně. Za to procenta   dolů a to hodně. Ale na film jako takový se   dívat rozhodně dá. I když na něj asi brzy   zapomenete. 201503248645/9213
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Řemeslně zvládnutý horor s ohledem na dnešní   dobu. Vymítání ďábla se filmařů pořád   nějak drží, což je pro mě tak trochu záhada.   Nejsou i oni posedlí? Na toto téma už toho bylo   natočeno tolik, že snad už nic nového ani   vymyslet nejde. Na začátku příběhu se   dozvíme, že se tento případ skutečně stal.   Nu dobrá. Ale po pravdě, kterou část si kvůli   lepší dramatizaci scénárista vylepšil? Že se   mohl stát začátek příběhu bych pevně   věřil. Otec z rozvedené rodiny si k sobě vezme   dvě dcery a všimne si, že stou mladší není   něco v pořádku. Začnou se dít podivné věci   a on zjistí, že je posedlá ďáblem a snaží   se jí pomoci. Ale matka si myslí, že jim otec   ubližuje a tak požádá soud o zákaz styků.   Ano, jak typické. Děj má vcelku rychlé tempo,   což u takového filmu není obvyklé.   Vyprávění je však stále srozumitelné a   snaží se nesklouznout do patosu. Jedná se o   jeden z několika lepších hororů poslední   doby.
Reklama
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Pomalý začátek kde se divák seznámí s   rodinou a záhadnou skříňkou. Židovská   skříňka na zlé démony si vybere oběť a   začne se rozvíjet, je samozřejmé ,že na zpět   se mu moc nechce ale přes mocnou víru je znova   uvězněn . Klasický konec nechává dveře   otevřené pro další volné pokračování.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2013
The Possession
K filmu Possession mě přivedly dva důvody.   Prvním byl žánr a druhým byl Jeffrey Dean   Morgan a ani jedním z nich jsem nebyla zklamaná.   Já osobně mám Jeffreyho ráda v každé roli, i   když ty záporné postavy moc nezvládá (jak   dokázal ve filmu Intimní past). V tomto   případě nehraje záporáka, ale starostlivého   otce, což je role přesně pro něj.
Příběh   se drží klasiky, posedlosti, kterou jsme mohli   vidět už mnohokrát v řadě hororů, ale přece   jen to mělo něco do sebe, nemáte u filmu   takový ten mrazivý pocit, což je samozřejmě   škoda, ale i tak něco takového tajemného tam   je.
Snad největší pochvalu si zaslouží   mladičká herečka Natasha Calis, protože její   posedlost byla prostě parádní. Kyru Sedgwick   moc nemusím a tak jsem uvítala její velmi malou   účast, za to mě potěšila rolička Granta   Showa, které jsem na plátně neviděla hezky   dlouho.
Konec byl už trošku přehnaný a až   zbytečně vyhnaný do krajností, ale celkově na   mě tento horor zapůsobil v celku příjemně, i   když se nejedná o nic originálního.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Jedná se spíše o hororovější thriller. Jeden   z nejlepších, troufám si říci nejlepší film   o vymítání ďábla, který jsem kdy viděl.   Oproti ostatním průměrným filmům o   vymítání (např. Ďábel), se Kletba z temnot   liší hlavně tím, že má příběh. Byl jsem   nadšený snad skoro z každé scény. Už od   první scény mi bylo jasné, že tohle nebude jen   tak ledajaký "béčkový" film. Na   úplném začátku na mě zapůsobila kamera a   jemně zpívající hlas, který ovšem naháněl   hrůzu. Velkou roli hrála také hudba, která   doprovázela celý příběh a velice mě nadchla.   Ovšem důvod, proč jsem dal 5*, je ten že film   je natočen podle skutečné události a film je   podle něho natočen na výbornou. Začal jsem se   tedy o to více zajímat a tak jsem se po   skutečné události pídil po internetu a byl   jsem docela šokován. Dybbukova skříňka   skutečně existuje (Dybbuk je v židovské   mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do   nichž by mohl vstoupit a ovládnout je). Dočetl   jsem se, že ten kdo skutečně Dybbukovu   skříňku vlastnil, prožil okamžiky   nepředstavitelné hrůzy. Skříňku poté koupil   kurátor univerzitního muzea, a zkoumal komu   všemu prošla pod rukou. Vypátral ženu, která   přežila holocaust a po válce si přivezla   zapečetěnou skříňku do Ameriky. Štáb   odmítl aby se natáčelo se skutečnou   skříňkou. Natáčeli tak s atrapou, přesto   štáb potvrdil, že při natáčení filmu se   děli podivné věci.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2012
Nudná Posedlost...
Zklamání to je první co napíšu.Podle traileru   to vypadalo velmi slibně,ale jak to tak bývá v   traileru byly ty nejlepší scény a to okolo byla   jen nudná omáčka.Co mi taky vadí a už se tomu   jen směju je to že každý druhý horor je podle   skutečných událostí,to bych chtěl   vidět!
Další zcela zbytečný film na téma   exorcismu.Jediné co bych pochválil je výkon tý   malý holky co hrála posedlou,zastínila i   herecké veterány jako je Morgan a širokohubá   Kyra Sedgwick.A přitom Ole Bornedal umí natočit   kvalitní film.A to jsem do kina dotáhnul 6   známých(já vůl),taky byli všichni   nadšení.Dávám 6:)
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30149minih30149Zulu (1964) 
Zulu n
minih55462minih55462Bílá smrt (2009) 
Whiteout n
minih66004minih66004Řezník (2006) 
The Tripper n
minih41234minih412348 mm 2 (2005) [Video] 
8mm 2 n
minih19290minih19290Snídaně u Tiffanyho (1961) 
Breakfast at Tiffany's n
minih48192minih48192Hodina pravdy (2000) [TV film] 
n
minih24524minih24524Svatba bez prstýnku (1971) 
Svatba bez prstýnku n
minih101155minih101155Silent Night (2012) 
Silent Night n
minih9388minih9388Jarka a Věra (1938) 
n
minih56947minih56947Přenašeči (2009) 
Carriers n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kletba z temnot (2011)Kletba z temnot (2011)Kletba z temnot (2011)Kletba z temnot (2011)
Reklama