Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Ledová archa

Seolgookyeolcha

Další název:
Transperceneige; Snow Piercer; 설국열차; Snowpiercer; Ľadová archa (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
126 minut

Komentáře k filmu Ledová archa

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Tak především nutno   pochválit nápad. I když kdo   četl Nonstop od pana Aldisse,   tak zde jistou paralelu jistě   objeví. Velmi dobří herci,   i když ne všichni. Bohužel   je zde větší počet   hluchoty a někdy i dosti   dlouhých, jinak by šlo mé   hodnocení výše. Takto   dávám "jen"   šedesátku procent, a to   připočítávám i drobná   překvapení na konci. Ten mne   nějak moc nenadchl. Přesto   se na to dívat dalo a jistě   by prospěla kratší délka   filmu.

Mimochodem, hlavně byly   podstatné tu čínské   proslovy bez titulků.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Brutální postapokalyptický   příběh s filozofickým   podtextem a s velmi vysokou   úmrtností hlavních a vůbec   všech postav. Technicky na   úrovni, vizuál vlaku a   zimní krajiny zdařilý,   včetně české vsuvky,   která mne rozesmála. Postava   ministryně úchylná, něco   tak hnusného už jsem dlouho   neviděla. Zvraty v příběhu   jen prohlubovaly   bezútěšnost situace ve   které se zbytky lidstva   ocitly.
Někdy je   možná lepší rychle   umrznout než nasednout do   vlaku...do jakékoli části.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Spolupráce několika zemí   včetně naší, zde se i z   velké části natáčelo.   Mezinárodní obsazení a   post-apo, thriller akční,   sci-fi kde přeživší jsou   rozděleni do několika tříd   a žijí ve vlaku, který   stále jede. Zní to   originálně a nápaditě, ale   film už takový není. Nemohu   si pomoct má několik   dobrých scén i záběrů,   ale jako celek mě tolik   neučaroval,,,5/10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Co se týče žánru, tak se   jedná o solidní a nápaditý   snímek. Jestli by mohlo být   na tom něco realistického   těžko posoudit, ale proč   nad tím polemizovat.   Zpracované je to geniálně a   jestli něco vyznívá   podivně a zároveň to   fascinuje, svůj účel to   nadmíru splnilo. Dokonce   celá myšlenka nikdy   nezastavujícího vlaku   vyvolává otázky a nutí   přemýšlet na celým tím   smyslem, ale takové to u   žánru sci-fi už prostě   bývá. Temné vizualitě   plného chaosu a překvapení   velmi pomáhá kamera, která   si s obrazem jakoby hraje.   Komunikace s publikem je tak   více než příznačná.   Některá místa by možná   mohla mít větší hloubku,   ale na druhou stranu by to   mohlo i také uškodit.   Akční scény rozhodně   hloubku mají a je vidět, že   si s tím režisér pečlivě   pohrál a dal si na tom   setsakramentsky záležet. A   efekty? Mohli by být lepší,   ale ani v takovém to   vyznění nevypadají zrovna   nejhůř. Takže co závěrem.   Diváci nechápající science   & fiction (věda a   výmysl) celý koncept   příběhu jistě zatratí,   ale fanoušci budou rozhodně   tleskat.  
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
SNOWPIERCER

Chtěli zastavit   globální oteplení a místo   toho vyrobili dobu ledovou.  

To jsme celí   my. Ještěže máme i vědce,   kteří nevěří kdejaké   hlouposti a postaví si   vláček, po kterém toužili   už od dětství. Vláček,   který je samostatnou   jednotkou, uceleným   ekosystémem. Bomba. Ten   nápad se mi moc líbí. I   když kroužit světem -   kolik? Sedmnáct let bez   údržby kolejiště, no   nevím – u nás bývá   výluka každou chvíli, ale   nebudu se v tom raději moc   hnípat. Jak nakonec   vyplynulo, třídní rozdíly   byly záměrné, aby pomohly   udržovat populační   rovnováhu, no moc hezké   zdůvodnění.

Film mi přinesl   zajímavý pohled nejen na   technické vychytávky v   provozu vlaku (i když mne   dostal ten malý kluk – to   byl jako topič? A proč   zrovna malý kluk, pan   vynálezce asi začal   lokomotivou když byl ještě   malý a zapomněl, že jednou   vyroste?) Nechápu. Ale to   nevadí. Taky nemusím   rozumět v tom filmu úplně   všemu. Bez toho se dá žít.   Trochu mi vadilo příliš   mnoho brutálních bojových   scén, ale bez toho by tomu   zase chyběla šťáva, že   jo.

Prostě   nápad hezký, provedení bylo   koukatelné a přemýšlení   dnes výjimečně odkládám   na jindy. A konec? No všechno   jednou skončí. Já - i doba   ledová. ©
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Celý film se odehrává ve   vlaku ze kterého je vlastně   archa protože celý svět   zmrzl,na konci vlaku chudoba a   na druhé půlce vlaku luxus a   jak to může asi   dopadnout.Akční scény   docela ujdou až na to že   když dojde na krvavější   scénu není nic vidět což   byla škoda.Efekty docela   dobrý zrovna tak herecky to   ujde,nechalo se to.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Já se na tenhle film těšil   jak malej kluk, když jsem o   něm psal, abych ho   přiblížil širší   veřejnosti. Co k němu   říct? Eric Durst a jeho   triky v Torque: Ohnivá kola   byly i na svou dobu   průhledné a Snowpiecer není   výjimkou. Ale čert to vem,   outside scény jsem už   většinu viděl v trailerech.  

Každopádně   všechna čest za skvěle   navržený design Ondřeji   Nekvasilovi. Interiéry   vznikaly v barrandovských   ateliérech a české   ručičky se opět neztratily.   Navíc mile potěší český   cestující s českou větou   na jazyku ;-). Nechal jsem se   unášet vzpourou, která se   táhla napříč celým   vláčkem. Jenomže pozor,   když hlavní hrdina posedí a   poobědvá se strojvůdcem,   vychází na povrch zvrat(y),   které prokouknete při jejich   společné konverzaci. Další   překvápko už ale není tak   rozpoznatelné. Nuže, film   má dvě hodiny, zpočátku   jsem si říkal, že to bude   akorát, ale klidně bych   stopáž o nějakou tu minutu   zkrátil.

Přesto se z podívané   vyrýsoval zajímavý   zážitek. Lidstvo, ehm   zbytek, se ve vlaku   přemnožuje, takže   podnícená revoluce je   nevyhnutelným řešením,   což vyvolá rovnováhu, aby   člověk mohl žít zase o   pár chvil déle. Než se bude   opakovat podobná situace   znovu. Konec neodsuzuji jako   špatný. Mně se líbil, ať   už je na tom lidstvo sebevíc   zle, vždy se najde naděje.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Wilfordova železniční   společnost nabízí last   minute non-stop cestu kolem   světa, vše hezky řízeno,   třídně rozděleno a logicky   obhájeno - jak jsme, konec   konců, zvyklí. Hlavní   rozdíl spočívá v   okleštěném životním   prostoru a v členění času,   kdy gregoriánský kalendář   nahrazuje přejezd   Jekatěrinským mostem... Ale   že je to originální jízda!   Bohužel jen do bodu, kdy je   ukojena vaše zvědavost,   která je sytá přesně s   posledním vagónem, dál už   jsou jen kosti od hostiny... a   taky vám tam zabijou všechny   oblíbence! Ačkoliv, někdy   je lepší nepřežít.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2018
║Rozpočet   $39miliónov║Tržby USA   $4,563,650║Tržby   Celosvetovo $86,758,912▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $1,508,742║ Tržby za predaj   DVD v USA $1,828,515║   zaujímavý námet v   nevyrovnanom až uletenom   prevedení, obsadenie dobré   ale nejakú hĺbku by tu len   ťažko niekto našiel, je to   aspoň pestré, pri prechode z   jednej súpravy na druhú   /60%/
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2014
Vlak plný špindír...
Jede jede mašinka, veze   chudé, bohaté, špínu,   blahobyt, šváby, drogy,   nejasnou budocnoust a lidská   "hovínka".:-D   Postapokalyptické sci-fi já   rád, moc rád. Tady se mix   hollywoodských hvězd a   korejských tvůrců celkem   povedl. Je to zábavné,   temné, kruté, krvavé,   špinavé, bizarní a hlavně   mrazivé ( pač celý svět   zamrznul). Rozjed je velmi   slušný, střed slabší a   ten totálně debilní konec,   to celé zabil. Já vyzvednu   výkon Tildy Swinton, ta tady   opět předvedla dokonalou   kreaturu, normálně jsem ji   ze začátku skoro nepoznal.   Na jedno mrknutí se   svařákem v ruce, to určitě   je. 70%
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2016
Jeden vlak, jedna zima, jeden shit...
Pekny napad dostava KO v   podobe debilneho scenara a   miestami smiesnych herechych   vykonov.Rozuzlenie je komicke   a korejsky reziser ho   prekombinoval do trapneho   epilogu.Vykony hereckej elity   su zarazajuco slabe a Eda   Harrisa mi bolo vyslovene   luto...Jedinym plusom je pekne   prostredie mimo vlak,ale to je   sakra malo.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
RwlBem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2016
V poněkud exotickém
obalu servírovaná Sofiina   volba: co dělat, když   všechna možná řešení   jsou vždy špatná? Když za   stávajícího stavu nelze   žít, ale nelze ani tento   stav změnit k lepšímu?   Odpověď Ledové archy je   přímočará: v takovém   případě nemá smysl žít   dál. A lední medvěd bude   mít této noci večeři o   dvou chodech.

Velmi pochmurné a   deprimující poselství o   směřování soudobého   lidstva.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2014
Techno žížala v nanukáči.
V rámci přípravy na film si   klekněte k ledničce,   zapněte stopky a strčte   hlavu do mražáku.   Vytáhněte ji až po   7minutách, a to přesně!   Efekt se dostaví dvojí.   Dokážete se vcítit do   kůže chlapíka kudrnáče,   jehož umrzlá paže při   poklepání tak hezky zvonila,   když byl vynalézavě   potrestán za mrsknutí boty   po pizizubé pizdě, vlakové   politručce Mason (Tilda   Swindon si tu roli úžasně   užila :-). Navíc váš lehce   namražený mozek přestane   řešit nelogičnosti   scénáře, stejně jako   otravně melodramatickou   moralitku v echt stupidním   závěru filmu, blbém jak   žížala v nanukovém dortu.   Scenárista to očividně   přehnal s kronolem... Asi   čichal celých těch 17 let,   po které rychlík Košičan   kroužil kolem zhrouceného   postapo světa, a to bez   jediného stébla   přeloženého přes koleje -   v délce 438 tisíc   kilometrů!

Ale to neřešte. Pak si   budete moci v klidu vychutnat   choreografie davových   bojových scén, vymazlený   interiér vlaku (stvořený na   Barrandově!), radostně   zpívající dětičky jako   ze škatulky ve   Wilford-train-school, i to   výživné menu pro spodinu.   Jako kdysi ve slabikáři:   „MÁMA MELE MASO. MY MÁME   PROTEIN. Ó MY SE MÁME!“   Úplně se mi sbíhaly sliny   na tu mňamku ze švábů!   Užívejte si exkurzi po   dalších a dalších   vagonech, po nablýskaných   zbytcích naší už dlouho   zmršené civilizace, jíž   rozprášené CW-7 dalo jen   ránu z milosti.

Zhodnocení filmu a   současně nekrolog:   Posledních 15 minut to   sklouzlo k primitivnímu   béčkovému filmu. A souhlas,   je to samoúčelná exhibice,   nehodná vyššího   ohodnocení, ovšem samotný   vlak byl na deset hvězd!   Morbidní podobenství o nás   a našem světě, poháněném   motorem konzumu. A v něm nás   čeká co? No co asi...   Těhotná učitelka se   samopalem nám (ještě bez   nože zapíchnutého do krku)   zahraje na klavír a my si   unisono zazpíváme: „What   happens if the engine stops?   We all freeze and die!“ A   jak by horlivě zakdákala   pizizubka Mason: „So it   is!“
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2016
Takové normální   postapokalyptické scifi.   Tentokrát se celé odehrává   ve vlaku. Točil to sice   korejský režisér, ale podle   některých tváří v   komparzu bylo zdá se vyrobeno   taky v Čechách na   Barrandově. :-)
Zápletka standardní,   obsazení výborné (Tilda   Swinton a Ed Harris), ale   jakoby ke konci docházel   scénáři dech. V rámci   žánru standard na který   brzy zapomenete.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Řeznický důkaz toho, že   lidstvo si zaslouží   vyhynout, a tradičně   skvělý Ed Harris jsou pro   mne jedinými důvody pro   udělení hvězd. Děj je   totiž předvídatelný tak,   jako výsledky prezidentských   voleb v KLDR a poučení o   tom, že mám ve vlaku sedět   co nejvíc vpředu, je vcelku   zbytečné. Vždyť za   mašinfírou je teplo a vzadu   se moc netopí. Jinak   samozřejmě nemám nic proti   tlučení sekerami do hlav   nadlidí z 1. třídy, ale   rozhodně by přitom měla   být větší zábava. A když   už se ptáte, tak na   proteinové tyčinky nemám   chuť a steak si dám   středně propečený.....
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Zajímavá výpověď o vizi   homeostázy v konzumní   společnosti, zachumlaná do   ne nezbytně nutného   krvavého kabátu.
Leč   místy nedotažené a   nelogické.

Měl jsem pocit, jako   kdyby finále byla věnována   veškerá pozornost a cesta k   němu byla jen nutným zlem.   Velká škoda!
Přetrpíte-li ale cestu,   v cíli Vás odmění.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2018
Zjišťuju, že horší jsou   filmy, které dobře začnou a   pak to s nima jde z kopce,   než ty, které mají horší   začátek, a pak už se to jen   zlepšuje. Ze začátku jsem   si říkala, jo, i když je to   celkem ohraný téma   apokalypsy, alespoň je to   něco reálnýho. Pak tam   naprosto všichni začali   umírat. Umírali. Umírali   až to bylo divný. A konec je   taky ... zajímavý. Určitě   ve filmu pár dobrých scén   bylo, ale bylo jich pár.
pink.mouse
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2018
původně jsem se dívat moc   nechtěla, ale vyklubala se z   toho dost postapopsycho   podívaná u které na konci   sledujete pomalu s otevřenou   pusou a hltáte, jak to asi   skončí....
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2018
Ledová archa se celou dobu   drží příběhu, který   směřuje k závěru celého   snímku. Na tom všem   zakládá, proto je během   těch dvou hodin plno   nesmyslů, plno scén co   nejsou vůbec potřebě, plno   věcí bez čeho by se děj   obešel, ale hlavně aby to   došlo k potřebnému   závěru, leč také je tam   plno zajímavostí co se jen   tak nevidí, jako třeba   momentka v podobě odhozené   cigarety atd., které   zlepšují sledování těch   šílených 126 minut.. ....   HODNOCENÍ: 65%
Ramilie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.1.2021
Po 10 minutách jsem si   říkala "Co to sakra   je", pak jsem to teda   proklikala a těchto momentů   bylo víc. Za všechny   zmíním jen asi "kinder   vajíčka", těhotnou   psycho-učitelku a až   fanatické opěvování   vynálezce vlaku. Zase jen   příliš velké zaměření   na bojování mezi sebou,   místo spolupráce... Na to   začínám být po podobném   proklikání se seriálem   "The 100" poněkud   alergická.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Příjemná dystopická   záležitost. Zajímavě   zvolení herci, propracovaný   svět. Obrazově super.   Komiksová předloha je   poněkud střízlivější,   ale to není na škodu.
ph33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2017
Za mě jako nápad pecka   ,efekty na úrovni co se tice   děje jednoduché k pochopení   ,oblíbit si postavu   zbytečně krom páru snad   umřou všichni !vlak je   určitě paradni co vagon   jiní námět !To se mi   opravdu líbilo ,stojí za   zkouknuti !co se tice   obsazení nevim co říct beru   celí film jako něco nového   !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79614minih79614Drsný holky (2006) 
Råzone n
minih20364minih20364Štvanice (1966/1) 
The Chase n
minih14089minih14089Neříkej mi majore! (1981) 
Neříkej mi majore! n
minih42538minih42538Píseň ohlašuje pomstu (1970) 
O´Cangaçeiro n
minih43606minih43606Sběratelé kostí (2005) [TV seriál] 
Bones n
minih117825minih117825Kameny na pevnost (2014) 
Kamienie na szaniec n
minih71854minih71854Karambol 2 (1975) 
Carambola, filotto... tutti in buca n
minih21432minih21432Tři veteráni (1983) 
Tři veteráni n
minih44398minih44398Lásky Emanuela Přibyla (1971) [TV hra] 
n
minih24738minih24738Tažní ptáci (1961) 
Tažní ptáci n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

09:55 - 10:25

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy o Evropu

09:45 - 10:40

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Co ste hasiči (2021) [TV seriá...

09:00 - 10:25

57 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:45 - 11:00

12 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nauč tetu na netu

Nauč tetu na netu
Nauč tetu na netu

Tereza Hladíková

Hladíková Tereza

Rok na dedine

Rok na dedine
Rok na dedine

Stefan Perceval

Perceval Stefan

Maximilian Wigger

Wigger Maximilian

Uncle Frank

Uncle Frank

Nikki Deloach

Deloach Nikki

Otto Clemens

Clemens Otto

Klaus Händl

Händl Klaus

Fritz Karl

Karl Fritz

Naposled navštívené:
Nauč tetu na netu

Nauč tetu na netu
Nauč tetu na netu

Tereza Hladíková

Hladíková Tereza

Rok na dedine

Rok na dedine
Rok na dedine

Stefan Perceval

Perceval Stefan

Maximilian Wigger

Wigger Maximilian

Uncle Frank

Uncle Frank

Nikki Deloach

Deloach Nikki

Otto Clemens

Clemens Otto

Klaus Händl

Händl Klaus

Fritz Karl

Karl Fritz