Cerven
ohodnotit

Lord Longford [TV film]

Longford

Rok:
2006
Délka:
93 minut
„Drama o jedné z nejkontroverznějších osobností moderních britských dějin.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lord Longford
Silný příběh o zločinu, trestu, vykoupení a odpuštění. Drama HBO přináší profil jedné z nejneobvyklejších a veřejně nejpřitažlivějších osobností 20. století: Franka Aungiera Pakenhama, sedmého hraběte z Longfordu.
Film se odehrává ve třech posledních dekádách jeho života a prozkoumává Longfordovu římskokatolickou víru, jeho vroucí víru v moc vykoupení a vypráví také o tom, jak se Lord osobně stal neúnavným zastáncem práv vězňů, bez ohledu na to, jak odporné byly jejich zločiny. Drama také sleduje Longfordovy nechvalně známé schůzky a korespondenci s Myrou Hindley, jež byla v roce 1996 zapletena do vraždy několika dětí v Anglii a ve vězení si odpykává doživotní trest. To vše uprostřed mediálního rozruchu tehdejší doby. Snímek prozkoumává důvody, proč žil Longford v neochvějném přesvědčení, že by měla být Hindley propuštěna a vrácena do běžného života. Film v neposlední řadě dokládá, jak ho jeho doporučení a dobrá víra ironicky stály jeho dobré jméno a pověst, kterou si budoval desítky let.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lord Longford
Rok 1965. Dětská vražedkyně Myra Hindleyová požádá o pomoc při řešení svého případu bývalého člena vlády, lorda Longforda. Ten se s ní setká ve vězení proti vůli své manželky a zrodí se mezi nimi zvláštní přátelský vztah...

Významný britský labouristický politik Francis Pakenham, 7. hrabě z Longfordu (1905-2001), patřil k výrazným osobnostem britské historie 20. století, zastával několik ministerských úřadů a proslul jako bojovník za lidská práva a veřejný obhájce zločinců. Této stránky jeho osobnosti také využila Myra Hindleyová (1942-2002), obviněná ze sexuálního zneužívání a vraždy několika dětí. Lord Longford se s nezvyklou aktivitou chopil jejího případu a zahájil kontroverzní kampaň za její osvobození. Neobvyklé přátelské pouto mezi předsedou Sněmovny lordů a sériovou vražedkyní inspirovalo jen pár let po smrti obou hlavních aktérů uznávaného britského scénáristu Petera Morgana (*1963), který jejich příběh zpracoval pro televizní film. Režie se ujal nadějný mladý režisér Tom Hooper (*1972) a v roce 2006 vzniknul televizní film Longford. Precizně odvedená práce vynesla filmu řadu ocenění, především od Britské filmové a televizní akademie (BAFTA).


Autor: argenson

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

81 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Papua-Nová Guinea, život kmenů

07:45 - 08:35

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:20 - 09:40

0 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:25

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama