Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Měj mě rád
Režisér Harald Braun dokázal v tomto vtipném, bohatě výpravném revuálním filmu, plném tempa, veselých situací a líbivé taneční a zpěvní hudby, že i v tomto druhu filmů si říšská výroba naprosto vystačí. Němečtí výrobci tehdy považovali americké filmy na obdobné téma za bezduché taneční kýče, které měly na diváky působit hlavně skvělou výpravou.

Takže: po stránce výpravy, nezůstával rozhodně německý film pozadu, a klidně dokázal nahradit "slátaniny ze zámoří" vtipným obsahem a zábavným režijním zpracováním, tudiž v tomto směru americké vzory na hony předčil.Opravdu nescházelo tenkrát německým tvůrcům a kritikům sebevědomí Jedno staré pořekadlo však praví: "Každá liška svůj ohon chválí, a ta, co jej nemá, říká: dobře je bez něho".

V Marice Rökkové měl ovšem německý film skvělou představitelku tanečních a zpívaných rolí, která nadto byla i herecky mimořádně nadaná. I v tomto filmu má Rökková hojně příležitostí rozvinout všechny své mnohostranné schopnosti a vyhrává to u obecenstva na celé čáře. Výbornými partnery jsou jí umírněný Hans Brausewetter s elegantním a sebevědomým Viktorem Staalem. Obrovský úspěch, kterého tento revuální film u diváků protektorátních kin dosáhl, ani zvlášť nepřekvapil.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Měj mě rád
Monika Koch (Marika Rókk), je sboristkou ve velkém divadle operety. Jednoho dne se jí podaří zaspat, a na představení příjde pozdě. Aby se o jejím pozdním příchodu nedozvěděl šéf, snaží se dostat na jeviště jinou cestou, ale skulí se dolů, a přímo na jeviště. Hned nato připraví o část divadelního kostýmu hlavní představitelku tím, že jí amorovým šípem ustřelí ramínko. Když subreta okamžitě uteče, Monice nezbývá, než se ujmout její role, zazpívat a zatancovat celý její výstup spolu s udiveným zpěvákem, a sklidí veliké ovace. Jenomže o tom, že ředitele napadne, že by byla pro divadlo velice dobrým přínosem se nedozví, protože je z divadla okamžitě vyhozena. Uteče z divadla, a opět se nějakým nedopatřením ocitne ve vlaku jedoucím s lyžaři do hor...

Marta Holubová - clara-bow


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

22:50 - 23:45

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství rabína Jákoba (1...

21:40 - 23:15

88 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

22:55 - 23:55

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon líbánky k nepřežití

22:50 - 23:55

18 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Krzysztof Gradowski

Gradowski Krzysztof

The Worst Woman in Paris?

The Worst Woman in Paris?
The Worst Woman in Paris?

Kurt Bortfeldt

Bortfeldt Kurt

Naposled navštívené:
Krzysztof Gradowski

Gradowski Krzysztof

The Worst Woman in Paris?

The Worst Woman in Paris?
The Worst Woman in Paris?

Kurt Bortfeldt

Bortfeldt Kurt