Cerven
ohodnotit

Milovaní

Les bien-aimés

Další název:
The Beloved
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2011
„Láska, touha a žárlivost v písních i v životě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Režisér Christophe Honoré označuje své dílo Milovaní jako film s písněmi – chansony, nejedná se podle jeho slov o film hudební. Nejsou v něm zpívané dialogy, jen emoce jsou rozvinuty v písních. Snímek byl natočen ve francouzsko-české koprodukci za účasti českých herců. V menší roli se ve filmu objeví i režisér Miloš Forman.

Film začíná v roce 1964, kdy se český medik Jaromil (odkaz na jméno režiséra Jaromila Jireše) seznamuje v Paříži s Madeleine. Vezmou se a žijí v Praze, ale přichází Pražské jaro a po něm sovětské tanky. Madeleine odjíždí i s jejich dcerou Vérou do Paříže. Pak již sledujeme bouřlivé osudy Véry a letmá setkávání bývalých manželů Jaromila a Madeleine.

Postavu Madeleine ztělesnila legenda francouzského filmu Catherine Deneuveová a filmovou dceru, její dcera skutečná Chiara Mastroianniová.

V původním znění s titulky.
Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Z Paříže 60. let do současného Londýna. Madeleine se svou dcerou Verou proplouvají tanečním krokem skrze životy mužů, které milují. Ale láska může povznášet i bolet, umí být radostná i hořká.

Elegie na ženskost a vášeň, elegie, která tu a tam propuká v hudbu.
Distributor


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Od Paříže šedesátých let po Londýn začátku 21. století. Madeleine, a po ní její dcera Věra se setkávají a rozcházejí s muži, které milují. Ne všechny historické epochy však dovolují prožívat lásku svobodně. Jak vzdorovat času, který plyne a odkrývá naše nejhlubší city?
Festival francouzského filmu 2011


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Milovaní
Hořkosladký hudební snímek Milovaní se odehrává v průběhu více než čtyřicetiletého období v Paříži, v Praze, v Londýně a v Montrealu. Režisér a scenárista Christophe Honoré (nar. 1970) měl pro svůj film původně název Nerozvážní, ale ten mu nakonec zněl příliš „kunderovsky“ (nicméně inspirace Kunderovými romány v příběhu zjevná je). – Mladá prodavačka Madeleine si v Paříži na počátku šedesátých let přivydělává prostitucí, dokud se nezamiluje do českého lékaře Jaromila Passera. Provdá se za něho a následuje muže do Prahy. Manželství nevydrží a rozvedená Francouzka se s malou dcerou Verou vrátí do vlasti a znovu se provdá (tentokrát z rozumu). V sedmdesátých letech se exmanžel nečekaně objeví v Paříži a oba zjistí, že jejich láska a vzájemná přitažlivost nezevšedněla. Dospělé dceři Veře se ve vztazích s muži příliš nedaří; zatímco její matka byla a stále je nerozvážná, mladé ženě tato vlastnost chybí. - Poněkud staromilský pastelově barevný snímek s civilně pojatými muzikálovými prvky má dobře vystiženou dobovou atmosféru, využívající vše, co retro móda i dobové módní fetiše nabízejí. Vyprávění začíná v lehce provokativním frivolním tónu, s jemným humorem a s absurdními momenty. Když však Jaromil zemře a nešťastně zamilovaná Vera zvolí smrt, úvahy protagonistů o vztazích, životě a lásce zvážní a stanou se „filozofickými“. – Pro české diváky má film pár lákadel navíc: české reálie, české herce v epizodních rolích a Miloše Formana jako Jaromila Passera (jméno je zřetelným odkazem ke dvěma českým režisérům, Jaromilu Jirešovi a Ivanu Passerovi). Madeleine a Veru představují skutečná matka s dcerou: Catherine Deneuveová a Chiara Mastroianniová. Snímek je věnován herečce Marie-France Pisierové (1944-2011).
-kat-, Filmový přehled 2012/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zahrada je hra (2005) [TV pořa...

04:05 - 04:30

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Ponikelské radovánky

04:20 - 04:50

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

03:55 - 04:50

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Big Man I. - Neobvyklá pojistk...

04:00 - 05:59

22 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lea a Darija (Lea i Darija)

Lea a Darija
Lea i Darija

Psí dny (Hundstage)

Psí dny
Hundstage

Kateřina Holánová

Holánová Kateřina

Jiří Štědrý

Štědrý Jiří

Jessica Landaw

Landaw Jessica

Miroslav Vach

Vach Miroslav

Naposled navštívené:
Lea a Darija (Lea i Darija)

Lea a Darija
Lea i Darija

Psí dny (Hundstage)

Psí dny
Hundstage

Kateřina Holánová

Holánová Kateřina

Jiří Štědrý

Štědrý Jiří

Jessica Landaw

Landaw Jessica

Miroslav Vach

Vach Miroslav