Cerven
ohodnotit

Moneyball

Další název:
Die Kunst zu gewinnen - Moneyball
Rok:
2011
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2011
„Pokus o vytvoření baseballového klubu pomocí počítačové analýzy...“

Komentáře k filmu Moneyball

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2015
Nevím, kde začít. Film má   rozhodně dobrá a zajímavý   námět, ale jeho   scénáristické a režijní   zpracování jsou nejslabší   částí tohoto filmu. Bradu   Pittovi jsem jeho roli   nevěřil, ale snažil se o to   se prodat. Scénář má   spoustu nezajímavých   dialogů, které by ve filmu   správně být neměli. Tempo   je hodně pomalé. Myslím si,   že kdyby Pitta vystřídal   Kevin Costner a režii   nějaký zkušený sportovní   režisér, tak by film mohl   dopadnout o dost lépe. Tohle   je nezáživná a místy   nudná slabota.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Moneyball
Tak a je tu dalšia športová   dráma.Príbeh pekný a herci   hrajú ako majú aj ked to nie   je nič prevratné.Za 2 hodiny   som sa pobavil,zasmial a   neznudil.Na jedno pozretie   dobré.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Šel jsem po tomto filmu asi   hlavně kvůli Pittovi - to   nejspíš.Basseball mě totiž   nijak moc neláká, přesto   mě film docela   zaujal.Zajímavá byla hlavně   ta pointa - využít nebo   použít třeba i průměrné   hráče podle jejich   nejlepších statistik.
Ale hlavně - největším   překvapením pro mně osobně   tady byl Jonah Hill! Já ho   pořád vidím jako - s   prominutím - toho   "tlustého šprťáckého   geniálního blbečka" z   filmu Bezva vejška.Tady (   aspoň teda pro mně )   zastínil svým hereckým   výkonem samotného Brada   P.
A pokud tento   chlapík bude mít víc   takových rolí, kde ukáže,   co v něm je, tak se asi brzo   stanu jeho fanouškem tady na   FDb.
Po jeho výkonu v   tomto filmu mám pocit, že   ten kluk má dobře   našlápnuto stát se dobrým   hercem.
Ovšem celé   toto je jenom můj názor, za   kterým si stojím, ale   nemusí ho sdílet každý   :-).
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Jsem úplně mimo, co se   týká baseballu a mám   x-krát menší povědomost o   zákulisních praktikách   téhož. Překvapivě však   nebyl žádný z mých výše   zmiňovaných handycapů na   překážku v tom, aby mně to   hlava brala. Sympaticky   podáno, bez velkohubých   sportovních proslovů,   přímo k věci. Nesmím   ovšem pominout to   nejpodstatnější, a to   hlavního manažera - nevím,   kam až si Brad Pitt nastavil   laťku, ale už teď se houpe   hodně vysoko nad   hollywoodskými kopci.Je   radost pozorovat každé jeho   další a nové já,   tentokrát tak osobní a   blízké, že mně mimoděk   prolétla hlavou myšlenka -   tak asi takhle Brada zná jeho   nejbližší okolí, tak   takový možná doopravdy   je..., příští rolí však   téměř jistě změním   náhled :-)
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Naprosto jinak postavený film   o sportu, který nahlíží na   problémy z manažerského   křesla. Čekal jsem mohutné   motivační proslovy,   bičování k nadliským   sportovním výkonům nebo   emotivní postřehy ze   hřiště. Dočkal jsem se   mnohaminutového tlachání na   jedno téma - nákup/prodej   hráčů baseballu. Po téhle   stránce zklamání, ale   nevím proč - ten film mě   zaujal a bavil. A může za to   herecké eso B. Pitt, který   se perfektně vžil do role B.   Beaneho. Holt ukázka velmi   slušné filmařiny.
zino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Veľmi príjemné prekvapenie.   Spočiatku som od filmu so   športovou tématikou, a o to   viac, že sa jedná o   baseball, veľa nečakal. Ale   nakoniec to nebolo ani tak o   tom športe, ale skôr sa   tvorcovia začali vŕtať v   zákulisí a politike, ktorú   nadšení fanúšikovia   obyčajne nevnímajú. Na   sekundu som sa nenudil.   Herecké výkony na vysokej   úrovni a výborná atmosféra   len prispeli ku konečnému   hodnoteniu. Veľmi dobrý   film!

PS: Brad   Pitt nie je len plagátový   vysnívaný idol žien, ale on   je to aj veľmi dobrý herec!
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2012
Osobně filmy ze sportovního   prostředí moc nemusim, a   než se ke mě dostanou   projdou opravdu drobnym   sítem. A je vidět že   skvělé sportovní filmy se   dají točit. Tenkhle je   jedním z nich, ač to ze   začátku vypadá jako   obvyklý klišovitý příběh   o chuďasech co všechno   vyhrajou, příběh podle   skutečnosti nasadil trochu   jinou notu. Skvělé   nastínění pocitů a   prožitků postav, výborné   vtažení do hry i pro laiky a   přitom dost odborně,   kvalitní herecké   výkony(myšleno do   posledního komparzisty) a   nápaditý scénář.
Oddychový ale i zároveň   náročný film, jde o to jak   se na něj díváte.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Aj keď nápad nebol celkom   originálny, spracovanie filmu   bolo na vysokej úrovni. Téma   okolo politiky najímania   hráčov do americkej ligy   baseballu nemusí byť pre   našinca zaujímavá, opak je   však pravdou. Príbeh je   natoľko zaujímavý, že   okamžite vtiahne diváka   priamo do deja zákulisných   hier a poodhalí tajomstvo   okolo amerického baseballu.   Film je príjemným   prekvapením aj z dôvodu   výborného rozobratia   charakterov hlavných hrdinov   natoľko, že s nimi   prežívate výhry, úspechy,   prehry a pády a držíte   palce, aby film skončil   pozitívne. Nie je to však   rozprávka, ale drsná   realita, kde na konci býva   vytriezvenie zo snov a   sklamanie z neúspechu a z   nezdaru. Dobrý filmík pre   náročnejšieho diváka, pre   väčšinového diváka to   bude asi jednorázová   záležitosť s nedocenením   posolstva a umeleckého   záberu filmu.
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Mám rád baseball, mám rád   Brada Pitta, takže rozhodně   musím mít rád i tento film.   Ovšem tento snímek vlastně   není jen a jen o baseballu,   ale nastiňuje situaci, do   které se můžeme dostat v   kterékoliv jiné branži, i   té životní. Prostě nic   nevzdávat a pokud své ideji   pevně věřím, jít si za   svým vytyčeným cílem.

Film nám místy   nabídl emoce, místy   napětí, místy perfektní   drama, ovšem místy s sebou   přinesl i velmi nudné a   zmatené pasáže. Nechápu   proč tvůrci tyhle pasáže   do filmu protlačili, vždyť   délka by byla solidní i bez   nich a na kvalitě by to jen   přidalo. Tyhle zmatené   pasáže mě jen zbytečně   zamotaly do děje jako   takového.

Konec byl opravdu   brilantní, a konečně jsme   neviděli klišovitý konec,   ale nápaditý konec, který   vlastně zaujal mnohem více,   než-li klasické americké   happyendy.
Wojta.albert
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Myslim, že 9/10 o tomhle   filmu něco vypovídá.   Ačkoli podobnejch nápadů   už tu pár bylo, jak udělat   za málo peněz nejlepší   tým, ale tenhle film se v   provedení od ostatních   přece jenom trošku   odlišuje. Nehraje si to na   nic extra. Neni tady kladen   důraz na efekty a letící   míčky skrz kapky deště,   ani žádný vtipný   zabijácký hlášky tu   nelítaj. jak Brad tak Jonah   do té role parádně pasují   a dokonce jim to lze i   uvěřit.

Spoiler: A co bych   zhodnotil jako další plus   tohodle filmu, je, že v   rozhodujícím zápase to   nedopadá podle typického   amerického scénáře č.17 a   v poslední sekundě zahrajou   vítězný úder. Ale celkově   ten konec má velmi, ale velmi   dobrej nápad.
Dymytry
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
jedná se o velmi povedené   sportovní drama založené na   skutečné události,   pojednává o tom, jak tým   Oakland A’s, dosáhne   dvaceti vítězství a tím   překoná rekord a zapíše se   do historie i přes to, že   proti ostatním týmům má   malý rozpočet a přišel o   důležité hráče. I když   nejsem horlivým fanouškem   dramat hodnotím 100% a   doporučuji

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58576minih58576Město (2010) 
The Town n
minih60069minih60069Chrysalis (2007) 
Chrysalis n
minih36697minih36697Spider-Man 2 (2004) 
Spider-Man 2 n
minih8418minih8418Holka na zabití (1975) 
n
minih86176minih86176Iron Man 3 (2013) 
Iron Man 3 n
minih9861minih9861Kalamita (1980) 
Kalamita n
minih94650minih94650Hitchcock (2012) 
Hitchcock n
minih154566minih154566Suburbicon: Temné předměstí (2017) 
Suburbicon n
minih115368minih115368EXODUS: Bohové a králové (2014) [2k digital] 
Exodus: Gods and Kings n
minih105961minih105961Experiment Philadelphia (2012) [TV film] 
The Philadelphia Experiment n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama