Cerven
ohodnotit

Noc v muzeu 2

Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian

Další název:
Another Night; Night at the Museum 2; Night at the Museum 2: Escape from the Smithsonian; Noc v múzeu 2 (SK); Nachts im Museum 2
Rok:
2009
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
21.5.2009
„Světla zhasla, dobrodružství začíná.“
Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
V muzeu Smithsonian ve Washingtonu nastane noc a jako každý den strážci odejdou domů. Přesto se, ale děje něco podezřelého. Bývalý noční hlídač Larry Daley je zatažen do těžko představitelného dobrodružství, ve kterém ožívá sama historie.


Autor: Bolt

Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
Bývalý nočný strážca Larry zanechal biedne platenú prácu v múzeu a stal sa žiadaným vynálezcom. Konečne má všetko, po čom túži, no netuší, že jeho exponáty medzičasom začali považovať za zastarané. A tak, zabalené v debnách, čakajú na odvoz do depozatárov v najväčšom múzeu na svete. Neskôr začnú jeho exponáty ožívať a nastane chaos, keď budú chcieť ovládnuť svet. Budú medzi nimi trio Ivan Hrozný, Napoleon Bonaparte a Al Capone.


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
Larry Daley opustil bídně placenou práci hlídače v muzeu a stal se žádaným vynálezcem. Zdá se, že má konečně vše, po čem toužil, přesto mu v životě něco schází. Cosi jej táhne zpět do muzea, tam, kde to měl rád a kde kdysi zažil neopakovatelnou magickou noc. Larry netuší, že mezitím jsou jeho nejoblíbenější exponáty (a zároveň jeho nejlepší kamarádi) už považovány za zastaralé, a tak zabaleny v bednách čekají na odvoz do ohromných depozitářů v největším muzeu na světě, v Smithsonian ve Washingtonu. Jejich další osud je tak náhle velmi nejistý – tedy jen do chvíle, než jeden z nich, miniaturní kovboj Jedediah zavolá Larrymu a popíše mu hrozící katastrofu...

Egyptský vládce Kahmunrah je po třech tisíciletích spánku v prachmizerné náladě. S trojicí nejnenáviděnějších přisluhovačů světa, jmenovitě carem Ivanem Hrozným, císařem a vojevůdcem Napoleonem Bonaparte a mafiánem Al Caponem zmobilizují všechny své přívržence a plánují převrat, při kterém ovládnou nejdřív muzeum Smithsonian a pak rovnou i celý svět. Rozhněvaný Larry rychle přijíždí do Washingtonu. Při své záchranné misi potká několik výjimečných nových přátel: excelentního Alberta Einsteina, čestného Abrahama Lincolna i naprosto okouzlující exponát – nezkrotnou Amelii Earhartovou, jež v Larrym probudí jeho ztracený smysl pro dobrodružství a zábavu. Se starými kamarády, jako jsou Teddy Roosevelt, Octavius, Sacajawea, Attila Hun a neandrtálci, se Larry nezastaví před ničím. Dříve, než se rozední, musejí nastolit v muzeu pořádek...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
V muzeu Smithsonian institut ve Washingtonu nastala noc. Strážci odešli domů, světla zhasla, dětští návštěvníci jsou doma ve svých postelích... přesto je v “prázdném” muzeu podivný šramot. Bývalý noční hlídač Larry Daley (Ben Stiller) je opět zatažen do těžko představitelného dobrodružství, ve kterém ožívá sama historie.
Příběh začíná ve chvíli, kdy Larry opustil bídně placenou práci hlídače v muzeu, a stal se žádaným vynálezcem. Zdá se, že má konečně vše, po čem touží, přesto mu v životě něco schází. Cosi jej táhne zpět do muzea, tam kde to měl rád, kde kdysi zažil neopakovatelnou magickou noc.
Larry netuší, že mezi tím jsou jeho nejoblíbenější exponáty (a zároveň jeho nejlepší kamarádi) už považovány za zastaralé. A tak zabaleny v bednách čekají na odvoz do ohromných depozitářů v největším muzeu na světě, v muzeu Smithsonian ve Washingtonu. Jejich další osud je tak náhle velmi nejistý – tedy jen do chvíle než jeden z nich, miniaturní kovboj Jedediah (Owen Wilson), zavolá Larrymu a popíše mu hrozící katastrofu.
Egyptský vládce Kahmunrah (Hank Azaria) je po třech tisíciletích spánku v prachmizerné náladě. S trojicí nejnenáviděnějších přisluhovačů světa, jmenovitě carem Ivanem Hrozným (Christopher Guest), císařem a vojevůdcem Napoleonem Bonaparte (Alain Chabat) a mafiánem Al Caponem (Jon Bernthal) zmobilizují všechny své přívržence a plánují převrat, při kterém ovládnou nejdříve muzeum Smithsonian a pak rovnou i celý svět.
Rozhněvaný Larry rychle přijíždí do Washingtonu. Při své záchranné misi potká několik výjimečných nových přátel: excelentního Alberta Einsteina, čestného Abrahama Lincolna i naprosto okouzlující exponát – nezkrotnou Amelii Earhartovou (Amy Adams), jež v Larrym probudí jeho ztracený smysl pro dobrodružství a zábavu. Po boku se starými kamarády jako jsou Teddy Roosevelt (Robin Williams), Octavius (Steve Coogan), Sacajawea (Mizuo Peck), Attila Hun (Patrick Gallagher) a neandrtálci se Larry nezastaví před ničím, a dříve než se rozední, nastolí v muzeu pořádek.
Noc v muzeu 2 je historicky první film, který byl natáčený v komplexu muzea Smithsonian – největším a nejnavštěvovanějším muzeu světa.
DL


Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem!
Distributor DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Noc v muzeu 2
Humorná fantastická a dobrodružná moderní pohádka Noc v muzeu (2006, FP 2/2007) měla až nečekaný ohlas, a tak zákonitě musela vzniknout Noc v muzeu 2, v níž tvůrci usilovali o to, aby všechno bylo ještě větší a ještě lepší než v jedničce. Tým, opět vedený režisérem Shawnem Levym, proto tentokrát umístil děj do největšího muzejního komplexu na světě, washingtonského Smithsonian Institutu (osmnáct budov muzeí a galerií a sto čtyřicet dva milionů exponátů). Do tamního depozitáře se totiž dostane zastaralá sbírka z newyorského Přírodovědného muzea, jejíž exponáty díky staroegyptské kouzelné destičce v noci ožívají. Protože teď hrozí, že ožijí všechny exponáty ve Smithonians, vypraví se sem narychlo bývalý noční hlídač Larry Daley, dnes majitel prosperující teleshoppingové firmy, aby zabránil eventuální katastrofě. Zjistí však, že jeho newyorští přátelé (z prvního dílu) jsou zavřeni v kontejneru a že se musí střetnout s cynickým zloduchem, odstrčeným bratrem egyptského faraona Kahmunrahem, jenž chce pomocí destičky přivolat z podsvětí armádu duchů a zmocnit se světa. K boji proti Larrymu a spřáteleným exponátům, mezi nimiž nově hraje prim oživlá figurína slavné průkopkyně letectví Amelie Earhartové, si zloduch přibere na pomoc obávané historické postavy, Ivana Hrozného, Napoleona a Ala Caponea s jejich poskoky. Než dobro zvítězí, odehraje se v několika budovách i před nimi mnoho dobrodružných, napínavých a komických epizod, v nichž mají hlavní slovo tvůrci triků. – Snímek, obohacený o naznačený milostný vztah mezi Larrym a Amelií, naplňuje přinejmenším první z předsevzetí producentů (týkající se velikosti). Zároveň však jen rozvíjí původní nápad a postrádá tak prvek překvapení. Navíc se při něm více pobaví Američané, protože pojednává o jejich dějinách a o místech, jež znají ze školních exkurzí.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2009/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014) [2k digital]

 Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014) [2k digital]
Noc v muzeu: Tajemství hrobky n
Night at the Museum: Secret of the Tomb
Žánr: dobrodružný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Shawn Levy

(pokračování)

Noc v muzeu (2006)

 Noc v muzeu (2006)
Noc v muzeu n
Night at the Museum
Žánr: akční / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Shawn Levy

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

15 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Svět zvířat

18:30 - 19:25

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:50 - 19:30

25 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Roucho (The Robe)

Roucho
The Robe

Naposled navštívené:
Roucho (The Robe)

Roucho
The Robe