Cerven
ohodnotit

Nový život [2k digital]

Další název:
The New Life
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2013

Obsah filmu Nový život

 
Upravená verze školního filmu z roku 2011. – Film se odehrává na Slovensku, kde je model tradiční rodiny stále relativně silný. Je o velké katolické rodině Ol‘hových, ze které odešel otec Matúš. Matka Jana, pět dcer a jeden syn ze dne na den zůstali sami. Syn Adam se rozhodl zdokumentovat tuto změnu a natočit film, jako „poslední muž" v rodině. Film vypráví příběh o tom, jak jeden muž nemůže zvládnout sedm žen, a jak sedm žen může bojovat o jednoho muže. – Ve filmu byly použity rodinné fotografie a filmy, které vytvořil v letech 1976 – 2005 Matúš Oľha. – Katedra dokumentární tvorby FAMU – 5. ročník (absolventský film).
Filmová ročenka 2012

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
FAMU, Evolution Films s.r.o., Artcam
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nový život >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.12.2018
Režisér Adam Oľha ponúkol rodinný dokument   Nový život(2012), kde sa snaží rôznými   domáci video úryvkami priblížiť fungovanie a   určité problémy svojej rodiny. Snímka ponúkne   prierez niekoľko desaťročí života tejto   rodiny ale na škodu snímky ide len o povrchne   vykreslený problému medzi otcom ktorý sa vzdal   početnejšej rodiny aby si mohol na blížiacu   starobu začať pokľudnejšiu etapu života u   novo založenej rodiny. Režisér a jeho snaha o   umelecké prvky sú ale pre dokument ako celok nie   moc fungujúce, rodinné zábery nemajú moc čím   upútať, príde to dosť chladné. Na celej   snímke je najlepšie to repovanie tej najmladšej   dievky. Plus na vrch a bez urážky tam je asi   najnesympatickejšia herečka čo som videl za   poslednú dobu. /videl v kine: 20%/ (videl na   festivale Cinematik 2013)
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Aneb laskavý Big Brother sledující rozpad   rodiny. Intimní sonda do života ne-neznámých   osob, které jsou zajímavé i přestože neojedou   všechny ostatní členy domácnosti nebo si   nebrousí zoubky na obyvatele stejného pohlaví.   Jako mapování rodinné historie fajn, ale pro   kategorii fajn dokument mi tam prostě něco   chybí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Nový život (2012) [2k digital]Nový život (2012) [2k digital]Nový život (2012) [2k digital]Nový život (2012) [2k digital]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Berenika Kohoutová

Kohoutová Berenika

Naposled navštívené:
Berenika Kohoutová

Kohoutová Berenika