Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Ondine

Další název:
Ondine: Víla z hlubin
Rok:
2009
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
2.9.2010
„Byl jednou jeden rybář a ten vylovil mořskou pannu.“

Komentáře k filmu Ondine

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Původně jsem si myslela, že   se budu dívat na romantiku s   Colinem Farellem a ona se z   toho vyklubala zajímavá   detektivka. Hlavně se o to   zasloužila Alison Barry v   roli Farellovy dcery Annie,   která mě úspěšně   sváděla mimo. Především   ona je hereckou špičkou v   tomto filmu, Farell a ostatní   jenom přizvukují a dívence   nesahají ani po kotníky,   Farell možná po kolena.
Nakonec jsem byla ráda,   že se žánr přeměnil na   detektivku a všechny   nejasnosti byly vysvětleny,   mořskou pannu bych asi   neskousla.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Spev mora
Rybár, ktorému nepovedia   inak ako Cirkus, bývalý   alkoholik, ktorý okrem malej   dcéry prakticky nemá   šťasie v živote a neustále   je tak akosi dole, vyloví z   mora ženu. Odvtedy začína   jeho šťastie, až ho to   desí a nevie či je to sen   alebo realita, ale keď mu   žena zaspieva, začne sa mu   dariť. Jeho dcéra má v tom   jasno, je to morská panna,   ktorá im prinesie štastie.   Prekrásny filmík, pri ktorom   uveríte, že morské panny   prinášajúce šťastie sú,   aj keď nie vždy nutne musia   mať morský prevlek
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Příběh téměř   pohádkový, s nádhernou   Alicjou, mužným Colinem a   talentovanou Alison, kde mi   bylo potěšením věřit   všemu, co se nabízelo - i   když vím, že konec asi   musel dospět do reálu,   chtěla jsem se nechat   unášet mořskou záhadou až   do závěrečných titulků a   v hlavě si nechat doznívat   selkijský zpěv tuleňů i   falešnou iluzi, že takové   věci se zkrátka mohou   stát...
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Ondine se prezentuje jako   pohádka s realistickým   koncem, který tu mimochodem   působí dost rušivě a   neoriginálně. Plusové body   si ale zaslouží za obrovskou   porci fantazie, kterou do   děje vnáší rybářova   dcerka, která tak   dospělákům připomíná,   že svět snů a představ má   svůj smysl a své kouzlo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2011
líbí se mi film,   zachycující běžný život   v Irsku. Žádná maska, vše   vidíme, jak to tam opravdu   funguje - zima, tvrdá práce,   vzrušující příroda,   obyčejní lidé ze střední   vrstvy, obyčejné problémy   vyhasínající rodiny,   rozchod atd.... Docela ironie,   že tohle vše je ve filmu,   mapujícího irského   rybáře, ve filmu, který   téměř prvně prezentuje   irskou zemi světově, a   zrovna v takovém světle...   ano - bez přetvářky, bez   amerického úsměvu! na   Colinovi se mi nejvíc líbí,   že on je přesně takový,   rodilý ir, žádná   přetvářka, pořád   obyčejný kluk i dodnes...   irských filmů je málo,   ještě méně veřejně   propagovaných ve státech, o   to víc jsem potěšena, za   spolupráci těchto zemí.   Ryzí to láska na první   pohled, i když jí v tomhle   snímku mohlo býti více,   přesto pěkný film pro   romantický oddechový večer
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Po shlédnutí Ondine se snad   na to rybaření i dám !   Zatím jsem mé známé, co   vášnivě rybaří, naprosto   nechápal, a schválně před   ně do vody házel šutráky,   cestou na fotbal. To je ta   správná relaxace pro chlapa   – zaskákat si a pořádně   zahulákat „v kotli“!   Když doma nemůžu, že...   ;-) Oproti tomu rybaření -   čumět do vody jako puk,   muset držet hubu, hodiny   vsedě na studeným   štokrleti a nakonec chytit   akorát tak vlka... ;-)   Ondine mi ukázalo nové   obzory. Co všechno se dá,   kromě již zmiňovaného   vlka, chytit při rybaření   na drsných severských   ostrovech. Ožrat se jak Dán   (pardon, Ir), vyrazit na   širé moře, přídí šalupy   tříštit vlny, rozhodit   sítě a nakonec si díky   rybaření i romanticky   zapíchat ! A jako bonus se i   přechodně vyléčit z   alkoholismu... No jasně,   trochu to shazuju, aby jste si   nevšimli, že mám slzy v   očích, to by byla pro chlapa   ostuda... Ondine je   podmanivý film a musím   přiznat, že mě dojal.   Hlavně kvůli Alison Barry   v roli Syracusovy dcerky   Annie, která by si také   zasloužila filmovou cenu za   vedlejší roli. Ale i Colin   Farrel svou postavu vystřihl   jak z partesu. No jo, hrdí   Irové , chlapi strohých, ale   silných citů. Vždycky mě   ti tvrdohlaví pancharti   fascinovali... Rozhodně je to   velice zajímavý film. Sice   mi to připadalo poněkud   žánrově neukotvené a v   druhé polovině filmu mi   přišlo, že střídají   civilně pojatou poetiku   příběhu a Hollywoodské   tlačení na (citovou) pilu.   Ale rozhodně doporučuju. A   kapesník po ruce ...!
LucyStar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Moc hezký příběh, který   mě zaujal svou originalitou.   Bavilo mě postupně   odhalovat, kdo vlastně je ta   žena, která přišla z vody   - Ondine. A rozuzlení mě   skutečně překvapilo.
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Nic moc
Alicja Bachleda se mi   nejvíc líbila ve filmu   (Ne)lidský kšeft. Ale   popravdě jsem od prvotních   recenzí čekala od filmu   něco jiného. Jsem z něj   zklamaná a Colin Farrell mi   tu herecky vůbec nesedí.
metallboddah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.7.2010
No teda nic moc
... spis vice nic. Zapletka   nebyla vubec napinava, spis   sem cekala, kdy z te   "morske panny"   vypadne jak to vse doopravdy   bylo s jejim objevenim se, aby   uz film zkoncil a ja mohla   najit neco lepsiho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38857minih38857Otevři oči (1997) 
Abre los ojos n
minih33359minih33359Dvě na jednoho (2001) 
You Stupid Man n
minih166884minih166884Jumanji: Další level (2019) 
Jumanji: Next Level n
minih10814minih10814Krok do tmy (1938) 
n
minih155846minih155846Motorband: Restart (2017) 
Motorband: Restart n
minih74532minih74532Café de Flore (2011) 
Café de Flore n
minih8564minih8564Hospoda (1996) [TV seriál] 
Hospoda n
minih24783minih24783V pokušení (1938) 
V pokušení n
minih34390minih34390Bowling for Columbine (2002) 
Bowling for Columbine n
minih44670minih44670Útěk do divočiny (2007) 
Into the Wild n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama