Cerven
ohodnotit

Pád do tmy

The Descent

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
99 minut
„Bojíte se tmy? To budete...!“

Obsah filmu Pád do tmy

 
Šestice kamarádek před rokem prožila tragédii, ale nyní se opět vydávají za novým dobrodružstvím do systému jeskyň. Uvolněné kameny zablokují cestu ven a v děvčatech se probudí pud sebezáchovy. Rozdělí se a každá hledá východ z uvěznění. Aby byla hrozná situace ještě horší, narazí na nestvůry, které jsou přivyklé tmě a které bez přestávky na dívky útočí...

Zdroj: Axocom

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Neil MarshallNeil Marshall  
hraje:
Shauna MacDonaldShauna MacDonald.....Sarah [23]   
Natalie MendozaNatalie Mendoza.....Juno [23]   
Alex ReidAlex Reid.....Beth [24]   
Saskia MulderSaskia Mulder.....Rebecca [32]   
MyAnna BuringMyAnna Buring.....Sam [20]   
Nora-Jane NooneNora-Jane Noone.....Holly [21]   
Molly KayllMolly Kayll.....Jessica   
Oliver MilburnOliver Milburn.....Paul [32]   
Justin HackneyJustin Hackney.....Crawler   
Tristan MatthiaeTristan Matthiae.....Crawler   
scénář:
Neil MarshallNeil Marshall  
hudba:
David JulyanDavid Julyan  
kamera:
Sam McCurdySam McCurdy  
střih:
Jon HarrisJon Harris  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.thedescentfilm.com...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pád do tmy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Teror ve tmě
Překvapivě dobrý horor jen s ženským   obsazením, což se moc nevidí ve filmech a   určitě ne v hororu. Atmosféra jeskyně a design   monster se povedl. Líbil se mi i depresivní UK   konec filmu. Lepší než americký konec filmu u   druhé verze.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2021
PROCESOR!
Snímek se tváří, jako nadupaný horor, ale jen   co se spustili do jeskyní, aby je propátrali,   tak je každému jasný, že nastane klasická   vyvraždovačka. Kde bude pár pěkných lekaček,   ale já od hororu očekávám více. Třeba   dlouhý napětí-nejistotu-pocit strachu a ne jen   „Baf“!
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2017
Pád do tmy
Rozhodně se nejedná o špatný horor, ba naopak.   Atmosféra hlavně díky parádně vykreslenému   prostředí všemožných podzemních chodeb, kde   po denním světle není ani památka, a několika   lekacím scénám, při kterých trochu zatuhne,   je vynikající. Rovněž jeskynní potvory   vypadají a chovají se opavdu příšerně a   hrozivě. Na druhou stranu lidské postavy a   celkově herecké výkony spolu s dějovou linií   jsou spíše nevýrazné.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2015
V jeskyni
Několik žen, které mají rady extrémní   zážitky, se vydá do dosud neprozkoumané   jeskyně. Dojde k závalu, a skupinka je nucena   hledat jinou cestu ven. V tom jim zabrání   podivní jeskynní tvorové, kteří se ve tmě   orientují sluchem. Film Descent má několik   celkem tísnivých momentů (hrdinka se zasekla v   úzkém tunelu), pár pořádných lekacích scén   a krom asi prvních pěti minut v něm nehraje   žádný muž (nepočítám li tedy ty   příšery). To by byly zajímavosti/klady. Na   druhou stranu však musím zmínit, že se   odehrává ve velice tmavém prostředí, a někdy   prostě není vidět zdaleka tolik, jak by si   divák asi přál. Dále je tu motiv malé   holčičky (dcera jedné z hrdinek, která zemře   hned na začátku), která se své mamince stále   zjevuje, slyšíme její chichotání, a od   začátku není moc jasné jestli se máme bát   jí, nebo jeskynních tvorů. Samotní jeskynní   tvorové jsou slizštější variací   Tolkienova/Jacksonova Gluma a Wellsových   Morloků. Motiv holčičky zůstane vysvětlen jen   tak napůl, příliš nechápu proč ho tam   tvůrci cpali. Nechápu ani, proč zemře docela   sympatická postava asijské kamarádky, aniž by   kdokoliv pochopil, že to myslela dobře (a jinou   kamarádku, že zabila jen omylem). A vlastně si   nejsem jistý ani tím, jak film dopadl, protože   závěr je trochu chaotický. Descetnt je přes   pár zajímavostí jen podprůměrná   vyvražďovačka.
Reklama
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2014
Plný hřad extrémistických slípek - lehko je   zabít... chci říct, že riziko infarktu je   minimální, jelikož úbytek každé jedné z   nich bych se nebránila nazvat zadostiučiněním   a je naprosto snadné určit, která zajde   nechutnou smrtí jako první, zvlášť, když se   unisono ječí, až se jeskyně otřásá, to by   ti vzdálení příbuzní upírů z Titti Twisteru   museli mít kromě slepoty i vážné poškození   sluchu, což nedává smysl, že... Abych jen   neprskala, občas jsem sebou slušně škubla,   napětí mělo vzestupnou tendenci a vyústilo ve   famózní finále, to tedy zase jo. Přece jen mi   to nedá - a že není v jeskyních zima?
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Tato klaustrofobie je sexy.
Sice jen tuctový scénář, ale řemeslně velice   dobře zvládnutý horor. Budování napětí,   strach z neznáma, klaustrofobie v úzkých   jeskynních tunelech i permanentní tísnivý   pocit při vědomí, jak děsivě hluboko pod   povrchem se ty holky nalézají, navíc s jedinou   únikovou cestou, o které ví, beznadějně   zavalenou.

Poučení z filmu: Nelezte, kam   nemáte. Když už lezete, nezapomeňte si mapu.   Pokud zapomenete a stejně lezete, tak se pak   nedivte! V jeskyních nelítejte jako splašení,   nehlaďte humanoidní netopýry proti srsti a   neutahujte si moc úvaz sedák, ať se vám   nezařízne do bobra. A to nejdůležitější -   POZOR NA GLUMÍŠKY! Fanoušci J.R.R.Tolkiena   určitě ocení, že i Glum si nakonec našel   holku, ještě před svou grilovačkou v Hoře   osudu, se kterou stihl zplodit spoustu potomků (s   tou holkou, ne s horou). Spoustu vyzáblých   nestvůrek, roztomile chrčících, sípavě   glumujících a děsně nenažraných, zkrátka   celý táta!
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Podle mě to nebyl zas tak úžasný horor. Jo v   těch jeskyních to bylo strašidelný a taky jsem   se lekla, ale ty herecké výkony mohly být   lepší a konec taky.
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Tento britský horor mě opravdu překvapil svou   atmosférou. Pěkně mě udržel v napětí. I   když se dalo tak trochu očekávat jaký bude   závěr. Nejvíce se mi líbí, že se opravdu   odehrává v podzemí, kde je taková tma, že i   když si rozsvítíte tak vidíte jen to co je v   kuželu světla. Ne jako ve spoustě jiných   filmů, kde zapálenou pochodní osvítí celou   jeskyni. Tady je to přesně jako v reálu, když   jste v absolutní tmě.
Reklama
pink.mouse
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Povedený horor... I když ze začátku má dost   pomalý rozjezd a člověk už se těší až   někdo začne ty uhihňaný baby zabíjet :-D Ve   druhé půlce filmu máte naopak dojem, že vám   litry krve z televize vytečou na koberec v   obýváku... A ty příšerky jsou doopravdy   hodně ošklivý. Jen by mě zajímalo, jestli   mají na rukách přísavky či co, že se udrží   na stěně, na stropě a podbně....
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2011
yeah
I po osmém shlédnutí stále jeden z   nejlepších hororů všech dob. Snímek je   neuvěřitelně depresivní a bezvýchodný.   Plynule přechází od pečlivého budování   atmosféry a náznaků plíživého děsu ke   krvavému masakru s perfektně načasovanými   lekačkami a přívalu stále nových a svěžích   nápadů a postupů. Po zvukové stránce   mistrovké dílo. Kamera je mimořádně   přesvědčivá hlavně díky střídmému   svícení, kdy je tma opravdovou tmou. Hudba   Davida Julyana má děsivě melanchlický náboj a   chvílemi perfektně cituje Morriconeho téma k   "The Thing", ale rozhodně ho   nevykrádá. Neil Marshall tímhle dílkem   spáchal jedno z největších filmových   překvapení, které má v sobě všechno, co si   může fanda pořádných hororů přát.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30795minih30795Československá spartakiáda 1980 (1980) 
Československá spartakiáda 1980 n
minih139191minih139191Linka č. 657 (2015) 
Heist n
minih153424minih153424Sněhulák (2017) 
The Snowman n
minih49206minih49206Život je boj (2008) 
Fighting n
minih57931minih57931Severní blata (2006) 
Mýrin n
minih24461minih24461Einstein kontra Babinský (1963) 
n
minih160330minih160330Kin: Smrtící zbraň (2018) 
Kin n
minih2853minih2853Amadeus (1984) 
Amadeus n
minih35984minih35984Cirkus Humberto (1988) [TV seriál] 
Cirkus Humberto n
minih103652minih103652Zmizení (2013) 
Prisoners n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Pád do tmy (2005)Pád do tmy (2005)Pád do tmy (2005)Pád do tmy (2005)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adrian Titieni

Titieni Adrian

Tomáš Maštalír

Maštalír Tomáš

Alina Lanina

Lanina Alina

Dane DeHaan

DeHaan Dane

Ruby Rose

Rose Ruby

Naposled navštívené:
Adrian Titieni

Titieni Adrian

Tomáš Maštalír

Maštalír Tomáš

Alina Lanina

Lanina Alina

Dane DeHaan

DeHaan Dane

Ruby Rose

Rose Ruby