Cerven
ohodnotit

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button

Další název:
Benjamin Button; Podivuhodný prípad Benjamina Buttona (SK); Der seltsame Fall des Benjamin Button
Rok:
2008
Délka:
166 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2009
„Narodil jsem se za velmi podivuhodných okolností...“
Popis / Obsah / Info k filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Syndrom předčasného stárnutí rozveden do absurdní myšlenky, co by bylo, kdyby…

Stará Daisy umírá a za okny nemocnice se nad New Orleans blíží ničivý hurikán Catrina. Daisina dcera matce předčítá z deníku nějakého muže…
Benjamin se narodí jako každé jiné dítě a hodiny života mu začínají odpočítávat jeho vyměřený čas na tomto světě. Jenže Benjamin nevypadá, jako každé jiné dítě. Vypadá jako 85 letý stařec. Zatímco jeho mentalita prochází zcela přirozeným vývojem, tělu běží čas pozpátku.
Matka porod nepřežije, otec jej v náhlém návalu vzteku odnese na schody penzionu pro přestárlé, kde jej najde laskavá černošská pečovatelka Queenie a láskyplně Benjamina vychovává mezi starými lidmi. Benjamin stárne a mládne zároveň, a ačkoliv jeho život je poněkud odlišný od ostatních životů, v podstatě žije úplně normálně. Pracuje na lodi, cestuje, miluje… Přestože je zdánlivě jeho život den ode dne lepší a jednodušší, Benjamin není šťastný.


Autor: beneva

Popis / Obsah / Info k filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona
POZOR SPOILER!!!

V nemocnici umírá žena jménem Daisy. Vypráví své dceři Caroll Ann příběh o hodináři, který udělal velké hodiny pro slavnostní otevření nádraží. Tyto šly obráceně, aby se mohli vrátit vojáci padlí ve válce.

Pak čte Caroll Ann matce deník, kde je příběh Benjamina. Ten se narodil v den ukončení první světové války. Matka umírá a otec dítě položí na schody do starobince. Zde je nalezne ošetřovatelka. Dítě má vzhled starce a má spousty postižení. Ošetřovatelka si přesto prosadí, aby zrůdička mohla ve starobinci zůstat. A tak Benjamin roste, ale stále vypadá jako stařík. Na den díkuvzdání v roce 1930 potká svůj osud. Je to dívenka Daisy. Pak se Benjamin dá najmout na loď jako dělník. Na tuto loď pak také nastoupí po odchodu z domova. Potom poznává ženu Elizabeth, která se pokusila přeplavat La Manche. Od ní dostane první pusu (i když byl dávno předtím ve vykřičeném domě) a je to první žena, která jej milovala. Pak ovšem vypukne válka. Loď je zničena a Benjamin se vrací domů. Zde se opět setkává s Daisy. Z té je profi baletka a Ben zhlédne její představení. Jenže pak ji přejede taxi a rozdrtí jí nohu. Oba společně opustí město a užívají si života. Po návratu se Benjamin doví, že jeho adoptivní matka zemřela. Ben a Daisy si zařídí byt a žijí víceméně jen pro sebe. A čekají dítě. Narodí se jim holčička. Ben ví, že mládne a že by nebyl vhodný otec. Vydává se do světa a živí se všelijak. Vrací se až po letech.Daisy je vdaná za Roberta. Ben stále mládne, už je dítě, ale lékař konstatuje začínající stařeckou demenci. A vše spěje k neodvratnému konci…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Forrest Gump (1994)

 Forrest Gump (1994)
Forrest Gump n
 
Žánr: drama / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(jiná verze filmu)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Matt Weiss

Weiss Matt

Vladislav Strželčik

Strželčik Vladislav

Naposled navštívené:
Matt Weiss

Weiss Matt

Vladislav Strželčik

Strželčik Vladislav