Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Pouhá formalita

Una pura formalita

Další název:
A Pure Formality; Jednoducho formalita (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1993
Délka:
108 minut
„Gérard Depardieu a Roman Polanski jako policajt a podezřelý, kde se neví, kdo je kočka a kdo myš“

Komentáře k filmu Pouhá formalita

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2021
K filmu jsem se jako již po   několikáté dostal přes   soundtrack, který jsem si   pořídil na vinylu. Hudba   pecka, smyčce jak kráva,   Morricone byl bůh. Film mě   okamžitě vtáhnul do děje a   já si začal užívat opravdu   podivnou kafkovskou   atmosféru, z které čiší   dusná temnota a z každého   záběru je cítit cosi   absurdního a rozumu   odporujícího, chvílemi jako   bych opravdu sledoval Kafkův   Zámek. Pointa, která na   závěr přijde je jedna z   nejlepších, které jsem kdy   ve filmu viděl a je to   přesně ten případ, kdy   uvízne v hlavě a zůstane v   ní. Potom si uvědomíte, že   všechno vlastně dávalo   smysl, různé symboly,   náznaky, precizní práce s   kamerou, která zaostřuje   nebo oddaluje tváře a   zásadní detaily a když   píši tyto řádky úplně   mě mrazí po těle. Kdyby mě   někdo tuhle pointu vyzradil,   zabiju ho! Tohle je totiž   přesně ten důvod, proč   sledovat filmy a nechávat se   překvapovat naprosto   nečekaným finálem, u   kterého pochybuji, že by ho   dokázal někdo odhadnout.   Vidět na podruhé, je myslím   povinností. Podíval jsem se   na režiséra a ejhle, toť   frajer, který natočil   Nejvyšší nabídku, kde   také nešetřil nečekaným   zvratem. Budu muset nakoukat   jeho filmografii, už jen   názvy jeho filmů jako   Maléna nebo Bio Ráj mám už   dlouho v hledáčku.   Každopádně tohle dílo je   filmem, jehož dokonalost   komplet oceníte až po jeho   shlédnutí. Role Gérarda   Depardieua jako spisovatele   Onoffa a Romana Polanského   coby Komisaře, to je   zážitek sledovat a jejich   herectví je snad i něco   více než prvoligová   špička. Hudba Ennia mě   občas připomněla motiv z   kultovní Věci, avšak jen   náznakem, ale bylo to tam!   Pěkný! Co mě ještě k   celkové depresivní náladě   hodně přispívalo byla noc,   neustálý déšť, bouře a   kapaní do hrnců na   policejní stanici po celou   dobu sledování snímku a v   DTS zvuku jsem si připadal,   jako bych byl přímo v oné   místnosti, někde mezi   Komisařem a Onoffem. BOMBA!!!
jirina.legatova
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Až druhý den jsem si to uvědomila zcela ..
...to na co se dívám, že   je to OČISTEC. Režie a   scénář včetně hereckých   výkonů = mistrovské dílo   do detailů, ale já to hned   nepochopila ......... Očistec   (latinsky purgatorium, z purgo   - čistit, očistit) je   stavem, během něhož se   podle učení některých   křesťanských církví   očišťují duše zemřelých   od méně závažnýh   hříchů a nedokonalostí   před svým vstupem na onen   svět. Poznáte to z mnoha   vět a hudba také napoví.   Jméno komisaře není   náhodné, jméno On/Off není   také náhodné a tak to je se   vším. Je lépe se dívat   dvakrát na tento film, pokud   chete ocenit co je tím   hlavním. Film má vysoké   hodnocení. Omlouvám se, že   jsem nehodnotila vysoko, i   když výkon režie,   scénáře a herectví je   skvělý a dokonalý,   promyšlený a přesný.   Nemohu dát plný počet, film   prostě nebude patřit k   oblíbeným, díky   sklíčenému prostředí a   pochmurné depresivní   atmosféře, která jistě do   filmu patří právem.   Samotná sebevražda také   nevyvolá v člověku nic   příjemného. Film je ale   dobře udělaný - tak nic ve   zlém, není to moje parketa.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nábřeží iluzí (Quai des illusions)

Nábřeží iluzí
Quai des illusions

Écoute ma musique

Écoute ma musique
Écoute ma musique

Horká půda (Hard Ground)

Horká půda
Hard Ground

Naposled navštívené:
Nábřeží iluzí (Quai des illusions)

Nábřeží iluzí
Quai des illusions

Écoute ma musique

Écoute ma musique
Écoute ma musique

Horká půda (Hard Ground)

Horká půda
Hard Ground