Cerven
ohodnotit

Pouhá formalita

Una pura formalita

Další název:
A Pure Formality; Jednoducho formalita (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1993
Délka:
108 minut
„Gérard Depardieu a Roman Polanski jako policajt a podezřelý, kde se neví, kdo je kočka a kdo myš“

Obsah filmu Pouhá formalita

 
Slavný spisovatel je zadržen a převezen na policejní stanici. Tam ho pozná vyšetřovatel, jenž od něj žádá pouhou formalitu: má uvést, kde a jak strávil předchozí den. Zdá se totiž, že je hlavním podezřelým v případu vraždy.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore  
hraje:
Gérard DepardieuGérard Depardieu.....Onoff [44]   
Roman PolanskiRoman Polanski.....inspektor [59]   
Sergio RubiniSergio Rubini.....Andre, policista [33]   
Nicola Di PintoNicola Di Pinto.....kapitán [46]   
Tano CimarosaTano Cimarosa.....služebník [71]   
Paolo LombardiPaolo Lombardi.....maršál [48]   
Maria Rosa SpagnoloMaria Rosa Spagnolo.....Paula   
Alberto SironiAlberto Sironi  
Giovanni MorriconeGiovanni Morricone  
Massimo VanniMassimo Vanni  
Sebastiano FilocamoSebastiano Filocamo  
Timothy MartinTimothy Martin  
scénář:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore  
námět:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore.....příběh [37]   
hudba:
Ennio MorriconeEnnio Morricone....."Ricordare" [64]   
kamera:
Blasco GiuratoBlasco Giurato  
střih:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pouhá formalita >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2021
K filmu jsem se jako již po několikáté dostal   přes soundtrack, který jsem si pořídil na   vinylu. Hudba pecka, smyčce jak kráva, Morricone   byl bůh. Film mě okamžitě vtáhnul do děje a   já si začal užívat opravdu podivnou kafkovskou   atmosféru, z které čiší dusná temnota a z   každého záběru je cítit cosi absurdního a   rozumu odporujícího, chvílemi jako bych opravdu   sledoval Kafkův Zámek. Pointa, která na závěr   přijde je jedna z nejlepších, které jsem kdy   ve filmu viděl a je to přesně ten případ, kdy   uvízne v hlavě a zůstane v ní. Potom si   uvědomíte, že všechno vlastně dávalo smysl,   různé symboly, náznaky, precizní práce s   kamerou, která zaostřuje nebo oddaluje tváře a   zásadní detaily a když píši tyto řádky   úplně mě mrazí po těle. Kdyby mě někdo   tuhle pointu vyzradil, zabiju ho! Tohle je totiž   přesně ten důvod, proč sledovat filmy a   nechávat se překvapovat naprosto nečekaným   finálem, u kterého pochybuji, že by ho dokázal   někdo odhadnout. Vidět na podruhé, je myslím   povinností. Podíval jsem se na režiséra a   ejhle, toť frajer, který natočil Nejvyšší   nabídku, kde také nešetřil nečekaným   zvratem. Budu muset nakoukat jeho filmografii, už   jen názvy jeho filmů jako Maléna nebo Bio Ráj   mám už dlouho v hledáčku. Každopádně tohle   dílo je filmem, jehož dokonalost komplet   oceníte až po jeho shlédnutí. Role Gérarda   Depardieua jako spisovatele Onoffa a Romana   Polanského coby Komisaře, to je zážitek   sledovat a jejich herectví je snad i něco více   než prvoligová špička. Hudba Ennia mě občas   připomněla motiv z kultovní Věci, avšak jen   náznakem, ale bylo to tam! Pěkný! Co mě   ještě k celkové depresivní náladě hodně   přispívalo byla noc, neustálý déšť, bouře   a kapaní do hrnců na policejní stanici po celou   dobu sledování snímku a v DTS zvuku jsem si   připadal, jako bych byl přímo v oné   místnosti, někde mezi Komisařem a Onoffem.   BOMBA!!!
jirina.legatova
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Až druhý den jsem si to uvědomila zcela ..
...to na co se dívám, že je to OČISTEC.   Režie a scénář včetně hereckých výkonů =   mistrovské dílo do detailů, ale já to hned   nepochopila ......... Očistec (latinsky   purgatorium, z purgo - čistit, očistit) je   stavem, během něhož se podle učení   některých křesťanských církví očišťují   duše zemřelých od méně závažnýh hříchů   a nedokonalostí před svým vstupem na onen   svět. Poznáte to z mnoha vět a hudba také   napoví. Jméno komisaře není náhodné, jméno   On/Off není také náhodné a tak to je se   vším. Je lépe se dívat dvakrát na tento film,   pokud chete ocenit co je tím hlavním. Film má   vysoké hodnocení. Omlouvám se, že jsem   nehodnotila vysoko, i když výkon režie,   scénáře a herectví je skvělý a dokonalý,   promyšlený a přesný. Nemohu dát plný počet,   film prostě nebude patřit k oblíbeným, díky   sklíčenému prostředí a pochmurné depresivní   atmosféře, která jistě do filmu patří   právem. Samotná sebevražda také nevyvolá v   člověku nic příjemného. Film je ale dobře   udělaný - tak nic ve zlém, není to moje   parketa.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Pouhá formalita (1993)Pouhá formalita (1993)Pouhá formalita (1993)Pouhá formalita (1993)
Reklama