Zari
ohodnotit

Předtucha

Premonition

Další název:
Predtucha (SK); Die Vorahnung
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
31.5.2007
„Věřte vlastním představám“
Popis / Obsah / Info k filmu Předtucha
Linda Hansonová (Sandra Bullock) má nádherný dom, milujúceho manžela Jima (Julian McMahon) a dve rozkošné dcérky Megan (Shyann McClure) a Bridgette (Courtney Taylor Burness). Jej život je perfektný až do chvíle, keď dostane správu, že Jim zomrel pri automobilovej nehode. Pre oddanú manželku a matku je to to najhoršie, čo si dokázala predstaviť... Otázkou však zostáva, či sa to naozaj stalo alebo či nejde iba o jej mimoriadne kruté predstavy - alebo či skrátka neprichádza o rozum! Pretože keď sa Linda nasledujúce ráno zobudí, jej manžel je živý a zdravý! Celé nešťastie najskôr považuje za nočnú moru - lenže potom sa to stane znovu! A tak Linda v niektoré rána nachádza manžela vedľa seba, zatiaľ čo inokedy sa znovu prebúdza ako vdova...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Předtucha
Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Předtucha
Linda Hansonová je mladá paní, pečující oddaně o muže, děti i dům. Jednoho rána ji začnou pronásledovat představy o manželově tragické smrti. Ty jsou tak živé a sugestivní, že jim nelze neuvěřit. Odehrávají se však na přeskáčku, takže žena (a divák s ní) brzy ani neví nejen to, do kterého dne v týdnu se probudí, ale zda ráno bude čerstvou vdovou či spokojenou manželkou úspěšného muže. Sandře Bullockové se zřejmě v záhadných časových smyčkách zalíbilo, ale zatímco se v milostném příběhu Dům u jezera (FP 9/2006) přes propast času zamilovala, v thrilleru Předtucha se nabízí úvaha, nejedná-li se o psychickou poruchu ženy, jejíž manželství není tak báječné, jak na první pohled vypadá: okouzlení a velká láska vyprchaly a vztah uvízl v zajetí každodenního stereotypu. Poněkud dezorientovaná Linda začne brát své představy vážně a na manželovu smrt se připravuje. Po několika krušných dnech vezme tužku a papír a napíše si podrobný itinerář. Tak zjistí, kolik dní zbývá do mužovy smrti a kdy a kde k ní dojde, ale předtím, než se tak skutečně stane, si prožije pohřeb, navštíví mužovu milenku, psychologa i kněze, aby nakonec vyřešila dilema, zda nechat někoho zemřít je totéž, jako ho zabít. Děj se vleče v duchu rčení „co se má stát, stane se“ k hořkosladkému konci, tedy k očekávanému úmrtí a k novému začátku pro těhotnou vdovu… Snímek je prvním anglicky mluveným filmem německého režiséra, producenta a scenáristy tureckého původu Mennana Yapa (nar. 1966).
-kat-, Filmový přehled 2007/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama