Cerven
ohodnotit

Přepadení 13. okrsku

Assault on Precinct 13

Další název:
Prepadnutie 13. okrsku (SK); Assaut sur le central 13
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
109 minut
„Musí se spojit, aby přežili.“

Komentáře k filmu Přepadení 13. okrsku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Remake kultovního snímku   Johna Carpentera. Svým novým   zpracováním se však jedná   o zcela jiný příběh.   Námět zůstal stejný, ale   vše je jinak naprosto   překopané. Původně se děj   odehrával v létě a měl   westernový nádech, teď se   vše odehrává na silvestra   za silného sněžení a je to   drsný akční film. Zápletka   je zcela jiná, než byla   původně. A tak mě napadá   otázka, jestli se dá o tomto   počinu vůbec hovořit jako o   remaku. Atmosféra snímku je   však vcelku dobrá, plná   napětí a nečekaných   zvratů. Nejedná se vůbec o   špatný film. Má co   nabídnout a potěší   nejednoho příznivce   akčního filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Vyborny scenar.
Opravdu   dost dobry napad.
Pekne   natocene.
A vyborne   herecke obsazeni.......sami   profik.
No stoji to   proste za shlednuti.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2007
Klasický akční film na   policajty a zloděje, s malou   obměnou, kdy na jedné   straně proti sobě stojí   hodní policajti a zločinci,   a na straně druhé zlý   policajti. Film mě ničím   nepřekvapil, vše už jsem ve   filmu viděl.
Thomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2008
Velice povedený remake dnes   již klasického filmu.   Originál jsem neviděl,   takže nemůžu porovnat.   Rozhodně můžu hodnotit   dobrý výběr herců,   skvělou atmosféru a několik   zvratů v ději, které nejsou   zas tak obvyklé. Kdo hledá   dobrou akční zábavu, tak   právě našel.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Přepadení 13. okrsku
Po shlédnutí tohohle snímku   jsem ho musela okamžitě   zařadit mezi mé oblíbené   filmy, za tu dobu jsem ho   viděla snad 15x možná víc   a musím se přiznat, že mě   stále baví stejně,   samozřejmě ten první look   byl nejlepší, ale i tak film   neztrácí svoje kouzlo,   Dalším plusem filmu je   herecké obsazení - Ethan   Hawke, Laurence Fishburne.   Akcí natřískaný film u   kterého se příliš nudit   nebudete.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Původní originál z roku   1976 od Johna Carpentera jsem   viděl a ten byl vynikající.   Je dobře, že tvůrci tohoto   remaku šli vlastní cestou,   že otrocky nekopírovali, a   to se jim vyplatilo. Vznikl   tak zcela jinak pojatý, ale   přesto velmi podařený   thriller s napětím, akci i   hustou atmosférou.
zubr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Film kde umírají hlavně poldové
Z počátku tento film navodí   atmosféru mstivé zápletky,   která je "bohužel"   následně nahrazena smyslem   pro povinost. Logičnost filmu   sice po většinu doby   pokulhává, ale pro akční   nadšence se jedná o vcelku   vydařený snímek (kulky   létají, mrtví padají) s   výborným hereckým   obsazením. Kamera i zvuk jsou   výborné. Takže kdo má rád   zbraně, krev, nasilí a je   ochoten přimhouřit očko nad   DROBNÝMI chybkami, tak   doporučuji.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Slušná akční podívaná,   se sympatickým hereckým   obsazením. Má to spád,   napětí a výbornou   atmosféru. Pravda,   Carpenterův originál z roku   1976 byl ještě lepší   biják, ale to už tak bývá.   Já se však nenudil ani   chvilku ani u tohoto remaku.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Když je konečně zatčen   jeden z nejvýznamnějších   mafiánů ve městě –   totiž Marion Bishop, jsou   všichni nadšeni. Píše se   právě 31. prosinec a i přes   vraždu policisty to vypadá   na blízké propuštění   tohoto kriminálního živlu   na kauci. Díky sněhové   bouři je zatím převezen   společně s trojicí   drobných kriminálníků na   téměř opuštěný   třináctý okrsek. Jenže   někdo se to dozví a tak   policisty čeká pořádně   perná silvestrovská   noc…
Příběh je   sice přiměřeně zajímavý   ale samotné provedení docela   vážně pokulhává –   napětí úplně chybí a v   příběhu se objevuje tolik   nelogičností, že to mnohdy   bije do očí. Že speciální   jednotka o síle 33 mužů   nedokáže zvládnout čtyři   průměrné policisty.Že na   stanici může být zrádce,   který nemá nijak   opodstatněné chování. Nebo   že východ ze starý   kanalizace vede přímo do   záhuby…Je toho dost, ale   pár prvků se mi docela   líbilo – ozbrojení   kriminálníků, úvodní   špičkování mezi doktorkou   a Roenickem, ale hlavně   překvapivě neklišoidní   osud doktorky Ethan Hawke mi   zatím dělal svými rolemi   jenom radost a nijak mě   nezklamal ani zde, i když je   pravda, že díky zaměření   filmu na čistokrevnou akci   nemá moc co hrát. Objevují   se tu i další známá jména   jako je Gabriel Byrne (jež je   bohužel jenom do počtu) nebo   Laurence Fishburne jako   přiměřeně charismatický   mafián. Maria Bello je jenom   zpestřením, ale pohledným   zpestřením.Celkově tenhle   snímek není rozhodně nic   převratnýho, řadí se   spíše k průměru, ale díky   několika příjemným věcem   jako je přítomnost mého   oblíbeného Thompsona,   několika hláškám, docela   sexy policistce (který   každej nadává do   děvek/šlapek) nebo třeba   povedenýmu songu ze   závěrečných titulků   dávám sedm. I když   čistých sedm to rozhodně   není.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Ja byl mile prekvapen od   zacatku az do konce slusna   akce ,napeti a dobre herecke   vikony. Takze sem se rozhodne   nenudil a dam vyssi hodnoceni   !
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2006
Slušná akční podívaná,   které ale do dokonalosti pár   věcí chybí. Jednak je zde   až moc logických děr,   které by si film této   úrovně neměl dovolit.   Jednak některá klišé jsou   až moc do očí bijící.   Navíc obsazení mi sice   typově sedělo, ale hlavně   Fishburne byl   nepřesvědčivý. Na druhou   stranu skvělá atmosféra a   hudba, slušně vymyšleno s   několika nečekanými zvraty.   A navíc mě moc pobavila   jedna scéna: Když byl Bishop   ve slunečních brýlích a   celý v černém zatčen při   odchodu z kostale a mířilo   na něj asi 180 policajtů,   tak kamera tak krásně objela   kolem, do toho tvrdší hudba;   fakt jsem čekal, odkud   vyskočí Neo.
Michal1667
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2006
???
Trochu jsem rozpačitý po   shládnutí tohoto filmu, vše   vypadalo ze začátku velmi   nadějně, přirozená krutá   zima jako ta letos u nás v   ČR, zuří v průmyslové   čtvrti Detroidu, už jsem si   manul ruce že půjde o   pěkný psychotrhiller   zasazený do krutého zimního   období, ale nakonec se z toho   vylubalo absurdní obléhání   a bránění policejní   stanice kde své síly velmi   nepravděpodobně spojí   policisté s civilisty a   zločinci... trochu tupé... i   když se nám autoři snaží   namluvit správnost této   zápletky, využití Fishburna   vedlo v technickém   zpracování až na mnoho   odkazů na bravurní Matrix...   škoda jinak celkem slušný   film na který se jde   koukat...
jirikpaty
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2011
I když jde pouze o film, a   film s dobrým námětem a   scénářem, i hereckými   výkony, a dokázal mne   chytnout, vadilo mě na něm   jen jedno, a konkrétně to,   že dobře vystrojený borci   od kapitána Duvalla v něm   byli za trdla. Ve skutečnosti   bych nechtěl bránit 13.   okrsek ani vteřinu. Přesto   dávám 7/10.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2013
Ten monolog na začátku mě   skoro odradil; je to také   nejslabší část filmu.   Naštěstí se celkem rozjel   poměrně brzo a takřka celou   dobu si udržel určité   napětí. Kdo z poldů v tom   jede, mě napadlo až s   objevením kanálu. Ač mi   psycholožky bylo líto,   fandil jsem hlavně   "sexbombě". Ale   myslím, že mi bude stačit   to vidět tak ještě 1-2x,   pak už nebudu mít potřebu.
hejtman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.3.2006
parazit ?
znáte Okrsek 13,tak tohle je   úplně něco jiného,jíný   čas a jiný stát.Tento   slaboduchý příběh je   spíš psychologický rozbor   jednotlivých postav než   cokoli jiného. Dívat se na   to dá,vše co se odehrává   uvnitř policejní stanice   jěště de,ale ta   tzv.zásahová jednotka a akce   venku to je snad špatný   vtip,ostřelovači co nic   netrefí, zlosynové se   nechájí postřílet jak   králíci,pšt aby nás někdo   neslyšel a pak zrána   přiletí helikoptéra s   raketami,autobus udělá bum a   město spí.No prostě autor   příběhu snad upad na   hlavu,nebo nevím co nám   chtěl tímto říct,no   prostě průměrný americký   bečkový film a jestli máte   chvíli jukněte na to,viděl   jsem horší.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tento film je průměrná   střílečka bez hlubšího   děje. Na zapadlém   policejním okrsku je   dočasně kvůli vánici   uvězněn boss podsvětí,   kterého se snaží banda   zkorumpovaných policajtů   zneškodnit, aby nemohl   vypovídat u soudu. Použijí   k tomu takových prostředků,   že kdyby je použil Hitler u   Stalingradu, tak musel   padnout. Ale kdyby měli   rusové takového statečného   obránce, jakým byl velitel   této stanice, tak by mu to   stejně nebylo nic platné.   Střílečka, střílečka,   střílečka...
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Akčnější remake   Carpenterovi klasiky.   Největší plus je ten, že   narozdíl od jiných remaků   si tento jde svou cestou a   trapně nekopíruje klasickou   verzi ale i tak se nedá   říct, že by to byl extra   zábavný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159277minih159277Hurikán (2018) 
Hurricane n
minih59022minih59022Odvážna hyena (1979) 
Xiao quan guai zhao n
minih47498minih47498Tvrdé palice (2008) 
Leatherheads n
minih123534minih123534Andílek na nervy (2015) 
Andílek na nervy n
minih40075minih40075Evropský gigolo (2005) 
Deuce Bigalow: European Gigolo n
minih58815minih58815Smrtící Kung Fu (2008) [TV minisérie] 
Kung Fu Killer n
minih11263minih11263Legenda o Mulan (1998) 
Mulan n
minih47476minih47476Neznámý (2006) 
Unknown n
minih41887minih41887Muž bez stínu 2 (2006) 
Hollow Man II n
minih148110minih148110Vánoční lov (2013) [TV film] 
Christmas Bounty n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Útok na 13. okrsek (1976)

 Útok na 13. okrsek (1976)
Útok na 13. okrsek n
Assault on Precinct 13
Žánr: thriller / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carpenter

(remake)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Divocí a unikátní

08:30 - 09:25

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:25 - 09:45

47 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:15

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama