Cerven
ohodnotit

Přepadení 13. okrsku

Assault on Precinct 13

Další název:
Prepadnutie 13. okrsku (SK); Assaut sur le central 13
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
109 minut
„Musí se spojit, aby přežili.“
Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Je Silvestr roku 2004 a na chátrající policejní stanici je přivezena skupinka vězňů. Mezi nimi je i nechvalně známý mafián a především nepohodlný svědek Marion Bishop (Laurence Fishburne). Budovu 13. okrsku napadnou jeho bývalí parťáci, aby zabili Bishopa a s ním všechny ostatní. Pokud chtějí přežít, musí se strážci zákona spojit s vězni a pod vedením policisty Roenicka (Ethan Hawke) společně bojovat.

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Silvestr není pro každého veselá zábava. Pro policisty 13. okrsku je to večer na který budou dlouho vzpomínat. Na stanici jim přivezli nebezpečného muže, který má svědčit proti bývalým společníkům z mafie. Bývalý kamarádi se rozhodnou svědka a zbytek stanice zlikvidovat. V této situace nemá policie na vybranou, musí se spojit s vězni a společně bojovat proti přesile a doufat ve vítězství...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Je Silvestr roku 2004 a na chátrající policejní stanici je přivezena skupinka vězňů. Mezi nimi je i nechvalně známý mafián a především nepohodlný svědek Marion Bishop (Laurence Fishbourne). Budovu 13. okrsku napadnou jeho bývalí parťáci, aby zabili Bishopa a s ním všechny ostatní. Pokud chtějí přežít, musí se strážci zákona spojit s vězni a pod vedením policisty Roenicka (Ethan Hawke) společně bojovat.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Policista Jake Roenick (Ethan Hawke) pracuje v utajení. Po nevydařené akci s překupníkem drog, kdy jsou všichni jeho kolegové zabiti, je na tom psychicky velmi špatně. Po osmi měsících, kdy je už nějakou dobu velitelem na stanici okrsku 13., si pomáhá alkoholem a prášky na deprese.

Tato stanice se však 31. 12. 2004 ruší a končí. Jake má poslední noční službu s půvabnou a sexy dračicí policistkou Iris (Drea De Matteo) a starým zkušeným policajtem Jasperem (Brian Dennehy). Zítra už tu bude zavřeno. Za Jakem také přijíždí jeho psycholožka Alex (Maria Bello) na pravidelný pohovor. Ta pečuje, od té osudné akce, o jeho psychické a duševní zdraví.

Zrovna v té době je vypraven transport několika vězňů. Mezi nimi je i Marion Bishop (L. Fishburne), velký sebejistý "boss" podsvětí, který byl právě zatčen. Kvůli sněhové vánici dostanou dozorci rozkaz, aby ji přečkali právě na už téměř zrušeném okrsku 13.

Jake z toho není zrovna moc nadšený, ale přesto vězně ubytuje v celách. Pak spolu s ostatními a i se dvěma dozorci vězňů Rosem (Kim Coates) a Rayem (Joe Morton) pokračují v oslavách příchozího Nového roku. Vězni se spolu také seznamují. Je zde Bishop, věčně zfetovaný Beck (John Leguizano), nevinná Anna (Aisha Hinds) a padělatel Smiley (Jefrey Atkins).

Znenadání se však na stanici vloupají dva zabijáci, kteří zastřelí Rose a smrtelně zraní Raye. Jake posléze zjistí, že jsou to policisté. Nikdo tomu nechce věřit, ale je to tak. Okolí policejní stanice obsadil Marcus Duvall (Gabriel Byrne) a jeho lidé. Ten si nepřeje, aby Bishop promluvil. Jeho svědectví u soudu by totiž zlomilo vaz jemu a hodně jeho podřízeným. Rozhodne se tedy zabít Bishopa, policisty ze stanice a i ostatní vězně.....prostě všechny a svést to na Bishopovy lidi.

Ray umírá.Jake ví, že proti přesile nemají šanci, proto rozdá zbraně i vězňům, ale Jake a spol. se vždy dokážou nějak ubránit. Pak přijíždí také Capra (Matt Craven) jejich kolega a kamarád, který je chtěl v poslední den v roce na poslední směně svou návštěvou potěšit. Duvallovi lidé jej nechtěli na stanici pustit, ale on se tam přece jen dostane. Pak ho Jake seznámí se situací.

Mezi vězni a policisty na stanici nastane psychologický boj. Naštěstí však zasáhne Bishop a urovná situaci. Anna s Alex se pokusí prorazit Caprovým autem pryč, nevyjde to a obě musí zemřít.

Také Beck a Smiley se pokusí na vlastní pěst uprchnout, oba je však zastřelí odstřelovač. Na Capra padne také podezření, že pracuje pro Duvalla. Ten mezitím povolal vrtulník, aby mohli jeho lidé na stanici zaútočit ze střechy. Starý Jasper si však vzpomene na starou odpadní šachtu, kterou se jim podaří uprchnout. Předtím ale stanici zapálí.

Když vylezou ze šachty na povrch, tak padnou do pasti, kterou přichystal Jasper, ten ve skutečnosti patří k Duvallovým lidem. Duvall je chce nechat všechny zastřelit, ale díky světelnému granátu, jež odpálil Jake, se Jakeovi a Bishopovi podaří uprchnout do blízkého lesíku. Capra s Iris téměř ujedou autem, ale vybourají se. Capra dělá mrtvého a Iris nožem zabije Duvallova asistenta.

V lesíku se zatím odehrává tichá honička a následně i přestřelka. Duvall postřelí Bishopa a chce ho dodělat. Přijde však Jake a Duvalla zastřelí, sám je přitom ale postřelen. Poraněný Bishop se loučí s Jakem a odchází. Jake mu v tom nebrání ani nemůže, ale slibuje mu, že si ho najde.

Chvíli nato přichází Iris spolu s několika hasiči a policisty, kteří právě přijeli.....
Iris vezme Jakea v podpaží a odchází spolu k sanitce.....



Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení 13. okrsku
Na konci roku 2004 je na policejní stanici 13. okrsku přivezena skupina vězňů a spolu s ní i obavaný mafián a nepohodlný svědek v jedné osobě, Marion Bishop.

Na policejní stanici se chystá útok, který připravují bývalí parťáci Bishopa, aby ho zabili. Muži zákona, pod vedením policisty Roenicka, se musí spojit s vězni, aby přežili.


Autor: hejtman

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Útok na 13. okrsek (1976)

 Útok na 13. okrsek (1976)
Útok na 13. okrsek n
Assault on Precinct 13
Žánr: thriller / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carpenter

(remake)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

110 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Divocí a unikátní

08:30 - 09:25

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:25 - 09:45

24 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:15

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama