Cerven
ohodnotit

Rebelové

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
8.2.2001
„Dobrý muzikál, kterému něco chybí a něco přebývá“

Komentáře k filmu Rebelové

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 42
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Reklamy kolem filmu bylo až   až, realita pak poněkud   jiná. Ne že by nestál za   nic, ale mohl i za víc.   Dějem víceméně komedie, a   pak ten konec... velký   překvapení. Uvažoval jsem   pozvat na něj jistou osobu do   kina, ještě že jsme   nešli...
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Než jsem na tohle šel do   kina, jeden můj kamarád to   ohodnotil slovy:   "Zjistíš, že jenom tak   koukáš do blba, užíváš   si písničky a usmíváš se   u toho jako debílek." S   tím se dá souhlasit.   Protože příběh sám o   sobě mě až tak neoslovil.   Navíc dramatický motiv srpna   1968 byl v té době celkem   profláknutý (viz například   Pelíšky), možná že dneska   s odstupem doby bych to viděl   jinak.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Lehce kýčovitý, přesto   (nebo snad právě proto?)   hezký retro muzikál s ...no,   řekněme "žánru   poplatným" příběhem,   zato ale s perfektní   choreografií a skvělou   muzikou. Pro nás pamětníky   jako dělané! Bodíky   přidávám i za všechna ta   důvěrně mi známá místa   mého rodného   "Severočeska".
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
I zde platí vyjímka toho,   že nejsem na muzikály a   hudební filmy. Rebelové se   povedli ve všech směrech,   jak obsazením, tak   scénářem i choreografií.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Barevně laděná záležitost   o urychleném dospívání s   luxusními klipy. Mini,   květinové náušnice,   ozdobné pásečky, naivní   lásečky a tvrdý pád do   reality. I takhle se dá   muzikál pojmout.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2010
film od Filipa Renče, tenhle   film mě celkem baví,   nemusím ho vidět každý   týden, ale jednou za rok   klidně, příjemná muzika,   skvělé herecké obsazení
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Rebelové
Mně se film líbil na   výbornou. Nejen písničky,   které jsou velmi chytlavé,   choreografie která je   naprosto úžasné, ale   hlavně také pro   připomenutí roku 1968, od   kterého letos uplyne 4O let.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Nikdy bych si nemyslel,že mě   zaujme   muzikál+romantika+komedie,ale   tento film jsem viděl   vícekrát a dnes už můžu   svědomitě udělit toto   hodnocení.Natočeno je to s   lehkostí,vtipem a i vážné   scény nevyzní   trapně.Povedené-8/10.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zklamani........
.........a dost velke.
Tresky plesky pro nic.Po   velke reklame pred uvedenim   filmu do kin jsem si   myslel,jaka to bomba.
Po odchodu z kina jsem byl   nastvany,ze jsem tam vubec   lezl.
4 davam jenon   kvuli Tomasi Hanakovi.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Nádherné nostalgické retro...
...ve skvělé režii Filipa   Renče, dějový příběh   není příliš košatý,   naopak - poměrně   jednoduchý, ale pro   milovníky atmosféry 60. let,   hudby a módy, jejíž prvky   se neustále vrací, je to   právě to pravé ořechové,   co stojí za to vidět.   Oceňuji zejména taneční   choreografii u písně Pátá.   Ze Zuzky Norrisové čiší   energie mládí a i přes   smutný závěr tento film   dokáže nabít velmi   pozitivní náladou.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2012
film je něčím velice   zajímavý, snad krásnou   Norisovou, už jsem to ldouho   neviděl ale vím že se mi   vcelku líbil.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Povedený muzikál se   známými písničkami, které   se staly hitem. Nejvíc se mi   líbil příběh. Byl   zamilovaný se smutným   koncem.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.9.2012
No odbila už, odbila
No jo no. Príbeh lásky v   ťažkom období beznádeje.   Ona demokraticky   zmýšľajúca, ideály prvej   republiky. On - dezertér,   ktorý odmieta rozšírovať   imperialistické chúťky   Varšavskej zmluvy a nemieni   bojovať proti vývozcom   demokracie (a že sa jej bude   odvtedy vyvážať). Do toho   im nepraje zlý škaredý   bolševický pijan, ktorý má   konexie až v Moskve. Nechýba   ani nejaké to zosmiešnenie   ideálu slovanskej   vzájomnosti či ruského   jazyka. Presne takéto filmy   nútia sa pýtať bežných   ľudí (nie umelcov, disentov   a podobne), ako to v   skutočnosti bolo a dovedáme   sa, že vôbec nie všetko je   také čiernobiele ako nám   podsúvajú. Nechce sa mi   veriť, že sa dá niečo   také príšerné natočiť
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Povedená muzikálová   podívaná po všech   stránkách jak hereckým   obsazením tak hudebními   songy ale i režijně a   příběhově jsem byl   spokojen.Při hudebních   scénách se povedla   animace,Z.Norisová předvedla   skvělý jak herecký tak i   pěvecký výkon.
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2009
z tohoto filmu jsou dobré   akorát písničky  
a sem tam herecky   výkon některého z herců
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Starci na chmelu jsou   nepřekonatelní, ale   písničky se mi spíše   líbily, ale proto to není   zase takový hit, který bych   musel vidět opakovaně. Na   to, jaká se tomu dělala   reklama, mi tento film   připadá dost nadhodnocený.   Něteré písničky mi   seděly, jiné méně, pozor   na nepřesnosti v detailech -   čtyřicet let je znát.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2016
Už první scény tohoto   muzikálu způsobují, že se   vrátím do svého mládí a   nosím minisukně, obrovské   náušnice a chodíme na   čaje, kde se hrají podobné   věci. Navíc i doba v těch   pár měsících Pražského   jara byla stejně barevná,   bezstarostná a krásná jak   ji prezentuje Filip Renč v   tomto snímku a stejně tak   neradostně dostala na   frak.Troufám si tvrdit, že   je to příběh nadčasový a   bez generačních rozdílů,   ale třeba se mýlím.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.9.2014
Občas se k tomuto filmu   vracím. Mám rád retro a ta   muzika je nakažlivá, tedy   patří k té době.myslím.   Film je výborně natočený,   trochu kulhá příběh ,   budˇ láska a nebo pohled na   politickou událost. Ta   závěrečná emotivnost scén   filmu na mě spíše útočí   než vysvětluje konec   filmu.Já se k tomuto filmu   budu vracet a hledat nové   informace a záběry.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2020
Povedený muzikál. Dobrý   výběr písniček a jejich   implementace do děje. Navíc   příjemné obsazení. Prostě   povedený oddechový muzikál.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Pamatuji si, že když před   lety běžel tenhle film v   kinech, byla to, alespoň v   naší třídě na základce   ohromná událost a každý   najednou poslouchal "tu   úžasnou hudbu z toho   skvělýho filmu"   (včetně mě), aniž by si   většina z nás uvědomovala,   že ony velké hity, jsou   více než třicet let staré.   Fungovaly v šedesátých   letech, fungovaly v roce 2001,   fungují i dnes (a jsem   přesvědčen, že budou i v   budoucnu). Muzikál se   odehrává v mých milovaných   šedesátých letech a tak   opět nechybí úžasně   barevné módní kreace,   čelenky ve vlasech děvčat a   stylové účesy. K tomu   optimistická letní   atmosféra (ke konci těžce   zakalená mrakem srpna 1968).   Jednotlivé písně jsou   většinou velmi umně   naroubovány do děje   (případně se děj   přizpůsobuje textům   vybraných songů) a tak   nepůsobí jednotlivé   pasáže nijak rozkouskovaně.   Ne vždy se to ale podařilo -   například Hvězda na vrbě   mi do tohoto schématu hrubě   nezapadala, ale to není tolik   důležité. Taneční   choreografie jsou také velmi   povedené (nemůžu nezmínit   "Pátou" s lidskými   hodinami nebo   "Sugartown" s   příjemně využitým   deštěm). Příběh je   přiměřeně jednoduchý, ale   ne nezajímavý a pro tento   typ filmu naprosto   vyhovující. Navíc díky   onomu osudnému srpnu (tady se   nabízí možná jedna   historická chybka - nezdá se   mi příliš pravděpodobné,   že v osmašedesátém   probíhala maturita koncem   srpna, ale čert to vem) má   do té doby opravdu vesele   laděný snímek poněkud   trpké a celkem mrazivé   finále (skvěle padnoucí   "Řekni kde ty kytky   jsou"). Herecké   obsazení rozhodně stojí za   pozornost - Tomáš Hanák je   klasik, František Němec v   malé roli potěší a sestry   Zuzka a Soňa Norisovi jsou   opravdu kočky. Už aby tady   zase bylo léto...
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Docela jsem se těšil na   skvělé písničky ze 60.let   a atmosféru té doby,   bohužel ty písničky už   nejsou v podání dnešních   interpretů a při dnešním   aranžmá tak půvabné jako   originály.Radši si poslechnu   originální interprety.Ve   filmu je navíc řada   historických chyb, což mimo   medievalisty nemusí vadit u   středověku, ale v případě   doby tak nedávné, to je   vada. Po obrazové stránce je   film zajímavý.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Velice půvabný film, se   skvělým scénářem a velmi   dobrými hereckými výkony   hlavních hrdinů. Sice nemám   rád muzikály, ale v tomto   filmu je hudba skvěle   skloubená s dějem, takže   super.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2019
Možná je to mou platonickou   láskou, kterou jsem v době   prvního shlédnutí Rebelů   cítil k Zuzaně Norisové,   ale možná jde skutečně o   milý a romantický muzikál,   který mi tenkrát brnknul na   tu správnou struny.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Pokud lze srovnávat muzikály   "Kdyby tisíc   klarinetů", "Starci   na chmelu" s Muzikálem   "Rebelové". Něco   bych vytkl¨nul Rebelům.   Spousta starých písní a   málo původních. Muzikály   mám rád, ale radši se   podívám na ty starší.   Něco mi dali. V Rebelech jsem   si jen zavzpomínal. Jinak   celkový dojem velmi dobrý.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Příběh o velké lásce,   které však dějiny nebyli   nakloněny. Dobré herecké   výkony Zuzky Norisové a Jana   Révaie. Skvělé písničky   které nikdy nezestárnou.
Milicent
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2009
super
Mám Rebely moc ráda,   skvělé písničky, skvěle   napsaný scénář, vždycky   mě mrazí v určitých   situacích..asi že pamatuju   když sem bratři vlítlia i   když jsem byla malá, nedá   se to zapomenout..V podstatě   strašně smutný film. Je   skvělé obsazený i v   epizodních roličkách-viz   Bohdalová, Šefčík,   Němec.A fantastickém   exteriéry, Úštěk je   ohromně fotogenické místo..
Elementik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Je to barevné, hezky nám k   tomu hrajou a zpívaj,   určitě český muzikálový   nadprůměr, ale nějaký   hlubší dojem u mě film   nevyvolal
luongovae
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Filip Renč patří k těm   režisérům, kteří neví   coby... Experimentuje s   různými žánry a hledá to,   co by ho nejvíce povzneslo.   Teď si nejspíš s klidným   svědomím vyškrtává ze   svého seznamu retro-muzikál.   Rebelové působí bohužel   velmi lacině, místy to   přerůstá až k hranici   trapnosti a herci s   pochybnými hlasy (nejspíš   za záměrem feelingu 60') -   slizce a o jednotlivých   skladbách nemluvně... V   některých sekvencích byl   dokonce zábavný takže   působil též jako parodie na   zpívané filmy...Kulisy   socialistického   Čekoslovenska nepůsobí   zrovna atraktivně pro již   zmíněné téma.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Tenhle film mám ráda. Hezký   písničky, fajn herci... Taky   se mi líbí krásný barevný   oblečení z tý doby   :)Akurát konec je moc smutnej   :(
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2019
Hezké!
Včera jsme se na to s   manželem dívali, tiše si   pobrukovali krásné   písničky a film jsme si   opravdu užili.
mmaat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2007
Nemůžu si pomoct, film sám   o sobě není úplně   špatný, ale písničky ze   60. let mám daleko radši z   divadelního muzikálu   "Hvězdy na vrbě"   brněnského Ha-divadla.   Poněkud prostoduchý děj mě   příliš neuchvátil, nebýt   písniček, tak by se na film   snad ani nedalo dívat:-(
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Jako mála u mě tenhle film   běžel skoro ob den. :)   Miluju ten příběh, ty   písničky. Českej muzikál,   kterej prostě můžu za jeho   bláznivost. :) A vždycky si   díky němu zvednu náladu.
ricky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Je vidět, že děj je   sestaven podle písniček,   takže postrádá smysluplný   obsah. Herci také nejsou   žádný zázrak. Na filmu se   mi ale líbí příjemné   písničky, které jsem si   rád s chutí zazpíval.   Tečka. Nic víc nic míň...   50-60%
veryold3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Rebelové
Je smutné, že to musel být   muzikál aby přilákal na   tehdejší osudovou dobu let   roku 1968. Mimo písniček je   tam pár faktů které by   měli znát všichni z mladé   generace.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Pro mě je to nejlepší a   nejmilejší muzikál s   krásnými písničkami a   báječnými herci.Lepší   muzikál už ani nejde   vymyslet :-))
romarikan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2009
pesnickovy film 60rokov o   laske o sne po slobode v   amerike,o uteku z kasarni a   cakani na na vlak.skoda ,ze je   koniec taky smutny.vsetky   piesne su nadherne .no   najkrajsia je piesen "san   francisco"
siky25
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2010
Rebelové je opravdu povedený   muzikál se skvělým   hereckým obsazením a   skvělými písněmi.   Zajimavý děj, který mi   místami připomínal   Pomádu...
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Rebelové a písničky z nich   jsou dneska už zavedenou   klasikou a mě nenapadá   příliš slov, které bych k   nim mohl říct. Možná   trochu naivní, ale to by   přece muzikál o lásce být   měl, ne? Hodně se mi na   Rebelech líbí kamera a   celkový výběr lokací   natáčení, protože ukazují   Českou republiku ze zcela   jiného pohledu, než   klasické městské či   vesnické komedie.
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2004
RebeLOVE
Barevný retro muzikál   šedesátých let. Jestli Vám   vyhovuje muzika téhle doby,   asi se bude líbit i film.   Nutno říct, že herci hrajou   výborně a režie je taky   docela dobrá. Je to docela   dobrý film u kterého se ani   nemusí moc přemýšlet...
Imazol
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Rebelové, mají připomínat   asi něco ve stylu pomády   nebo tak, ale moc se nedaří,   nemohu si pomoct, mě se   Rebelové nelíbili.
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Nejlepší český muzikál s   citem pro detail, který   viděn znovu po tolika letech   se mi neskutečně líbí. A   to jsem zarytý metalista. Ve   filmu mě různě žánrové   písničky nevadí, ať je to   jazz, který nesnáším nebo   opera, prostě je to muzikál   a tak nějak to beru. I   samotný příběh je   úžasný. Nějak jsem to   zapomněl hodnotit.   Připomíná mi to svým   stylem českou Pomádu.
Otir
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Líbil moc
Získávám jakousi averzi k   novým filmům, kterým vždy   předchází velkolepá   reklama, a to ke všem. Jaksi   se na ně ani nechci potom   dívat. Stejně tak film   Rebelové ve své premiéře   jsem ani vidět netoužil.   Muzikály nejsou právě tím,   co bych obdivoval. Poprvé   jsem ho viděl až po určité   době (cca 10 let) a byl jsem   nadšený a dojatý vpodstatě   vším, co ve filmu bylo.   Hezká dobová hudba vkusně   upravená, skvělý výběr   herců, kteří teda zahráli   fakt super včetně   choreografie, hezké   prostředí a hlavně   precizně vytvořený   scénář a filmové   provedení, zakomponované   animace i včetně tragického   konce, který dodává filmu   značný kus reality. Jediné,   co bych vytkl jsou takové   drobné faktické detaily, ale   třeba si to tvůrci přáli,   nebo nevím: V 68. roce   neexistovalo rádijko z   Ukrajiny SIGNÁL (prodával se   v druhé polovině 70. let),   tlampač na oprýskané   budově nebyl v provedení   jako ve filmu (ten je taky až   ze 70. let). Ale to mi   nebrání, abych dal filmu   téměř maximální počet   bodů. Fakt se mi moc líbil!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48060minih48060Polibky z Hongkongu (1975) 
Bons baisers de Hong Kong n
minih62362minih62362O princezně z Rimini (1999) [TV inscenace] 
O princezně z Rimini n
minih32930minih32930Agent z Panamy (2001) 
The Tailor of Panama n
minih48440minih48440Sněhurka – Příběh hrůzy (1997) 
Snow White: A Tale of Terror n
minih45554minih45554Tři srdce (2007) [TV film] 
Tři srdce n
minih22737minih22737Volný pád (1992) 
Falling Down n
minih105033minih105033Odvážná hyena 2 (1983) 
Long teng hu yue n
minih22621minih22621Vlastně se nic nestalo (1988) 
Vlastně se nic nestalo n
minih45199minih45199Hedvika (1979) [TV inscenace] 
Hedvika n
minih14561minih14561O človíčkovi (1985) [TV seriál] 
O človíčkovi n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Etiketa (2004) [TV seriál]

05:15 - 05:30

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Dopis z tábora Stockmanů

05:10 - 05:45

12 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:25 - 05:55

57 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama