Cerven
ohodnotit

Komentáře k filmu Roman J. Israel, Esq.

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Výborný Denzel Washington v   roli přehnaně   idealistického právníka.   Drama u kterého jsem si   neříkal, že je moc dlouhé,   ale spíš jen "To   nedopadne dobře."   Zajímavé.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Když se řekne Denzel   Washington, fanoušek filmu se   může zaručeně těšit na   herecký koncert jednoho   umělce, dramatičnost a   propracované dialogy. Snímek   o zarputilém obhájci, který   udělá osudovou chybu, která   ho dožene až na onen svět,   nepatří bohužel k   Washingtonovým nejlepším   kouskům.

Ocitáme se v Los Angeles,   městě andělů, ďáblů a   zločinu. Nový film Dana   Gilroye, který nese název   titulního hrdiny, prezentuje   soudní systém ve státě   Kalifornie, obzvláště   přetíženost soudnictví v   L. A. Již předchozí   režisérův počin Slídil   (2014) byl zaměřen na Město   Andělů a zločinecké   podsvětí, které jsme mohli   sledovat z pohledu novináře,   kterého úchylně zahrál   Jake Gyllenhaal. Tentokrát se   Gilroy přeorientoval na   poněkud honosnější   prostředí právníků,   soudců a prokurátorů.

Hlavní hrdina   (již zmíněný Denzel   Washington), obhájce s   rytířským jménem Roman J.   Israel, Esq., přijde o svého   společníka (spíš   nadřízeného) a octne se na   rozcestí, když firmu   přebere mladý   ctižádostivý právník   George Pierce (Colin Farrell).   Ale protože se Romanovi   příčí pracovat s   člověkem, kterého spíš   jak spravedlnosti zajímá   výdělek, rozhodne se z firmy   odejít a pracovat na vlastní   pěst. Jenomže to není tak   jednoduché, jak se zdá. A   když ze zoufalství přijde k   velké peněžní sumě,   netuší, jaké následky to   bude mít.

Režisér Dan Gilroy   vytváří antihrdiny, jak pro   společnost, tak pro diváka,   stejně tak tomu bylo ve   Slídilovi. Tady tomu   rozhodně není jinak. Denzel   je pan umělec. V tomto filmu   se jeho postava, která   reprezentuje starou školu   právníků, střetává s   mladou školou, poháněnou   houževnatostí a důvtipem.   Tu reprezentuje právě   postava Colina Farrella.   Washington prvotřídně   obhajuje zejména sebe jako   zajetého advokáta, který   používá kartičky místo   počítače, všude chodí   pěšky, protože nemá auto a   svým zjevem je to   výstřední podivín. Mini   afro, obří brýle,   obnošené a vytahané sako a   kalhoty. Paradoxem je, že má   věčně na uších sluchátka   a používá nejnovější   iPod. Navíc, používá titul   Esq. (anglicky esquire =   ctihodný titul), což   Washington sám ve filmu   vysvětluje, že je to něco   mezi gentlemanem a rytířem.   Vzhledem k tomu, čím se ve   filmu proviní, mu moc   nepřísluší.

Jak bylo již zmíněno,   Denzel je pan herec, ve filmu   odříkává dlouhé dialogy,   což je také práce pana   Gilroye, který si příběh   sám napsal. Scénář je   opravdu bohatý. Nicméně,   film slibuje pohled do   soudního prostředí, ale   víceméně se zaměřuje na   postavu Romana, na jeho   životní výhry a prohry.   Oproti Gilroyově   předchozímu Slídilovi   chybí i zajímavá kamera.   Druhá polovina filmu ze z   dramatu mění v kriminální   thriller.
Na druhou   stranu, Colin Farrell   příjemně překvapil. Na   svém kontě má dost   zajímavých a dobrých rolí   (Telefonní budka, Alexander   Veliký, V Bruggách), ale   podle mě tato role bohatého   právníka je jedna z jeho   nejlépe odvedených prací.   Vlastně ve výsledku je jeho   postava sympatičtější než   postava Washingtona.

Roman J. Israel,   Esq. je směsicí dramatu,   thrilleru a ukázkou toho, že   lidská chamtivost a hrabivost   může člověka dohnat až za   hranice zákona, i   idealistického právníka.   Doporučuju fanouškům   Denzela Washingtona, kteří   znají jeho práci. Tento film   můžeme zařadit k jeho   méně povedeným jako   Presumpce viny (2003),   Nepřítel pod ochranou (2010)   nebo Equalizer (2014).
Svarcneger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2018
Cekal jsem vic...
Skoda, film je skutecne nic,   moc. Da se videt, ale po case   se zacnete nudit... Vice   netreba, nize je velice presny   popis :).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

37 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Vltava, naše řeka

19:30 - 19:40

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

42 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama