Cerven
ohodnotit

Rudý písek

Red Sands

Další název:
Relikvia smrti (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
85 minut

Obsah filmu Rudý písek

 
Film od tvůrců kultovního hororu Hněv duší. Současný Afghánistán.
Ve válkou rozbité zemi zuří nekonečné boje a jednotka amerických vojáků je vyslána, aby obsadila a kontrolovala strategickou silnici, která vede kolem opuštěného kamenného domu. Při akci vojáci objevují v hluboké tajemné rokli starou sošku, která se zdá být ideálním terčem pro nácvik střelby. Když však svými zbraněmi sošku zničí, nevědomky tím uvolňují mstivou nadpřirozenou sílu,
která se s nimi chystá svést děsivou válku. Napínavý a akcí nabitý psychologický thriller Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout..

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Rob SchneiderRob Schneider  
Alex TurnerAlex Turner  
hraje:
Shane WestShane West.....Jeff [30]   
Leonard RobertsLeonard Roberts.....Marcus [35]   
Aldis HodgeAldis Hodge.....Trevor [21]   
Callum BlueCallum Blue.....Gregory [30]   
Theo RossiTheo Rossi.....Tino Hull [33]   
Noel GugliemiNoel Gugliemi.....Jorge [37]   
Brendan MillerBrendan Miller.....Chard Davies [22]   
Mercedes MasöhnMercedes Masöhn.....Arabská žena [26]   
scénář:
Simon BarrettSimon Barrett  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rudý písek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.10.2018
Během mise na středním východě skupinka   amerických vojáků z nudy zničí sochu na   skále, načež se začnou dít věci vskutku   nevídané. Nízkorozpočtový videosnímek je   stavěný ryze na ději v rámci psychologického   soužití jednotlivců s typickými   mysteriózními vjemy. Nějaké CGI efekty se   objeví, ale jen z nutnosti. Tempo se ale dosti   táhne a psychologické vjemy spíše unavují.   Během sledování je potřeba mít ostražitou   mysl a pozorně sledovat každou vteřinu děje,   jinak je divák beznadějně ztracen. a takových   jistojistě bude více než dost. Námět o   vojácích potýkajících se se zlem byl použit   již několikrát. ´Pevnost´ (1984), ´Al   pointeu´ (2004), ´Hory mají oči 2´ (2007)   nebo GP 506 (2008). Takže tradičně záleží   jen na divákovi, kterému dá přednost. tento   snímek spíše zklame.
ras84
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Krvavý piesok (2008)
slusny potencial, dokonca aj namet je relativne   malo vyuzivany, ale to vsetko dokonale pochovane.   nie pustnym pieskom, ci nedostatkom financii, ale   debilnym spracovanim, kde sa vsetka pomaly a   relativne dobre budovana atmosfera vytraca v   rozvlacnom, nudnom, nezazivnom... nie, to nebol   dej, proste vzduchoprazdno. skoda, viem si   predstavit, ze sa z toho dal vytrieskat slusny   psycho-atmosfericky filmik na dlhy zimny vecer.   takto je to tuctovy prepadak. a vrcholnou bodkou   je zaver, ktory je takym hororovym klise, az   definuje novy zmysel slova klise.
Sanchez
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.10.2010
... je možné, že nějaký malinký potenciál   tam byl, ale veškeré akčno a strašidelno bylo   pohřebeno uměním pana režiséra. Dlouho jsem   neviděl tak stupidně natočený film, který   zároveň nudí a otravuje. Samotnou vlaštovkou v   poli, která drží celou tuto plácaninu   dohromady, je atmotsféra nočních pouští, ale   něco víc? Ani ne ...
Laila
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.1.2010
teda neco tak vadnyho sem nejakou dobu nevidela,je   to odporny a ubohy za me tak minus 150,dalsi   absolutni ztrata casu a i lidi ktery znam a videli   to z toho byli naprosto znechuceni,tohle si   nestahujte,budete toho litovat
Reklama
satannas
Hodnocení:
Přidáno: 14.1.2010
Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout,   nechá Vás totiž rovnou zdechnout. Dlouho jsem   neviděl nic tak nudného a zhruba po hodině   filmu, kdy na mě přišla dřímota, jsem tento   blábol vypnul a nedokoukal, což se mi opravdu   stane málokdy.
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2009
4/10
Přestože jsem fanouškem podobně zaměřených   filmů tento mi docela dost zklamal.Je to takové   lehce podprůměrné C.Parta polodementních   amerických vojáku uprostřed bašty   Talibanu(mimochodem za celý film se tam jediný   Talibec neukáže)zůstane uvězněna uprostřed   pouště a je postupně vyvražděna neviditelným   zlem,které se na konci zhmotní do "zlého   písku".Film skoro uplně postrádá   spád,tempo děje a hlavně jakoukoli myšlenku   která by ho udělala alespoň trošku   zajímavým.Snad jen k dobru přičítám občas   hutnější atmosféru proto také 40%.Drtivá   většina událostí které se ve filmu stanou   zůstane absolutně nevysvětlena,nedokončena a   celkově je film velmi špatně   sestříhán.Zklamání, co více napsat?
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2009
film je pěkně natočen plní děje a slušné   obsazení
ten to film vás nepustí od   bedny je plní děje
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2009
Red Sands
Americký rádoby horor, který diváky zavede do   pouště s bandou vojáků, téma které se snad   nikdy neomrzí. Musím říct, že jsem do toho   šla s nulovým očekáváním a dostalo se mi   docela dobrého zážitku, žádná velká sláva   to sice nebyla, ale viděla jsem daleko horší   filmy, atmosféru to sice chtělo trochu   vylepšit, co se týče postav, tam to chtělo   taky docela zlepšovat, žádný voják ve vás   nevyvolá takové sympatie, aby jste mu fandili a   vlastně jim všem přejete, co je čeká.  
Postrádala jsem tam větší hororovou akci a   když to tak vezmu tak by se to dalo stěží   označit jako horor, ten potenciál strašit tomu   chyběl.
Reklama
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Tohle je horor?!
"Rudý písek vás nenechá ani chvíli   vydechnout.." a já jsem si u toho v klidu   snědla večeři. Děj to nemá žádný, první   mrtvý voják přijde po hodině. Většina se tam   postřílí navzájěm během posledních 10   minut. Na pět vteřin se tam ukáže nějaká   zrůdička a jediný voják, který tohle všechno   přežije se vydá na velitelství přes poušť.   Spadne do písku a promění se ve   zrůdičku...
Nic proti, ale mě to vůbec   nenadchlo. Nedá se to říct jinak, než nuda,   nuda, nuda...
Ladasek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Ať žijí duchové...
Víte, horrory obecně nemám rád, a to z toho   důvodu, že povětšinou mívají debilní =   žádný děj a příběh. Obvykle jde o to, že   tvůrci oživí spoustu podivných kreatur, které   vykukují z různých zákoutí anebo hlavní   hrdina chodí někde po scéně a tajemná hudba   vyvolává napětí a strach z toho, co kde   spadne, bouchne nebo kde vyskočí nějaká   potvora. Takže Rudý písek mě mile překvapil a   dokonce se mi líbil. Příběh je vcelku reálný   - mise vojáků v Afghanistánu - a když se   začnou dít divné věci, člověk netuší,   jestli vojákům už náhodou nehrabe z toho   dlouhého pobytu na poušti, či zda se jedná   opravdu o "džina" vypuštěného z   láhve, která zde byla stylizována do sochy ve   skále a kterou jeden z vojáků na začátku mise   rozbil dobře mířenou kulkou...nicméně   prolínání reality s horrovými prvky je podle   mně vydařené, napětí je tak akorát a   člověk v podstatě netuší, stejně jako   vojáci, o co vlastně jde..konec je také mírně   překvapivý, pointa vyznívá tak, že si autoři   nechali mírně pootevřená vrátka pro   případné pokračování. Škoda času to není,   doporučuji kouknout, nejlépe před spaním.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15771minih15771Phantasm (1979) 
Phantasm n
minih17201minih17201První smrtelný hřích (1980) 
The First Deadly Sin n
minih129542minih129542Pressure (2014) 
Pressure n
minih43268minih43268Renesance (2005) 
Renaissance n
minih41473minih41473Repli-Kate (2002) 
Repli-Kate n
minih58967minih58967Dlouhé loučení (1973) 
The Long Goodbye n
minih8250minih8250Historie hříchu (1975) 
Dzieje Grzechu n
minih45043minih45043Dynastie (1981) [TV seriál] 
Dynasty n
minih40075minih40075Evropský gigolo (2005) 
Deuce Bigalow: European Gigolo n
minih8838minih8838Hvězda padá vzhůru (1974) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Rudý písek (2008)Rudý písek (2008)Rudý písek (2008)Rudý písek (2008)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Don't Bet on Women

Don't Bet on Women
Don't Bet on Women

Tamás Garbacz

Garbacz Tamás

Hans Aufhauser

Aufhauser Hans

Baby Looney Tunes

Baby Looney Tunes
Baby Looney Tunes

Poklady Klementina

Poklady Klementina
Poklady Klementina

Jelena Djokić

Djokić Jelena

Kieran Culkin

Culkin Kieran

Juha Lehtola

Lehtola Juha

Iben Akerlie

Akerlie Iben

Denyse Tontz

Tontz Denyse

Naposled navštívené:
Don't Bet on Women

Don't Bet on Women
Don't Bet on Women

Tamás Garbacz

Garbacz Tamás

Hans Aufhauser

Aufhauser Hans

Baby Looney Tunes

Baby Looney Tunes
Baby Looney Tunes

Poklady Klementina

Poklady Klementina
Poklady Klementina

Jelena Djokić

Djokić Jelena

Kieran Culkin

Culkin Kieran

Juha Lehtola

Lehtola Juha

Iben Akerlie

Akerlie Iben

Denyse Tontz

Tontz Denyse