Cerven
ohodnotit

Show! [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
69 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Jak postavit dívčí kapelu?“

Obsah filmu Show!

 
Dokument Bohdana Bláhovce nahlíží do kuchyně zoufale provinčního českého showbyznysu. Soustředí se na dívčí kapelu 5ANGELS, složenou z děvčat ve věku od 11 do 14 let, a jejich ambiciózního manažera Michala Mertla. Film nenásilným a elegantně zdrženlivým přístupem nechává monstra odhalit sama sebe.
Pro svůj absolventský snímek a celovečerní debut si Bohdan Bláhovec zvolil rádoby nestrannou observační metodu - většinu času jen pozoruje občas těžko pochopitelné dění aktérů svého filmu. Zaměřil se především na manažera kapely Michala Mertla, jenž je zároveň otec jediné stálé členky holčičí skupiny. Pro muže ve středních letech je vedení tohoto...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Show školaček prodaných Michalu Davidovi

Zatímco hraný film roku se stále nerýsuje, v dokumentech přibylo nové zjevení. Jmenuje se Show! a filmařsky přebíjí i Šmejdy, k nimž tvoří neméně účinnou generační variantu. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Show! >
Na filmu se podíleli: FAMU a jiné školy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Cíl nejasný, přínos sporný
Show nám nabízí obrázek o tom, jak si jeden   člověk plní za pomoci své dcerky a dalších 4   holek v počínající pubertě, svůj americký   sen.
Nabízí se moralizování, ale ačkoliv   nám občas hlavní protagonista připomíná   pedofila, občas zaslepeného a bezohledného   maniaka a občas naivního snílka, který obírá   dívky o dětství a vnucuje jim ty   nejpovrchnější hodnoty, které současná   společnost produkuje. Nějak se mi do toho ale   nechce. Říkám si, jestli na to kamera nebyla   zaměřena už před první klapkou. A nezůstala   kamera příliš na povrchu?
To že šoubyznis   (obzvláště v tuzemsku) připomíná   naleštěnou žumpu jsme snad věděli už před   shlédnutím Show!, a tak se ptám, přináší   dokument něco nového? A skoro mám pocit, že   ne. Škoda!
user24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2013
Show!
Show! musi byt.... To je asi to jedine cemu se   rozhodl venovat otec, nejen rodny, divci kapely   5Angels. Film dokumentuje cestu ke slave 5ti   devcatek pod dozorem otce jedne z nich, strasti s   vahou a okradani o detstvi vsech   akterek.
Sebestredny manager , lacny po americkem   snu, nici devcata a jejich rodice takrka v primem   prenosu.
Spolu s Michalem Davidem a bozskym   Karlem se pred kamerou predstavi i rodice, kteri   uveri, ze jejich dcera je ta vyvolena co zmeni   svet.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Show! (2013) [2k digital]Show! (2013) [2k digital]Show! (2013) [2k digital]Show! (2013) [2k digital]
Reklama