Cerven
ohodnotit

Singles

Další název:
Mladí / Mladí a slobodní (SK)
Rok:
1992
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
30.7.1993
„Šestice mladých lidí hledá lásku v americké hudební komedii.“
Popis / Obsah / Info k filmu Singles
Mozaika vyprávění sleduje osudy několika mladých lidí po dvacítce, kteří v Seattlu hledají nejen tu pravou lásku, ale také své místo v životě. Je tu Linda Powell, která právě prožila zklamání s nevěrným Luizem, do kterého se zamilovala na první pohled. Je tu Steve Dunne, který má za sebou také milostné zklamání a pokouší se na něj zapomenout tím, že se upne k práci. Steve bydlí v domě pro svobodné, kde jsou jeho sousedy kamarád David Bailey a sympatická číšnice Janet Livermor, milující nepříliš úspěšného rockového hudebníka Cliffa, který bydlí ve stejném domě. Je tu také Debbie Hunt se svou spolubydlící Pam. Na rockovém koncertě, kterého se všichni účastní, se Steve seznámí s Lindou a dají se dohromady. Janet je přesvědčená o tom, že by si jí Cliff více všímal, kdyby měla větší prsa. Rozhodne se pro operaci a navštíví doktora Jamisona, zatímco Debbie v jedné agentuře natočí videokazetu pro seznamovací inzerát. Všechny vztahy se poněkud komplikují. Linda zjistí, že je těhotná, sotva se však společně se Stevem rozhodnou, že si dítě nechají, dívka po autonehodě potratí. Janet odmítne doktora Jamisona, který se do ní zamiloval, ale nechá si od něj rozmluvit operaci prsou. Debbie se seznámí s pohledným cyklistou Jamiem, kterého jí však přebere spolubydlící Pam. Linda odjede na měsíc na Aljašku likvidovat ropnou havárii, po návratu se rozejde se Stevem a vrátí se ke svému nudnému příteli Andymu. Cliff, který s kapelou příliš neuspěl, se pokouší získat zpět Janet a Debbie se cestou do Los Angeles seznámí se starším mužem, který se do ní zamiluje.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Singles
Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska ... . Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá ... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader ! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé !


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Singles
Trochu úsměvná, trochu smutná romantická komedie o osamělých mladých lidech, kteří hledají své uplatnění v životě a prožívají různá milostná i profesní vzplanutí a zklamání. Dominantní úlohu v příběhy hraje prostředí Seattlu, jehož současná hudební scéna má i mezinárodní ohlas; proto zde zaznívá hudba různých místních kapel (mj. Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains). Příjemné dílko, natočené s lehkostí, nadhledem a chápavým humorem.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Singles
Romantická komedie scenáristy a režiséra Camerona Crowea s nevhodně převzatým originálním titulem Singles (což znamená Svobodní) je generační výpovědí o prožitcích a pocitech mladých lidí těsně po dvacítce, kteří se začínají stavět na vlastní nohy a hledají své uplatnění v životě. Hlavními hrdiny jsou obyvatelé malých bytů pro svobodné, prožívající různá milostná i profesní vzplanutí a zklamání. - Film je vybudován jako zřetězení příběhů tří dívek a dvou mladíků. Dominantní úlohu v něm hraje prostředí Seattlu, jehož současná hudební scéna má i mezinárodní ohlas. Proto tu zaznívá hudba různých tamnách kapel (mj. Soundgarden, Pearl Jam, Alice In Chains). V dílku, natočeném s lehkostí, s nadhledem a chápavým humorem, se objevují vedle málo známých představitelů i známí herci jako Bridget Fonda, Matt Dillon a Campbell Scott a v epizodních rolích i Tom Skerritt (starosta) a Tim Burton (režisér Debbiina videoklipu).

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dům zasvěcený snům

Dům zasvěcený snům

Alyssa Shafer

Shafer Alyssa

Eve Connolly

Connolly Eve

Sean Gunnell

Gunnell Sean

Chceme žít

Chceme žít
Chceme žít

Tara Crespo

Crespo Tara

Marta Hrubá

Hrubá Marta

Hutton Cobb

Cobb Hutton

Kincsem

Kincsem
Kincsem

Tom Zahner

Zahner Tom

Naposled navštívené:
Dům zasvěcený snům

Dům zasvěcený snům

Alyssa Shafer

Shafer Alyssa

Eve Connolly

Connolly Eve

Sean Gunnell

Gunnell Sean

Chceme žít

Chceme žít
Chceme žít

Tara Crespo

Crespo Tara

Marta Hrubá

Hrubá Marta

Hutton Cobb

Cobb Hutton

Kincsem

Kincsem
Kincsem

Tom Zahner

Zahner Tom