Cerven
ohodnotit

Skřivánčí píseň

Další název:
Oblaka / Mája (prac. název); Lark's Song
Žánr:
Rok:
1933
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
18.8.1933

Obsah filmu Skřivánčí píseň

 
Slavná operní pěvkyně Jarmila Novotná natočila v roce 1933 snímek o ženě stejného uměleckého zaměření jménem Mája Zemanová. Příběh byl natočen podle divadelní hry Jaroslav Kvapil s tím rozdílem, že v původní hře byla hlavní hrdinkou divadelní herečka. Operní pěvkyně Mája Zemanová se ve Skřivánčí písni vrací do místa svého dětství, na venkovskou faru. Její vzpomínky plné kouzel a ideálních představ jsou však konfrontovány se skutečným životem místa, kde Mája strávila svá dětská léta. I přes jiné poměry mezi lidmi dýchá z tohoto místa u...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.2.2019
Když v obsahu filmu píši, že zaslechne zpěv,   míním tím spíše jekot, jako kdyby někdo   píchal babu vidličkou mezi žebra. A že si tu   toho jekotu divák užije. Takže sledovat s rukou   na knoflíku kde se ovládá hlasitost, jinak   přijdete o sluch. Film sám o sobě je volovina,   prostě červená knihovna. Jenže bez konce.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Dočetl jsem se jak to bylo - Jarmila Novotná   utíkala z Německa před Hitlerem a po dlouhé   době se objevila v Československu. Čeští   filmaři se chopili příležitosti a rychle   hledali vhodný námět na zfilmování, než   zpěvačka zase někam odjede. Byla vybrána   divadelní hra J. Kvapila, z hlavní role herečky   se stala zpěvačka a film byl na světě. Při   takto koncepčním přístupu a rychlosti   natočení není divu, že vznikl film celkem o   ničem. Z mého pohledu nebyla Novotná nijak   dobrou herečkou, jinak je film zaplněn řadou   dalších prakticky neznámých tváří včetně   nevýrazného Adolfa Horálka v hlavní mužské   roli. Přesto k tomu člověk celkově musí   přistupovat shovívavě - jde o jediný   dochovaný český film světoznámé operní   pěvkyně.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nina

Nina
Nina

Naposled navštívené:
Nina

Nina
Nina