Cerven
ohodnotit

Slnko v sieti

Další název:
The Sun in Net; Slunce v síti;
Žánr:
Rok:
1962
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
15.2.1963

Obsah filmu Slnko v sieti

 
„Bylo mi 12 nebo 13 let, když jsem ten film viděl na naší malé černobílé tévé. Kromě jednoho záběru si z toho nic nepamatuju. Vím jen, že tenkrát mi zážitek z toho filmu nedal dlouho spát. Muselo v tom být něco pro mě zcela nového, nečekaného. Těším se na projekci.“ Miroslav Janek. Není vůbec divu, protože dospívající a dojemně bezradná Bela stejně jako Fajolo, procházející epochou mladické rozháranosti, zasáhli svou autenticitou na začátku 60. let každého diváka. Z plátna poprvé zazněl hovorový jazyk promísený specifickým výrazivem tehdejší mladé generace, představitelé obou hrdinů nebyli o deset i více let starší, jak bylo doposud zvykem,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Slnko v sieti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2011
V době uvedení dio kin jsem film viděl a byl to   silný zážitek, protože šlo o film tématicky,   zpracováním a hereckými projevy, zcela   ojedinělý a navazující na českou filmovou   školu z první poloviny šedesátých let   minulého století. Nedávno jsem film viděl a   potvrdilo se, že tomu tak skutečně je.
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Hodně dobře. Zlatá šedesátá jsou skvělý   pořad a filmy po něm jsou velmi zajímavé.   Minulý týden přebarevné sedmikrásky, tento   černobílý, ale krásný příběh. Režie,   kamera a střihová skladba = novátorské,   invenční, krásné. Hodně oceňuji malé   role(kanoista, kouřící muž v průjezdu) a   změny prostředí(bratislavské střechy/ponton).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Marián Bielik (Fajolo)Slnko v sieti (1962)Slnko v sieti (1962)Slnko v sieti (1962)
Reklama