Cerven
ohodnotit

Španglicky snadno a rychle

Spanglish

Další název:
Španglicky ľahko a rýchlo (SK)
Rok:
2004
Délka:
130 minut
„O střetu dvou kultur v příběhu zámožné americké rodiny a jejich krásné mexické hospodyně.“
Popis / Obsah / Info k filmu Španglicky snadno a rychle
Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Sestřenice jí pomůže najít byt a práci. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho, úspěšného kuchaře a majitele vyhlášené restaurace. Seznamuje se s jeho sobeckou nevyzrálou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Ačkoli neumí anglicky, snaží se i nad rámec povinností. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. Zatímco John je citlivý, Deborah nedokáže pochopit, co je pro její rodinu nejlepší, a manželství je ve vážné krizi. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových, stejně jako jejich pozorností. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor, začne jí kupovat drahé dárky, John jí dá peníze jako výhru v soutěži. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná s realitním agentem. Skončí spolu v Johnově restauraci, kde si vyznají lásku, která se sice zrodila nenápadně, o to je však silnější.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Španglicky snadno a rychle
Nejnovější komediální drama od oscarového scénáristy, režiséra a producenta Jamese L. Brookse vypráví příběh krásné Mexičanky Flor (Paz Vega), která se stane hospodyní v domě bohaté, ale problémové rodiny Claskyových (v čele s Adamem Sandlerem a Téou Leoni). Jakmile se však začne o domácnost starat, dojde k velmi zajímavému střetu kultur a hodnot. Příběh tohoto filmu je upřímným a osvěžujícím pohledem na důležité životní závazky, jakými jsou manželství, rodičovství nebo oddanost svým nejbližším.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Španglicky snadno a rychle
John Clasky (Adam Sandler) je oddaný otec rodiny. Jako vyhlášený šéfkuchař, dobře zajišťuje své nejbližší a dopřává jim luxusu včetně prázdninového domu v Malibu. V něm získá práci jako hospodyně krásná Flor (Paz Vega), která přišla do Ameriky společně se svou dcerkou před nedávnem z Mexika. Ale život v nové zemi bude složitější než si představovala ... Hlavně pro její dceru! Zvlášť když se vás ujme taková zazobaná, ale trošku ztřeštěná rodinka! Příběh tohoto filmu je upřímným a osvěžujícím pohledem na důležité životní závazky, jakými jsou manželství, rodičovství nebo oddanost svým nejbližším.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama