Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Supernova

 
Atrofyzik Dr. Shepard , laureát Nobelovy ceny, beze stopy zmizí a svým kolegům zanechá pouze neuvěřitelný objev -- Slunce v krátké době exploduje. Atmosférické poruchy a podivné chování zvířat, to vše je pouhý počátek apokalypsy, která planetě Zemi hrozí. Agentka Delgadová z pověření vlády donutí vědce, aby se přemístili do podzemního bunkru zajišťujícího jim přežití. Mezi vědci je i nejbližší Shepardův spolupracovník, Dr. Chris Richardson , který se nehodlá smířit s myšlenkou, že by měl přijít o rodinu. Richardson se zoufale pouští do závodu s časem a snaží se za každou cenu odvrátit blížící se katastrofu.

Zdroj: AMC Networks...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Hallmark Entertainment
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Supernova >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2018
To strašně miluji, když se na hlavní osu   příběhu nabalují další a další blbiny, jen   aby to bylo delší. Už tak pomalý děj je tím   ještě pomalejší, nuda je tak tři krát   větší. Pár efektů zde je, ale hodně   slabých. Více se kecá a dost zbytečně. Ani   nevím, jak jsem ten čas děsné nudy překlepal.   Cole byl tedy sympaťák, to jo.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
SUPERNOVA

Dvoudílný katastrofický film z   roku 2005 nám ukazuje nadcházející konec   světa. Vědec, který ví, co se stane, se bez   řečí sbalí a jede si užívat posledních pár   dní života hezky do tepla k moři. Dobře ví,   že nic nezmůže, tak si aspoň dopřeje   poslední klidnou dovolenou v životě. O svém   poznání pošle zprávu asi pěti přátelům,   které na světě má a je vyřízeno.

Když   se to tajemství o nadcházejícím konci světa   nakonec stejně provalí, tak ostatní lidé   zažívají jiný fofr. Nachystat podzemní   komplex pro pár tisícovek vyvolených, dopravit   je na místo určení i když nefungují   komunikační ani navigační kanály, to dá   zabrat. A pár vědců, kteří vidí na vlastní   oči, že z nebe padají kusy žhavého magmatu a   ničí slavná a velká města v úžasném   ohňostroji počítají, kde se stala chyba ve   výpočtu a zdráhají se uvěřit, že to co   vidí může být pravda. To ostatní lidé to   berou po svém, každý dělá to, co si vždycky   přál – pořádá nekonečnou párty, ožere a   zhulí se do mrtva, nebo krade a vraždí, ve   snaze mít v okamžiku smrti ten největší   majetek – budiž jim pak země lehká. Uprchlý   vrah touží po pomstě a tak místo svobody jde   pátrat po té, která může za to, že jej   spravedlivě odsoudili. A v této mozaice   sledujeme osudy několika lidí, jejich poslední   přání a touhy.

Jako většina   katastrofických filmů i tento má své plus a   mínus. Zobrazuje různost a pestrost lidské   populace, každý se s danou situací vyrovnává   po svém. Sama nevím, jak by to vypadalo kolem   mě, kdyby se něco takového doopravdy stalo.   Možná bychom se divili všichni, jak se změní   známí lidé okolo nás. Efekty, které   zobrazují ničivou sílu, se mi líbily jako   vcelku věrohodné. Ani tu nechybí sobci a ti,   kteří se neváhají obětovat pro ostatní, aby   nakonec alespoň někteří lidé na naší   matičce Zemi přežili.

Dlouho jsem podobný   film neviděla, tak jednou za čas ani apokalypsa   neuškodí. Nenadchla a neurazila. Odehrává se   přesně podle typické osnovy katastrofických   filmů. Scénář je plný očekávaných   událostí. Film nemá čím překvapit, je   prostě typický a průměrný ve svém žánru,   ale dívat se na to dalo. ©


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama