Cerven
ohodnotit

Talisman

The Lucky One

Další název:
Šťastlivec (SK)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
19.4.2012
„Irácký válečný veterán pátrá po ženě z fotky, jež byla jeho talismanem.“

Komentáře k filmu Talisman

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2021
Sladkobolná romanťárna s   jasnými charaktery, jasným   začátkem, prostředkem a   koncem. Nic víc od toho   nečekejte, ale hezky se na to   kouká.
PS: Velkým   mínusem je stejný dabér   Zaca Efrona, který ho daboval   v muzikálu ze střední, Do   role dospělého vojáka se to   opravdu nehodilo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2018
Cesty za štěstím jsou   různorodé, avšak přesto   mají jedno společné. Vždy   jsou velice vrtkavé.   Tentokrát se jedná o   příběh o válečném   veteránovi z Iráku Loganovi   a o nesmělé a nedůvěřivé   Beth. Příběh inklinuje k   dramatu za použití   romantické šablony, takže   moc úsměvných momentů se v   ději nevyskytuje. I když je   fakt, že záleží na úhlu   pohledu. Příběhová linie   je plná lásky a   přesvědčení o štěstí.   Krásný příběh o   zamilovanosti povyšuje i   dokonalá práce kamery.   Výsledný dojem však kazí   záporná postava v podobě   zástupce šerifa pod jménem   Moore. Charakter této postavy   a jeho činy neoplývá   žádnou originalitou. Těžko   říci, proč je toto tak   hojně používáno. Ano,   takováto postava tu už byla   v různých příbězích   několikrát. Z dávných dob   třeba ve snímku z roku 1993   ´Není úniku´, kde má   zástupce šerifa v podstatě   stejnou dějovou linku. Takže   v tomto směru je značně   předvídatelný. Chemie od   Logana je cítit na sto honů   a tak vzniká takřka   napětí, jak se nakonec Beth   zachová. A vlastně i Moore.   Velice odpočinkový snímek   pro fanoušky romantických   příběhů zanechávající   příjemný filmový   zážitek.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2013
TALISMAN

Romantický film, který   nepřináší prakticky   žádný dějový zvrat, dva   se poznají, zamilují,   následuje idylka, problém a   pak...

Zdálo   by se, že Talisman nemá nic   nového, co by mohl modernímu   divákovi nabídnout. Ano, je   to romantická omáčka o   vojákovi, který si z   prožitých bojů odnáší   šrámy na duši a víru, že   za svůj život vděčí   neznámé dívce z fotografie.   Samotný příběh si vydatně   pomáhá nejrůznějšími   berličkami. Hlavnímu   hrdinovi se náhodou podaří   zjistit, kde hledaná žena   žije. S fotografií neznámé   dívky se tak seržant   americké námořní pěchoty   dostane pěšky až k oné   půvabné ženě.

Příběh v rámci děje   ničím nepřekvapí, je   předvídatelný a přitom je   to nečekaně pěkné,   přirozené a divácky   vděčné. Je neskutečné,   jak tu dokázal Zac Efron   hezky zapadnout. V   civilnějších momentech   působí hodně   přirozeně.

Ačkoliv tu máme dost   předvídatelnou látku,   nepříliš povedenou snahu o   dramatizaci a poměrně hodně   ploché postavy, žádná   katastrofa to není. A to mi   už dávno není sedmnáct.   Talisman mne velmi mile   překvapil. Mně se to   líbilo.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Od Sparkse mám všechny   tituly , které vyšly u nás   a jsem nesmírně potěšena,   že jsou i zfilmované. Jsou   to oddychovky které vám   zpříjemní chvíle a útěk   od svých starostí. Efron má   podmanivý výraz, který se   fakt hodí do romantických   filmů.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Chtěla jsem si orazit   nějakou tou slaboduchou   oddechovkou a taky zjistit, co   je Zac Efron zač - obě mise   splněny a žádná z nich   nezklamala moje nekalá   očekávání - v prvním   případě mě oslnila   maximálně záře totálně   přeběleného předkusu   filmové Beth a v tom druhém   jsem se ujistila, že   masíčkář Zac v mých   očích na dlouhá léta, než   dozraje (jestli vůbec),   zůstane modrookou mucholapkou   na beznadějné romantičky   ohraničené koncovkou -náct.   Brrrrrr...
PRO   UŽIVATELE, KTEŘÍ NEDÁVALI   POZOR TAK, JAKO JÁ :-) LOGAN   NENAŠEL BETH NÁHODOU, DRŽEL   SE MAJÁKU, KTERÝ SE TYČIL   NA POZADÍ FOTOGRAFIE A PODLE   NĚJ IDENTIFIKOVAL MÍSTO, KDE   BY DÍVKA MOHLA ŽÍT ( ... a   pak že jsem to   "nežrala" :-D)
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2012
Další průměrná romantika   z pera Nicholase Sparkse,   autora filmu "Milý   Johne". Na tenhle snímek   jsem ani koukat nechtěl, ale   nic jiného jsem neměl po   ruce. Nemám rád Zaca Efrona   a asi nikdy nebudu. Film nebyl   zas tak špatnej, ale vracet   se k němu nebudu. Typická,   přehnaná, americká   červená knihovna. By mě   zajímalo, jaká životní   náhoda vede k tomu, že   hlavní hrdina najde ženu,   jen podle fotky kterou našel   v Iráku, amerika je holt   malá:)Dávám 6
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2017
Ani moje romanticky založená   duše se nespokojí se vším   a tentokrát jsem se opravdu   těšila , až ten film   skončí. Kdyby v něm aspoň   hráli herci s velkým H, snad   by se ten sladkobolný   příběh líp strávil.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2012
ach ach ach
Slaďák, hoden řádu.   Americká dokonalost,   čistota, vesnický styl, kluk   jak cumel z Chicca,   nepřehlédnutelné oči,   vlasy, tělo, smutná   minulost, její taktéž,   neotřelé zalíbení v   podobě nadměrné snahy v   práci, vycházení se synem   své zaměstnankyně... kolem   příroda, vodička, lodičky,   ticho, samota plus samec a   samice - no co to asi   udělá... líbezné milostné   chvíle (mohlo jich být   více), propojené v úvodu s   násilím a bezohledností   války a   "talismanem", který   nás dovede k našemu osudu -   to vše vytváří v ženě   ten pravý pocit ochranitelky,   pravou touhu být ochráněná   a slast v užití všech   válečných ženských   zbraní k tomu, jak ho   nenápadně dostat a jak   konečně už upadnout do   objetí těch mužných ramen   :) V kině nejeden chlap   zaplakal, dokonce bych řekla,   že muži film prožívali   intenzivněji, každopádně   doporučuji před romantickým   večerem se svou polovičkou,   jakkoli minimálně   podobající se Zacu Efronovi   :))
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2013
Neuvěřitelná slabota.Zac   Efron není můj šálek   čaje,ale i kdyby byl,tak tady   prostě nebylo co   hrát.Béčkový film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih110850minih110850Bez hranic (2009) 
No Boundaries n
minih42254minih42254Dáma ví, kdy přijít (1992) [TV inscenace] 
Dáma ví, kdy přijít n
minih50617minih50617Muž který měl zemřít (2008) 
The Man Who Came Back n
minih47415minih47415Konečně spolu (2007) 
Then She Found Me n
minih22498minih22498Videodrome (1982) 
Videodrome n
minih41471minih41471Pekelní andělé (1930) 
Hell's Angels n
minih99516minih99516Únos (2012/1) [2k digital] 
The Factory n
minih15322minih15322Pán kouzel (1995) 
Lord of Illusions n
minih118310minih118310Barbie - Perlová princezna (2014) [Video] 
Barbie: The Pearl Princess n
minih45390minih45390Suddenly, Last Summer (1959) 
Suddenly, Last Summer n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama