Cerven
ohodnotit

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning

Další název:
Texas Chainsaw Massacre: The Origin; Untitled Texas Chainsaw Massacre Prequel
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
16.11.2006
„Staňte se svědky zrození strachu…“
Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
POZOR SPOILER!!!

V srpnu 1939 porodí na jatkách matka dítě. To je podivné již po porodu a proto končí v kontejneru. Zde jej nalezne žena, co tyto vybírá a odnese si jej domů. Její muž prohlásí, že nic ošklivějšího v životě neviděl.

V červenci 1969 je z práce na jatkách propuštěn poslední dělník. Je to ono kdysi zde narozené dítě. Má znetvořenou tvář a jmenuje se Thomas Hewitt.

Erik je voják ve Vietnamu a má bratra Deana. Ten mu slíbil, že pojede s do Vietnamu s ním. Slibu však nechce dostát. Ovšem bojí se mu to říci.

Thomas Hewitt zabije šéfa z jatek a sebere tam motorovou pilu. Za jeho strýcem přichází šerif, aby Thomase zatknul. Strýc jej však odpráskne a vezme si jeho oblečení. A začne se za šerifa i vydávat.

Oba bráchové se svými holkami jedou od benzínové pumpy, když je začne pronásledovat motorkářka. Eric sice tasí pistoli, ale narazí do krávy a auto se několikrát převrhne. Jeho dívka Chrissie přitom vypadne a on nemá čas ji hledat, neb je tu ihned ta motorkářka a míří na něj brokovnicí. Vtom se tu však objevuje samozvaný šerif a motorkářku ihned odpráskne. Zbylé tři lidi zatkne a odveze domů. Chrissie se mezitím probrala v poli a jde se pokusit nastartovat havarovaný vůz. Když je v něm, přijíždí „odtahovák“ Monty, a odtáhne ji za šerifem. Zatím jsou oba muži šerifem týráni. Chrissie potkává motorkáře a žádá jej o pomoc. Eric se osvobozuje a vpadne do domu. Osvobodí Deanovu přítelkyni Bailey, která ujíždí autem. Je však lapena kožakem. Dean na útěku strčí nohu do pasti. Motorkář jde také do domu. Dostane se sem i Chrissie a vidí jak je kožakem týrán Eric. Strejda Mohty je střelen motorkářem do nohy a tento je po chvíli zabit motorovou pilou. Následně je touž pilou a tímž kožakem odpraven i Eric. Z jeho kůže si kožak udělá novou tvář. Strejda Monty si naříká na prostřelenou nohu a šerif poručí kožakovi – Tommymu, nohu uříznout. A pak i druhou, prý kvůli rovnováze. Zatím se Chrissie pokouší osvobodit Bailey, ale je při tom načapána. Končí tedy u prapodivné večeře. Zde je podříznuta Bailey a kožakovi je dovoleno, aby si Chrissis odnesl dolů. Při tom zasáhne uprchnuvší Dean a je usmrcen. Chrissie prchá v autě a netuší, kdo je ukryt na zadním sedadle…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Je rok 1969. Majitel jatek se rozhodl, že navždy jatka zavře. Thomas Hewitt, který tam pracuje, nesouhlasí, a proto majitele zabije a tak poprvé vezme do ruky motorovou pilu. Mezitím bratři Eric a Dean se svými přítelkyněmi jedou do Vietnamu. Během cesty se zastaví v obchůdku. Cestu jim ale zmaří motorkářka Alex, která je chce okrást. Když se ji Eric snaží postřelit, narazí autem do krávy a Chrissie vypadne z vozu. Pak se tam objeví šerif, Alex zabije a zavolá strýčkovi Montymu, aby to auto a motorku odvezl a partu odveze do svého domu hrůzy.

Mezitím se vyděšená Chrissie snaží v autě najít zbraň, jenže v tu chvíli tam přijede Monty a Chrissie, aniž by to věděl, odveze. V domě hrůzy se parta potkává se svojí smrtí - Thomasem Hewittem, proslulým masovým vrahem. Během pobytu v domě hrůzy připoutá šerif Erica a Deana a Deana poté zmučí k smrti. Mezitím se Chrissie dostane k domu a rozhodne se běžet na silnici a volat o pomoc. Má štěstí, protože potká motorkáře - přítele Alex - všechno mu řekne a dovede ho do domu.

V domě se Eric dostane z pasti a odvede Deana pryč. Běží zachránit Beylor, která si vezme klíčky od auta a málem ujede, jenže v té nejlepší chvíli ji Thomas chytí za hák a odtáhne. Pak šerif chce zastřelit Erica a když Dean běží, chytí, se do pasti. Erica pak Thomas odvede do sklepa, kde ho spoutá. K večeru dorazí Chrissie s motorkářem k domu a hned ho jde prozkoumat. Chrissie mezitím najde Deana. Pak jde do toho domu a motorkář mezitím najde smrt. Když Chrissie najde Erica, snaží se mu pomoct, jenže v tom přijde do sklepa Thomas a Erica zabije. Chrissie je svědkem. Posléze chce Chrissie odejít domů, jenže uslyší Baylor a rozhodne se jí pomoct a to se jí stane osudným.

U večeře Thomas Baylor zabije a Chrissie odvede, ale ta ho bodne a uteče. Když se Dean vzbudí, uvidí mrtvou Baylor a pak zmrzačí šerifa, kterému vypadnou zuby. Když uslyší Chrissie, utíká za ní. Na jatkách se Chrissie schová, jenže Thomas ji objeví a když ji chce zabít, objeví se Dean a Chrissie zachrání. Sám bohužel umírá. Chrissie uteče a ujede autem. Když uvidí policisty, z ničehonic se na zadním sedadle objeví Thomas a Chrissie zabije a srazí i policisty.

Film končí větou: "V letech 1969 až 1973 zavraždila rodina Hewittových 33 lidí z celého Texasu. Jejich masové vraždění je dodnes považováno za jeden z nejzvrácenějších a nejsadističtějších zločinů amerických dějin. Texaský masakr motorovou pilou!"


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Nízkorozpočtový horor, inspirovaný skutečnými událostmi, The Texas Chain Saw Massacre (1974, Texaský masakr motorovou pilou; r. Tobe Hooper) položil základ série, jež se dočkala trojice pokračování a v roce 2003 i remakeu v režii Marcuse Nispela. Diváckému zájmu o předělávky béčkových hororů ze 70. let vychází vstříc i prequel Texaský masakr motorovou pilou: Počátek v režii Jonathana Liebesmana.

Ten základní dějovou linii (rodina sériových zabijáků Hewittových postupně umučí k smrti partu mladých lidí, jež náhodou zabloudila na jejich teritorium) jen povrchně inovuje. Jsme tak např. svědky zrození Kožené tváře a chvíle, kdy poprvé použije motorovou pilu k likvidaci oběti. Drobnou inovaci nabízí i rok 1969, v němž se vyprávění odehrává: mladíci Eric a Dean narukují do Vietnamu a obětmi krvavé hry se stávají i drsní motorkáři. (Autoři dokonce v jednom okamžiku citují Bezstarostnou jízdu a Coppolovu Apokalypsu.) Jinak se ovšem snímek, v němž si představitelé Hewittových zopakovali zabijácké role ze zmíněného remakeu, vyžívá jen v popisech krvavé brutality.

ZDROJ: Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Příběh o zrození legendy o texaském masakru se odehrává v roce 1969, kdy bratři Dean a Eric Hillovi utíkají se svými přítelkyněmi ze sběrného tábora rekrutů pro válku ve Vietnamu. Oba páry si užívají divokou jízdu Texasem a v tu chvíli ještě netuší, že se blíží nejzásadnější boj jejich života. Nedlouho po začátku jejich cesty se tahle čtyřka za podivných okolností setká s párem motorkářů - Holdenem a jeho přítelkyní Alex. Alex se snaží dohnat jeep rozjařených přátel a dojde k nehodě, při níž Chrissie vypadne z vozu a Alex se pokusí zraněné trio okrást. Příjezd šerifa Hoyta celou situaci ještě zkomplikuje. Chrissie se ukrývá v blízkých keřích a pozoruje šerifa, který zraněným přikáže, aby se v malém odstupu vydali za ním. V tu chvíli ještě Chrissie netuší, že Hoyt má namířeno k domu rodiny Hewittů, kde se z jeho synovce Thomase vyklube monstrum známé pod jménem Leatherface. Chrissie přihlížející hrůzám, jež rodina Hewittů působí, si uvědomí, že je pro své milované přátele jedinou nadějí na záchranu...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

 Texaský masakr motorovou pilou (1974)
Texaský masakr motorovou pilou n
The Texas Chainsaw Massacre
Žánr: horor / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Tobe Hooper

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10...

23:34 - 23:35

0 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Francouzská spojka (1971)

23:20 - 01:15

14 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

NOVA - Blíženec (2019)

22:45 - 01:05

49 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Prima - Základní instinkt (1992)

22:40 - 01:15

54 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť

Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť
Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť

Špióni jako my (Spies Like Us)

Špióni jako my
Spies Like Us

Kathy Lamkin

Lamkin Kathy

Adam Levine

Levine Adam

Naposled navštívené:
Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť

Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť
Hodinky alebo od skúseného získaš skúsenosť

Špióni jako my (Spies Like Us)

Špióni jako my
Spies Like Us

Kathy Lamkin

Lamkin Kathy

Adam Levine

Levine Adam