Cerven
ohodnotit

Komentáře k filmu The Pacific

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
V tomhle žánru nejsem   žádnej specialista. Ale   tenhle seriál se mi moc   líbí. Líbí se mi že   kombinují válečné území   a když mají opušták.   Takže se nekoukáme jen na to   jak banda mariňáků zabijí   Japončíky. Kdo mi hodně   přirostl k srdci je Leckie,a   určitě nejsem sama. Je to   opravdu neskutečnej borec :-)   Na seriál koukám s titulkama   takže dabing ocenit nemůžu,   ale co ocenit může je hudba   Hanz Zimmer nemusela jsem ani   koukat do titulek, tuhle hudbu   poznám na míle daleko.   Produkce Tom Hans, Spielberg   bomba. Doufám, že budu   takhle nadšená až doběhne   poslední díl!!!! Prostě   povedený seriál s koprodukce   HBO
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2011
HBO seriály mají ty co znám   vždy úroveň,tak jako tento   válečný seriál ve kterém   projdem od prvních bitev   Amíků s Japonci aš po ty   poslední.Je zde vidět,že na   to byly peníze a že to   dělal tým na   úrovni.Skvělé a drsné   bitevní scény,sympatičtí   herci,dobrá kamera.Možná   maličko se nepovedl   díl,který je celý o   odpočinku a balení slečen   po bitvě na Guadalcanalu   které se pro změnu mohly   tvůrci věnovat déle.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2012
The Pacific skutečně nejde   nesrovnávat s Bratrstvem... (   viz. i ostatní komentáře   ).Každý kdo viděl   Bratrstvo... byl zvědavý, co   nám přinese stejná produkce   Hanks - Spielberg, patřím k   nim taky :-).
Opět se   jim podařilo velmi   věrohodné dílo, které   nadchne milovníky   válečných filmů a nejen   je.Hlavně ty realistické   záběry stojí za to.Lidi od   efektů a triků ale také   kaskadéři se opravdu   vytáhli.
Ještě k   tomu srovnání : víc se mi   líbilo Bratrstvo, přesto The   Pacific u mně tutově nebude   zapomenut.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2012
Keď sa zakopeš ešte viac,budú ťa súdiť za dezerciu
Nemožno sa ubrániť   porovnávaniu s Bratstvom   neohrozených, aj keď treba   uznať, že fakt ide o trocha   iný seriál. Tu sledujeme   osudy amerických mariňákov   na ceste za víťastvom nad   Japonskom naprieč Pacifikom.   Prvé dve časti nič moc,   taký priemer. Boje   väčšinou v noci a dosť   krátke. Viac sa začalo   odpočívať a filozofovať,   ja viem, snaha o umenie, ale v   podobne ladených vojnových   drámach to chce predsa len   rýchlejší spád. Potom   nasleduje tretia časť,   ktorá je dosť slabá. Fakt,   že diely sú nevyrovnané. V   tejto časti myšlienka možno   nebola zlá, čiže odpočinok   v Austrálii, ale jej   realizovanie dopadlo myslím   nie veľmi dobre. Vojaci ako z   reťaze, chápem, potrebovali   si vyhodiť z kopýtka, ale   pochybujem, že by im prešlo   hádzanie krígľov po   vojenskej polícii a aj   niekoľkodňové behanie za   babami. Ak sa tento   odpočinkový diel blížil k   skutočnosti, tak by sa mal   mať asi každý vnuk/pravnuk   v Austrálii teraz báť, či   ma skutočného deda/pradeda.   Táto epizóda bola fakt   nudná a plná naťahovania.   Zato štvrté pokračovanie sa   mi pozdávalo, pobyt na   psychiatrii, výborne zahraný   lekár, stretnutie   spolubojovníka. Ďalšie   diely gradovali a   kvalitatívne sa rozhodne   lepšili. Osmy diel je zasa   trocha iný, avšak nechápem   prečo si bral tú vojačku za   ženu a potom išiel do   tuhých bojov, keď vedel, že   môže padnúť. Nemohol   počkať? Deviaty diel je zasa   dosť masaker, priam krvavé   jatky. No a desiaty považujem   za najlepší. Začína koncom   vojny a pokračuje návratom   domov. Bilancovanie a   vyrovnávanie sa s návratom   do bežného života. Tu tiež   nechýba vrcholná scéna,   keď sa Eugene prihlasuje na   štúdium (či do práce?) a   rozpráva s tou mladou   zapisovateľkou (máte nejaké   znalostí? - nie - zručnosti?   - nie - technické vedomosti?   - nie - a to vás v tom   námorníctve nič nenaučili?   - naučili ma zabíjať   Japoncov a išlo mi to veľmi   dobre) A ešte zopár   poznámok, skvelé intro a   prenádherná hudba. Čakal   som viac bojov, ktoré boli   akési akoby lokálne. Na   druhej strane chvíľami   výpravné scény ako plavba   bojových lodí Tichomorím,   či prelety lietadiel.   Pôsobilo to monumentálne.   Problém som mal dosť   rozlíšiť zo začiatku (ale   i neskôr ak prišli noví)   kto je kto. Ako výborný   seriál, ale čakal som (po   skúsenosťou s Bratstvom   neohrozených, predsa len to   natáčali rovnakí   producenti) asi viac
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Seriál na který jsem se   hrozně těšil, ale k ničemu   mi to nebylo.
Efekty   jsou válečné a dobré, za   což mínus nedávám.   Herecké obsazení je už   trochu jinačí, jedinej na   kterého si nestěžuji je   známý William Sadler. Líbí   se mi produkce Stevena   Spielberga, ale seděl by mi   víc u režisérského   křesla. Koukal jsem asi jen   na tři díly, dál už mě to   tolik nechytá.
Čekal   jsem o hodně víc akce,   napětí, války, bitev, atd,   atd. To ho je však v seriálu   míň, než jsem čekal.   Nejvíce jsem se těšil na   vylodění na Iwo Jimě, na   které jsem kousek koukal v   díle 8. Také mě to   zklamalo, už i proto, že   filmové vylodění se   odehrává už na ostrově, a   ne ve člunech, jako je to ve   "Vlajky našich   otců".
V ději je   spoustu bitev v pacifiku, ale   ani jedna z těch co jsem   viděl není dokonalá, jak by   měla být. Stevene, vrať se   zpátky kam patříš,   režisére!
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2022
BoB z Pacifiku...
Po 9. rokoch od geniálnych   BoB /Band of Brothers/   prišiel Pacifik od rovnakého   produkčného tímu.Už to je   zárukou kvality a samotná   miniséria nezostala svojmu   predchodcovi nič   dlžná.Príbeh o pekle v   Pacifiku je autentický a   vychádzajúci zo skutočných   udalostí.Atmosféra a bojové   scény jednoducho   skvelé.Jediné, čo som   postrádal boli charizmatickí   herci.Tých z BoB si pamätám   dodnes, v tomto prípade som   sa trochu strácal.Ale jeden z   nich Joseph Mazzello podal   famózny výkon.Ten prerod z   chlapca na veterána bol   špičkový.
Sériu som   "bingol" za jeden   deň a jednoznačne   doporučujem.
jirry
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Právě jsem shlídl poslední   díl a opravuju hodnocení z   9/10 na 10/10. Není to   Bratrstvo, ale to ani nemělo   být. Popsat pacifické   válečné dění je daleko   náročnější, tichomořská   část 2.sv války nejde   srovnávat s evropskou   západní frontou. A to jak   podmínkami, tak způsobem   boje. Kdo o tom neví alespoň   základní informace, může   se cítit podveden, ale pouze   sám sebou a svou neznalostí   :-). Tvůrcům se povedl   další výborný kousek   ukazující nesmyslnost   válčení a strašlivé   oběti, které musí každý   kdo se dostane na frontu   přinést.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
The Pacific
Veľmi kvalitný vojnový   seriál,ktorý ma dokázal   udržať od prvého až po   posledný diel.Seriál   začína kvalitne a to celkom   drsnými a naozaj strhujúcimi   prvými dvoma dielmi.Dalšie   diely pokračujú pomalšie   ale zato príbeh je omnoho   viacej precítený a   prepracovaný(Viacej sa   stotožníte s jednotlivými   charaktermi).Finále seriálu   je veľmi smutne a dá sa   povedať aj veľmi   kvalitné(Páčilo sa mi,že   sme sa dozvedeli čo sa stalo   s ostatnými   charaktermi).Avšak niekomu by   mohla vadiť menšia   podobnosť s Bratstvom   Neohrozených ale tá   podobnosť je naozaj je len   menšia a ja som si aj tak   seriál užil.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Tak první dva díly byly   super, třetí už byl slabý,   ale budiž. Doufám, že to   bude stejně tak dobře   pokračovat a bude to   napínavé jako Bratrstvo   neohrožených. Jinak to   vypadá dost slibně.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Maximálně realistický   seriál. Do posledního   detailu propracované   záběry. Látající kusy   lidských těl. Reálně   vypadající zranění,   morálka a psychika vojáků,   ...
A ještě k již   zmiňované podobnosti s   Bratrstvem - Pacific mi   přijde lepší.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Další brilantní   natutalistické zobrazení   války takové jaká opravdu   je. Tentokráte boje v   Pacifiku, které se v mnohém   lišily od těch evropských   bojišť. Ale je úplně   jedno, kde se ty hrůzy   odehrávají, pořád je to   něco, co si dnes normální   divák nedovede představit.   Co vše museli ti hoši   snášet je   nepředstavitelné. V tomto   seriálu se nám to tvůrci   snaží vykreslit bez   zbytečných příkras. A   zanechá to v každém   hluboký dojem a úctu k těm,   co měli tu odvahu do toho   pekla jít a měli to   štěstí že ho přežili.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Když tento seriál budu   srovnávat s Bratrstvem   neohrožených, vyhrává   Bratrstvo na plné čáře.   Bohužel díly skáčou sem   tam, je to takové   neuspořádené. U   válečných filmů člověk   očekává válku, ne nudu.   Bohužel bojových scén je   pomálu a člověk naznalý   historie by si mohl říct,   že šlo o nějaký konflikt   menšího rázu. Hodnotím po   8. dílu.
jenda14
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2011
po zhlédnutí prvních tří   dílů jsem byl celkem   zklamán,ale od toho   čtvrtého už se to konečně   začalo rozjíždět,ale na   bratrstvo to nemá v žádném   případě
HonzaS11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Part One-Two-Three-Four-Five-Six-Seven-Eight
Díl 1: Válečné drama   začíná v USA prosincem   1941, kdy se dobrovolní   vojáci námořní pěchoty   loučí se svými rodinami   před odjezdem na frontu v   Tichomoří. V červenci roku   1942 dochází k jejich   vylodění na Šalamounových   ostrovech v oblasti   Guadalcanálu. První střet s   Japonci se uskutečnil v noci   a zaznamenal první   vítěství mariňáků nad   Japonci. V ranních hodinách   se sčítají nejen ztráty na   životech, ale i krutě   nabyté zkušenosti z   nelítostného boje.

Díl 2: V září   1942 byli námořní pěšáci   ponecháni v boji o   Guadalcanal sami. Americké   námořnictvo utrpělo jednu z   nejhorších porážek té   doby. Měli vážný   nedostatek jídla a munice.   Mnozí se dostali na pokraj   vyhladovění a trápila je   malárie. V této zoufalé   situaci se odehrávají   noční boje zaměřené na   obranu letiště. V   nepřehledných nočních i   denních scénách se   objevují první náznaky   charakteristik hlavních   postav válečného   seriálu.

Díl   3: V lednu 1943 dochází k   přesunu do Melbourne.   Počáteční eufórie   nováčků považovat za čest   účast ve válce z roku 1941   a úspěch mariňáků na   Guadalcanalu postupně opadá   a je narušována častými   návštěvy melbourských   restaurací a barů, pitím a   místními holkami. Téměř   roční pauza potřebná pro   dobudování ozbrojených sil   vynutila si pro udržení   kondice a kázně vojáků   zavést běžný vojenský   režim. Řada vojáků byla   nejen vyznamenaná, ale též   potrestána vězením za   nedodržování vojenských   zákazů. Do této situace je   zakomponován romantický   příběh R.Leckieho s   řeckým děvčetem,   vyznamenání za hrdinství a   poslední dny před odjezdem   domů i na frontu do   neznáma.

Díl   4: Invaze americké námořní   pěchoty na mysu Gloucester   začala v prosinci 1943.   Největším soupeřem pro   mariňáky nebyl japonec ale   příroda a lidská psychika.   Opět se část tohoto dílu   seriálu týká R.Lackieho a   je velmi působivá.   Opravdové peklo se odehrává   v podobě nekonečných   deštů a nepřetržitého   boje v džungli. To si na   mariňácích vybíralo   fyzickou i psychickou daň a   projevovalo se na samotné   morálce. Závěrečná část   tohoto dílu se odehrává na   Pavuvu a je důkazem toho, že   válka není jen o surovém   boji.

Díl 5: V   tomto díle se již dobře   zvýrazňuje orientace v   postavách. Basilone s   úspěchem prodává   dluhopisy, Sledge jako   nováček je v březnu 1944 na   ostrově Pavuvu přiřazen k   5.námořní divizi a krátce   se setkává s Phillipem.   Leckie se připojuje k jeho   posádce. Zde Sledge   získává první bojovou   zkušenost a při vylodění   na ostrově Peleliu se   setkává s japonským   odporem. Vylodění, tankový   boj a výborná kamera   konečně přináší   vytouženou bojovou akci.

Díl 6: Tento díl   je pokračování pátého.   Sledge, Leckie a ostatní   vojáci plní rozkaz zmocnit   se polního letiště na   Peleliu. Japonci jsou ale   dobře opevnění. Boj   konečně graduje, ranění   přibývají. Leckie je také   postřelen a evakuován z   ostrova. Sledge si uvědomuje   co je třeba k tomu, aby   člověk přežil. Stále   postrádám nějakou přímou   zápletku s japonci, podle mne   je scénář příliš   jednostranně zaměřený.

Díl 7: Mariňáci   pokračují v bitvě na   ostrově Peleliu proti   japoncům, kteří se snaží   bojovat do posledního muže v   podzemních bunkrech.   Nepřetstavitelná brutalita   na obou stranách a ztráta   oblíbeného velitele působí   na psychiku vojáků včetně   Sledgeho. Konečně vojáci   dosáhli určeného cíle a   vrací se poznamenáni   prožitými událostmi zpět   na Pavavu.

Díl 8: Romantická   část, kdy statečný   Basilone balí sestřičku   Lenu a vede výcvik   nováčků, kteří mají být   nasazeni v boji. Závěrem   mimořádně silná bitevní   sekvence při vylodění a   bitvě o Iwo Jimu. Hrdinství   Basilona, při kterém   umírá, je podle mne   přehnané.

Kvalita seriálu se díl   po dílu naplnila. Vysoce   hodnotím kameru, hudební   doprovod i dabing, který   umocňuje dramatické scény.   Po zhodnocení osmi dílů v   průměru tohoto seriálu   zůstává moje hodnocení na   10 bodů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38666minih38666Holky to chtěj taky 2 (2003) 
Mädchen, Mädchen 2 - Loft oder Liebe n
minih53759minih53759Noční můra v Elm Street (2010) 
A Nightmare on Elm Street n
minih98086minih98086Gambit (2012) 
Gambit n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih7416minih7416Eso es (1982) 
L'as des as n
minih18234minih18234Rváčův deník (1995) 
The Basketball Diaries n
minih43183minih43183Dr. House (2004) [TV seriál] 
House M.D. n
minih143799minih143799Učitelka (2016) 
Učitelka n
minih36806minih36806Chyťte tu holku (2004) 
Catch That Kid n
minih61193minih61193Madman (1982) 
Madman n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:00 - 11:05

39 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Dokonalí mořští predátoři

10:35 - 11:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:40 - 10:55

59 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:25 - 10:40

74 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival

Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival

Dva chrámy Josefa Kemra

Dva chrámy Josefa Kemra

Velké šéfky (Like a Boss)

Velké šéfky
Like a Boss

Naposled navštívené:
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival

Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival

Dva chrámy Josefa Kemra

Dva chrámy Josefa Kemra

Velké šéfky (Like a Boss)

Velké šéfky
Like a Boss