Cerven
ohodnotit

Tomb Raider

Rok:
2018
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2018
„Každá legenda má svůj začátek.“

Komentáře k filmu Tomb Raider

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2021
Tohle sice není zrovna   "můj" žánr ale   jako filmařské řemeslo je   to určitě dobrá a čistá   práce, ale hlavně je z mého   pohledu Alicia Vikander   minimálně o třídu lepší   Lara Croft než Angelina   Jolie. To ostatní je prostě   žánrová klasika.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.7.2018
PRVNÍ DOJEM: Tak tahle   vykrádačka Indyho byla   dějové béčko jak noha.   Vizuálně pastva pro oči ( v   závěru) a dějově debilita   až to bučelo. Ale zase   uznávám, že u těchto   filmů se to tak nebere,   takže co už s tím. Alicia   je hezčí než její   předchůdkyně, ale měl jsem   pocit, že nemá to její   charisma. Škoda zbytečných   vykecávacích scén, a také   škoda té hnusné   "muziky" hned   zpočátku. Za to jde dvacet   bodů pryč jen to fikne.   Mimochodem mně opět chyběl   hudební motiv pro celý film.   Asi už to není moderní a   skončilo to u Lary II. Zatím   dávám po prvním dojmu   šedesátku a uvidím co po   druhém zhlédnutí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Nejmenovat se hlavní hrdinka   Lara Croft,tak bych si to ani   s videohrami s touto hrdinkou   nespojovala. Brala bych to   jako akčňák s Indyho   neteří,kde se hraje hodně   na efekt v slabším   příběhu.Hodně   efektivní,třeba   ztroskotání za bouře bylo   dost dobré. Za mě tedy ne   přímo nadšení,což nebylo   ani u Angeliny,ale ani   zklamání.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2020
Lara Croft je známá to   hrdinka ať už z PC her, nebo   filmů. Já hry nehrál, ani   žádný film jsem s ní   neviděl, takže jsem mrknul   na nové zpracování této   nezničitelné hrdinky. V   podstatě co jsem čekal jsem   dostal. Režisér s velmi   netypickým jménem a   příjmením servíruje   svižnou, napínavou, akční   podívanou, kde Lara Croft   vše zvládne, vyluští,   přežije a tak to asi má   být, bavil jsem se - 70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2018
Další filmové zpracování   veleúspěšné videohry   ´Tomb Raider´, kde roli Lary   Croft tentokrát dostala   Alicia Vikander, které se se   staršími snímky ze sklonku   milénia s Angelinou Jolie   naprosto nedá srovnávat, neb   to jsou zcela odlišné filmy,   byť pojednávají stejné   téma. První dva filmy byly   natočeny dle starých her. O   něco později byla hra   restartována a tento nový   snímek se restartu   přizpůsobil. A tak je Lara   mladší, zkušenější,   oplývá daleko více   zkušenostmi a je vyobrazena   jako obyčejná prostá holka,   jakých po ulici chodí   spousty. Snímek je daleko   efektivnější,   bojovnější,   popkornovější,   svižnější a hlavně jako   adaptace videohry daleko   dokonalejší. Použitá   dějová šablona je sice již   známá z jiných podobně   zaměřených dobrodružných   snímků, ale proč by to   mělo vadit. Videohra   nevyznívá jinak. Snímek   není natočen jen pro hráče   oné videohry, ale pro   všechny diváky bez rozdílu.   Kdo hru nikdy nehrál nebo ji   ani nezná, tento snímek vše   podstatné představí v plné   parádě.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2018
PROCESOR!
Odpočinkový film na vypnutí   mozku, od kterého nemůžeme   chtít mnoho. Jenom nějaké   ty honičky a tajemné   jeskyně a artefakty, záhady   a tajenky. To všechno tam   bylo, takže u mě dobrý.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Moc jsem teda nepobral, proč   tento snímek vlastně vznikl.   Že by jsme zkusili vydělat   na fenoménu "Lary   Croft"? Možné to je.
Proč to nezkusit, že   jo.
Pro mě je to   průměrný akčňák, který   už nikdy nemusím vidět.   Snaha tvůrců je sice v tomto   filmu očividná. Vsadíme na   mladší Laru, zamotáme   scénář a pak se uvidí.
No jo no, dávám s bídou   5 bodů.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2018
Myslím že to nebylo   špatné, ale taky ani   vyloženě skvělé. A   kostymérka co se týče Lary   ať se hluboce stydí :-(
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Dehonestacia hernej legendy...
Tomb Raider-legendarna hra,   ktora momentalne boduje   trojicou kvalitnych novych   dielov.S filmovou adaptaciou   je to o poznanie horsie.Neviem   co bolo horsie-katastrofalne   herecke vykony alebo   scenar?Prostredie ostrova a   kulisy o nicom.Z akcnych scen   jedina na lietadle stala za   rec, zvysok   bieda.AliciaVikander   permanentne pokvikovala ako   male prasa s prsnymi   vypchavkami /hanbi sa za svoje   telo?/.Niektore sceny   vykradnute z Indy-ho...Povodna   seria s Angelinou Jolie o   triedu lepsia a Vazeni a mili   nie je to o velkosti   podprsenky...Obrovske   sklamanie.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2018
5 bodů za Alici Vikander,   protože na ní se mi hezky   dívalo už v Dánské dívce.   Všechno ostatní je běžný   Indiana Jones v sukni se   všemi klišé s tím   spojené. Ale víc jsem   nečekal takže ani nebyl   zklamán.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2018
Lara nuda
Rádoby Indiana Jones v   sukních s dětstvím Batmana   .Tentokrát ovšem v   disneyovském podání pro   děti od 6 do 10   let.Primitivní dějová   linie, černobílá charaktery   postav a naivní provedení   dělá z filmu trapnou parodii   na výše zmíněné postavy z   filmů které uměly pobavit i   trochu vyděsit.Tenhle film   není ani s humornými   prvky,mrazivé napětí zcela   chybí a o nějakém mysteriu   nemůže být ani řeč.Navíc   nesympatické herecké   obsazení .10%
Peykka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Jako fanoušek videoher s   Larou a filmů s Angelinou   Jolie jsem značně   pohoršená! Příběh nás   sice zavádí na místo,   "kde to všechno   začalo," ale nějak to   nefungovalo. Videohra Tomb   Raider byla v mém dětství   velmi populární, ale tenhle   film, co se týče hudby,   herců a scén, je spíš pro   omladinu, a to já jsem 25+!   :D Vikander jako Croft mi   vůbec neseděla, i když jsem   její fanda a sleduju její   práci, tohle se mi nelíbilo.   Je očividné, že se snažili   o totální inovaci a   zapůsobit na mladé publikum,   ale nic víc než akční   scény s kaskadéry a zeleným   plátnem to nebylo. Režisér   vůbec nedodržel původní   kouzlo hry a tím copem a   zbraněmi na konci filmu to   nezachránili. Konec zavání   pokračováním, ale to snad   neee!! Tři body za obdiv   Alicie Vikander za trénink a   přípravu na tuhle roli ;)
majkronyk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Myslím, že 6/10 je   hodnocení tak akorát.   Chvílema to bylo docela   pěkný, chvílema se o trochu   horšilo, konec byl celkově   taknějak nic moc a dost   přehnanej. Hudba pěkná a   Alicia se mi v té roli   líbila rozhodně mnohem víc   než Angelina.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2018
Křehká charakterní herečka   Alicia, která mi na roli   připadala nevhodná (chtěl   jsem v ní vidět spíše   některou z rychlých a   zběsilých prsatek), dodává   filmu tunu sympatií a lidský   rozměr. Díky ní film   dýchá. A první dvě   třetiny je dokonce   inteligentní, obratně   pracuje s interakcí postav i   jejích zasazením do   atraktivního prostředí.   Před vstupem do finální   jeskyně ale nad sebou zlomí   intelektuální hůl, uchýlí   se k laciným zvratům a   shodí se na tři hvězdy.   Nevyužitý potenciál vidím   také v tom, že scénář do   žánrových vychytávek, a   nedejbože pravidel, nevnesl   nic nové. Naopak, jednu z   hlavních atrakcií vykradl ze   Ztraceného světa.
SNCIS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2018
60%.
Co já se s Larou   nadováděl... To byl   tělocvik, to bylo hopsaček.   Hej, čuňata! Pochopitelně   myslím, když jsem to   hrával. Tomb Raider byla moje   nejoblíbenější gameska,   když jsem já byl tenkrát   kluk. Není divu, že mně   tento film vytáhl do kina.   Pojďmě si ho shrnout: Na   začátku boxerský zápas,   pak závod na kolech. Zní u   toho moderní hudba, protože   je to cílené pro omladinu.   Patnáct minut je pryč a my   se konečně dozvídáme   zápletku. Následuje pár   nudných dialogů a jde se na   akci. Scéna s vodopádem +   závěrečný boj, kde Lara   nakope záporáka do koulí +   scéna v zastavárně, kde si   koupí bouchačky, je to   nejlepší z filmu. Herecké   obsazení: Alicia Vikander   jako Lara květinka Croft.   Vikanderová má sexy   postavičku, ale v obličeji   je nic moc. Je to jedna z   hereček, které jsou sexy na   druhý pohled. Navíc mně   zklamalo, že na sobě neměla   - osobitý outfit. Čekal jsem   víc, ale vyloženě špatné   to není. - 60%.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2020
Eňo ňůňo kanál dvacet   sedm. Bohovská nuda. Angelina   vypadala málo exotický, tak   najali nějakou míšenku a   natočili remake   Casablanky...teda Tomb   Raideru. Fanoušek hry ani   filmu jsem nikdy nebyl, ale   tohle přepracování bylo   ještě nudnější, než   původní verze. Nestojí za   mozol na zadku. Vypnout.
Petr.c17
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2019
Eliša Vikander bere dech
Nevím jak vám, ale mě se ta   Eliša Viki tady moc ale moc   líbí. I ten casting na   jejího otce vyšel dobře -   jak oba šlehali černýma   očima v tmavé jeskyni - jako   by byli spřízněni volbou a   genem. Každopádně   vizuální stránku jsem si   užil. Chybí mi jinak kontext   - neviděl jsem ani předešlo   verzi, aniž hraji hry. Bral   jsem to prostě jako   dobrodružný film s Elišou.   Díky, bavilo mě to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41826minih41826Moebius (1996) 
Moebius n
minih12909minih12909Motiv pro vraždu (1974) 
Motiv pro vraždu n
minih48985minih48985Pražský Sherlock Holmes (1968) [TV inscenace] 
Pražský Sherlock Holmes n
minih10847minih10847Krutý boj (1990) 
Bloodfight n
minih24038minih24038Zodiac (2007) 
Zodiac n
minih128474minih128474Turkey Shoot (2014) 
Turkey Shoot n
minih12290minih12290Měsíc je modrý (1953) 
The Moon Is Blue n
minih7740minih7740Frankenstein (1931) 
Frankenstein n
minih133987minih133987Effie Grayová (2014) 
Effie Gray n
minih49088minih490882012 (2009) 
2012 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Lara Croft - Tomb Raider (2001)

 Lara Croft - Tomb Raider (2001)
Lara Croft - Tomb Raider n
 
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Spolková republika Německo / Japonsko
Režie: Simon West

(jiná verze filmu)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Noboru Matsuhashi

Matsuhashi Noboru

Šuli Rand

Rand Šuli

Dereck Joubert

Joubert Dereck

Jan Uxa

Uxa Jan

Detlef Schaich

Schaich Detlef

Petr Marek

Marek Petr

Beppe Chierici

Chierici Beppe

Jaroslav Dobr

Dobr Jaroslav

Patrick McCabe

McCabe Patrick

Martin Moeller

Moeller Martin

Naposled navštívené:
Noboru Matsuhashi

Matsuhashi Noboru

Šuli Rand

Rand Šuli

Dereck Joubert

Joubert Dereck

Jan Uxa

Uxa Jan

Detlef Schaich

Schaich Detlef

Petr Marek

Marek Petr

Beppe Chierici

Chierici Beppe

Jaroslav Dobr

Dobr Jaroslav

Patrick McCabe

McCabe Patrick

Martin Moeller

Moeller Martin