Cerven
ohodnotit

Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon

Další název:
Transformers - Temná strana Mesiaca (SK)
Rok:
2011
Délka:
154 minut
Premiéra v ČR:
30.6.2011
„Bude lidstvo zachráněno před zotročením mimozemskými roboty?“
Popis / Obsah / Info k filmu Transformers 3
V roce 1961 mimozemský vesmírný koráb, převážející vynález z planety Cybertron, ztroskotá na odvrácené straně měsíce. Havárie je zaznamenána i přístroji v NASA a prezident John F. Kennedy nařizuje misi na Měsíc. A tak v roce 1969 posádka Apolla 11 přistane na Měsíci, a když skončí oficiální část přenosu, vydají se prohlédnout havarovanou loď. To, co objeví, si nechají pro sebe, respektive pro tajné služby. V současnosti Autoboti pomáhají armádě Spojených států v oblasti prevence konfliktů po celém světě a pátrají po Deceptikonech, kteří se ukrývají na Zemi. Při jedné z takových pátracích akcí v Černobylu zjistí, že jim lidé zapomněli říct pár zásadních věcí, které je nakonec dovedou zpět na Měsíc k havarované lodi. Sam Witwicky, který s mimozemskými Autoboty před několika lety zachránil planetu před zrádnými Deceptikony, je znovu vtažen do boje hodných a zlých transformerů...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers 3
Mimozemští roboti, maskovaní za pozemská auta, tentokrát ve 3-D kabátku. K tomu navrch nejkrásnější žena světa (podle prestižního pánského časopisu) v hlavní ženské roli. Režisér Michael Bay s třetím dílem ságy Transformers letos připravil všem malým i velkým klukům Vánoce už na léto.

V originále nese třetí díl Transformers podtitul „Temná strana Měsíce“. Právě tady před lety posádka první americké měsíční expedice Apollo 11 objevila mimozemské vesmírné plavidlo a moudře si to nechala pro sebe, respektive pro tajné služby. Podle Autobotů, kteří už dvakrát dokázali ochránit Pozemšťany před ničivou invazí jejich zlých konkurentů Deceptikonů, to ale byla zásadní chyba. Chyba, která by mohla zničit celou naši civilizaci, pokud nám Autoboti znovu nepomůžou. Kromě starých známých plecháčů v čele s Optimem Primem a Bumblebeem se na scénu vrací jejich největší lidský spojenec Sam (Shia LaBeouf), životem a bitvami s roboty otřískaný mladý muž, který chce ze všeho nejvíc konečně začít žít normální život. Bohužel už ne po boku šťabajzny Mikaely (Megan Fox), která byla z důvodů, jež znají jen Megan/režisér Bay/představitelé Paramountu, vyškrtnuta ze scénáře. Sama a jeho hormony naštěstí scenárista Ehren Kruger dlouho zahálet nenechá, když mu do cesty přihraje velepohlednou Carly (modelka Rosie Huntington – Whiteley). Ta se naneštěstí stane příčinou Samova dalšího angažmá v nekonečném souboji mezi Autoboty a Deceptikony. Ti se totiž rozhodli zlikvidovat celé Chicago, v němž se Carly právě vyskytuje, a tak se Sam chtě nechtě musí do tohoto města vydat, aby se ji pokusil zachránit. A jen tak bokem i celou lidskou rasu.

Diváci a kritici druhému dílu vyčítali, že se Bay nechal unést a natočil „jen“ opulentní podívanou, v níž navzájem se likvidující šrot marně nahrazoval horkou jehlou spíchnutý scénář. Trojka má být v tomto směru mnohem vyváženější, přibyly postavy, které mají co hrát (John Malkovich v roli Samova prvního nadřízeného, Frances McDormand jako šéfka tajných služeb), na druhou stranu akce si užijeme víc než dost a má být typicky „bayovská“, tedy dechberoucí a srdcervoucí.

Více než 70% filmu se natáčelo přímo 3-D kamerami, které vystřídaly 2-D technologie jen ve scénách, na které 3-D ještě nestačí. Třetí Transformers mají být zakončením celé ságy, což tvrdí sám Michael Bay, který ovšem obligátně dodává, že „nikdy se nemá říkat nikdy“.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers 3
Třetí díl série inspirované hračkami společnosti Hasbro, nazvaný stručně Transformers 3, stvrzuje postavení šestačtyřicetiletého Michaela Baye jako jednoho z dlouhodobě komerčně nejúspěšnějších hollywoodských filmařů. Vyprávění o finální fázi odvěké války, kterou spolu na Zemi vedou dvě znepřátelené frakce vesmírné civilizace mechanických bytostí Transformerů, hodní Autoboti a zlí Decepticoni, tentokrát začíná už v 60. letech. Následky dávných událostí (jež jsou pojaty jako paralelní historie) eskalují v současnosti, kdy Decepticoni znovu aktivují své síly, aby definitivně porazili Autoboty a s pomocí zotročeného lidstva obnovili zničenou rodnou planetu Cybertron. K řešení problémů kosmických rozměrů i tentokrát přispěje navenek bezvýznamný mladík Sam Witwicky (po boku S. LaBeoufa ovšem vystřídala energickou Mikaelu půvabná Carly v toporném podání modelky Rosie Huntington-Whiteleyové). Problém pro hrdinu ovšem nepředstavuje jen rafinovaný plán Decepticonů, využívající lidských přisluhovačů, ale i vládní byrokrati, bránící civilistovi zasahovat do svých záležitostí. Je to ovšem právě Sam, který díky svým zkušenostem a odvaze dokáže zabránit apokalypse. - Výrazněji než v předchozích dílech Transformers (FP 8/2007) a Transformers: Pomsta poražených (FP 8/2009) se film z klukovské hry s obřími roboty mění v rozmáchlou akční podívanou, k jejíž působivosti přispívá i rozmyslná práce s formátem 3-D (více než sedmdesát procent filmu se natáčelo přímo pro tento formát). Snímek, laděný jako katastrofické drama ve stylu Války světů, je postaven na scénách soubojů a destrukcí, jimž ve finále dodává „realistickou“ atmosféru výrazná architektura starých chicagských mrakodrapů. Zajímavostí je i civilní úvod, připravující půdu akčnímu ději, jenž je zlomyslnou satirou na „firemní kulturu“ i drobným komentářem k následkům hospodářské krize. Nezvykle zřetelný „politický“ apel pak tvůrci filmu ve finále pronášejí ústy Autobota Optima Prima. – V českém mezititulku je chyba: let Apolla 11 se odehrál v červenci, nikoli v srpnu 1969.

–ap-, Filmový přehled 2011/8


Popis / Obsah / Info k filmu Transformers 3
3D + 2D bonus disk, Limitovaná 3D edice
Dlouho utajovaná informace hrozí zažehnout na Zemi válku takových rozměrů, že Transformeři na záchranu planety sami nestačí. V senzačním snímku režiséra Michaela Baye a výkonného producenta Stevena Spielberga se musí Sam Witwicky (Shia LaBeouf) a AutobotiTM postavit na odpor temným silám a ochránit náš svět před pohromou jménem DeceptikoniTM.
Bonusy:
• Zaostřeno na temnou stranu Měsíce (HD)
• Neznámé končiny: Budoucnost NASA dříve a nyní (HD)
• Chicago: Dekonstrukce krok za krokem (HD)
- Previzualizace (HD)
- Previzualizace vs Konečná podoba (HD)
- Vizuální efekty (HD)
- Vizuální efekty vs Konečná podoba (HD)
- Vyrobeno na Cybertronu (HD)
- Temná strana Měsíce: Archiv (HD)
• Marketingový balíček (HD):
- Trailery
- Galerie
Zvuková verze/formát: česky DD 5.1, rusky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, japonsky DD 5.1
Obrazový formát: 16:9, 2,40:1
Magicbox BD 2012


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Transformers: Probuzení monster (2023)

 Transformers: Probuzení monster (2023)
Transformers: Probuzení monster n
Transformers: Rise of the Beasts
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Caple

(pokračování)

Bumblebee (2018)

 Bumblebee (2018)
Bumblebee n
Bumblebee: The Movie
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Travis Knight

(pokračování)

Transformers: Poslední rytíř (2017)

 Transformers: Poslední rytíř (2017)
Transformers: Poslední rytíř n
Transformers: The Last Knight
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Čína / Kanada / Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers: Zánik (2014) [2k digital]

 Transformers: Zánik (2014) [2k digital]
Transformers: Zánik n
Transformers: Age of Extinction
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers: Pomsta poražených (2009)

 Transformers: Pomsta poražených (2009)
Transformers: Pomsta poražených n
Transformers: Revenge of the Fallen
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers (2007)

 Transformers (2007)
Transformers n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:10 - 17:00

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Kronika starověkého Egypta

15:40 - 16:30

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

53 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:45

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama