Cerven
ohodnotit

Unesená

Stolen

Další název:
Medaillon
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
96 minut
„Při nepovedené loupeži padne zloděj Will do rukou policie. Po návratu z vězení se snaží začít žít normální život, ale minulost mu je v patách.“

Obsah filmu Unesená




 
Známý zloděj Will Montgomery se pokusí se svou partou vykrást klenotnictví. Když ale s kumpánem Vincentem prchá, narazí na vrátného, kterého chce Vincent zastřelit. Protože Will ctí zásadu nikomu neublížit, s Vincentem se popere a on se přitom postřelí. Lupičům je v patách policie a během marného útěku Will pochopí vážnost situace. Ukradený lup deset milionů dolarů hodí těsně před zatčením do ohně, aby jeho trest byl co nejnižší. Po osmi letech se Will vrací z vězení a agenti FBI mu sdělují, že Vincent je mrtev. Will se setká se svou 15letou dcerou Allison, která mu předá obálku od tajemného muže. V ní je schován telefon, který se brzy...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Simon WestSimon West  
hraje:
Nicolas CageNicolas Cage.....Will Montgomery [48]   
Josh LucasJosh Lucas.....Vincent [41]   
Danny HustonDanny Huston.....Tim Harlend [50]   
Malin AkermanMalin Akerman.....Riley Jeffersová [34]   
M. C. GaineyM. C. Gainey.....Hoyt [64]   
Sami GayleSami Gayle.....Alison [16]   
Mark ValleyMark Valley.....Fletcher [47]   
Tanc SadeTanc Sade.....Pete   
Marcus Lyle BrownMarcus Lyle Brown.....Matthews [41]   
Brooke BezickBrooke Bezick.....Mardi Gras Partier   
Cynthia LeBlancCynthia LeBlanc  
Emily WestEmily West  
Michelle TorresMichelle Torres.....turistka [42]   
Aspen SteibAspen Steib.....0   
Candice CostelloCandice Costello.....sestra   
John L. ArmijoJohn L. Armijo.....SWAT   
scénář:
David GuggenheimDavid Guggenheim  
hudba:
Mark IshamMark Isham  
kamera:
Jim WhitakerJim Whitaker  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Glen ScantleburyGlen Scantlebury  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Unesená >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Jednoduchý pop-kornový akční příběh, který   sice nepřináší nic nového, ale je vkusný,   má švih, je zábavný a má potřebnou akčnost.   Nicolas Cage zkrátka ještě nepatří do   starého železa. Není snímku co vytknout. Svůj   potenciál má a to je hlavní.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2014
N.Cage se mi v roli propuštěného lupiče   potřebujícího pouhých deset milionů docela   líbil, trochu mi vadilo zkrvavění v závěru,   jinak bych hodnotil ještě výše. Oceňuji   netradiční způsob získání zlata (roztavení)   i beznohého lumpa sice naivního, ale docela   dobrého J.Lucase. Určitě si až na závěr film   zasloužil lepší průměr.
Petantino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.8.2013
Neoriginální pohádka o tom, kterak si   geniální leč hodný zločinec vybral za   komplice pitomce, fanatika a krásku a pak se   divil, že musí platit za to, že neuměl   neexistující desetimilion rozdělit na čtyři   části. Podobných filmů existuje hromada, ale   tento mezi nimi vyniká snad jen nechtěnou   směšností, neexistujícím napětím a   bezkončetinovým padouchem. Já jsem se tedy   nasmál celkem dost, ale mám jisté pochybnosti o   tom, jestli to je účelem akčního thrilleru.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Stolen
nebolo to uplne zle,ale ani dobre.malo sa   striela,malo sa kradne a pribeh je sice dobry ale   je amatersky spraveny.herci okrem par vinimiek su   nesympatycky.tesil som sa na poridnu akcnu rezbu   bohuzial som sa nedockal.
Reklama
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2013
Akční film jak má být žádné hluché místo   a nakonec je zase policie k smíchu. Mám rád   Nicolase a toto je jeho z lepších filmů.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Docela dobrá akční podívaná s N.Cagem v roli   nej bankovního lupiče kterého při vyloupení   banky podrazí kámoši a on si odsedí osm let a   když se vrátí chtějí svůj podíl.Akční   scény dobrý,herecké výkony průměr.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2012
STOLEN

Po letech se potkávají Simon West a   Nicolas Cage, aby navázali na úspěšný akční   film Con Air. To, co nám předložili je sice   pořád dost dobré, ale…

Stolen je takový   tuctový thriller, kterých se od premiéry Con   Air natočilo mraky. Je to příjemná žánrová   jednohubka, kterou drží nad hladinou zábavy   hlavně dobrá režie. Naproti tomu ve scénáři   je několik obyčejných chyb a nesmyslů, které   tehdy nikdo moc neřešil. Jenže diváci nám   poněkud vyspěli a dnes mají touhu se ve všem   nimrat, srovnávat a kritizovat, místo toho, aby   hodili starosti za hlavu a jen se prostě a   jednoduše bavili. Podobných filmů se od té   doby natočila celá spousta, takže vymyslet   něco úplně nového už snad ani nejde. Hromada   scén v tomto filmu je hodně neoriginálních.   Určitě budete mít dojem, že toto znáte, že   to už jste někde viděl/a. To platí i jinde,   nejen u filmu Stolen, ale je pravda, že tady je   jich fakt požehnaně. Vyskytuje se tu příliš   mnoho okoukaných, použitých, již jinde   spatřených scén a dějů, které se už   mnohokrát v podobných filmech objevily. Přesto   jde o film, který neurazí. V jednom filmu   stihnete přehlídku nejtypičtějších   dějových zápletek, kterými nás žánr   akčního thrilleru už půl století   zásobuje.Takové filmy jako je Stolen se točily   před 20ti lety, ale nejspíš se budou točit i   dál. I když Stolen není nijak nápadité dílo,   pořád je to to nejlepší, co West od Con Air   natočil.

Na druhou stránku akční scény   jsou přehledné, o čemž si můžete u jiných   Westových filmů nechat jen zdát. Akce tu je,   není nijak velkolepá a bombastická, ale najde   se tu. A hlavně, film nepostrádá napětí,   které je k nastíněnému ději přiměřeně   velké. Akční scény jsou dobře natočené a   film má ucházející tempo, takže i případné   nesmysly ve scénáři se dají odpustit. Děj má   celkem rychlý spád a najdou se i nějaké   hlášky. A víte co? Mně se to líbilo. Co je na   tom filmu špatně? Já nic tak zásadního   nevidím.

Jediným a podstatným problémem   tohoto filmu je záporák, který je neskutečně   nesympatický, trapný a otravný. O to víc   vynikne výkon Nicolase Cageho. Cage tahá tento   film do lehkého nadprůměru. Cage si tady vede   fakt výborně, zbytečně nepřehrává a   nevyčnívá svou rolí tak, aby působil   rušivě. Cage je tu dobrý skoro jako za   starých časů. Fakt mně bavilo ho sledovat   kterak kosí agenty ve výtahu, taví zlato let   lampou a mluví švédsky. Na pobavení pro jedno   sychravé podzimní odpoledne je to překvapivě   dobré. A Nicolas Cage mně také mile překvapil,   že by konečně překročil svůj stín? Za   poslední dva – tři roky je to z mého pohledu   jednoznačně Cageho nejlepší film.  

Závěrem se dá říct, že Stolen připravil   divákům klasickou zápletku s dobrou kombinací   děje, slušné zpracování po technické   stránce filmu, akční scény na dobré úrovni,   i když jim nebylo dopřáno dostatek prostoru.   Možná by filmu slušelo více akce a dynamiky.   Výsledkem je film, který v tomto žánru sice   nic nového nepřináší, přesto je to docela   zábavný příběh se scénami, které vyloženě   nenudí, i když jsou mnohokrát viděné. Dostala   jsem příjemnou jízdu, při které jsem sice   dopředu věděla, jak to všecko dopadne, ale i   tak jsem se docela příjemně bavila. Přestože   se Stolen nestane filmem s vyšší hodnotou,   vyloženě nezklamal, spíše mne mile překvapil.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Průměrná detektivka, kde opět Nicolas Cage   přepere a doběhne všechno a všechny. Jestliže   s probodnutým břichem dostane tyčí po hlavě a   ještě vstane a dokáže zachránit dceru z   potápějícího kufru auta, bych snad ještě   rozdýchala. Ale hlavního padoucha s protézou,   který hoří pomalu deset minut a pořád nechce   umřít, to už je i na mě moc.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28828minih28828Snídaňový klub (1985) 
The Breakfast Club n
minih4329minih4329Blob - úlek beze jména (1958) 
The Blob n
minih12544minih12544Mise (1986) 
The Mission n
minih15715minih15715Pět holek na krku (1967) 
n
minih48544minih48544Ďáblova cesta (2006) 
The Devil's Chair n
minih19014minih19014Slavnosti sněženek (1983) 
Slavnosti sněženek n
minih40406minih40406Dům voskových figurín (1953) 
House of Wax n
minih40167minih40167Poldou na 24 hodin (2004) 
Nos amis les flics n
minih42512minih42512Tesáky (2001) 
Fangs n
minih51107minih51107Občanský průkaz (2010) 
Občanský průkaz n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Unesená (2012)Unesená (2012)Unesená (2012)Unesená (2012)
Reklama