Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Uspořená libra
Na takové poště se toho moc neděje, úřednice (Jana Werichová) by mohla vyprávět. Ale když se tam jednoho ospalého odpoledne připotácejí dva opilci (Jan Werich a Jiří Sovák), kteří si chtějí vybrat určitý obnos, úřednici zahrnují nesmyslnými dotazy a navíc obtěžují nevrlou paní (Stella Zázvorková), která přišla poslat dopis do jakéhosi Tararingapatamu, nezbývá, než zavolat policistu (Vlastimil Brodský). Ale povede to někam? Při natáčení komedie hlavní dvojice herců se nedržela textu a hodně improvizovali. Natáčecího materiálu bylo akorát, točilo se na různé zbytky filmu, hrozilo, že se to ani nenatočí celé, podařilo se a povídka patří do zlaté pokladnice České televize...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Uspořená libra
Televizní komedie o dvojici mazaných chlapíků, kteří usilují ve značně podroušeném stavu o získání jedné uspořené libry ze spořitelní knížky, aby měli na "panáka".

Jan Werich coby opilý vkladatel nejenže není schopen si vybrat uspořenou libru, ale navíc - s podporou svého kumpána (Jiří Sovák) - tropí kolem sebe samé zmatky, zejména když se naváži do korpulentní dámy chtějící, poslat dopis do jakéhosi exotického místa. Skvělé herecké výkony, ve Werichově případě hraní s mistrnou klauniádou pohybovou i verbální.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama