Cerven
ohodnotit

V temném lese

Bosque de sombras

Další název:
The Backwoods
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
97 minut

Obsah filmu V temném lese

 
Mladí manželé Paul a Isabel jedou s přáteli Normanem a Lucy na návštěvu do Španělska, kde Paul vlastní dům na samotě. Paul s Isabel se po příjezdu hned pohádají a večer se pohádá i Lucy s Normanem. Norman proto brzy ráno vstane a rozhodne se jít s Paulem na lov. Lucy se vydá k jezeru, kde ji najde Isabel, která rozhodne, že se půjdou vykoupat. Když vylezou z vody, Lucy nemůže najít své spodní prádlo...

Paul s Normanem se zatím v lese ztratí a dojdou k jakémusi domu. Tam najdou v jedné místnosti zamčenou malou vystrašenou dívku a vezmou ji s sebou domů. Isabel se holčičky, která se moc bojí, hned ujme. Naloží ji do auta a jedou na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Koldo SerraKoldo Serra  
hraje:
Gary OldmanGary Oldman.....Paul [48]   
Paddy ConsidinePaddy Considine.....Norman [31]   
Aitana Sanchez-GijonAitana Sanchez-Gijon.....Isabel [37]   
Virginie LedoyenVirginie Ledoyen.....Lucy [29]   
Lluís HomarLluís Homar.....Paco [49]   
Yaiza EsteveYaiza Esteve.....Nerea [12]   
Andrés GertrúdixAndrés Gertrúdix.....Antonio [29]   
Jon AriñoJon Ariño.....Lechón   
Kandido UrangaKandido Uranga.....Miguel [51]   
Álex AnguloÁlex Angulo.....Jose Andrés [53]   
Patxi BisquertPatxi Bisquert.....José Luis [53]   
José Andrés ZalgueguiJosé Andrés Zalguegui.....Bar Tender   
Ramón ChurrucaRamón Churruca.....Ignacio   
Isabel JiménezIsabel Jiménez.....servírka [29]   
scénář:
Koldo SerraKoldo Serra  
Jon SagaláJon Sagalá  
hudba:
Fernando VelázquezFernando Velázquez  
kamera:
Unax MendíaUnax Mendía  
střih:
Javier Ruiz CalderaJavier Ruiz Caldera  
Koldo SerraKoldo Serra  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Vapet
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V temném lese >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Španělská dovolená...
Celkově dost nevýrazný film, nic jakoby nebylo   naplno. Působilo to na mě trochu nedodělaně,   přesto se na to dalo i nějak dívat. Tentokrát   ani Gary Oldman nepůsobí nějak hvězdně.   Herecky dost nezajímavý film. Má to poměrně   specifickou atmosféru, která se dokáže dostat   divákovi pod kůži, přesto jako celek je to   takové odtažité. Škoda, že je to příliš o   tom, aby si divák domýšlel,než aby se měl na   co dívat. Včetně finále, které pro mě bylo   docela zklamáním. No dvouhlavňové pušky,   které se nijak moc nenabíjely... je fakt, že   zase tak moc střel ve filmu nepadlo, ale i tak   jich bylo přespříliš.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Nebyl to špatný nápad a díky hezké přírodě   a a mému oblíbenci Gary Oldman(oj)jsem nakonec   dal 5 bodů,ale napětí i atmosféra mohla bejt   hustější....
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Peckinpahův styl mi nikdy nesedl. I jeho   Strašáky jsem přetrpěla jen s obtížemi,   srovnávání s tímto filmem mě taky od   procházky V temném lese dost odrazovalo, jenže   variace na podobné téma se stala příjemným   překvapením. Gary Oldman má schopnosti   ukradnout záběr pro sebe a jeho charisma s léty   rozhodně neupadá (naproti tomu Dustina taky   nemusím).
Je evidentní, že distributor   podprůměrných jednoduchých filmů Vapet ani   netuší, co nabízí, jinak by si určitě   snímku ani nevšiml (gratulace za tento omyl),   prezentovat to jako horor a hon na vetřelce z   města, je poněkud povrchní. Film je totiž o   dost složitější, než se zdá, počínaje   vztahy mezi čtveřicí postav, individuální   psychologií, uzavřenou vesnickou komunitou,   kontrastem dvou světů, dívkou a konče trochu   prapodivným závěrem. Může se zdát, že   právě se závěrem zůstává mnoho otázek   nezodpovězeno, ale zamyšlení nabízí možné   odpovědi – ryze evropský film hledající   vysvětlení na logických reálných základech.   Velmi vhodně a tematicky zvolená i hudba   ("There is a war...").
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2011
V TEMNÉM LESE

Výlet dvou manželských párů   na španělský venkov se mění v horor poté, co   muži na lovu najdou v lese opuštěný dům a v   něm zamčenou postiženou holčičku. Dívenku se   snaží zachránit, vezmou ji a snaží se s ní   dostat na policii. Místním lidem se ale jejich   chování nelíbí. Zajímavý námět na   přemýšlení, co byste dělali vy? Pomoci za   každou cenu, nebo chránit sebe a svou rodinu   proti partě sehraných vesničanů, kteří jsou   v temném lese jako doma? Tento snímek není sice   žádný klenot kinematografie, ale přinesl   zajímavý pohled na život jako takový. Přinesl   okamžiky, které doslova dohnaly lidí do   situací, ze kterých pak už nebylo úniku. Na   béčkový horor to bylo dost dobré, je to spíš   psychologické drama. Mně se to vcelku líbilo.   Dokonce víc, než jsem o toho očekávala.
Reklama
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Možná , že je chyba v tom, že mně to bylo   zapůjčeno s tím, že prý je to horor. No,   půjčující se zřejmě bojí i Křemílka a   Vochomůrky. Když jsem si po první půlhodině   začal nudou okusovat i nehty na nohou... Už od   začátku mne iritovalo chování postav a jejich   neustálé pře. Když se pak film začal hroutit   /i když byl zhroucený již od začátku/ do   stylu STRAŠÁCI s tehdy skvělým D.H., řekl   jsem si a dost. Snímek jsem z povinnosti   dosledoval a ještě se zasmál skoro   westernovému závěru, kde místo koltů   nastoupí brokovnice a jen se zhrozil představy,   že by tahle krávovina měla mít údajně něco   ke třem hodinám stopáže. Uff. Ještě, že   jsem viděl tu kratší.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Slibně se rozvíjející dovolená čtveřice   angličanů v poklidném místě uprostřed   čarokrásné, panensky nedotčené přírody na   severu Španělska se v okamžiku změní v   noční můru poté, když při lovu objeví v   opuštěném domě uvězněnou dívku, kterou   neprozřetelně zachrání... Ne, vždy se totiž   vyplatí narušit zaběhlý způsob života   zdánlivě přátelsky vyhlížejícím   vesničanům. Hon na "zvěř z města",   proto může začít... :) Gary Oldman opět   zaválel... jak taky jinak.
vernom
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Tento film mě vůbec neoslovil, děj byl   docelazajímavý, ale efekty skoro žádné a   vůbec jsem se u tohoto "hororu" nebála   takže hodně podprůměrný.
cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Dej filmu perfektne časovo graduje,nič   netušiací turistov,dovolenkári sa stanú   obeťami lovu miestnej sedliackej rodiny.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4547minih4547Brácha za všechny peníze (1978) 
Brácha za všechny peníze n
minih13878minih13878Nejlepší ženská mého života (1968) 
Nejlepší ženská mého života n
minih41067minih41067Sedm sestřiček (1988) [TV inscenace] 
Sedm sestřiček n
minih100153minih100153School of Surrender (2005) [Video] 
School of Surrender n
minih13949minih13949Němá barikáda (1948) 
Němá barikáda n
minih48017minih48017Svůdné zombie (2008) 
Zombie Strippers n
minih40938minih40938Princezna Lada (1969) [TV inscenace] 
Princezna Lada n
minih101155minih101155Silent Night (2012) 
Silent Night n
minih63511minih63511Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále (1994) [TV film] 
Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále n
minih46057minih46057Dračí války (2006) 
Di weo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
V temném lese (2006)V temném lese (2006)V temném lese (2006)V temném lese (2006)
Reklama