Cerven
ohodnotit

V temném lese

Bosque de sombras

Další název:
The Backwoods
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
97 minut

Komentáře k filmu V temném lese

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Možná , že je chyba v tom,   že mně to bylo zapůjčeno s   tím, že prý je to horor.   No, půjčující se zřejmě   bojí i Křemílka a   Vochomůrky. Když jsem si po   první půlhodině začal   nudou okusovat i nehty na   nohou... Už od začátku mne   iritovalo chování postav a   jejich neustálé pře. Když   se pak film začal hroutit /i   když byl zhroucený již od   začátku/ do stylu STRAŠÁCI   s tehdy skvělým D.H., řekl   jsem si a dost. Snímek jsem z   povinnosti dosledoval a   ještě se zasmál skoro   westernovému závěru, kde   místo koltů nastoupí   brokovnice a jen se zhrozil   představy, že by tahle   krávovina měla mít údajně   něco ke třem hodinám   stopáže. Uff. Ještě, že   jsem viděl tu kratší.
cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Dej filmu perfektne časovo   graduje,nič netušiací   turistov,dovolenkári sa   stanú obeťami lovu miestnej   sedliackej rodiny.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Nebyl to špatný nápad a   díky hezké přírodě a a   mému oblíbenci Gary   Oldman(oj)jsem nakonec dal 5   bodů,ale napětí i   atmosféra mohla bejt   hustější....
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2011
V TEMNÉM LESE

Výlet dvou manželských   párů na španělský venkov   se mění v horor poté, co   muži na lovu najdou v lese   opuštěný dům a v něm   zamčenou postiženou   holčičku. Dívenku se   snaží zachránit, vezmou ji   a snaží se s ní dostat na   policii. Místním lidem se   ale jejich chování nelíbí.   Zajímavý námět na   přemýšlení, co byste   dělali vy? Pomoci za každou   cenu, nebo chránit sebe a   svou rodinu proti partě   sehraných vesničanů,   kteří jsou v temném lese   jako doma? Tento snímek není   sice žádný klenot   kinematografie, ale přinesl   zajímavý pohled na život   jako takový. Přinesl   okamžiky, které doslova   dohnaly lidí do situací, ze   kterých pak už nebylo   úniku. Na béčkový horor to   bylo dost dobré, je to spíš   psychologické drama. Mně se   to vcelku líbilo. Dokonce   víc, než jsem o toho   očekávala.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Peckinpahův styl mi nikdy   nesedl. I jeho Strašáky jsem   přetrpěla jen s obtížemi,   srovnávání s tímto filmem   mě taky od procházky V   temném lese dost odrazovalo,   jenže variace na podobné   téma se stala příjemným   překvapením. Gary Oldman má   schopnosti ukradnout záběr   pro sebe a jeho charisma s   léty rozhodně neupadá   (naproti tomu Dustina taky   nemusím).
Je   evidentní, že distributor   podprůměrných jednoduchých   filmů Vapet ani netuší, co   nabízí, jinak by si určitě   snímku ani nevšiml   (gratulace za tento omyl),   prezentovat to jako horor a   hon na vetřelce z města, je   poněkud povrchní. Film je   totiž o dost složitější,   než se zdá, počínaje   vztahy mezi čtveřicí   postav, individuální   psychologií, uzavřenou   vesnickou komunitou,   kontrastem dvou světů,   dívkou a konče trochu   prapodivným závěrem. Může   se zdát, že právě se   závěrem zůstává mnoho   otázek nezodpovězeno, ale   zamyšlení nabízí možné   odpovědi – ryze evropský   film hledající vysvětlení   na logických reálných   základech. Velmi vhodně a   tematicky zvolená i hudba   ("There is a   war...").
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Španělská dovolená...
Celkově dost nevýrazný   film, nic jakoby nebylo   naplno. Působilo to na mě   trochu nedodělaně, přesto   se na to dalo i nějak dívat.   Tentokrát ani Gary Oldman   nepůsobí nějak hvězdně.   Herecky dost nezajímavý   film. Má to poměrně   specifickou atmosféru, která   se dokáže dostat divákovi   pod kůži, přesto jako celek   je to takové odtažité.   Škoda, že je to příliš o   tom, aby si divák   domýšlel,než aby se měl na   co dívat. Včetně finále,   které pro mě bylo docela   zklamáním. No dvouhlavňové   pušky, které se nijak moc   nenabíjely... je fakt, že   zase tak moc střel ve filmu   nepadlo, ale i tak jich bylo   přespříliš.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Slibně se rozvíjející   dovolená čtveřice   angličanů v poklidném   místě uprostřed   čarokrásné, panensky   nedotčené přírody na   severu Španělska se v   okamžiku změní v noční   můru poté, když při lovu   objeví v opuštěném domě   uvězněnou dívku, kterou   neprozřetelně zachrání...   Ne, vždy se totiž vyplatí   narušit zaběhlý způsob   života zdánlivě přátelsky   vyhlížejícím vesničanům.   Hon na "zvěř z   města", proto může   začít... :) Gary Oldman   opět zaválel... jak taky   jinak.
vernom
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Tento film mě vůbec   neoslovil, děj byl   docelazajímavý, ale efekty   skoro žádné a vůbec jsem   se u tohoto "hororu"   nebála takže hodně   podprůměrný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5490minih5490Černá smrt (1992) [TV film] 
Quiet Killer n
minih5565minih5565Červená ještěrka (1948) 
n
minih43825minih43825Válečníci (1999) [TV film] 
Warriors n
minih26846minih26846Klícka (1971) [TV inscenace] 
Klícka n
minih18091minih18091Rozsudek (1982) 
The Verdict n
minih12550minih12550Misery nechce zemřít (1990) 
Misery n
minih43996minih43996Ďáblova dílna (2006) 
Die Fälscher n
minih39739minih39739Apači (1973) 
Apachen n
minih199138minih199138One Shot (2021) 
One Shot n
minih126615minih126615John Wick (2014) [2k digital] 
John Wick n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Poslední útočiště (Last Resort)

Poslední útočiště
Last Resort

Kamila Magálová

Magálová Kamila

Nadměrné maličkosti

Nadměrné maličkosti
Nadměrné maličkosti

Zlaté sny (Sogni d'oro)

Zlaté sny
Sogni d'oro

S.W.A.T.

S.W.A.T.
S.W.A.T.

Tim Ridley

Ridley Tim

Mimma Pirrè

Pirrè Mimma

Vinnetou (Winnetou I)

Vinnetou
Winnetou I

Černá země

Černá země
Černá země

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda
Čtvrtá hvězda

Naposled navštívené:
Poslední útočiště (Last Resort)

Poslední útočiště
Last Resort

Kamila Magálová

Magálová Kamila

Nadměrné maličkosti

Nadměrné maličkosti
Nadměrné maličkosti

Zlaté sny (Sogni d'oro)

Zlaté sny
Sogni d'oro

S.W.A.T.

S.W.A.T.
S.W.A.T.

Tim Ridley

Ridley Tim

Mimma Pirrè

Pirrè Mimma

Vinnetou (Winnetou I)

Vinnetou
Winnetou I

Černá země

Černá země
Černá země

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda
Čtvrtá hvězda