Cerven
ohodnotit

Vinnetou [TV minisérie]

Vinnetou: Nový svět (2016) - 1. díl

Winnetou & Old Shatterhand

Další název:
Winnetou: Nový svet (SK); Winnetou – Eine neue Welt
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
120 minut
 

Obsah filmu Vinnetou: Nový svět

 
Do Ameriky přijíždí nový geometr a jeho jméno zní Karl May. Když přicestuje do mladého městečka Roswell, které se teprve staví, je pln nadšení a elánu. Brzo jej však ztrácí, když zjistí, jak krutě a bezohledně se staví nová železnice, kterou má za úkol vyměřit. Když v místním saloonu srazí jednou ranou své pěsti k zemi obávaného rváče, ochrání sice své zuby, ale přátel si moc nepřidá.
Při vyměřování nové trati projeví Apačové svůj názor na zabírání jejich území a Karl to pocítí ostřím šípu ve svém těle...

Autor: beneva
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Philipp StölzlPhilipp Stölzl  
hraje:
Nik XhelilajNik Xhelilaj.....Winnetou [33]   
Wotan Wilke MöhringWotan Wilke Möhring.....Old Shatterhand [49]   
Jürgen VogelJürgen Vogel.....Josef Rattler [48]   
Predrag BjelacPredrag Bjelac.....Tangua [53]   
Gojko MitićGojko Mitić.....Intschu Tschuna [76]   
Iazua LariosIazua Larios.....Nscho-tschi [30]   
Oliver MasucciOliver Masucci.....Joe [47]   
Rainer BockRainer Bock.....James Bancroft [61]   
Leslie MaltonLeslie Malton.....paní Bancroftová [57]   
Georg FriedrichGeorg Friedrich.....Miller [49]   
Sebastijan CavazzaSebastijan Cavazza.....Magua [43]   
Emilio SakrayaEmilio Sakraya.....Neke Bah [19]   
Henny ReentsHenny Reents.....Belle [38]   
Milan PeschelMilan Peschel.....Sam Hawkens [47]   
Andreas NicklAndreas Nickl.....telegrafista   
Adrian FranusicAdrian Franusic  
scénář:
Jan BergerJan Berger  
Alexander M. RümelinAlexander M. Rümelin  
námět:
Karl MayKarl May.....román   
kamera:
Sten MendeSten Mende  
střih:
Sven BudelmannSven Budelmann  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vinnetou: Nový svět >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Dendy123
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Já nikdy neprožíval ani ty klasické   "májovky", takže zas taková deziluze   to není. Jasně, asi kouzla těch původních   filmů to nedosáhne, ale že by to byl až   takový průšvih, to si nemyslím. Já k tomu   přistupoval jako k naprosto jinému seriálu -   odchylky v ději od původní verze mi nevadily,   spíš právě tohle oceňuju, že se autoři   snažili jít vlastní cestou scénáře a ne   pouze kopírovat něco, co už natočeno bylo.   Záběry dobře udělané, občas hluchá místa,   zatím pro mě solidní průměr.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Multikulti Vinnetou
Opilý, zlý, hloupý, deformovaný a špinavý   běloši proti umytým, voňavým, krásným,   chytrým a hodným rudým abstinentům. Ve   skutečnosti železnici nestavěli běloši, ale z   90% číňani a černoši. Indiáni ve   skutečnosti byli 100% negramotní, malého   vzrůstu (do 160cm)vůbec se nemyli a naopak se   natírali páchnoucím žluklým lojem s červenou   hlinkou (rudokožci), chlastali halucinogení   zkvašené nápoje z kaktusů a vraždili se   navzájem jak zběsilý. Mimochodem Karel May   nebyl stavební inženýr a chemik, ale pouze   neúspěšný student učitelského semináře.   Poté opilec, povaleč, zloděj a pašerák,   který si odseděl sedm let v kriminále.Jinak   film je slabý, místy až nudný ale za to velice   rasistický. Tvůrci nám ukazují kde je ta   správná rasa a běloši to v tomto filmu   určitě nejsou, zkrátka bruselská agitka.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2017
A tak tu máme první díl třídílné filmové   televizní série natočeného v cinemascopu   nového zpracování známých indiánských   románů Karla Maye. Už začátek potěší   vysvětlením toho nejhlavnějšího a tím je   postava samotného Karla Maye. Ano, to on se ve   svých snech považoval za Old Shatterhanda a   představoval si v Americe prožití   nejrůznějších dobrodružství, byť na   americkou půdu nikdy nevkročil. Apačové jsou   prezentováni skutečně jako divoši a ne jako   romantičtí dobrodruhové s lidskostí a   pochopením a s oblečením Siouxů. Ve své době   to prostě bylo poutavější a daleko více   vyhovovalo představě o indiánech. A tak je pro   mnohé doslova šok, že nyní se tak neděje.   Taky proč si pořád něco předstírat? Děj je   velice blíž k samotnému románu, ale jak to už   bývá, ne zcela. Žádná knížka se prostě   věrně do filmového scénáře převést nedá a   tak i zde šli tvůrci svou cestou. O remake v   žádném případě nejde. Jde o nový příběh   ve zcela jiných představách. Žádná   pohádkovost a romantičnost, jak každý   očekával, ale reálnější drama   odehrávající se na divokém západě. A tak   jediné co trochu zamrzí je, že tu nedostal   více prostoru Sam Hawkens a Lord Castlepool, byť   jako komické figurky tu zrovna nevystupují.   Ohromnou poctou pro herce Gojko Mitiče je role   samotného Inču-čuny. Tento chlapík si to   jistojistě zasloužil. A další, čeho si asi   málokdo všiml, je účast Maria Adorfa, který   si tu zopakoval roli Fredericka Santera. Dalším   překvapením je, že Vinnetuova sestra Nšo-či   tu nezahynula jako v předchozím snímku. Tvůrci   se tak rozhodli velice správně, neboť dějový   vývoj by se už nemohl tak vyvíjet jak se zde   vyvíjel. Apači byli přeci jen nejdivočejší   indiánský kmen, což i zde je taktéž krapet   potlačené, ale už se k to k tomuto faktu daleko   více blíží, takže smrt dvou významných   lidí kmene by vyvolalo jen válečnou řež.   Apačové tu mluví svojí řečí a tím je v   podstatě z děje vyškrtnut Kleki-petra, coby   jejich bílý učitel. Je o něm jen malá   zmíňka. Také je daleko reálnější, když   indiáni mluví jakože anglicky velice   krkolomně. Nádherná kamera doprovázející   překrásné scenérie, plynulé tempo a pevný   scénář. Ano, jde o klasické postavy, na   jejichž nové vyznění je třeba si zvyknout,   ale tvůrcům se to prostě povedlo. O tom   žádná.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Nové zpracování bez barvotiskových reálií a   nakašírovaných kostýmů, více realistické,   více televizní. Čekala jsem větší hrůzinec,   ale takhle to prostě asi nějak spíše bylo. Ani   jednou nezaznělo: "Můj bratře", díky   za to. Původní "májovky" jsou taková   dětská pohádka, zatím mi tvůrci ten domeček   moc nerozbourali, dokážu si oddělit příběhy   mezi kterými je čtyřicet let rozdíl jako, že   jsou prostě jiné. Oceňuji zachování   původního hudebního motivu a výběr padouchů,   to byl vskutku "elitní" výběr   ksichtů. Sam Hawkins důstojný, Olda Šetrnej   klaďas každým coulem a Winnetou se slušnou   muskulaturou žádný tupý divoch. Pro Gojka   Mitiće je role náčelníka Intschu Tschuny v   podstatě završením jeho "indiánské"   kariéry. Ve Stříbrném jezeře se má objevit   Mario Adorf, tak uvidíme. Tyto vsuvky starých   klasiků mě baví a beru je jako udělení pocty   dříve zúčastněným.
Reklama
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2017
První díl televizní minisérie dokonce   překročil moje očekávání. Nostalgie stranou!   Když jsme před více než padesáti lety četl   Maye, který u nás nesměl vycházet, aby čest a   pravda nepokřivily dětské charaktery, tak   nějak jsem si ve své fantazii příběhy   představoval. Ale mám rád i májovky Haralda   Reinla a dalších z šedesátých let, ale proto   nebudu odsuzovat šmahem vše jiné a nové. Je   fakt, že se autoři nedrží přesně textu   knihy, ale proč točit jenom remake původních   filmů? Přes léto navštěvuji restauraci   "Srdíčko" v Brné u Ústí nad Labem,   kde bydlel po propuštění z vězení Karel May a   údajně napsal i část Vinnetoua, a tam na   zahrádce hospůdky u labského toku připíjím   na jeho památku.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Vintentou a Olda Šetrnej se asi otáčej v hrobě:-(
Popravdě docela marnost, cca 2 hod. plkání,   nechtěných vtipů, celé to působí jako   dlouhý zkažený haluciogení TRIP. S tímhle   vůbec neměli lízt na světlo nebo to nazývat   "Vinnetou" no uvidím co druhej díl a   zda to vůbec dokoukám, zatím docela zklamání!   Nejvíc mě asi sere ten telvizní   "fíling" celý to působí jak   nechtěný přeplácaný cirkus, který je levný   až běda.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Jeden z předešlých komentátorů kadí mimo   mísu. Já jsem byl s tímto zpracováním díle   náramě spokojen. A to na původní romanticky   dobrodružné filmy nedám dopustit.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Vcelku realistické zpracování, jak to doopravdy   mohlo být. Včetně poutavé akční scény   vyhození dřevěného železničního mostu   vzduchu.
Reklama
Blasel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.1.2017
UFFFFF !!
...jen to začalo, nevěřím svým očím - a   Karel May by taky nevěřil!!! Je možné, že s   tím majitelé autorských práv   souhlasili??...Nevadí mi, že Vinnetoua hraje   Albánec (koneckonců,když ho mohl hrát   Francouz,že?)...ale situace, dialogy, všechno   překopané!! Proč si, proboha, nenapsali   vlastní příběh? Proč musí prznit kultovní   dílo? ...Tak nejen Američani, ale už i Němci   páchají zhovadilosti v podobě hrazných   remaků! BRRR!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Ano, takto se to skutečně mohlo seběhnout.   Tohle nás čeká v případě odzbrojení. Hordy   muslimských nájezdníků nás vystřílí jako   podsvinčata. Vpřed do pekla, pod vedením frau   Merkel :-/ P.   S. Co tu Curil píše, ze Karl May nesměl před   padesáti lety vycházet? Naopak, tyhle knížky   vycházely úplně normálně. Vždyť jsem je v   dětství všechny četl.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9324minih9324Jako bumerang (1976) 
Comme un boomerang n
minih28221minih28221Divoké včely (2001) 
n
minih8360minih8360Hluboké hrdlo (1972) 
Deep Throat n
minih154281minih154281Overlord (2018) 
Overlord n
minih39418minih39418Million Dollar Baby (2004) 
Million Dollar Baby n
minih134321minih134321200 Motels (1971) 
200 Motels n
minih10960minih10960Křížový výslech (1947) 
Crossfire n
minih6485minih6485Dnes naposled (1958) 
Dnes naposled n
minih39594minih39594Země mrtvých (2005) 
Land of the Dead n
minih13783minih13783Nebezpečné známosti (1988) 
Dangerous Liaisons n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Old Surehand (1965)

 Old Surehand (1965)
Old Surehand n
 
Žánr: western / dobrodružný
Země: NSR / Jugoslávie
Režie: Alfred Vohrer

(pokračování)

Vinnetou: Nový svět (2016) [TV film]Vinnetou: Nový svět (2016) [TV film]Vinnetou: Nový svět (2016) [TV film]Vinnetou: Nový svět (2016) [TV film]
Reklama