Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Vpich

 
Mike Weiss pracuje jako právník, ale jeho velkým problémem je drogová závislost, kterou úspěšně kryje před svým nejlepším přítelem, jenž je shodou okolností i jeho obchodním partnerem a vedou spolu právnickou kancelář. Jednou jim na stůl přistane případ, který si rozhodně zaslouží pozornost, a proto se Mike pouští do případu aniž by vědel, že případ není jen tak ledajaký.

Film založený na skutečné události, ve kterém si jednu z hlavních rolí zahrál Chris Evans.

Autor: hledaseniki
 
Související odkaz
 
Vpich: Snrt v bílém plášti

Lékaři a farmaceutické koncerny mají pomáhat lidem. Co když se ale místo hippokratovy přísahy řídí jen chamtivostí? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hunya
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2015
Vpich/Puncture
Boje proti prachatým korporacím jsou zajímavé   téma. Scénář na základě skutečnosti je   velmi svižný, napínavý a ukazuje, jak to na   tom zkorumpovaném business světě chodí a že   je vlastně úplně jedno, jestli jde o   automobilový průmysl či jiný obor. Navíc   Chris Evans v roli Mikea Weisse opravdu exceluje a   soundtrack Rusted Wheel je skvělý!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Komentář píšu bezprostředně po projekci,   protože může být, že se do zítra zalknu   vztekem... Napínavá mimosoudní pře, v které   je dovoleno hanobit památku právnické smažky   bez mlživých příkras, jednoduše proto, že   svým zápalem pro dobrou věc jasně morálně   přehrává všechny zainteresované, co nemají   potřebu si každou chvilku přepudrovat nos.   Faktem je, že neměl téměř co ztratit a   případ mohl pojmout jako svou labutí píseň, i   tak mu patří můj obdiv za statečnost, která   ho možná stála život, jak bylo nenápadně   naznačeno. Doslov k případu jen potvrzuje   bezmocnost volajících po spravedlnosti ve   světě korporací a velkých her o peníze,   přitom stačí jen málo - třeba si hned   neběžet zakoupit každý předražený   neúčinný vitamínový shit, co na nás   vyskočí z reklamy, nenechat se obvoďákem   vyděsit k smrti a nebo novinka - preventivně   vykuchat. Sempre viva - zkusme se vzdát přání   žít věčně. Pak by možná i Puncture nebylo   natočeno zbytečně.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2012
Vpich smrti
Na Puncture jsem dostal tip od uživatelky   hledaseniki už dávno. Pořád jsem ho odkládal,   až tedˇ jsem to konečně viděl. Výborné   drama natočené podle skutečné události.
Je   to velmi zajímavý příběh z právnického   prostředí,a to filmy ze soudních síní moc   nemusím, ale tenhle se mi líbil. Jak jeden   večně zfetovaný pravník mohl zatočit se   zdravotnickým systémem...O bezpečnostní   injekční jehle jsem v životě neslyšel ani ji   nikdy neviděl....Herecké obsazení nemá chybu.   Hlavní hvězdou je Chris Evans a právě tady   dokazuje, že není jen hezounek, ale i výborný   herec. Dávám 8:)
PS.Já osobně si myslím, že   smrt Mika Weisse nebyla náhoda.
Jak se nejlépe   zbavit feťáka, tak aby to vypadalo jako   předávkování(kord když si píchal heroin).
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2012
PUNCTURE

Jedná se o drama z právnického   prostředí. Film byl natočen podle skutečných   událostí. Puncture je soudní drama, které se u   soudu příliš neohřeje. Nečekejte žádnou   velikou soudní bitvu, jde jen o složitou cestu   jedné zdravotní pomůcky do nemocnic. A taky o   vzpomínku na jednoho právníka. Je to takový   vcelku obyčejný příběh o tom, že je   krásné, když právník udělá něco velkého a   správného. Když bojuje do posledního dechu za   správnou věc, i když se díky tomu dostává do   finančních problémů, opouštějí jej   poslední přátelé…Je to možná trochu   těžko uvěřitelné, že vynálezci   jednorázových injekcí vůbec nejde o tu hromadu   peněz za patent, nýbrž výhradně o blaho lidu.   To mi přijde trochu jako z jiného světa, ale   budiž.

Hlavně šlo o dobrý film, s možná   trochu jednoduchým příběhem omílaným stále   dokola, což působilo až monotónně. Místy   bylo zvoleno málo dramatické prostředí a   atmosféra se ztratila ve zbytečně dlouhých   dialozích. Přitom šlo o silné téma, které   zůstalo nevyužito beze zbytku. Dá se nějak   žalovat nemocnice, když nechce koupit věc,   která zachraňuje lidské životy? To musíte   překonat spoustu překážek a největší z nich   je monopolní výrobce zdravotní techniky. A už   jste někdy bojovali proti farmaceutické   společnosti? Naštěstí na straně „dobra“   stojí na začátku dva právníci, kteří s   vervou a zapálením pro správnou věc, hodlají   třeba zbořit svět. Ale životní realita pak   udeří tvrdou a nemilosrdnou rukou a tak Michael   zůstane v boji osamocen. Michael, kromě toho,   že je génius, blázen, visionář, sukničkář   a šílenec, je i feťák a má finanční   problémy. Přesto se nevzdává a bojuje do   poslední chvíle. Film má skvělé obsazení,   všechny role jsou dobře zahrané, přesto z   herců jednoznačně vyčnívá Chris Evans,   který si celý film ukradl pro sebe a role mu   byla doopravdy jako šitá na tělo. Škoda místy   příliš pomalého tempa, díky kterému film   nemá ty správné grády. Ale film určitě   stojí za shlédnutí a jej s klidným svědomím   můžu doporučit dál.
Reklama
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Puncture
Nemůžu uvěřit, že jsem první kdo tenhle   snímek komentuje. Já jsem z filmu byla   nadšená. Příběh, na který jen tak   nenarazíte o to je to zajímavější, že se to   skutečně stalo, a že osoby vystupující ve   filmu jsou skutečné. Dlouho jsem se na tenhle   film chystala nakonec jsem ho trochu odložila a   nakonec jsem ráda, že jsem ho viděla, protože   je to opravdu paráda. Dostáváme se do světa   neskutečných machinací v oboru zdravotnictví.   Mike Weiss si mě naprosto získal a to, že ho   hraje můj oblíbený Chris Evans to už byl   další bonus. Evans a jeho herecké umění, o   tom se dlouho spekulovalo, většinou hraje ve   filmech, kde nedokáže plně využít svůj   talent, ale v tomhle filmu to je o nečem úplně   jiném, konečně mě dostal nejen svým kukučem,   ale také uměním hrát, které po tomhle výkonu   není potřeba nijak zpochybňovat, protože je   jasnou hvězdou filmu. Co říct, mě film dostal   a rozhodně ho řadím mezi ty lepší filmy, ke   kterým se vrátím a to s radostí. A proto   nehodlám šetřit s hvězdičkami.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih99944minih99944Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 n
minih106723minih106723Middletonská romance (2013) 
At Middleton n
minih48102minih48102Stáhni mě do pekla (2009) 
Drag Me to Hell n
minih107626minih107626Přežijí jen milenci (2013) [2k digital] 
Only Lovers Left Alive n
minih39792minih39792Rafťáci (2006) 
Rafťáci n
minih28567minih28567Těžce zamilován (2001) 
Shallow Hal n
minih57251minih57251Legenda o Vánocích (2007) 
Joulutarina n
minih23817minih23817Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) 
Zítra vstanu a opařím se čajem n
minih16079minih16079Podraz (1973) 
The Sting n
minih51882minih51882Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství (2008) 
Miracle at St. Anna n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Vpich (2011)Vpich (2011)Vpich (2011)Vpich (2011)
Reklama