Cerven
ohodnotit

Těžce zamilován

Shallow Hal

Další název:
Ťažko zamilovaný; Schwer verliebt
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2002
„Největší love story, o jaké jste kdy slyšeli…“

Obsah filmu Těžce zamilován

 
Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával...
Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter FarrellyPeter Farrelly  
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
hraje:
Gwyneth PaltrowGwyneth Paltrow.....Rosemary Shanahanová [28]   
Jack BlackJack Black.....Hal Larson [31]   
Jason AlexanderJason Alexander.....Mauricio [41]   
Joe ViterelliJoe Viterelli.....Steve Shanahan [64]   
Rene KirbyRene Kirby.....Walt   
Bruce McGillBruce McGill.....reverend Larson [51]   
Tony RobbinsTony Robbins.....Robbins Tony   
Susan WardSusan Ward.....Jill [25]   
Zen GesnerZen Gesner.....Ralph [31]   
Brooke BurnsBrooke Burns.....Katrina [23]   
Rob MoranRob Moran.....hosteska [37]   
Joshua Joshua "Li'i Boy" Shintani.....Li'i Boy [18]   
Kyle GassKyle Gass.....Artie [41]   
Laura KightlingerLaura Kightlinger.....Jen [32]   
Nan MartinNan Martin.....ošetřovatelka [74]   
Sasha Joseph NeulingerSasha Joseph Neulinger.....malý Hal [11]   
scénář:
Peter FarrellyPeter Farrelly  
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
Sean MoynihanSean Moynihan  
hudba:
 Ivy Ivy  
Tom WolfeTom Wolfe.....supervize   
Manish RavalManish Raval.....supervize   
kamera:
Russell CarpenterRussell Carpenter  
střih:
Christopher GreenburyChristopher Greenbury  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.shallowhal.com/
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Těžce zamilován >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Co je důležitější? Krása zevnějšku a nebo   krása vnitřní? Tak s takovouhle myšlenkou si   pohrává tento romantický snímek, který si tak   trochu vypomáhá pohádkovým motivem. Avšak   opatrně pro zachování reálnosti dané   myšlenky. Halovi Parsonovi, s tváří Jacka   Blacka, je kvůli své nesmělosti k ženám   náhodně hypnózou změněno vnímání a tak   kolem sebe vidí pouze vnitřní ženskou krásu.   Až se jednoho dne stane, že se zamiluje do   Rosemary, kterou si zahrála Gwyneth Paltrow. Což   o to, z jeho pohledu krásná skutečně je, o tom   nemůže být pochyb. Jenomže... No, prostě je   ve skutečnosti strašlivě robustní. A teď co s   tím. Snímek je letní, lechce zábavný a   vlastně předává jasnou moralizační   myšlenku. Diváci samozřejmě Rosemary vidí   tak, jako Hal, čímž jsou lépe uchopitelné   úsměvné situace, jako například když se v   restauraci pod ní rozloží židle či rovnou   gauč. Její skutečná podoba, právě pro   lepší uchopení těchto situací, samozřejmě   občas probleskne. A v tomto směru vlastně   probíhá celá dějová linka a diváci je   čekají, jak to celé dopadne. Odhalí Hal její   skutečnou podobu a zlomí ji srdce a nebo   zůstane nad věcí a, jak se jednoduše říká,   zůstane ruka v rukávě? Protože jde o   tradiční romantický úsměvný snímek, je   plně použita romantická šablona, takže se,   hlavně divačkám, pro jistotu doporučuje mít u   sebe kapesník kvůli emočním scénám. Není   zač se stydět. Vtípky jsou vlivem námětu   samozřejmě předvídatelné, avšak lehkostí   příběhu to nijak nebrání se tomu škodolibě   zasmát. O bláznivou komedii tedy rozhodně   nejde. Je to skutečně film k zamyšlení   ohledně vzhledu člověka. Ono  totiž ani mám   to příběhu nejde pouze o robustní lidi.   Opomenuty nejsou ani jinak zdravotně postižené.   U dětí to samozřejmě funguje nejlépe. Tvůrci   se snažili humor držet na uzdě, aby naopak   nedošlo k zesměšňování, a dá se říct, že   se jim to podařilo. A teď už záleží jenom na   divácích, co si z toho filmu vezmou.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Velice pěkná komedie o muži který si hledá   holku, ale otci na smrtelné posteli slíbí že   se nespokojí s průměrem a tak se pokouší jen   o krásky které o něj nemají zájem, jednoho   dne se zasekne ve výtahu s mužem který ho   "očaruje" tak že nevidí venkovní   krásu ale tu vnitřní ,aniž by o tom věděl   zamiluje se do silně obézní ženy ,kterou on   ovšem vidí jako krásnou ,štíhlou blondýnku
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Tradičně Blackův jetý humor, který se sám   snaží omezit, protože se zamiluje; navíc vidí   duševno dotyčné, a ne fyzično. Myšlenka sice   zajímavá, ale nijak světoborně zpracovaná.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Opravdu srandovní romantická komedie. Naprosto   mě dostala. Co všechno nevymyslej. Příběh byl   absolutně dobrej
Reklama
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hal je povrchní vůl, jehož u žen zajímá   pouze a jenom vzhled. Sám však z tohoto hlediska   nemá moc co nabídnout a tak se mu nepříliš   překvapivě u žen nijak nedaří. Jedinou   spřízněnou duší je jeho kamarád Maurice,   jenž je svojí povahou i vizáží ještě o   něco větší borec. Jeho život by se asi i   nadále ubíral k neslavným koncům, nebýt   jedné nevinné poruchy výtahu.Hal je najednou   obletován krásnými ženami, najde si skvělou   přítelkyni a mohl by být šťastný. Jenom s   Mauricem si najednou vůbec nerozumí…
Musím   uznat, že touhle komedií mě bratří   Farrellyovi příjemně překvapili. V mnoha   ohledech se totiž vymyká jejich běžné   tvorbě. Ano, i tady šponují některé situace   až do nepříliš povedených extrémů (na   druhou stranu – téma filmu to i docela   vyžaduje), postavu Walta beru jako jeden z oněch   nepovedených věcí, stejně jako rozuzlení   Mauricova problémů se ženami – čekal jsem   sice nějakou vadu, ale tohle bylo opravdu   moc…Ehm, vlastně na Farrelye možná ani   ne…Snímek hodně vychází z toho, že Hal   nevidí Rosemary v její reálné podobě, ale   takovou, jaká je uvnitř (sakra, to by byla   věc!), nechápe proto spoustu narážek   ostatních lidí, nechápe Rosino mizerný   sebevědomí a vzhledem k jejím tělesným   proporcím jí neuvěřitelně ošklivým   způsobem balí:-)Ano, je to docela povedený,   občas by to ale chtělo trošku ubrat plyn.   Například jedna z posledních scén –   setkání Hala s Cadence bylo opravdu až dojemný   (!), což sem od týhle tvůrčí dvojky rozhodně   nečekal. Jinak k obsazení – přestože Gwyneth   Paltrow nepovažuju z nějak hezkou herečku, tady   jí to sluší, Jack Black je můj oblíbenec i   když to tady s tim pitvořenim trochu přehání,   Susan Ward je kočka a vidět Zena Gesnera   vyjímečně v nějaké jiné roli než jako   statečného kapitána Sindibáda taky potěšilo.   Když to shrnu – fajn obsazení, dobrej námět,   první mnou zaznamenaná emocionálně silná   scéna bratrů Farrellyů, několik povedených   situací a hlášek, naproti tomu několik silně   přehnaných situací a hlášek…Ale bavil sem   se dobře.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Těžce zamilován
Gwyneth Paltrow spolu s Jackam Blackem jsou   opravdu zajímavá dvojka, ale bohužel filmu   nepomáhají ani oni dva. Ano i když se jedná o   komedii mnoho zdařilých vtipů zde není, což   je rozhodně škoda. Kamarád hlavního hrdiny,   který má ocas, no nevím co to mělo jako být.
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Obávám se, že budu poměrně hodně nesouhlasit   s ostatními komentáři. Samotný nápad, nebo   chcete-li myšlenka není ničím vyjjímečným   ani ničím špatným. Záleží pouze jak ji   autoři dokáží zpracovat a tady se to nijak moc   zvládnout nepodařilo. Nápad si zasloužil   přeci jen lepší propracování a více času.   Pokud to srovnáme s opravdovými komediemi   stejné třídy pak dávám co dávám.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Hal slíbil na smrtelné posteli svého otce,že   bude chodit a randit jen s pěknými kočkami,a to   i dodržuje.No jednoho dne uvízne ve výtahu s   člověkem,který z něho spraví člověka,který   bude milovat jen ošklivé ženy.Hal je totiž   vidí hezké,ale ve skutečnosti je to pravý   opak.Zamiluje se do pevnější Rosamery,kterou   stvárnila púvabná Gwyneth Paltrow a Hala si   zahrál Jack Black.Jejich hlavní role jsou   bravúrně zahrané,až na nějaké chybičky je   film moc dobře natočený,od bratrů Farrelly   sem,ani nic jiného nečekal,než jen bláznivou   komedii.
Reklama
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Docela dobrej námět, ale to zpracování   žádná sláva, body u mě získává obsazení a   takové to téma ze života.Ale komedie to pro mě   teda rozhodně nebyla.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Zajímavá myšlenka, dobré výkony, až na   hlavního mladého dřeváka, jen ten závěr se   zdá poněkud nepravděpodobný a nereálný-   člověka nepředěláš, jak se říká.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih115700minih115700Není čas zemřít (2021) 
No Time to Die n
minih21742minih21742Úplné bezvětří (1989) 
Dead Calm n
minih54709minih54709Slečna Marplová: Nemesis (2007) [TV film] 
Marple: Nemesis n
minih4873minih4873Bylo nás deset (1963) 
n
minih9088minih9088Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back n
minih56707minih56707Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief n
minih113142minih113142Stalo se jedné neděle (1985) [TV film] 
Stalo se jedné neděle n
minih14575minih14575O něčem jiném (1963) 
O něčem jiném n
minih63740minih63740Polda a bandita 3 (1983) 
Smokey and the Bandit Part 3 n
minih45969minih45969Pistolník (1950) 
The Gunfighter n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Leonardo DiCaprio

DiCaprio Leonardo

Harry Perry

Perry Harry

Stephen Carr

Carr Stephen

The City of Silent Men

The City of Silent Men
The City of Silent Men

Crystal Chappell

Chappell Crystal

Matthew Ramsey

Ramsey Matthew

Justin Chambers

Chambers Justin

Woody Woodpecker

Woody Woodpecker
Woody Woodpecker

Chata (The Lodge)

Chata
The Lodge

Critters 3

Critters 3
Critters 3

Naposled navštívené:
Leonardo DiCaprio

DiCaprio Leonardo

Harry Perry

Perry Harry

Stephen Carr

Carr Stephen

The City of Silent Men

The City of Silent Men
The City of Silent Men

Crystal Chappell

Chappell Crystal

Matthew Ramsey

Ramsey Matthew

Justin Chambers

Chambers Justin

Woody Woodpecker

Woody Woodpecker
Woody Woodpecker

Chata (The Lodge)

Chata
The Lodge

Critters 3

Critters 3
Critters 3