Cerven
ohodnotit

Zelený sršeň

The Green Hornet

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
13.1.2011
„Porušuje zákon, aby ho mohl chránit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zelený sršeň
Po smrti otce se Britt Reid, jenž si do té doby jen užíval života, alkoholu a dívek, mění v Super hrdinu, který po nocích chrání občany města. S prací superhrdiny mu pomáhá ještě Kato, který vyrůstal na ulici a umí skvěle bojovat


Autor: Šolc

Popis / Obsah / Info k filmu Zelený sršeň
Každou noc se šarmantní vydavatel novin Britt Reid stává maskovaným superhrdinou známým jako The Green Hornet, který společně s mistrem bojových umění Katem bojují proti zločincům.

Akční film režiséra Michela Gondryho je založený na rádiovém programu ze 30. let o hrdinovi s maskou. V hlavních rolích se objeví Seth Rogen a Jay Chou.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Zelený sršeň
Ačkoliv akční fantastická komedie Zelený sršeň vznikla podle populárního rozhlasového seriálu (1936-1952), nese všechny znaky komiksového filmu. (Ostatně předloha posloužila od roku 1940 i pro komiksové sešity.) Titulním hrdinou je egocentrický a nafoukaný syn tiskového magnáta Britt Reid, který po otcově náhlé smrti zdědil noviny Denní hlídka a také výjimečně zručného a vynalézavého asiatského automechanika Katoa. Spolu vytvoří dvojici, zaměřenou proti nespravedlnosti v městě Los Angeles. Britt přijme přezdívku Zelený sršeň, zatímco Kato se jakémukoliv jinému jménu brání. Boháč na základě svých znalostí komiksových superhrdinů vymyslí jednoduchý trik: budou konat dobro pod maskou padouchů. Oba muži se zamilují do Brittovy nové sekretářky Lenore Caseové. Absolventka žurnalistiky a kriminologie jim nic netušíc „radí“, jak mají ve svých nových rolích postupovat. Mstitelé se záhy dostanou do střetu s dosavadním vládcem podsvětí, nelítostným gangsterem Chudnofským, s policií a nakonec i s proradným státním návladním a Chudnofského spojencem Scanlonem. Po nezbytných honičkách a přestřelkách dobro v podání neobvyklých hrdinů zvítězí. – Samozvaní spravedliví tentokrát nevystupují ve výrazných převlecích, mají jen uzpůsobené karnevalové masky na očích. Kato v podání populárního asijského zpěváka Jaye Choua je nejen zručný konstruktér všeho možného, včetně plně vyzbrojených a neprůstřelných aut (zvaných Černí krasavci), ale také vynikajícím bojovníkem s vlastností tzv. Kato-vision: když se mu zrychlí tep, má pocit, jako by se zpomalil čas (a jeho soupeři), a díky tomu může porazit i značnou přesilu nepřátel. Zato Britt, představovaný Sethem Rogenem (jinak též spoluscenáristou a výkonným producentem), od počátku nevzbuzuje svým buranským chováním žádné sympatie, což se v průběhu vyprávění jen velmi pomalu mění. – Zkušený producent Neal H. Moritz si jako režiséra překvapivě vybral uznávaného tvůrce spíše artových filmů Michela Gondryho, který ovšem o režii Zeleného sršně uvažoval už před čtrnácti lety a který se vyznačuje výjimečnou nápaditostí a sklonem k až surrealistickému vidění skutečnosti (často například kombinuje „reálný“ a snový svět). Gondry ovšem přesvědčil, že je mužem na svém místě. V Zeleném sršni se drží žánrových pravidel a vhodně je oživuje prvky své vlastní poetiky. Vznikla tak zábavná a inteligentně natočená podívaná s novými filmovými superhrdiny. – Podle předlohy dosud vznikly filmové série The Green Hornet (1940; r. Ford Beebe, Ray Taylor; 13 dílů) a The Green Hornet Strikes Again! (1941, Zelený sršeň znovu útočí!; r. F. Beebe, John Rawlins; 15 dílů), TV minisérie The Green Hornet (1966-67), v níž se jako Kato proslavil Bruce Lee, a konečně francouzský krátký film Le frelon vert (2006, Zelený sršeň; r. Aurélien Poitrimoult). – Film byl v postprodukci zpracován i pro digitální kina ve formátu 3-D.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

11:55 - 12:45

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:40

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dvaja muži pod posteľou

Dvaja muži pod posteľou
Dvaja muži pod posteľou

Marta Sládečková

Sládečková Marta

Ryeland Allison

Allison Ryeland

Naposled navštívené:
Dvaja muži pod posteľou

Dvaja muži pod posteľou
Dvaja muži pod posteľou

Marta Sládečková

Sládečková Marta

Ryeland Allison

Allison Ryeland