Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Zítra to roztočíme, drahoušku...!

Další název:
Absolutně nevinný žertík
Žánr:
Rok:
1976
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1976
„Komedie o znesvářených rodinách, které jako munici používaly více či méně razantní kanadské žertíky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



POZOR SPOILER!

Ocitáme se ve vinárně pro vyšší společnost. Vrchní ve fraku uvádí hosty a „STOP“. To se ozve odjinud, protože jsme „na place“, jak říkají herci. Je zde i pan Evžen Novák, který se pak unaven vrací domů. Na pavlači potká sousedku, paní Bartáčkovou, která se shání po svém manželovi. Pročež jí on řekne, že jej viděl dole s neteří. Vůbec netuší, co tím vyvolal. Týž večer se vrací silně opilý Nováků syn, René. A hned po něm zvoní oba Bartáčkovi, Alena a Kája. Vzrušení je veliké a na obou stranách se pění.

Další den nejde plyn. Ovšem Alena cedulku vymění za jinou. Totiž za takovou, na které stojí, že nepoteče voda. Novákovi vodu nosí a nosí a nosí. Božena Nováková ceduli navíc schovala. A pak výměna cedulí praskne. Na oplátku Evžen začne rušit Bartáčkům televizi vytažením kondenzátoru z fénu. Tento podvod je však ihned odhalen. Večer dojde k „naklepávání“ řízků, což je druhý den Novákovými vráceno přinesenou pračkou. Následuje přestřižení šňůry s prádlem a následné oblití Kájovo panem Novákem. Vše končí na národním výboru a poločas vyhrávají Bartáčkovi, protože pan Novák dostal napomenutí. Klid ovšem nenastává, neboť Evžen to rozpoutá znovu, kopancem do vlastních dveří. Pak už jen žárlivá Alena zvedá telefony, kdy volající dívka chce k aparátu Káju. Ten po příchodu domů projde křížovým výslechem prvního stupně. Po hádce jde Kája ke své sekretářce, kde ovšem dojde také k malé rozepři. Kája se vrací domů, kde načapá svou ženu s telefonem, jak mluví s cizím mužem. To, že to byl podvod, mu přizná ona sama. Následuje prošlápnutí balíku Bartáčkových a hle, děj se přesunuje na moderní „bydliště“ kde dostali všichni nové „sídlo“. Umístění cedule, podle které nejede výtah, Bartáčkům projde, ne však Kájova lež, že je ředitelem. Odhalí to Božena, která začne v témže podniku dělat uklízečku. Alena jde ukázat Evženovi prádelnu a Kája pomáhá Boženě s taškou. Následuje velké smíření, a kdyby René nenechal u svých rodičů kufr Aleniny neteře Nadi, vcelku by to vše skončilo dobře. Jenže kufr nekufr, René si pustil pusu na špacír, že dělá režiséra. Alena jej však odhalí a považuje to za úskok. Proto se svým mužem umístí na Novákovic auto ceduli, že je na prodej za pár kaček. Kolem toho je obrovský poprask, a kdyby Kája nevzal papír na ceduli z podniku, kde zůstalo razítko, nemuseli by být odhaleni. A do toho přichází telegram oběma válečným stranám, že se René a Naďa berou. Jenže obě rodiny to považují za lest těch druhých…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Postarší seladon Evžen Novák si přivydělává jako komparsista. Jednou potká při návratu domů sousedku Bartáčkovou a v žertu jí naznačí, že je jí manžel nevěrný. Bartáček si to nedá líbit a slíbí Novákovým pomstu. Ti si rádi před sousedy hrají na lidi z lepší společnosti a jejich syn René si rád vylepšuje jméno různými tituly. Začíná malá soukromá sousedská válka, která má být ukončena ve chvíli, kdy se má starý činžák bourat a obě znepřátelené rodiny stěhovat. Jenže protože jde o komedii, obě rodiny se opět setkávají jako sousedé. Není pak divu, že i svatební oznámení Reného a neteře Bartáčkových Nadi je považováno za poněkud hloupý vtip...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Táto komédia od Petra Schulhoffa rieši nespočetné množstvo rôznych sporov i žartov dvoch manželských párov. V starom dome žijú vedľa seba rodiny Bartáčkovcov a Novákovcov. Káždá z manželských dvojíc hľadá dôvod ako si vystreliť z tej druhej. V starom dome je príležitostí na to neúrekom. Zdá sa, že rozhodnutie o demolácii domu všetko ukončí. Avšak aj tu zohrala náhoda dôležitú úlohu. Obe rodiny dostali nové byty opäť vedľa seba, takže dlhodobý kolotoč priekov a žartov mohol pokračovať ďalej ...


Autor: Nasudr

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Bartáčkovi a Novákovi žijí v pavlačovém domě jako sousedé a provádějí si navzájem různé žertíky. Z počátku celkem nevinné žertíky se stávají čím dál zlomyslnějšími, a tak jsou zejména starší Novákovi rádi, když se jejich starý dům zdemoluje a oni se přestěhují do nového činžáku. Sice zde například nejede výtah, v telefonní budce chybí sluchátko a sídliště není zrovna v nejlepším stavu, ale hlavní je, že se zbavili Bartáčků. Jenže stačí vyjít do desátého patra, aby Novákovi zjistili, že jejich noví sousedé jsou opět Bartáčkovi. A tak se vše rozjíždí opět nanovo.


Autor: K.I.T.T

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Komédia Petra Schulhoffa nám predkladá večné spory a neľútostné žarty dvoch rozhádaných manželských párov. V starom pavlačovom dome sú už roky susedmi Bartáčkovci a Novákovci. Nasledujú dokonalné roztržky medzi manželskými pármi. Novákovci si napríklad kúpia novú automatickú práčku a hlasným rozhovorom dávajú najavo aká dráha ich nová pračka bola. Na to sa pani Bartečková vyberie do obchodu aby si zadovážila ten istý druh práčky, ale v tom sa dozvedá , že Novákovci si z nej opäť vystrelili. Odplata dlho nenechá na seba čakať a pani Bartečková prestrihne pani Novákovej čisto opraté prádlo, ktoré popadá na špinavú zem. Takéto roztržky pokračujú až do chvíľe, keď sa pán Novák dozvie, že ich dom bude zbúraný kvôli výstavbe metra. Na jednej strane sú nešťastný, ale na druhej strane sú radi že sa zbavia protivných susedov. Na ich nemilé prekvapenie zistia, že i v novom dome sú opäť ich susedmi Bartáčkovci. Znovu celý príbeh začína nanovo , až do chvíľe , keď do deju vstupuje Bartáčkovej neter, ktorú náhodne stretne syn Novákových a ten pokračuje v nemilých vtipoch a klamstvách. No ale on netuší, že medzi tým sa rodiny udobrili a všetko je na najlepšej ceste k priateľstvu. Klamstvo ich syna prepuká(vydával sa za režiséra), pretože neter Bartečkových sa snaží stať úspešnou herečkou. Rodiny sa opäť rozhadajú a tak sa mladý Novák a neter Bartáčkovej rozhodnú , že rodiny udobria ich spoločným fingovaným sobášom. Nanešťastie ani tento spôsob nevyšiel a rodiny sa stretávajú vo vzájomnej konfrontácii opäť.
A zasa zaznie známa veta: „A teraz to s vami roztočíme“ .


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Absolutně nevinné žertíky dvou znepřátelených rodin.
Tato komedie líčí věčné spory a nelítostné žerty dvou rozhádaných manželských párů. Ve starém pavlačovém domě jsou jíž léta sousedy Bartáčkovi a Novákovi, mezi nimiž vládne urputný boj. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Nepomůže ani rozhodnutí o jeho demolici. Manželské dvojice jsou přestěhovány na sídliště, ale opět jsou jim přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč naschválů, zlomyslností a poťouchlosti se rozjíždí nanovo v novém.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Zítra to roztočíme, drahoušku...!



Život dvou svérázných rodin, Novákových a Bartáčkových, plyne od jednoho absolutně nevinného žertíku ke druhému. Ten první, který se na obrazovce objeví, patří Evženu Novákovi, který se živí jako herec epizodních roliček a statista u filmu. Když při návratu domů potká sousedku Bartáčkovou, která čeká na manžela, nenápadně prohodí, že ho viděl na tramvajové zastávce v dámské společnosti. Postupně se objevují další postavy úsměvných epizod o nelítostné válce dvou pražských rodin, Nováková, která sice tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jede ucházet o práci uklízečky v jednom pražském podniku, syn René Novák, který pracuje jako taxikář, ale vůbec mu nečiní problémy vydávat se za inženýra, docenta či syna ředitele pojišťovny. Na druhé straně barikády čekají na svou příležitost prchlivý Bartáček, který se vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem a jeho žárlivá žena. Ti si samozřejmě nenechají nic líbit a vrací Novákovým jejich vtípky i s úroky, což nakonec přeroste v otevřený boj vedený pomocí přestřižených šňůr s prádlem, fingovaných telefonátů od milenců a milenek. Pokus o příměří vyhlášený poté, co je dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. A to se ještě navíc na scéně objeví Naďa, která je neteří paní Bartáčkové a velmi dobře si rozumí s René Novákem. Ani jejich pokus o usmíření obou rodin však nedopadne nejlépe.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Co je doma, to se počítá, pánové... (1980)

 Co je doma, to se počítá, pánové... (1980)
Co je doma, to se počítá, pánové... n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Petr Schulhoff

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na cestě po Champagni (2010)

17:00 - 17:30

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr (2013) [TV cyklus]

16:50 - 17:20

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:45

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:45 - 17:55

26 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucie, postrach ulice

Lucie, postrach ulice
Lucie, postrach ulice

Černý rytíř (The Black Knight)

Černý rytíř
The Black Knight

Kráva

Kráva

Olga Blechová

Blechová Olga

Sedm mečů (Qi jian)

Sedm mečů
Qi jian

Zvířata ve městě

Zvířata ve městě

Drobínek

Drobínek
Drobínek

Naposled navštívené:
Lucie, postrach ulice

Lucie, postrach ulice
Lucie, postrach ulice

Černý rytíř (The Black Knight)

Černý rytíř
The Black Knight

Kráva

Kráva

Olga Blechová

Blechová Olga

Sedm mečů (Qi jian)

Sedm mečů
Qi jian

Zvířata ve městě

Zvířata ve městě

Drobínek

Drobínek
Drobínek