Cerven
ohodnotit

Život herce: František Němec [TV pořad]

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
53 minut
„Čerstvý pětasedmdesátník František Němec bilancuje svou hereckou kariéru v dokumentární road movie Jiřího Stracha.“

Obsah filmu Život herce: František Němec

 
Populární tatínek z filmů Marie Poledňákové i legendární Hamlet v režii Miroslava Macháčka slaví v srpnu 2018 sedmdesát pět let. František Němec ztvárnil za půl století své herecké kariéry stovky divadelních, filmových a televizních rolí. U diváků je oblíbený díky komediálnímu talentu, u kritiky zas uznávaný pro přesvědčivé ztvárnění rozporuplných postav (mj. Cena Thálie 1998). „Mým koníčkem je divadlo“, prozrazuje v otevřeném a věcném dialogu s režisérem...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jiří StrachJiří Strach  
účinkuje:
František NěmecFrantišek Němec  
Jiří StrachJiří Strach  
scénář:
Jiří StrachJiří Strach  
hudba:
Ondřej Gregor BrzobohatýOndřej Gregor Brzobohatý  
kamera:
David CysařDavid Cysař  
střih:
Dominik KrutskýDominik Krutský  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV pořad]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Život herce: František Němec >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2021
Tady se musím připojit k předchozímu   komentáři. František Němec je opravdový bard   a hodí se na něj přídomek "mistr".   Byl nejen skvělý v televizi a spoustě filmů   ale především pak na jevišti Národního   divadla (jeho Hamlet mluví za vše). No a Jirka   Strach to je bez diskuze jedna z největších   osobností naší současné režie. Tenhle jeho   medailon je udělaný nejenom dobře ale také   nápaditě. Dokládá, že je opravdu nebývale   univerzální. Natočí stejně precizně   roztomilou pohádku (Anděl páně), mysteriózní   věc (Ďáblova lest, Ztracená brána),   historickou minisérii (Operace Silver A) nebo   drsný televizní krimiseriál (Labyrint) a   předvedl, že je i schopný dokumentarista.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2021
František Němec pro mě byl a je českým   Arnoldem Schwarzeneggerem. Nemůžu si pomoct,   vždycky mě ho svými rysy v obličeji   připomínal. Mimo to mám rád jeho herectví a   cením si na něm i toho, že se nezaprodal   hraním v posraných novodobých nekonečných   seriálech a drží si svůj nadstandard. Málo   takových. Dokument je formou road movie velmi   zdařile zpracován Jiřím Strachem.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Téměř hodinový pořad režiséra Stracha o   hereckém životě Františka Němce, který   nehrál jenom ve filmech režisérky   Poledňákové. Známe jej z Nemocnice nebo z   majora Zemana. Na otázku, co by dělal, kdyby   nebyl hercem, odpověděl nevím. A když Strach   položil otázku, jak to bylo s podepsáním   Anticharty, očekával jsem, že se postaví jako   chlap ale vykrucováním mě zklamal i po 30   letech od vítězství demokracie. Jak je to   možné že "magor" Ringo Čech ví o co   šlo a ti velcí bardi si budou do smrti myslet,   že byli podvedeni??


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Život herce: František Němec (2018) [TV pořad]Život herce: František Němec (2018) [TV pořad]Život herce: František Němec (2018) [TV pořad]Život herce: František Němec (2018) [TV pořad]
Reklama