Cerven
ohodnotit

Zlaté ptáče

Další název:
The Golden Bird
Žánr:
Rok:
1932
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
17.6.1932

Obsah filmu Zlaté ptáče

 
POZOR, SPOILER

Malá Hanička budí tatínka Petra do práce. Ten má však vstávat až později. Když už je pak na odchodu, přichází sem paní na hlídaní, je na malou hrozně milá. Ale jen když je zde otec, jinak na ni má jen křivou hubu. Přichází sem nová slečna jménem Ella a hned se s malou spřátelí. Po chvíli odchází do zábavního podniku, kde bude zaměstnána.

Tatínek se vrátil z práce a vypráví pohádku. Ještě však musí zazpívat, aby malá usnula.

V zábavním podniku se hovoří o krizi a propouštění. I otec je propuštěn, nyní má starost, co bude dále.

Přišedší Ella se s Haničkou skamarádí, a když otec žene Ellu pryč, je z toho Hanička...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Primus
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zlaté ptáče >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Film už hodně nahlodal zub času, který si asi   nejvíce pochutnal na zvuku. Sentimentální   příběh je dokumentem doby, avšak asi moc   nezaujal tehdy a nezaujme ani dnes. Především   nezaujme žádnou z našihl hlavních vysílacích   stanic. Vznikl v době, kdy asi nejvíce dolehály   dopady světové krize na dělnické obyvatelstvo.   Hlavní hrdinou je právě dělník, topiš z   oceláren. Stará se o svou malou dcerku a snaží   se ji i sebe uživit. A jak to u obdobných filmů   bývá, napřed přijdou problémy a pak se vše v   dobré obrátí. Realita bývá jiná.
Zde si   dovolím ještě jednu malou poznámku. Hrozně   mne iritoval účes u té malé dívenky.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.12.2011
Naivní drama, které žádného dnešního   diváka asi nezaujme. Kromě civilního herectví   Otomara Korbeláře, oproti ostatním herců,   musím zmínit autora hudby E. F. Buriana. Ve   filmu i zazpívá několik písniček a se svým   bandem se objeví v barové scéně. Jen kvůli   němu jsem film zhlédl až do konce a přidal v   hodnocení několik bodíků.
Misantrop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Film obsahuje z filmařského hlediska tolik chyb,   až je to směšné. Dojemný pokus o dojemnost   nevyvolává sebemenší dojetí, jako spíše   dojem, budící hysterický smích. Nejslabším   článkem je bezpochyby "herecký   výkon" toho malého, tlustého, protivného   fakana, který stále koukal dozadu na štáb,   nesrozumitelně mluvil a nepamatoval si text,   dokonce ani se svým jménem. Pokus o jakousi   metaforu také žalostně selhal, když poněkud   nešikovně dítě v představách pěstounů   umírá, aby se pak zázračně uzdravilo. Film   též mimo jiné odráží hospodářskou krizi   třicátých let. Budiž, ale pod kouřícími   komíny továren my dnes vidíme již jen   následný dusivý smog, a kola oceláren se také   točí pod neradostným stínem výroby zbrojovek   na zakázku blížící se války. Tyranský   majitel hostince, který najímá lehce   erotizující tanečnici a otřesně   hulákajícího zpěváka barové kapely, je   rovněž více směšný než hrozný. A tak   dále. Film má hodnotu snad jen dokumentární.   Ze všech pitomých pitomin světa má však   aspoň snahu a přece jen i jisté kouzlo   starobylosti a upřímné naivnosti těch let na   počátcích filmové tvorby.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zlaté ptáče (1932)Zlaté ptáče (1932)
Reklama