Cerven
ohodnotit

Zlaté ptáče

Další název:
The Golden Bird
Žánr:
Rok:
1932
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
17.6.1932
Popis / Obsah / Info k filmu Zlaté ptáče
POZOR, SPOILER

Malá Hanička budí tatínka Petra do práce. Ten má však vstávat až později. Když už je pak na odchodu, přichází sem paní na hlídaní, je na malou hrozně milá. Ale jen když je zde otec, jinak na ni má jen křivou hubu. Přichází sem nová slečna jménem Ella a hned se s malou spřátelí. Po chvíli odchází do zábavního podniku, kde bude zaměstnána.

Tatínek se vrátil z práce a vypráví pohádku. Ještě však musí zazpívat, aby malá usnula.

V zábavním podniku se hovoří o krizi a propouštění. I otec je propuštěn, nyní má starost, co bude dále.

Přišedší Ella se s Haničkou skamarádí, a když otec žene Ellu pryč, je z toho Hanička nešťastná. Otec shání práci a Ella tančí v poloprázdné hospodě. Jenže si pro ni přijde její ochránce. A protože tropí výtržnosti, Petr zasáhne. Nato je Ella vedoucím vyhozena. Když odchází, jde kolem Petrova bytu. Jeho dcerka je zrovna nemocná, a tak se Ella vrhne ku pomoci. A hned se také k otci nastěhuje. Stav dítěte je vážný a doktor připravuje otce na nejhorší...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zlaté ptáče
Petr zůstal po smrti ženy sám s dcerkou Haničkou. Je zaměstnán v hutích a o Haničku pečuje nevlídná a zlá sousedka. Nešťastného dítěte si povšimne tanečnice Ella. Obě se spřátelí a Ella Haničku často navštěvuje. Jednoho dne se Petr vrátí předčasně z práce, neboť byl právě propuštěn. Doma zastihne Ellu a dozví se od ní o neradostném životě své dcerky. Je však příliš zaujat vlastními starostmi a pošle Ellu pryč. Marně shání práci a večer sedává v baru, kde Ella tančí a zpívá píseň o zlatém ptáčeti. Při jednom vystoupení je Ella napadena svým bývalým milým. Zastání najde jen u Petra, po skandálu však dostane výpověď. Ella musí odjet a jde se rozloučit. V bytě najde Petra u postýlky těžce nemocného děvčátka. Ella zůstane a probdí s Petrem u Haničky celou noc. Vyčerpaný Petr usne. Zdá se mu, že dítě zemřelo. Z mučivého snu ho vytrhne lékař, který mu oznámí, že se Hanička uzdravuje. Jeho štěstí je završeno zprávou o opětném otevření hutí. Petr dostane práci a Ella se stává novou Haniččinou matkou.

(Zdroj: Český hraný film, NFA)


Popis / Obsah / Info k filmu Zlaté ptáče
Sentimentální příběh o lásce nezaměstnaného dělníka k barové umělkyni, která se ujme jeho dcerky.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lauren Hutton

Hutton Lauren

Naposled navštívené:
Lauren Hutton

Hutton Lauren