Cerven
ohodnotit

Zmizení

Prisoners

Další název:
Zmiznutie (SK) / Unesené (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
10.10.2013
„Každá vteřina má cenu života.“

Komentáře k filmu Zmizení

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2020
Určitě povedený thriller s   emočně velmi silným nosným   příběhem o zhroucení   jednoho rodinného štěstí.   Plusem je určitě velmi   dobře padnoucí a působivá   hudba a kvalitní, citlivě   vybrané obsazení. Ale   přestože by se dalo to   mrazivé napětí chvílemi   krájet nemohu si pomoci   místy upadalo tempo a našlo   by se pár hluchých míst.   Myslím, že výsledek by byl   ještě působivější pokud   by se o trochu víc   zapracovalo ve střižně a   celek se o něco zkrátil.   Přece jen více než dvě a   půl hodiny stopáže je na   film tohoto druhu příliš.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.4.2017
Těch zamotaností už bylo   zbytečně moc, a také to   bylo celé moc dlouhé. Tohle   měli natočit v normální   stopáži, a možná bych na   hodnocení přidal. Ve filmu   bylo prostě dost míst, kdy   jsem se nudil, a jen čekal,   co z toho bude. Koukat na to   potřetí ani omylem. Už   podruhé jsem se na to díval   jen kvůli ztracenému   záznamu.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2014
Takové klidné maloměsto,   kde žije v okolí několik   sexuálních deviantů, kněz   vraždící svoje zpovědníky   a psychicky narušený   chlapík, který byl obětí   únosu. Děkuji nechci. Nějak   tomu nemůžu uvěřit, i   když podpořena   přítomností Hugha Jackmana,   jsem se opravdu snažila.
Zápletka zajímavá,   málokterý rodič by dokázal   sedět a čekat doma, když by   mu bylo uneseno dítě a   dokázal by určitě leccos   udělat pro jeho záchranu   stejně jako Jackman ve své   roli a to už ať se to   někomu líbí nebo ne.   Všichni hrají jak o život,   ale tak nějak přes míru,   konec dobrý, věřím, že   detektiv popošel o pár   kroků, i když celý film mě   práce policie uváděla v   úžas, a na konci specielně.   Přeci, když se prohledává   místo činu, tak je tam lidí   jako psů a nenechá se kámen   na kameni. Doverovo auto   přece muselo být kousek od   domu a jeho nářadí bylo v   kuchyni...
Takže tyto   záležitosti, kdy já laik   kroutila hlavou a   přeprásklá stopáž,   zkazily mé očekávání ze   slušné krimi, i když   potenciál byl.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2018
Silné téma. Zmizení dětí.   To je asi ta nejhorší   noční můra pro každého   rodiče. Film se mi zdá   zbytečně dlouhý a   překombinovaný. A ukazuje,   jaci ti Američané jsou   totální magoři. Jsou   schopni zastřelit člověka   jenom za to, že jim zazvoní   u domovních dveří, kdy   těsně předtím vstoupili na   jeji pozemek.
Zmizely   dvě šestileté dívky.   Podezřelý je místní   mentálně zaostalý Alex.   Nejsou proti němu důkazy. A   proto další vylízaný magor   (otec jedné z dívek) jej   podrobí brutálnímu   mučení, aby z něj vymámil   přiznání a informaci.   Způsoby středověké   inkvizice.
Podezřelých je však   více a magorů plné město.   A nakonec jsem stejně   nepochopil, proč to všechno   se stalo. A nepochopil jsem   pointu.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2014
Velmi solidní film, který   navozuje atmosféru   uvěřitelného a jde pod   kůži. Jak by se sám   člověk v takové chvíli   choval, co by dělal, musí to   bejt něco příšernýho!!   Skvělá stísněná   atmosféra, hudba, kamera,   vynikající herecké výkony!   Film však má své drobné   nedostatky - možná délka je   trošku zbytečná, některé   věci maličko neměli úplnou   logiku, ale i tak hodně   dobrá záležitost!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2020
První americký film   kanadského režiséra a hned   ukázkový thrillerový   majstrštyk. Dokázal zhmotnit   takovou míru napětí na   pokraji šílenství v hloubce   skrytého teroru, že i na   stopadesáti minutovou   stopáž leckdo behem   sledování nebude ani   dýchat. A vše přitom   začíná skromně a zcela   reálně. Sejdou se dvě   rodiny, baví se, něco pojí   a popijí, když si náhle   někdo všimne, že dvě děti   chybí. Krve by se v tomto   okamžiku snad nikomu v   takové situaci nedořezal.   Neočekávaná a   nezvladatelná panika všechny   ovládne a netrvá dlouho a   vše má pod kontrolou   policie. Jenomže jak se   zanedlouho ukáže, není to   případ zase až tak   jednoduchý, jak by se z   počátku mohlo zdát. Bezmoc   a zoufalství v rámci   psychologie člověka se   striktně zahryzne do mlhavé   atmosféry příběhu a   nepustí. Námět sice   pochopitelně není   originální, ale svým   vyzněním pohltí. Pomalé   tempo s pevným střihem   podtrhuje zajímavý vývoj s   patřičnými zvraty   podpořené podmanivým   soundtrackem. Samotný konec   je už prostě takový jaký   je. Svým způsobem je to   snímek náročnější, ale   rozhodně se dá říci, že   režisér Denis Villeneuve   natočil jeden z   nejzajímavějších filmů   roku.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2014
ZMIZENÍ

Noční můra všech   rodičů v syrové a velmi   realistické podobě.

Dvě malé   dívenky zmizí, zatímco   jejich rodiče se nerušeně   baví, popíjejí a užívají   si sváteční den. Obě   rodiny pak marně běhají v   dešti venku a volají a   hledají. Policie není o   mnoho úspěšnější a tak   se všichni časem pomalu   propadají do beznaděje.   Každý z rodičů si své   nejhorší obavy a noční   můry musí prožít sám.   Film poskytuje mozaiku   bezmocného pláče, rezignace   až po zoufalství otce,   který vezme spravedlnost do   svých rukou a sám se   pokouší hledat svou dcerku a   její kamarádku.
Bezbřehá bolest sice   nikoho neopravňuje k   zoufalým činům, ale v tu   chvíli člověk mimoděk   soucítí se zničeným otcem,   který se snaží získat   jakékoliv informace i za cenu   toho, že poruší   „dobré“ způsoby   civilizované společnosti.   Informace, které policie   nedokázala získat   přijatelnější cestou.

Hugh Jackman podal   velmi dobrý výkon. Se   zarputilostí sobě vlastní   ukázal, že je nejen hercen   jedné komiksové role, ale   že je jeho umělecké   spektrum mnohem širší. Ani   Jake Gyllenhaal nezůstal   pozadu. A tak se nakonec   vcelku věrohodným   příběhem propátráme až k   malé červené   píšťalce…

Určitě by se ve filmu   našly chybičky na kráse,   ale já jsem po celou,   poměrně dlouhou dobu,   vydržela v napětí tak jak   to mělo být. Myslím, že   thriller byl dostatečně   napínavý a splnil účel, se   kterým byl natočen.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2013
Mistrovské dílko, ve kterém   mi vadily pouze detaily a to   jen proto že film byl fakt   pecka a do očí bijící   nesmysli tam prostě   nepatřily. Když Gylenhaal   najde bedny s oblečením,   lítá tam jako slon v   porcelánu, do všeho hrabe   bez rukavic a zkrátka těžce   likviduje důkazy. *SPOILER* -   Na konci mi vadilo že sice   prohledávali dům únosců   ale nenapadlo je odtáhnout   starej vrak a prošmejdit ho   taky že by našli Jackmana,   pak byl sylšet pískot   píšťalky a asi ho našli,   ale mohlo se to ukázat.   *KONEC SPOILERU*
Film   trochu připomíná Mlčení   jehňátek, napětí by se   místama dalo krájet a   člověk je v očekávání co   na vás vybafne skoro jak u   hororu. Gyllenhaal perfektní,   Jackman bez chyby, obě   hlavní postavy obsazeny   výborně. Děj je   vynikající, přes dlouhou   stopáž nenudí. 95% a 5 %   dolu jen za to že takovýhle   film by měl výše popsané   chybky vyladěné aby si jich   divák nevšiml. Proto nedám   plnou palbu, ale film je to   luxusní a rozhodně si ho   zčíhněte!
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2014
Výborně natočený   krimithriller o únosech   dětí,klidně by si mohl dát   film nálepku že je to podle   skutečnosti protože takhle   už se to určitě   několikrát stalo.Napínavá   atmosféra která vás   nepustí se skvělými   hereckými výkony   Jackman-Gyllenhaal kterým se   nedá nic vytknout.Sice je to   klasika otec uneseného   dítěte nevěří policii že   dělá maximum pustí se do   toho sám najde si   podezřelého a začne ho   týrat-výborná podívaná.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2014
Z prvu musím říct, že   scénář je naprosto   vynikající. Vedle toho   režie a herecké výkony obou   hlavních představitelů a   také Paula Dana.
Začátek sice trošku   pomalý, ale od dějového   rozuzlení unesených dívek   vás film nadchne a nepustí.   Napětí a špetka strachu až   do konce celého snímku.   Zmizení je tímto jeden z   nejlepších filmů roku 2013.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Nikdo by se neměl poddávat   svému zoufalství natolik,   aby se snížil k podobně   hrozným věcem, které se   staly jemu samotnému, a už   vůbec ne na základě   chatrných domněnek, a   právě tak neomluvitelný je   i tichý nesouhlas se   samozvanou investigací...   tolik k psychologické   stránce filmu, která je pro   mě ze všech složek,   kterými se snímek pyšní,   nejvíc oslovující. V   žánru thrilleru má zase   slušně našlápnuto závanem   fincheroviny, která je   zpočátku cítit skutečně   silně, předlouhou stopáží   v kombinaci s nejasnými   přehmaty však hodně rychle   vyvane... No a krimi složka   je zjevně nejslabším   článkem, to asi nebyly moc   složité případy, co   detektiv Loki vyřešil, tipnu   si, zaběhnuté kočky? I   když jeho neschopnost   rozhodně nespadá do   filmových krimi klišé a   hodně se přibližuje   realitě, až taková míra   amatérismu pro mě není   akceptovatelná. V hořkém   zklamání nejásám ani nad   herci, Hugh Jackman   přehrával jak trhovec a Jake   Gyllenhaal se ho pokoušel   dohnat, ostatní se už jen   rozdělují na odpudivé a ty,   co mně byli naprosto fuk.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Jake Gillenhall je na   takovéto role perfektní   volba - jeho charisma filmu   velmi pomohlo a celkové   herecké obsazení musím jen   kvitovat. Film vás zanechá   během celých 153 minut v   napětí. některé scény   jsou možná už trochu   zbytečně natažené a asi v   70 min už bych očekával   konec nicméně i druhá   větší polovina filmu mne   zaujala. Znovu bych asi   snímek vidět nemusel ale   jinak doporučuji
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Průhledné....
Souhlas, skvěle natočené,   zajímavý příběh a   zápletka, skvělí herci z   mého Top seznamu, jejich   skvělé herecké výkony,   přesto vše, mi tam něco   chybělo, nějaké to filmové   nakopnutí, abych to žral. Na   druhou stranu jsem to asi   žral, prvních padesát minut   mě to dvakrát nebavilo, ale   sledoval jsem pečlivě, pač   přesně v padesáté druhé   minutě jsem si poskládal   celou zápletku (kdo je kdo,   kdo je hlavní svině, mrtvola   ve sklepě, bludiště), proto   mě finální rozuzlení   vůbec nedostalo. A ten konec   byl stejnak debilní a   stopáž 150 minut totálně   přepálená. Na to rozluštit   tuhle zápletku nemusí být   člověk detektiv, stačí u   sledovaní trochu   přemýšlet, pozorně   sledovat děj a všímat si   maličkostí. Opravdu   nechápu, vše možnou chválu   až do nebe, vysoká   hodnocení a přirovnání k   temným thrillerům ve stylu   Sedm?! Opravdu mnohem více,   se mi líbil předešlý   režisérův snímek s názvem   Požáry, to bylo   vyšperkované dílo do   posledního detailu. A ne   tohle! Ať se na mě nikdo   nezlobí, ale více jak 60%   dát nemůžu.:-D
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2016
Zmizení
Povedený thriller, který má   jak zajímavou zápletku, tak   docela obstojně drsnou   atmosféru. Zejména mučení   retardovaného mladíka je zde   ztvárněno dosti zdařile.   Filmu ovšem trochu škodí   jeho poněkud delší   stopáž, jelikož v   některých scénách působí   utahaně. Nakonec ale   nepředvídatelný závěr   filmu potěší.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2015
Příjemný snímek, který   připomene, jak křehká je   zdánlivá rodinná idyla.   Zmizení dětí otřese   vztahem manželským i   přátelským. Osobně si   cením Jackmanovo ztvárnění   tesaře, tedy jeho váhavé   stránky (neb to nutné zlo   "já jsem táta od rodiny   a spasím svět" se   prostě dostalo i sem). Je tu   ale jedno velké ALE. Tatík   má blízko k alkoholu. A   tatíkovi se chvěje ruka,   potí se a navzdory jeho   siláckým řečím... váhá.   Jak daleko chce a může   zajít, aby se dozvěděl   úkryt dcery...?
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2013
Po mimořádně výborných   Požárech (Incendies 2010)   jsem se těšil na další   Villeneuvům počin.
Zmizení má výborný   děj.Žánr   krimi/drama/thriller zde   funguje bezvadně.Do role   otce,který chce i násilím   dopátrat se pravdy,jsem se   vcítil téměř   stoprocentně.Jenomže jakmile   se film blížil k závěru a   bylo rozkryto kde je   pravda,najednou vše pro mě   přestalo fungovat a vše jsem   chtěl obráceně.Úplně   obráceně.Tak třeba čas na   dlouhé dialogové tanečky s   psychopatem se mohl využít   na emoce s vypátráním   dívek,kde byl jen střih z   nemocnice.
Dvě hodiny   jsem se bavil výborným   filmem,posledních deset minut   jsem popostrkoval hodiny,abych   se nenudil.Něco na konci se   zvrtlo.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2013
O polovinu míň působivé   než Touha po pomstě (2010),   zato však skoro dvakrát   delší (já měl pocit, že   snad i třikrát – pane   Villeneuve, bylo to vážně   nutné? Opravdu bylo?). Jako   psychologická sonda do duší   rodičů unesených dívek mě   to moc nezaujalo (pár tablet   prášků na spaní na   nočním stolku to nevytrhne)   a detektiv Loki? Toho bych   nechal suspendovat pro blbost   a taky za to, jak furt   přežvykoval párátko jako s   prominutím nějaká kráva,   vůl jeden. A s tím tikem by   vážně měl jít k   doktorovi, na to se nedalo   koukat! //následují   SPOILERY // Navíc neuměl   pracovat s počítačem (asi   proto pak vzteky roztřískal   klávesnici), protože si u   hlavního podezřelého ani   neproklepl v databázi   obyvatel jeho „rodokmen“,   než ho propustil. Dtto pak u   sledování Kellera Dowera,   jak míří do jisté ulice,   Lokiho samozřejmě ani   nenapadlo juknout se hned do   katastru nemovitostí, co tam   asi tak dotyčný mohl   pohledávat. Plus mi vadilo   až příliš mnoho náhod v   příběhu. Únosce dětí se   přijde vyzpovídat jak na   potvoru ke knězi, který má   sám mravnostní škraloup v   databázi FBI, a po pěti   letech na to kápne nemlich   detektiv, řešící   pokračování jeho únosů...   A další a další   obezličky, jako ta s hady a   vepřovou hlavou v dřezu.   Jasně, hustota pošuků na   kilometr čtvereční je v   Americe asi vyšší než u   nás. A náhoda je svině,   dejme tomu. Ale takováto   kumulace náhod, to už je   scénáristická berlička   jako prase. Nakonec ale aspoň   pár hvězd dám, za tu   „soukromou válku s   Bohem“, to byla drsná, ale   uvěřitelná motivace k   únosům. Závěrem se   omlouvám za můj vykecávací   a ZBYTEČNĚ DLOUHÝ text.   Ostatně - jaký film, takový   komentář.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2015
K neoriginální záplatce   jakou je únos dětí a   strachem ochromené rodiče   přidal řežisér Villeneuve   ještě "jasného"   pachatele, který zapírá a k   němu Hugh Jackmana coby otce   jedné z unesených dívek,   který má ve věci jasno a   hodlá z pachatele únosu   informaci o to kde jsou a co   udělal s dětmi dostat bez   ohledu na to co v tom   podniknou policajti,   konkrétně neurotický   policista Loki (Jake   Gyllenhall), který si sebou s   dětství také nese nemalé   trauma.
Kdo je oběť a   kdo pachatel? Je zlo tam venku   horší než to uvnitř   zoufalého člověka?
Tempo filmu spěje pomalu   ale jistě k neodvratnému   konci, ale i úleva z   vysvobození, nebo ne?   Podívejte se.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2014
VĚZNI
Stará škola filmařská s   pěkně gradovaným   příběhem, kterej má po   celý dvě hodiny co   nabídnout. Asi každej divák   přemýšlel co by dělal on,   kdyby mu unesli dítě, jestli   by seděl doma a spoléhal na   policii, nebo sám vyrazil   pátrat. Film Vězni mi jako   obvykle jenom pokazil dabing   "sakryš unesli mi   dceru" "kruci asi   umřu" jinak je to jeden   z těch povedených.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Film s temnou atmosférou.   Další forma únosů dětí   tentokrát ne s tak   brutálním koncem. O tom že   boží mlýny melou netřeba   psát.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2013
Očekávání bylo větší
Když mám ohodnotit a   okomentovat tento film,na   který jsem se mimochodem   velmi těšila, tak 70% se mi   zdá málo a 80% zase   moc.Jednoduše řečeno,   první polovina filmu byla   dobrá,napínavá,zdálo   se,že to bude kvalitní krimi   thriller,ale ta druhá   postupně všechno kazila.Byla   dost zmatená,   překombinovaná,nedotažená   a tím pádem nevěrohodná   včetně samotného konce.Byla   tam spousta otazníků a   spousta proč.Proč nikdo   neověřil adopci Alexe,proč   nikdo nepátral po tom,že   dospělý kluk s IQ   decetiletého chlapce má   řidičák a jezdí   karavanem,kde se najednou   objevila Joy ...Vypadalo to   jako 4 hodinový,na 2 a 1/2   hod.špatně sestříhaný   film.Malinko jsem   zklamaná.Toto se Denisovi   Villeneuvovi moc   nepovedlo.Musím ale   pochválit herecké výkony   obou hlavních   představitelů.
peginka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2013
Pro mě naprosto skvělý   napínavý film. Vůbec jsem   se nenudila, naopak, hltala   jsem každou minutu. Kdo má   rád psychothrilery si přijde   na své...
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2013
Excelentní herecké výkony,   trochu děravý scénář,   úmorná stopáž a   průměrná režie. Přesto   bych řekla, že tenhle film   trochu vyčnívá z řady.   Napětí není až tak   velké, jak se tady píše, je   to spíš pocit zoufalství a   soucitu s bezradnými   rodiči, mučeným chlapcem a   zarputilým detektivem,   kterému zatracené náhody   hází klacky pod nohy. Už   už se blíží k řešení,   když se stane něco, co   odvede jeho pozornost. Jednou   by se to dalo, ale opakovaně   to jednoho přestane bavit.   Nesmim zapomenout ani na   práci maskérů. Hugha   Jackmana bych ani nepoznala.   Byl tak dokonalý buran, že   by si toho měli v Hollywoodu   všimnout. Skoro bych řekla,   že ho byla do takového filmu   škoda a nejen jeho.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Po dlouhé době jsem viděl   povedený a velmi napínavý   příběh. Ani délka snímku   nevadila. Naprosto úžasný   závěr. Doporučuji všem   milovníkům kvalitního   thrilleru.
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2017
Naprosto famózní počin s   perfektním příběhem a   ještě lepším soundtrackem.   Je dobré vidět Hugha i jinak   než jen jako wolverina a   vědět, že umí zahrát i   něco jiného. Každopádně   doporučuji všem, kdo mají   rádi pěkné thrillery, u   kterých nikdy nevíte.
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Prisoners je atmosfericky   veľmi pôsobivý film, so   skvelým hereckým obsadením   a hutným napätím, ktoré   postupne graduje počas filmu   a nenechalo ma počas celých   150 minút vydýchnuť.   Fajnový kúsok, ktorý si   podobne ako The Hunt dám s   chuťou minimálne ešte raz.   Čistých 5* nedám len z   jednoduchého dôvodu -   záverečné odhalenie, i keď   bolo dobré, nezapôsobilo na   mňa zrovna takým spôsobom,   akým som si prial - bol to   pocit polovičného diváckeho   uspokojenia. Asi som si ho   predstavoval trochu odlišne.   Ale inak veľmi slušné   ......85%
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Jeden z naj filmov co som kedy   videl. Ako plus hodnotim   realisticke prostredie filmu,   spravanie hercov aj dej.   Odporucam pre tych, co maju   radi kvalitny film
Svarcneger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2018
Vyborne, napeti, akce skvely herci
Vyborna detektivka, napinava   az do konce, skvely zaver,   perfektni herci, bavil sem se.   Pribeh je navic opepren   zvraty, ktere by jentak   necekal. Rozhodne stoji za to.
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Zmizení
Jeden z nejlepších krimi   dramat, které jsem měl   možnost shlédnout.   Atmosféra snímku je   dechberoucí a fantastický   Jackman, který v roli   zoufalého otce zapůsobil na   jedničku. Dvou a půl   hodinová noční můra   každého rodiče doplněná   skvělým soundtrackem.
Tom69ass
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Great
Skvělý film, zajímavá   situace a pěkné zpracování   scénáristů. Jen jsem   nepochopil proč ten magor   kradl jejich věci z toho domu   a dával je k prasečí krvi..   Ale jinak pěkný herecký   výkon H. Jackmana a Jaka   Gyllenhaala ..
nENym
Hodnocení:
Přidáno: 19.7.2020
Viděl jsem   "ZMIZENÍ/Prisoners"   poprvé včera V NOCI (zcela   sám), a pro jistotu podruhé   i dnes V NOCI (zase sám). V   obou případech s koncem   kolem 4h. ranní. Tedy   ideální čas pro takovéto   (prý) psychodrama, (prý) s   prvky hororu, kdy v   některých momentech má -   údajně - tuhnout i krev v   žilách.

No   jo, ale U MNE NIC! Připadalo   mi to od tvůrců spíš   komické, resp.   TRAGIkomické...

Přesný děj filmu,   ačkoli si někteří   stěžují na komplikovanost   zápletky, jsem pochopil už   na 1. dobrou. Kdo POZORNĚ   sleduje, a alespoň TROCHU   uvažuje - nic   složitého...
Avšak   po přečtení některých   tápajících komentářů   jsem si (po mém 1.   zhlédnutí) řekl, že se na   to podívám - 2. den/noc -   schválně ještě jednou...  
Ale NIC NOVÉHO JSEM   prostě NEOBJEVIL!

Ačkoli tvůrci filmu   použili skrytých či jen   "naznačujících"   dějových prvků o hodně   víc, než by bylo/je zdrávo,   skutečná dějová linie (i   pointa) byla naprosto   čitelná, a pochopitelná.
K tomu žádná...

No jo,   JENŽE...

Film   obsahoval:
1.) kvanta   "hluchých"   (naprosto zbytečných a   nepodstatných) míst,   vedoucích do slepých   dějových   uliček/zákoutí...
2.) spousty nelogických   chování a postupů většiny   postav - zejména KELLERa a   jeho ženy, Alexe (i když   zdrogovaného retarda...), či   detektiva LOKIho. O jeho   šéfovi, a celé policejní   stanici - ani nemluvě...
3.) přehršel přehnaně   používaného patetického   prostředí (a zejména těch   věčných/urputných   deštů... ;-))
4., 5.,   ...) - atd., atp. Moh´ bych   pokračovat dál, a dál...

To ovšem mělo za   následek:
ad1.) zcela   kontraproduktivní DÉLKU   FILMU (vzhledem k celkem   jednoduchému příběhu a   zápletce)
ad2.)   naprosto zbytečnou   ROZTŘÍŠTĚNOST dějové   linie!
ad3.) UMĚLÝ   PATOS s nádechem skrývané   lacinosti!
ad 4., 5.)   atd., atp.

Btw.   - překlad, a dabing - taky   NIC MOC...

NECHÁPU těch 80%!!!

Omlouvám se   všem, kterým se film líbil   víc jak nad 4/10, ale:
- dějová linka tohoto   "PseudoPsychoThrilleru&qu   ot; k smíchu...
-   řemeslné zpracování   veskrze lascivní...

Prostě tento film   - UŽ NIKDY! Ztráta 2x 2,5   hodiny fakt STAČÍ...

Za mne - max 20%!   SorryJako.
PS. Já vím   - škoda pro mne, že jsem   "NEPOCHOPIL" ZÁMĚR   TVŮRCŮ...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35902minih35902Merlin aneb Pustá zem (1991) [TV divadelní představení] 
n
minih134384minih134384Vzestup a pád Versailles: Ludvík XIV. (2011) 
La Légende de Versailles - Le rêve d'un roi, Louis XIV n
minih57054minih57054Chlapec, který spatřil vlkodlaka (1973) 
The Boy Who Cried Werewolf n
minih5486minih5486Černá punčocha (1986) 
Černá punčocha n
minih145228minih145228Kamarádi Dobré vody (1985) [TV seriál] 
Kamarádi Dobré vody n
minih16818minih16818Pozor, straší (1938) 
Pozor, straší n
minih68773minih68773Případ Kim Bok-nam (2010) 
Kim-bok-nam Sal-in-sa-eui Jeon-mal n
minih14525minih14525Noviny (1994) 
The Paper n
minih142390minih142390Ulice Cloverfield 10 (2016) 
10 Cloverfield Lane n
minih13403minih13403Na veliké řece (1977) 
Na veliké řece n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Písničky z obrazovky

10:40 - 11:05

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Sisi, císařovna na útěku

10:40 - 11:35

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:35

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama