Cerven
ohodnotit

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Další název:
Zúfalé ženy robia zúfalé veci (SK)
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
POZOR, SPOILER

Začínáme porodem. Je u toho i malý Michal Benda. Novorozeně je dívenka a my slyšíme, co si myslí. Dívenka dostane jméno Olga.

Olinka již chodí do školy v městečku Pecka. Jediní dva kluci tu pro ni mají význam, to jsou právě Benda a chlapec, kterému říkají Borůvka. Ale ti mají zájem o starší děvčata. Olga má matku, která má radši trpaslíky a sestru Romanu, které se bojí. Babička se vyžívá ve čtení o živelných katastrofách a otec se bojí stáří. Nejlepší kamarádka Milada je asi jediná, se kterou si rozumí. Když jdou spolu na zábavu, Olga se tam opije, je poté odtažena domů, kde Milada přijde na to, že Olga opilost simulovala. Měla totiž potíže se spodním prádlem, a než aby to přiznala, raději se dělala opilá.

Následuje odchod do Prahy, kde Olga potká Ondru. Toho si také vezme za muže a pak mu porodí syna Martina. Manžel ji pak bere s sebou na podnikovou oslavu, kde se Olga představí jako psycholožka. A tento obor také začne studovat. V té době také zjistí, že má manžel milenku. Takže následuje rozvod.

Pak Olga jen náhodou potká Bendu a v taxíku, jako řidiče, Borůvku. Ten je režisér, ale občas si musí přivydělat jako taxikář. Olga si s ním užije velmi divokou noc. Oba si spolu začnou užívat, ale na jedno další „užití“ se Borůvka nedostaví. Přijde až o hodně později, kdy si Olga pozvala jiného, ale Borůvka ji přemluví na natáčení filmu – dokumentu o Huculech. A tak se Olinka ocitá až kdesi na Ukrajině, kde si užije s hlavním představitelem.

Následuje dobrodružství se synem na vodě, a pak domácí oslava, na které dochází k pádu z kola. A tak se Olga ocitá v nemocnici. Aby toho všeho nebylo málo, následují další zážitky, z nichž je hlavní další setkání s Michalem Bendou, doktorem. Tou dobou Olga zjistí, že její syn je již dospělý a musí se ženit. Jen jí drobet vadí, s kým. Ale nakonec stejně následuje další porod, tentokrát synovy manželky...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
Komedie Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci podle scénáře Haliny Pawlowské (která vydala též stejnojmennou knihu) nezapře inspiraci filmy o Bridget Jonesové a obdobnými hollywoodskými tituly. Protagonistkou je smolařka od narození. Olga prodělala bez následků čelní porod, což je unikum. Má svéráznou rodinu v městečku Pecka a záhy po maturitě unikne s kamarádkou Miladou do Prahy, kde se obě živí jako prodavačky v oddělení dámského spodního prádla v obchodním centru. Právě tady se setká Olga s Ondřejem. Vezmou se a mají syna Martina. Žena vystuduje psychologii, ale během studií se s ní manžel rozvede. Zoufale touží nalézt dalšího muže a marně hledá mezi náhodnými známostmi. Přitom už od narození má vedle sebe šarmantního Michala Bendla, syna gynekoložky Bendlové, který je také doktorem a který se zjevuje v Olžiných kritických situacích. Vše nevyhnutelně spěje k happy endu, v němž Olga jako čtyřicátnice porodí dceru, jež bude patrně po mamince... – Místo uceleného příběhu sledujeme nahodilé epizody, v nichž hlavní hrdinka mimo jiné neustále padá a vlastní vinou se potácí od jednoho trapasu ke druhému. S řídkou látkou se režisér snažil vyrovnat pomocí „zcizovacích“ efektů, k nimž patří Olžiny sebeironické komentáře (zaznívající již před samotným počátečním porodem – ve stylu Kdopak to mluví), trojice „mexických sudiček“, tedy muzikantů mariachi, procházejících celým dějem, nebo Olžiny vize s Pavlem Křížem jako farářem, démonem a svatým Petrem. Veškerá snaha se míjí účinkem a poměrně krátký film se zdá příliš dlouhý. Vyčpělý nenápaditý humor se mísí s tuctovými klišé romantických komedií, rádoby humorné situace míří do vytracena. Právě tak jako je smyšlený děj i postavy, působí i zachycení okolního světa v duchu idylického kýče, postrádajícího spojení s realitou.

Zdroj: NFA / -tbk-


Popis / Obsah / Info k filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
"To tedy byl porod!", vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!", je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje i její touhu najít pravou lásku.

Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí ale pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v prodejně s dámským prádlem, kde obslouží přes tři tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si alespoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka… Anebo když zjistí, že ten kluk, který jí poprvé viděl nahou, není zas takový kretén… Anebo když pochopí, že její syn už není dítě… Anebo... Těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát!

Zdroj: Bioscop


Popis / Obsah / Info k filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
„To bol teda pôrod!“ - je presná definícia nielen vstupu hrdinky Oľgy (Klára Issová) na svet vzácnou „čelnou“ polohou, ale táto veta vystihuje i jej túžbu nájsť tu pravú lásku. Nie je to však tak jednoduché, možno preto, že ani Oľga nie je jednoduchá. Má so svojim milostným životom veľké plány a tiež veľmi bujnú fantáziu. Mestečko, kde sa narodila, jej však pre realizáciu milostných zámerov nestačí. A tak sa premiestni do veľkomesta. Najskôr predáva v predajni s dámskym prádlom, a musí obslúžiť viac ako tri tisíc žien, než sa stane zázrak a príde ON! Ten prvý a pravý! To si myslí Oľga aspoň do okamihu, keď ho pristihne pri nevere. Oľga študuje psychológiu a tak má svoju situáciu teoreticky zvládnuť. Prax je však iná. Zvlášť, keď sa stretne so známym sukničkárom a ten ju odvezie do karpatských hôr. Alebo, keď sa takmer utopí v kanoe, pred očami toho mladíka... Alebo keď zistí, že ten chlapec, ktorý ju prvýkrát videl nahú, nie je zase až taký kretén... Alebo... Tých „alebo“ je na Oľginej ceste hľadajúcej úžasný vzťah – veľa. Určite však platí, že film je komédiou, z ktorej vyplýva, že čo sa týka lásky, tak... aj keď vám je hrozne, aj keď ste na smiech, tak to proste nesmiete vzdať!

Continental Film SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Karel Gott ve Slaném

12:55 - 14:00

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy o Evropu

12:45 - 13:40

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

33 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:45 - 13:40

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama